34554
  • j0nNyKa
    igen, ezt egy kulfoldi arc is pont igy leirta, hogy tul kell makrozni (es vedekezni) az ellenfeled zerggel, ami ugye nem tul zerges

az ujdonsagok valoban tamado jelleguek, dehat pl. ami harasst innentol a protoss csinal, az ocsmany lesz, nyilvan masszivan vedekezni kell ellene

terran ellen nem latom, hogy mi valtozik, majd kiderul
  • Hegi90
    jaja... ZvP-ben mutát szerintem max akkor fogunk látni, ha a zergnek sikerül ügyesen eldugnia valahova.
    Egyébként csak nekem tűnik úgy, hogy a zergeknek ezek után még jobban be kell majd úgymond zárkózniuk early game-ben? Sőt talán már midben is. Nekem továbbra is úgy látszik, hogy a zerg az a defenzív - csak eco fölénnyel tudok nyerni - játékot kell folytassa, pedig valahol még írták is, hogy pont ez ellen hangsúlyozták az új egységeket.
  • j0nNyKa
    igen, jogos

azert az vicces, hogy igazabol ez az anti-air dolog szinte teljesen a mutarol szol... :)
  • Hegi90
    végülis igen, bár infestorhoz ahhoz kell az energy upgrade is.
  • j0nNyKa
    terrannal a goliat cucc az szerintem fog tolni aoe anti airt (#31142-ben linkelt videon ezt mondja is a kommentator)
    zergnel meg gondolom az infestort tekinthetjuk aoe anti airnek

ez a viper cloud meg egyebkent iszonyat opnak tunik, megvan a zerg valasza hat... mindenre
  • Hegi90
    szerintem a spire árát/fejlesztési idejét durván le fogják csökkenteni, főleg, hogy a P ezek után játszva kinyírja a mutákat.

#31110: "Protoss: doesn't have a good "raiding unit" like reapers, lings, banshees. Lack of aoe anti air."
    ha a Thort kiveszik, akkor a többi fajnak nem is lesz aoe anti airje... wtf?
  • antgecc
    az új egységekről...
  • j0nNyKa
    en sem ertem, hogy minek a 60 hp-ra out of combat regen

egyreszt ugyis megdoglik, masreszt ha tul is eli, letezik medivac, ami meggyogyitja.. na mind1

ja, es elveszik a reapertol a buildingek ellen hasznalt granatot... mondom, ezek total ki akarjak nyirni a bio terranokat
  • j0nNyKa
    szerintem bekerulnek, de persze ehhez az allapothoz kepest nyilvan lehet / lesz egy csomo valtoztatas, ez igaz
  • Cef
    Az burrowból támadó ultralisk jól néz ki, meg a viper is. De s swarm host nekem nem tűnik elég használhatónak. Túl sok idő telik el egy-egy rajhullám indítása között. Remélem ezen lesz változtatás mert így nem lesz túl használható ostromegység. Még mindig hiányolok egy tier 1,5-es támadó légvédelmi egységet.
    A protoss egységek egy kicsit túl táposnak tűnnek. A tempest meg inkább vadászgépre emlékeztet mint csatahajóra.
    A terran meg... háát van benne potenciál, de a design iszonyat béna lett. A transformers feeling meg kezd kicsit sok lenni. Gondolom az új thor meg kb. olyasmi lesz mint az odin a wol singlebe. A reaper regenerációs képessége meg elég furán hangzik.

Mondjuk úgy is lesz még rengeteg változtatás, meg nem próbálhattuk őket működés közben szóval még kora következtetéseket levonni, de így első látásra nem adja annyira.

A kampány nagyon állatnak ígérkezik, de nem élem bele magam, a wol kampány története is jónak tűnt aztán meg... De legalább maga a játékélmény biztos, hogy jó lesz. De úgy tűnik, hogy a régebben kiszivárgott hots ending videó mégsem egy kukázott verzió volt, hanem a végleges .
  • donatus13
    Szerintem meg várjuk ki a végét szerintem amit most leírtak a fele se lesz meg :D
  • j0nNyKa
    ugy legyen, de en a terranon most pont azt latom, hogy mass "firebat" / mass "goliath", es.. ennyi
  • donatus13
    Nekem kicsit fura ez a thor annyira nem jön be.
  • antgecc
    "Meglepően jók az új egységek, pont ez kell a játéknak, miután kicsit beállt a metagame a szerintem unalmasabb massolós játékra, amivel nincs baj, de jelenleg elég limitáltak a speciális megmozdulások limit v limit esetén, 90%-ban ugyanaz megy. "

• lolSL
    los angelesben szerintem több mint a fele :)
  • Aradebil2
    jó látni h milyen sokan voltak gsl döntőn,bár mondjuk annak a fele fehér volt sztem:)
  • Aradebil2
    carrier ki:(((((((((((((((
  • Magh
    Meglepően jók az új egységek, pont ez kell a játéknak, miután kicsit beállt a metagame a szerintem unalmasabb massolós játékra, amivel nincs baj, de jelenleg elég limitáltak a speciális megmozdulások limit v limit esetén, 90%-ban ugyanaz megy.

Tossnál a Mothership cutot nem értem, pont nekik ne legyen superunitja? És mostanában használják is. Nexus recall gáz. Inkább módosítani kéne. Carrierért nem kár, de ez az anti-mass air nálam nem capital ship, inkább egy Devourer, ami tudjuk, mennyit ért, szerintem így nem fog bekerülni. Másik kettő príma, ez kell a tossnak, ha már Dark Archon nincs, kevés a cast, monoton a deathball. Majd most nem lesz.

Zergnél is jól eltalálták. Nekem az instant morpholok egy detektort módszer nem tetszett, bár előrelépés volt BW-hoz képest. Kicsit azért késeinek tűnik, nem elég a Lair? Swarm host szintén ötletes, látni kéne működés közben, ultra charge detto, így durvának tűnik. De a bling burrowmove simán OP, hacsak nem Hive tech upgrade vagy nem látszik feltűnően detektor nélkül is, mert pl. infestorok most is röhögve bemásznak bárhova, csak az infested terranra lehet reagálni, egy mineral line alatt detonált pakkra meg nem.

Terran meg so-so, hellion upgrade tetszik, meglátjuk, csak design-ra ronda. Jobb lenne egy Firebat, ami átalakul mobillá, mint fordítva :) A statikus drone szintén OK, elég jól sebez, kellően speciális. Superunit Thorra kíváncsi vagyok, de hogy eddig ne használták volna? Helyette mint anti-air ez a siralmas Goliath (BW legbénább egysége) kópia? Ez sem fog így bekerülni. Szívesebben látnék helyette valami bio caster support egységet, mert a Raven baromi ritka, vagy a régi Sciebce Vesselt új képességekkel. Minek még egy mech?
  • j0nNyKa
    elkepzelem, ahogy pl. lelovi a spiret, es azert nem fog erdekelni, hogy nem tudsz mutat gyartani / fejleszteni, mert amugysem lesz ra nyersanyagod (mert lelotte a mineral line-t is) :D
  • antgecc
    Gondolom szét lehet majd lőni ezeket a blokkokat, bár akkor is durvának találom.
  • j0nNyKa
    hat, ezt bizony nem is fogjak megvaltoztatni (inkabb adtak az observer melle egy egyseget, ami latja az epuleteidet [termelessel egyutt], meg 40 secre kinyirja a mineral line-odat :D) - de csak mert a phoenix nem eleg jo harassra, gondolom
  • antgecc
    Pitet is túlzásnak tartom egy detectorért. Még mindig magasan a legimbáb a protoss detector/scout.
  • j0nNyKa
    infestation pit kell hozza, ez confirmed

spire nagyon draga lenne, es tul keson jonne ahhoz, hogy abbol masszon elo a zerg detektor

.. mert ugye milyen mar az, ha a detektor az utolso epuletedbol maszik elo, es 200 gazba kerul darabja, ugye, raven?! :D
    supply (+ nyilvan 2 gaz) -> rax -> factory -> starport -> tech lab -> raven :D
    na, de nem sirok, mer ugye terran op, van scan, be kell osztani
  • antgecc
    Volna még itt egy kérdéses dolog: hydrának az offcreep speed upgrade vajon felváltja a range upgrade-et (remélem) vagy beteszik mellé?
  • antgecc
    Hát... ha ehhez a viperhez spire kell, márpedig mi más kéne, akkor durva lesz kihozni egy nyamvadt detectort zergnek... sztem ez így nem lesz jó. Seernek maradnia kéne.
  • j0nNyKa
    igen, igy gondoltam en is - eszerint ezek az atalakitasok eleg atgondolt, fasza dolgok lesznek

nekem perpill az egyetlen bajom ezzel a replica cuccal van, mert ha a protossok tenyleg orbital commandokat fognak epiteni, en lemegyek hidba
  • Fpocok
    Elég sok castot nézek, de nem emlékszem, mikor láttam volna utoljára carriert, mama shipet, thort...
  • j0nNyKa
    lehet, de tegnap konkretan elmondtak, hogy most atalakitanak egy csomo taktikat, a balance-szal meg majd foglalkoznak megjelenes utan (illetve beta kozben)

.. szal nem tudom, picit kaotikusan hangzik

kerdes: profik hasznaltak valaha is carriert? mert hatalmas hiszti van miatta, de en meg kb. silver liga felett sehol nem lattam egy darabot se
  • Fpocok
    Szerintem át fognak állni, hogy fogyjon a kieg. Lehet lesznek normálok is, de szerintem a többség a kieges lesz.
  • j0nNyKa
    nekem ugy hangzott, hogy magaban detektor, de ezt a detektor abilityt (nyilvan csak 1x) at tudja adni egy masik egysegnek

beware! detector burrowed banelings incoming! :D
  • antgecc
    Jó volna még tudni, hogy ezeknek az új egységeknek mik lesznek az árai. Egyébként nem sikerült megértenem, hogy ez a Viper magában detector + tud dobni detector buffot, vagy csak akkor lesz detectorom, ha csinálok vipert és utána felbuffolok vmi egységet?
  • j0nNyKa
    most ugye az a kerdes, hogy a tournamentekkel mi lesz
    egyelore az a kimondott, hogy nekik mind1, dehat megis illene, hogy szabalyozzak a dolgot
  • Fpocok
    Aki megveszi a kieget, az játszhat vele. Ha a kieggel multizik, akkor ezek mind benn vannak, de multizhat az alappal is, akkor csak az alap egységek vannak. Amik most is.

Kieges csak kiegessel játszhat ofc.
  • donatus13
    Amúgy lehet volt már az új egységeket csak a kiegesek kapják ugye? mi nem is játszhatunk azzal akinek megvan a kieg?
  • sirdond
    én is,de gondolom bétában ez nagyon sokat fog még változni
  • Fpocok
    Nagyon érdekesek. A Replicant nagyon tetszik, tényleg baromi jókat lehet majd vele taktikázni.
    A többi is jó. És bár két hétig voltam SC2 tulaj, alig várom, hogy lássam az új sccastokat ezzel a kieggel.
  • j0nNyKa
    Official list of unit changes in Starcraft II’s Heart of the Swarm expansion

mapok:

• j0nNyKa
    el o el

You can copy workers with replicant and build their units. Building your own orbital is overpowered.
  • j0nNyKa
    They covered matchups and mentioned they want to work on making protoss stronger in general, stating in Europe, Zerg own toss, and in Korea, Terran own toss. ZvT evidently is very even. These stats are for masters and higher. They're thinking about nerfing emp radius, and making toss forge upgrades cheaper to help toss.

They mentioned zerg's poor t2 options, and the stale ZvZ matchup. Also "missed opportunities" like the mother ship or corrupter. They want to fix these weaknesses in hots and also possibly remove units (see my previous posts on changes/removed units).

---------------

Terran: Thors are too big and slow to deal with mutas, inspired the Warhound. Warhound also anti-mech, use against tanks and most late game toss units.

Late game charge lots too strong again Terran. Hellion transformation supposed to help against zealot.

Shredder: "cheap board control." did not want another "ball of death" unit.

--------------------

Zerg: "suffer again sieges positions." forces Zerg into winning with economy. "Missed opportunities" = corrupter, overseer, ultralisk.

Ultra: size problem. Added burrow charge as a harder to deal with. Aoe cleanup unit.

Viper: overseer no longer exists, it's been cut. Pull stronger, long range units. Cloud on any packs of range units.

Swarm Host: "map control siege/artillery unit". " very zergish". This is the guy that burrows and constantly spawns locusts.

--------------------

Protoss: doesn't have a good "raiding unit" like reapers, lings, banshees. Lack of aoe anti air.

Tempest: New cap ship replaces carrier. Aoe anti air "for mutas". Single target ground attack, not as effective. They showed a video of 4 tempests killing 20+ mutas.

Replicant: high cost of 200/200 is huge downside. Gains every upgrade of copied unit, regardless of if your opponent researched it. Showed video of 5 replicants copying siege tanks, being instantly sieged, and owning marines.

Oracle: not a "ball of death" unit. Worker friendly, can't kill anything. Mothership replaced by oracle.

----------------

Ghosts have a fixed cloak cost and duration. Banelings have burrow move upgrade i missed those in my play testing :p

Summary: 6 new hots units, 7+ new upgrades, "tons of new strategies."

megtobb info Leah Jackson tweet oldalan
  • antgecc
    Hja... füstölhet a bill tovább...