40335
  • [HUN]FaTaL
    Ki nem szarja le a megapixelt? Ekkora érzékelőnél kb lófaszra mész vele :D
  • Fehercsoki
    Igen,ettől eltekintve a telefonok nagyon érzékenyek a fényviszonyokra és minden másra:S
  • [HUN]FaTaL
    Ez éles? Egy ultrakompakt lever bármilyen telefont.
  • USAMEN POWER
    Ez a kép Nokia N82 -el (5 MP) készült. Szerintem elég jó minőségű, éles, persze elhiszem hogy egy fényképezővel jobbat csinálsz. De aki nem fényképész, megelégszik egy telefonnal is, és utazásra is praktikusabb.
  • Gibor
    És akkor beleraknak egy szar optikát és vered a haveroknak hogy 12mp es kamerád van jééé dejóóóó azt mit érsz vele hogy egyáltalán nem tiszta a képe? Semmit.... Addig közel nem lehet hasonlatként se mondani amíg nincs olyan optikája a telefonnak mint a fényképezőgépnek, és kötve hiszem hogy lesz olyan telefon.
  • Muttley
    láthatod, hogy senkit nem érdekel
    erőskezű pixxel meg hóóónap gyün egy ejnyebejnyével, osztj óóó van
  • TothLaci
    Szerintem a PS3 processzora, ha ismerik azt, rengeteg lehetőséget kínál/kínálhatott volna.
    Grafikailag igen, Nvidia vs. Ati jobban áll, és ez természetes.

Okostelefon területén én meg vettem egy Omniát, amire feltöltöttem a legjobb szoftvert, és bizony nem akarok jobbat.
  • USAMEN POWER
    Írtam hogy "gyenge hasonlat", de szerintem egy 4 - 5 megapixeles kamera, ha nem fényképész a szakmád bőven elég. Amúgy meg.
  • [HUN]FaTaL
    Azért egy telefon kameráját egy fényképezőgéphez hasonlítani ultralol :D

Mire elterjedt a PS és elérhető ára volt addigra rég win95 de inkább win98 volt és semmivel sem voltak szarabbak a játékok PC-n.
  • USAMEN POWER
    Én egyetlen konzolt tartok értelmesnek, az a Nintendo Wii. Az szerintem még hasznos is, és elég széles körben alkalmazzák, még az orvostudomány is. Viszont az hogy egy játék elhanyagolható idővel hamarabb indul, szerintem egyáltalán nem ellensúlyozza a rengeteg hátrányt.

Amúgy átvitt értelemben egy gyenge hasonlat: Kamera, Mp3 - 4 lejátszó, Telefon. (Ehhez újabban társul az Internet, és a GPS.)
    Minek vegyem meg őket külön - külön, hogyha elfér egy mobilban, vagy egy iPhone -ban, vagy akármilyen okostelefontban, ráadásul reális áron jövök ki a dologból ?
    Régen pl. qrwa jó volt a PS 1, nekem is volt, és olyan játékok mentek rajta, amik talán az akkori DOS gépeken el se indultak, azóta viszont a PC ipar hatalmasat fejlődött. Az én álláspontom az, hogy a többfunkciós eszközöké a jövő, talán nem visszafejlődni kéne modern külsőbe öltözve, és elhitetni az emberekkel hogy márpedig ez jó.
  • TothLaci
    Azért ne felejtsd el, hogy anno nagy minőségbeli ugrás volt a PS2 a PS1-hez képest. Lásd pl. GTA3.
    A mai konzolok pedig azért tudják még ezt a 3-4 évet kihúzni, mert a játék kiadóját még így is megfingatja anyagilag egy normálisabb, optimalizáltabb játék elkészítése HD konzolra, amit persze el is kell adni.

Az, hogy nincs AA, stb... engem ez nem annyira érdekel... Xboxon örülök, hogy minél gyorsabban elindul, nem kell várni a "csapatra" sem.
  • Gibor
    Én tavaj decemberbe tettem össze, amivel kikell egészítenem az még 4gb ram legalább, 30k, meg majd monitor, de ezzel a configgal bőven elleszek egy jó 4-5 évig megint, főleg hogy a procim gond nélkül fut 4000MHz en, szóval van még bőven tartalékom :D
  • bulba
    Azt se felejtsük el, hogy akinek van konzolja, annak s kell hogy költsön a PC-jére.
    Nem nagyon ismerek olyan embert akinek mondjuk 2000-óta folyamatosan van konzolja
    ÉS azóta egy buznyákot sem költött a PC fejlesztésére.
    Persze sokmindenből elég a gyengébb, de nagyságrendileg ugyanott vagy.
  • Dante73
    Kiegészíteném;
    Azért gondolkozol a cserém, mert a MEDIUM nem tetszik. khmmm... Told már fel boxon, vagy PS3-on HIGH-ra a grafikát.... Az alapból MEDIUM, ha a fejed tetejére állsz is, Nincs AA,, stb.
    Konzol EGYETLEN értelme az exkluzívokban kereshető. Minden másban jobb a PC, de legalább ugyan annyit tud, mondjuk árban.
    Kis adalék még. Ocsém boxa 3 év alatt 2x ment tönkre, és a garizást is el lehetett felejteni, pedig emiatt nem flesheltelte. Mikor tönkrement, MS közölte, hogy ez a gép NINCS. Fényképezgetni kellett a számlát, gépet, beküldözgetni, hogy bebizonyítsuk a létezését. 2 hét ügyintézés után megunta, elvitte a sarokra, 10 ropiért megcsinálták, + flashelték. Fél évig bírta, aztán újra tönkrement.
    Lehet ezzel is, azzal is szopni, rendesen, annyi a lényeg, el kell dönteni, melyik platform exkluzívjai kellenek, és azt a platformot választani. Ennyi. Puszta szimpátia kérdése a dolog, és nincs "igazság" a témában, vagy nem hülye az, aki nem ért akárkivel mással egyet.
  • USAMEN POWER
    Tegnap sac/kb 60 hsz -ben tárgyaltuk a trafic kérdést, meg új hír is volt.
  • USAMEN POWER
    Mi a jófrancról beszélsz te ? :D

A jelenlegi gépemet több mint 3 éve raktam össze, és most tartok ott hogy kell új videókártya, még 2 gb ram, esetleg új proci ha nagyon muszáj. De ez is csak azért szükséges, mert a medium grafika nem jön be, reflexből mindent high -ra nyomok. Viszont már egyre több játéknál meg kéne elégednem a butított grafikával, de álltalában a jól optimalizált játékoknál elérem akár a 60 fps -t is maxon, de egy GTA IV -nél már olyan 20 körül. Talán ha leszarnám kihúznám még 1 - 2 évig a jelenlegi állapotokkal, főleg ha annó nem középkategóriás gépet rakok össze.

De lássuk csak:

PS 1 (1994), PS 2 (2000), PS 3 (2006) ---> Átlag élettartam 6 év, mert az újabbat kötelező megvenni, elavultat már nem támogatják az új játékok.

Xbox (2001), Xbox 360 (2005) ---> Átlag élettartam 4 év, de a 360 már beleesett az 5 -ikbe. Lassan bejelentik a következőt, figyeld csak meg. Továbbá itt is ugyanaz van mint a Play Station esetében.

Konzolra eredeti játékokat ajánlott megvenni, ha a konzol elavul akkor ajánlott újat venni, továbbá az elavulási időtartam elég szűk. Az utóbbi érvényes a PC -re is, de megoldom esetleg egy - két hardver cseréjével, és megint jó vagyok évekig. Konzol álltal vezetik rá az embereket hogy vásárolj, és a mézesmadzagot elég sokat bekapják.

Továbbá egy konzol közel sem használható annyi művelet elvégzésére mint egy PC (gondolom ebbe a fórumba se az Xboxod segítségével írsz). Úgyhogy lehet boncolgatni hogy melyik a nagyobb szopás, ennyi.
  • RYO21
    az
  • Szabi1991
    több mint 300 új hsz.. még mindig csak off van ? :-/
  • TothLaci
    GT5 és TDU2-t tervezem megvenni. Most csak UC2 van meg rá.
    A többire ott az Xbox360 xD

Milyen jó lenne, ha olcsó lenne, nem? Talán rossz országban vagyunk átlagemberek. Talán...
  • milk4
    2003-ban vettük ezt a gépet:
    P4C800 alaplap
    P4@3,40GHz
    Ati x850(ezt,azthiszem 2005-ben vettük)
    1,5GB ram

1280x1024 minden max,HDR off(undorító a HDR azon a TFT monitoron)
    Átlag FPS 42

Most 2009-ben,szülinapomra vettem ezt a gépet:
    GA-EP45-DS3R
    Core2Quad q8300 @ 3,32GHz
    4GB ram
    GTX260OC (+én is húztam rajta)

2048x1152 minden max,HDR on ,átlag fps 60FPS környékén,1280x1024 80-90FPS az átlag.

És 100%,hogy ezt már nem fogom tovább fejleszteni,inkább megvárom míg meghal benne az alaplap vagy a proci és akkor cserélek I7-re.
  • Fehercsoki
    Olyan kevés a jó játék amit megéri megvenni,hogy azért annyira nem kerül sokba:S
  • RYO21
    PS3-ra meg kell eredeti játékokat venni. Szopjon az eredeti játékokk áráért az aki akar.
  • TothLaci
    Most ugye viccelsz?
    Az én gépem 2005-ös átlag config. Amd Athlon 64 3200+, 1,5GB Ram, 8600 GT (újabb, de teljesítményben annyi).
    Ezen már a TDU is szaggat HDR-ben 1280x1024-ben.
  • milk4
    De igazad van,vegyek xboxot hogy utána gariba küldözgessem állandóan.Vagy,mert azért mert én annyit játszok,hogy dísznek lenne csak jó a polcon.
  • [HUN]FaTaL
    3-4 évet akartál mondani :D
  • milk4
    Évente?:D
    Inkább 5évente.
  • TothLaci
    Nyílván, ha évente költesz rá.
  • milk4
    Senkise szopik a PC-vel.
  • TothLaci
    Annyira nem akarom boncolgatni ezt a témát, csak leírtam, mint lehetőséget :)
  • TothLaci
    Szopjon PC-vel (továbbra is) vagy költekezzen, ha tud, aki akar :D
  • csoli31
    Na ja, és akkor elszakad az ember a jó társaságtól, amit már megismert!
    Jó a konzol. Játékra és film nézésre. De a PC még jobb, mert több mindent lehet vele csinálni. Én eddig sose rinyáltam a DRM miatt, és nem is fogok. Jó a PC a DRM-el együtt is!
  • [HUN]FaTaL
    Vegyen szar konzolt aki akar. :D
  • Fehercsoki
    Írták hogy offline módhoz nem kell majd net ez biztos,online meg nem számít úgysem:)
  • TothLaci
    Vegyetek PS3-at, oszt nem kell a DRM-el baszakodni ;)
  • carloelsa
    Én meg hallgatnék Fatalra =) Ő tudja mit ír le... =)
  • [HUN]FaTaL
    Az jó táp. De én nem vennék most nVidiat.
  • Blum
    Az még talán elég lesz. FSP egy jó márka. Elméletileg elég lesz.
  • LeWyTy
    FSP GROUP a márkája.

milk4- ez már nem az a téma... de miért nem mind1... legalább van miről beszélgetni.
  • Blum
    Ha értelmes fajta az a 350W akkor elég lesz. Codegány,meg LC Power,HKC,egyéb hulladék,akkor kevés lesz.
  • Fehercsoki
    Nekem is 350Wos és semmi bajom vele...