40335
  • RYO21
    Ezt láttátok már?

(hülye kérdés, biztos hogy igen #idiota])
  • CamelX
    Fuck de várom már :D most mégjobban! Köszi a cikket!
  • Stockbauer33 #4096
    Még 9 nap és indul az E3.Onnan jön info majd.A beigért trailer is jön remélem még előtte a jövő7en.
  • LeWyTy
    ááááá

Te egy hős vagy
  • Gibor
    Köszi az infót, a Vezetésről amit írt nagyon tetszett, mondjuk ez érdekelt a legjobban az előzetesedből és számomra nagyon úgy tűnik hogy jó fizikája lesz, ha már G25 G27 et említenek akkor gondolom hogy nem lesz rossz fizika.... A Bétát továbbra is várom.
  • Fehercsoki
    4. képen az autó tetejére ráfért volna egy kis élsímítás:D
  • Blum
  • Stockbauer33 #4091
    Jaj ez ilyen picurkalett?
  • Fehercsoki
    Szép hosszú fordítás,köszi.
  • ATi0021
    Korábban már írtam, hogy az Eden meghívott, néhány személy a nagyobb weboldalaktól, hogy kipróbálják a TDU2-t. A meghívottak között volt a tdu2.fr –től Fabien is, aki egy élménybeszámolóban meséli el a látottakat.

A cikk végén levő gondolatokat én előbbre vettem. Vagyis Fabian lenyűgözte az Eden látott számos dolog. Kb. 2-3 napos verziót teszteltek, amit jelenleg a bétára készít fel a csapat. Ennek nagy része már készen van. És ne feledjük újabb trailer is érkezőben van.

És így még a cikk elején külön kiemelnél Stockbauer33-at amiért privát üzenetekben közüli az általa talált híreket és szintén hatalmas köszönet jár milk4-nek és Davetimnek amiért segítettek legyőzni a francia nyelv adta nehézségeket.

A terv a cikkhez a következő:

Esztétika:
    - Modellezés
    - Hangok
    - Vizuális effektek

Vezetés:
    - Főbb érzések a vezetést illetően
    - Eltérések az irányításban és áttételek között
    - Beállítások
    - Vegyes
    És személyes véleményem a teszt után. (ezt vettem a bevezetőbe - Ati)

Esztétika

- Modellezés
    Az első konferencián elhangzottak egyszerűen nagyszerűek voltak. Ahogy láthatjátok a konferencián készült képen is, 1 méterre voltam a full HD LCD képernyőtől, ami nagyon megnyerő volt. Semmilyen részlet nem menekülhetett előlem (beleértve a földön levő esőcseppeket is, ami megjegyzem gyönyörű volt).
    Az autók modellezése nagyon alapos. Ez a külső, és különösen a belső, textúráinak minőségének köszönhető. Nem kell mondani, hogy mennyire elégedett az Eden ebben a kérdésben. Igyekeztük felmérni a modellek részletességét, így a lökhárítónál vagy az ülések mögött, de ez nem ment, mivel ezek a részek nem látszódnak játék közben. Diablo és én mégis megtehettük ezeket az adatokat köszönhetően a modellezésért felelős Jonathan Marolenak aki nagy barátságos, tehetséges és persze különösen elhívatott. Egy újabb példa. Az autó első és hátsó fényszórói a LED használat miatt bonyolultak lehettek, és miután ráközelítettünk, azt tudom, hogy mondani valósághűek. Minden egyes LED le van modellezve, és mindegyikük egy-egy fényforrás! A híres bőrvarrásnál használt fonál textúrája is részletes. A műszerfal gombjai részletesen lemodellezettek, így sok minden, ezek örültek!

-Hang
    Egy másik fontos elem, ami elengedhetetlen a játékba merüléshez.
    A hangok átdolgozásra kerületek. Hasonlónak találtam őket, de mégis részletesebbnek, mint a TDU1-ben. Ez alkalommal az irodánál mindezért felelős emberrel, egy zárt szobában, két képernyővel, hatalmas hangfalakkal mindenütt fejlesztőkkel voltunk, én középre mentem. Ismertette mindazt, ami a hangból hallható.
    Rengeteg görbe a képernyőn. A Mustang hangját füleljük. Először alapjáraton, majd gyorsulást követő lassításkor. Hozzáadták a kipufogóból kicsapódó lángok hangját a hátsó hangszóróhoz, vagy a kerek hangját ami a gyorsulás mértéke szerint egyre hangosabb és hangosabb és a karosszérián végigsimuló szél hangját, ami tökéletes. Mindazok, akik nem rendelkeznek 5.1-el, gyorsan fussanak és vegyenek egyet, ez óriási! Szükségtelen újra magyaráznom az irodában tapasztalt hangulatot.

-Vizuális effektek
    Nézzük a vezetés közbeni vizuális effekteket. Egy másik nagyon fontos pont. Bár nem teljesen végleges, de a belső mozgások láthatóak. A kamera gyorsuláskor hátra húzódik és lassításkor előre. A rázkódás eredménye gyenge elmosódás és a jármű mozgásának megfelelően mozgó kamera. Nagy sebességénél a kamera elkezd rázkódni, nagyon nagyon szép! A motion blur által oldalt létrehozott elmosódás sokkal finomabb, mint a TDU1-ben, de mégis nagyon realisztikus. Az eltúlzott effektek rajongói csalódottak lesznek, másoknak nem lesz ezzel gondja. Egy effekt, amely megadja a sebességérzetet, a kamera mozgatásokat. Bár szerintem, jobb lenne kicsit több, amikor bemegyünk egy kanyarban. A kamerára befolyással van a centrifugális erő vagy az effektek intenzitásának beállítása stb… Megemlíteném, a csapatnál nem zárkóznak el a béta során kapott ötletektől.

Vezetés

- Főbb érzések a vezetést illetően
    A TDU1-el ellentétben, most már érezhető a kocsit.
    Az autó súlya valós, de az újonc sofőrök számára néhány autó nehezen lesz vezethető.
    Hogyan írjam le ezt az érzést? Ez a, had kölcsönözzek néhány szót David Nadaltól, a Gran Turismo és a Burnout között van.
    A realisztikus része kielégítő és jutalom lehet annak, aki szereti a megfelelő nyomvonalon vezetést vagy a kiegyensúlyozott fékezését és kimért gyorsítást.
    Az árkád része számomra kevésbé fontos, mint azoknak a közösségeknek, akik csak szórakozásra vágynak, figyelmetlen, erőfitogtató vezetéssel.
    Hogyan működik? Had mondjak egy példát, nem tudsz átvágni mezőket és remélni, hogy nem érzel belőle semmit. Az autó le fog lassulni a kerekek kezdenek kipörögni. Tiszta vezetésre lesz szükséged, ha jó időeredményt akarsz elérni. A drift olyan divatos amilyen lehet, de mégsem eltúlzott. Kipróbáltam a kezeimet egy hegyen levő hatalmas kanyarban drifteléssel, ami remek volt. Egy gamepadel drifteltem, nem gyakran használok ilyen eszközt, mégis jó volt. Számomra személyes dolog a saját kocsim: mely egy Honda S2000 (hátsó kerék meghajtású): Amit úgy akartam a TDU2-ben vezetni, ahogyan a valódi kocsim (hátsó kereket használva), rugalmasan vezetni arányos gyorsításokkal és fékezésekkel, de továbbra is tudjak kicsi és szűk kanyarokban driftelni. Olyan jó!

Az utak sokkal simábbak, poligon számukat megnégyszerezték, a kocsi nem ugrál többé, még a legrosszabb úton sem amire a fejlesztők külön megkértek hogy teszteljek.
    Nagy elismerést érdemelnek, hiszen most már élvezetes vezetni akár a hegyi utakon vagy akár egymás követő hajtűkanyarokban is. Ha nagy sebességgel ugratsz, az autó természetesen felemelkedik, de nem sokáig fog ez tartani mivel azt súlya visszahúzza a földre. A súlynak köszönhetően a landolás gyorsabb.
    Hatalmas balesetnél, igen … bah, igen megpördültem. Már említettem az előző részben a megprödülést. Az első TDU-ban szándékosan akadályozták meg a fejlesztők ezt a jelenséget, amit ezúttal már nem korlátoznak. A baleset 200km\h-nál történt, 5ször vagy 6szor átfordultam….

-Eltérések az irányításban és áttételek között
    Mint minden játékban itt is szükség lesz egy kis alkalmazkodási időre. Számomra, aki nem kormánnyal vezet, két óra játék után, kezdtem megszokni a gamepadet.
    A játék ott válik érdekesség, amikor meg kell tanulnunk vezetni a különféle típusú járműveket, vagy akár külön-külön minden egyes autót.
    A fizikai motornak köszönhetően az első, hátsó és összkerék meghajtású kocsik így egy Audi TT RS is eltér egymástól. A hátsókerék meghatásúak túlkormányzottak, míg az első kerekesek nem amikor túl nagy optimizmussal megyünk egy kanyarba. Az összkerék meghajtású autók szó szerint kapaszkodnak az útba amikor kimész egy kanyarból, vagy lefutsz az útszélre vagy esetleg elhagyod az utat.

A különböző átvitelű autók (rwd, fwd, awd) eltérnek egymástól, akárcsak a valóságban. Ez teszi a vezetést még érdekesebbé és jobbá. Továbbá minden egyes autónak saját irányítása van. Egyforma teljesítményű és azonos erőátvitelű autók különböznek egymástól, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt. A Mustang kifarolásai semmik ahhoz képest, amikor a Pagani Zonda akarja kitépni a vezérlőt az ember kezéből. A G25ösök kemény küzdelmekre számíthatnak (gondolom az erős ffb miatt).

-Beállítások
    Egy újabb erős pont. Hozzáférhetünk a beállításokon keresztül akár a vezetői segédletekhez is.
    Mindegyes járművet teszteltem, egyik után jött a másik, minden segédet kikapcsoltam. Így vezetni még érdekesebb. Amennyiben tisztán (normálisan) vezetünk az eltérés minimális vagy nincs is. Amikor a segéd be van kapcsolva, segít kemény fékezések során vagy gázadásánál és kanyarok bevételénél. Ha teljesen kikapcsolod a segítséget, akkor harcolnod kell az autóddal, mely bármikor meglephet. Ez olyasmi, amiben mindenki meg fogja találni a számára megfelelő beállítást.

- Vegyes (Néhány részlet ömlesztve.)

+ Egyik kérdés, ami felvetődött az a sofőr mozgása, mint hogy a kormányt 900*ban mozgatható. Sajnos ez nem fog látszódni. A magyarázat a következő, az animáció munkaigényes, mert túl bonyolult mozgásokra kellene felkészíteni minden váltásnál. Ez nem lehetetlen, de sok időt és munkát igényelne, amit más dologra fordítottak.

+ Eszközök (kormányok, gamepadek stb…) a TDU1nél komolyabb támogatást kaptak. Említésképpen ilyen a G27-en levő LED-ek amik a kezdetkor lehet nem, de később még dolgozni fognak azon, hogy működjenek.

+ A TDU1-ban ha nagyon nagy sebességgel ugrattunk, a földre érkezésnél garantáltan elvesztettük az irányítást. A TDU2-ben erről szó sincs, az autó egyenesen halad tovább.

Forrás: TDU-Central

Diablo és Fabian által készített képek:

• [HUN]FaTaL
  • LeWyTy
    Akkor a logómon a nevem igazítsd már a kép utánra.. ahogy volt
  • pxxl
    új script teszt...
    nem jogosít fel az offolásra!
  • LeWyTy
    "Minden működött, a fontos tekercs a Mustang majdnem nem létező a Pagani Zondán melyik maga leköti az írótömböt de megölöd a karokat, ha ez úgy dönt, hogy kimarad."

Nekem ez jött le:
    "Minden működik aminek kell, fontos hogy a mustang szinte semmilyen a pagani zonda meg ottvan helyette, eltöröm a kezüket ha kihagyják a játékból."
  • milk4
    Ment a fordítás vissza.
  • LeWyTy
    Annyira szeretnék megint xbox360 tulajdonos lenni... de ebből már megjöttem... egy konzol nem csak egyszerűbb és olcsóbb
    A játékon kívül semmire sem jó... és nem nagyon lehet benne alkatrészt cserélni ha elromlik.
    (Azt meg hogy eladtam akkor bántam meg igazán mikor akinek eladtam egy hétre rá tönkretette...)

Szóval kösz de ne még egyszer.
  • ATi0021
    Ok, elküldtem a francia szöveget. Már van angol előzetes is. Azt és a franciát is majd holnap kiteszem. Bocsi, de ez hosszabb munka volt, mint gondoltam.
  • USAMEN POWER
  • milk4
    Mondom,tudok segíteni.Küld pm-ben azt amit nem értesz.
  • ATi0021
    Ebből mit értesz? "Minden működött, a fontos tekercs a Mustang majdnem nem létező a Pagani Zondán melyik maga leköti az írótömböt de megölöd a karokat, ha ez úgy dönt, hogy kimarad."
  • Balazs15
    vagy veszel egy xboxot 50 ezerért^^
  • LeWyTy
    De a lényeget megtudod belőle és csak át kell rendezni a szavakat.
  • ATi0021
    Webforditás próbálni segíteni fordítás. Ezt nem nagyon tudni tenni sikeres mivel nem lenni helyes szöveg felépítés és lenni magyarság elegendő. :D

Na ezek után mit gondolsz, segített?
  • drot
    Igen valóban könnyű annak, aki tud franciául :)
  • milk4
    Francia könnyű,ha akarod segítek.
  • carloelsa
    Webforditas.hu nem tud segíteni? Vagy nem tudott?
  • ATi0021
    Unatkozol? Nekem van dolgom. Van néhány rész ami sajnos nem tiszta. Fránya francia. :S
  • LeWyTy
    Unatkoztam... álmodoztam... ez vinné maxon

Db Termék Nettó Bruttó Fizetendő

1.(szünetmentestáp)APC Smart-UPS 1000VA SUA1000RMI2U 117,700 Ft + Áfa 147,125 Ft 147,125 Ft

1.(+hútés)Arctic Accelero Xtreme GTX Pro 11,060 Ft + Áfa 13,825 Ft 13,825 Ft

1.(alaplap)Asus Rampage III Extreme 3 év gar. 90,100 Ft + Áfa 112,625 Ft 112,625 Ft

1.(proci hűtés)Cooler Master V10 (RR-B2P-UV10-GP) 20,770 Ft + Áfa 25,963 Ft 25,963 Ft

1.(táp)Corsair CMPSU-1000HXEU 5 év gar. 54,730 Ft + Áfa 68,413 Ft 68,413 Ft

3.(monitor)Dell 3008WFP 3 év gar. 310,550 Ft + Áfa 388,188 Ft 1,164,563 Ft

6.(ram)Geil Evo 6GB DDR3 1600MHz CL8 49,430 Ft + Áfa 61,788 Ft 370,725 Ft

1.(vidikari)Gigabyte GTX480 1,536GB (GV-N480D5-14I-B) 3 év gar. 122,110 Ft + Áfa 152,638 Ft 152,638 Ft

1.(ház)Gigabyte Sumo 5115 Fekete 2 év gar. 29,000 Ft + Áfa 36,250 Ft 36,250 Ft

1.(tvtuner)Hauppauge PCTV Dual SAT Pro 2 év gar. 19,370 Ft + Áfa 24,213 Ft 24,213 Ft

1.(proci)Intel Core i7-980x Extreme Edition 3 év gar. 249,200 Ft + Áfa 311,500 Ft 311,500 Ft

2.(winyó)Lenovo 500GB SATA2 Hot-Swap 54,760 Ft + Áfa 68,450 Ft 136,900 Ft

1.(bill)Logitech G19 US 2 év gar. 40,650 Ft + Áfa 50,813 Ft 50,813 Ft

1.(headset)Logitech Headset G35 2 év gar. 26,150 Ft + Áfa 32,688 Ft 32,688 Ft

1.(hangfalszett)Logitech Z-5500 THX 2 év gar. 92,570 Ft + Áfa 115,713 Ft 115,713 Ft

1.(meghajtó)Plextor PX-B940SA 2 év gar. 49,730 Ft + Áfa 62,163 Ft 62,163 Ft

1.(egér)Razer Mamba 27,430 Ft + Áfa 34,288 Ft 34,288 Ft

1.(túlfeszültség gátló)Trust PW-5060S 13,090 Ft + Áfa 16,363 Ft 16,363 Ft

Összesen: 2,876,763 Ft *
    1.3monitor elősztó+ még ez is +70.000k
  • AlieN911

Ennnnyyiiiiiiiiiiiii XD
  • rototti
    Hóhóó GT4-ben imádtam azt a kocsit. Kicsit nőies, meg nem az a böhöm nagy verda, de ennek ellenére nagyon a szívemhez nőtt.
  • ATi0021
    Hát sok hír nincs, inkább tapasztalat. Bár így előzetesként: lesz Honda S2000.
  • Versace21
    Csak sok jó hirt tartalmazzon
  • ATi0021
    Nagyon szívesen. Jelenleg a második lefordított oldalnál járok Wordben. Hát nem rövid....
    Ígérem sietek a fordítással. :)
  • carloelsa
  • Versace21
    Várjuk,és köszönjük
  • ATi0021
    Nos igen kicsit sok minden jött össze, de majd Ti is meglátjátok. Amúgy már készítek egy fordítást. Vagyis ahogyan időm engedi, remélem este fele már elkészülök vele.
  • LeWyTy
    Csak ha van olyan moderátor aki képes és ideiglenesen bezárja a topikot.
  • bulba
    Vigyázz az ilyen kijelentésekkel, mert valaki még a végén megvádol, hogy: csak el akarod rontani az örömködését irigységből mert te nem vettél benne részt. És különben is örülj, hogy pörög a topic.... stb
  • AlieN911
    130 új üzi, tegnap óta...de semmi jó...
    Azt hittem van valami fejlemény, vagy valami, de neeeeeem... OFFLAMEstb :(

• LeWyTy
    Az jó