Pálcát törhetnek a húrelmélet felett

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én csodálkoznék ha a hur elmélet igaz lenne szerintem nagyon erõltetett és teljesen megalapozatlan vagyis minimális az esélye hogy valóban igaz legyen

A húrelmélet nem 1000-bõl egy, hanem a jelenlegi elméleti fizika fõ irányvonala. Tudtommal ez a legstabilabb magyarázat az "univerzum" mûködésére, nem egy-két sületlen hülye képzelgése. Egyébként én is kíváncsi vagyok, mi lesz a kísérletek eredménye.
adamekp
Hülyeségnek akkor tûnhet valami, ha ismered a helyes választ.

Pharaoh
A cikk csak jövõidõben beszél egy kisérletrõl ,mely megcáfolhatja, de nem bizonyíthatja a húrelméletett. Eddig nincs szó semmilyen cáfolatról

arról van szó hogy hála a gyakorlati kísérleteknek megint bebizonyosodott az egyik szar elméletrül hogy nagy valószínüséggel tényleg hülyeség mint a legtöbb elmélet amit elméleti fizikusok találnak ki 😄

na ezt jól szarul írtam be 😄 ctrl c ctrl v

a sok elméleti fizikus jó elvan ha szerencséjük 1000 elképzelésükbõl 1 véletlenül majd bejön és híresek az adott emberke

Akkor most tulajdonképpen mi a helyzet. Ezt valaki aki tényleg értelmes fordítsa már le egy kicsit érthetõbbre. Mi lessz a következménye vagyhogy ezt akkor hogy is képzeljem el...plz mert érdekelne.
jhetedikj
Amikor én elõször hallottam a spektrum tvben errõl anno,nekem már akkor nagy hülyeségnek tûnt ez a húr elmélet.😊 Remélem most bebizonyítják,hogy az elmélet helytelen.

anno 1987

TommyC
és miért kéne okosabbak legyünk az univerzumnál?
Ha az univerzumhoz képest kismiska az emberiség az szted szégyen? Vagy mi?
Az univerzum nem olyan bonyolult, mert olyan okos, hanem azért mert így alakult

dixitque deus fiat lux

Jaj szegényeknek el kell picit gondolkodniuk akkó mi ajó.
zzebi
A lenyeg, hogy meg mindig kismiskak vagyunk az Univerzum sajat reszecskegyaraihoz kepest, igy barmekkora energiaju reszecskeket is allituk elo, az utkozesekkor bekovetkezo kolcsonhatasok meg mindig teljesen hetkoznapiak lesznek az Univerzum merceje szerint.

A logika az egesz mogott az, hogy ha az ilyen reakciok minden pillanatban millardszamra kovetkeznek be a vilagmindensegben, de az megis meg mindig gond nelkul letezik, akkor valoszinuleg a mi kis reszecskeink sem tudnak kart okozni.

zzebi
A Wikipedia-bol:

"Hut and Rees,<8> however, have determined that because we had observed cosmic ray collisions at much higher energies than those produced in terrestrial particle accelerators, that these experiments will not, at least for the foreseeable future, pose a threat to our vacuum. Particle accelerations have reached energies of only approximately four thousand billion electron volts (4 ×103 GeV). Cosmic ray collisions have been observed at and beyond energies of 1011 GeV, the so-called Greisen-Zatsepin-Kuzmin limit. John Leslie has argued<9> that if present trends continue, particle accelerators will exceed the energy given off in cosmic ray collisions by the year 2150.

This event would be contingent on our living in a metastable vacuum, an issue which is far from resolved.<10> Worries about the vacuum metastability event are reminiscent of the controversy about turning the Relativistic Heavy Ion Collider on."

Eszerint legalabb 2150-ig egeszen bizonyosan biztonsagban van az Univerzum az embertol. :-) Utana meg ..... hat azt nem tudjuk.

Maradjunk annyiba, hogy senki nem tudja mi van a kvark szint alatt. Valamiféle energia az biztos. Matemtikával és fizikával is 1 a gond. Valamit elfogad minden magyarázat nélkül alap tézisnak, és arra építkezik. Ha az helytelen akkor borul minden, vagy szépítenek. Ilyen ... csak 1 példa ... a Formális nyelvek is...jó a logikája, csak a halmazokra építkezik ami lineáris gondolkodást feltételez...aztán ha 1 valami itt eltûnik, ott meg megjelenik, akkor borul a bili, mert matematikailag nem illik semmilyen lineáris módszertanba...pedig ilyen dolog elõferdül a természetben. Akkor a természet a hülye mert nem érti a matematikát?

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Na ez szép. Viszont a húrelméleten kívül van még valami "mai" találmány? Mert ezzel akkor így visszaesünk nagyjából az 50-s évekbe elméleti fizikából, nem?

(Nagyon laikus😊)

Ha a valóság elől álomvilágba menekülsz, ne csodálkozz, ha csalódás ér, amikor a valóságra ébredsz.

A mini feketelyuk meg beszippantja a földet :-)
Azt mondják, minden elmélet stabil, kivéve az elsõ elemét. Hát ez itt is igaz <#pardon1>.
És akkor most mi lesz?

http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétől.

Lacc
Na erre kíváncsi leszek, igencsak hypeolták az utóbbi idõben ezt az elméletet.
← ElőzőOldal 4 / 4