34554
-
#30948 403 - Forbidden -
#30947 most még vicces, de ha kijön a hots és megint hónapokig imba lesz a terran nem fogunk nevetni :/
Code s-ben is a nagy terran leépítés annyi, hogy jó ha 2-3 t-vel kevesebb lesz. -
sirdond #30946 kicsit könnyítenek a terran gameplayen,azt mondták túl sok mindenre kell figyelni is nagyon mikroigényes faj
link -
#30945 HotS új terrán egység
valaki erről hallott esetleg valami bővebbet? -
mikromanus #30944 sajna csak az első meccset lehet potyázó jelleggel megnézni. A többihez holmi "ticket" kell. Affene... -
mikromanus #30943 Még nem néztem végig, de elvileg itt vannak a meccsek (nesTea vs Virus):
-
mikromanus #30942 ja, látom. Az nem erre ment. Az a meccs engem is érdekel :) -
#30941 linkt! -
mikromanus #30940 starcraft2.hu-n volt hír róla (szerintem most már a 2. vagy 3. oldalon lehet), meg link is. Gondolom a teamliquid-ről érhető el, vagy onnan vették a linket ők is. Elég ütős meccsek voltak... -
#30939 hol lehet azt megnezni ? :() -
mikromanus #30938 A DreamHack Valencia meccsek replay fájljai is elérhetőek. Ott a Dongraegu meccsseket néztem. Az is elég durva volt azért. Az egyik "bemelegítő" meccset néztem legutóbb. Átlagos APM 300 felett. Auuu :D -
#30937 http://www.youtube.com/watch?v=ACtysoWTr0g -
#30936 sick shit -
#30935 Nestea vs Virus game 3
egyik ZvT legjobb valaha -
#30934 Naja, ez így még nem fogalmazódott meg bennem, de 100%-osan igaz. -
SnowF #30933 Na ez az, egyszerűen nincs a zergbél olyan egység aminek elég nagy lenne a DPS-e, hogy megérje belőle kisebb csapatot is droppolni (mint pl. a 8-16 marine), talán csak a baneling, de annak viszont korlátos a használhatósága.
Szóval zerggel vagy droppolsz minden egységet vagy próbálkozhatsz Hydra droppal ami szép meg jó, csak maga az egység ezen kívül semmire sem jó, szóval egy counterattackba bele is hallhatsz... -
#30932 a link meg lemaradt -
#30931 Ha már úgy is nydus meg droppok a téma, íme a mai Idra vs. Puma
kb 6-7 nydusból és egy dropból sikerült lebontania ~4 supply depot :D
Inkább bement előlről... -
mikromanus #30930 Az elhúzódó meccseken azért fejlesztik a speckó képességeket is. Legalábbis ami az infestorhoz tartozik. Így a burrow azért gyakran előfordul. Banára terran ellen amolyan egyszerhasználatos csapdaként működhet, proti ellen meg szerintem felesleges próbálkozni, mert az observer rejtett és nem tapasztalod ha lefüleltek csak ha már lőnek.
Nydus és drop tényleg ritka, bár azért láttam pár igen jó youtube videot ahol keményen nyomatták. Overseernél is max a changeling amit gyakrabban látok. Biztos jó dolog a contaminate, csak a 125 energia veszett drága érte.
Jut eszembe. A Force field alatt átkúszó roachok a forcefield alatt is bekapják a lövéseket? Csak mert fura lenne, hogy ott egy elpusztíthatatlan fal fölötte erre betalálnak az ellen lövései... -
SnowF #30929 Én a proknál is és magamon is azt veszem észre hogy nem igazán használjuk a zerg only tulajdonságokat:
-Nydus, szinte minimális a használata pro szinten is, szinte csak allinekben vagy cheeseben
-Burrow, szintén alig van használva, rengetegszer ki sincs fejlesztve
-Overlord drop, nincs használva mert drága és sok idő is, nem számoltam utána de tuti zerg tud utoljára droppot kihozni...
Egyetlen amit mindenki használ az a creep tumor, az viszont teljesen alap lett.
Lehet meg kellene próbálni, hogy mire jut az ember ha a zerggel úgy játszik, hogy használja is a speciális tulajdonságait... -
mikromanus #30928 +ha egy akkora sereget dropol be ami ledarál egy apróbb (pár tucat ling+bana) sereget, akkor ezt már menet közben jó ha deríted. Mondjuk nekem ritkán sikerül (az expeen necces, mainen összejön azért), de inkább kis drop kisérletek csusszannak át az over-ling-creeptumor derítési hálón. -
mikromanus #30927 Nem olyan drága. Nézd úgy, hogy gyorsan fel akarod tölteni az új expet. Nydus nélkül legyártod, végigcaplatsz az egész mapon és átmész a másik helyre, vagy helyben gyártod a droneokat és lassan lesz fullos. Vagy lefülelnek vagy nem ha sorjázol a map közepén, de ha sumákban jó messzire települsz akkor ez lehet jó esetben is 45-60 másodperc. B verzió: becuppannak a nydusba, kisorjáznak és rávetik magukat a mineralra.
Ugyanez seregben. Lehet "lassú" a kijövetel (200 unitnál esetleg az), de azért így is gyorsabban érnek át a hydrák a map másik felére mintha creepen kívül végigsprintelnének mindenen.... :D -
#30926 Ahhoz túl drága, hogy a drone-okat küldözgessem rajta, az egységek meg túl lassan jönnek ki belőle. Teszem azt main base-en vakarom a tököm, kapok egy droppot az egyik expemre, oké, seregem betolom a segglukba, seregem kihozom a száján, eltelik 1 perc, expnek lőttek, és még talán az egyesével kiszaladgáló unitokat is leszedik. Imbalanced ez a zerg. -
mikromanus #30925 Azért gyors seregmozgatásra a mapon és az új expek gyors telítésére egész jó a nydus. Meg az milyen jó érzés mikor meghallja az ellen a hangot és vadul kezdi keresgélni mégis hova sikerült bedobnod. Amatőrebb játékosok ellőnek pánikszerűen 1-2 scant is
CSak épp ellen bázisára nem túl sanszos benydusozni sajna... -
#30924 Jah, total reménytelen. Bárhova rakod, 90% hogy kiszúrják, ha meg nem oda rakod, akkor felesleges is leraknod, mert hasztalan. És mindezekre rá még kurva drága is. Ellenben P 50/50-ért az arcodba warpol 5. perctől. Köszi. -
#30923 érdekes am, hogy tele van a map pool nagyobb mapokkal, viszont egyiken se lehet úgy igazán nydusozni -
#30922 Egyetértek a droppal kapcsolatban. Nydust is elég trének találom. Nem is igazán használják. Túl drága és hatalmas hiba, hogy nem lehet cancel-ezni. -
#30921 egy időben divat volt a drop főleg zvp-ben,amikor kijöttek az első nagyobb mapok,de azóta vhogy elfelejtődtek/kiszedték a nagyon imba mapokat -
mikromanus #30920 Tényleg jó lehet a drop. Egyszer még tuti kipróbálom én is :)
Csak ha rosszul jön ki a lépés akkor nem csak a seregedet bukod, de jó kis supply blockba is kerülsz. Persze ha jól betartalékolunk előtte overrel akkor nincs gond.
Egy viszonylag egyenlő(nek hitt) zvz-ben nyomott ellenem a zerg ellen szép dropokat. Épp készültem rá, hogy ling-ultra-mass roach seregemmel átgázolok mindenen, erre bedropolt egy veszett nagy hordányi hydrát az expemre, majd feldobálta a mainre és kiirtott egy rakat fontos épületet. Ráadásul szépen is helyezkedett és nem fértem elég jól hozzá a seregéhez. Kiderült, hogy mégsem kb azonos a seregünk. Elég csúful evéreztem. Imádom a zvz meccseket. Legalább nem a terran/proti nyer :D -
SnowF #30919 Kicsit sokba kerül és sokáig is tart kifejleszteni sajna. Plusz ez nem gyógyítja azonnal az egységeid, és még csak utánpótlást sem rakhatsz ki belőlük azonnal...
Gyakorlatilag a leggyengébb a droppolási lehetőség a zergekkel, és ha nem jön be még rendesen supplyblokkra is rakhatnak...
Baneling bombázásra viszont tényleg többet lehetne használni, én egy időben próbálkoztam is vele de eléggé mikró igényes a dolog, és könnyű bukni is az overlordokat ha kicsit is nem figyel az ember. -
#30918 Mar csak azt kene valahogy elerniuk, hogy a zergek is hasznaljanak drop-okat. Azokat ugy de ugy tudom hianyolni, na meg a baneling-fele szonyegbombazast is el tudnam nezni honapokig. :) -
#30917 Volt vagy 5 minden expen -
mikromanus #30916 20-30 dronig szerintem felesleges még lerakni a 2. expet. Nem vagyok egy komoly macro gamer, de agresszív droneolás az elején belefér ha expel és cannon falaz. Csak kell az evo mihamarabb és plusz 1-1 queen is. Meg a main és exp közé egy tumor, mert néha kell a queen átcsoportosítás. Macro jellegű kezdésre egész jónak tűnik az Ice Fisher módszer amit Spanishiwa kedvel nagyon. A timingja jó és elég durva alapot tud adni. Persze annak is vannak kockázatai... Meg én igen gyakran megcsúszok vele. Vagy csak megvan a macro monster alap és nem tudok érdemben ütőképes sereget összedobni. picit gyakorolnom kell még :) -
SnowF #30915 Más a megközelítésünk, én jobban szeretek biztonságra menni, ezért nem is expelek a naturalon kívül amig nem látom biztonságosnak hanem drone-olok 2 bázison. Ez eddig többnyire be is vált, a folytatás nálam pedig mindig roach és corruptor aztán brood lord.
Nyilván 1 spore nem ér sokat, de arra pont elég hogy ha látod hogy mass airre megy akkor még ledobsz 2-t expenként 1-2 plusz queen és elég jól megfogtad.
-
#30914 nyilván drone hátrányban voltam az elején, mivel 3. hatchre gyűjtöttem... de utána be is indult a gazdaság. Amikor épp nem phoenixeznek, akkor be is válik ez a taktika elég nagy arányban.
corruptorokat meg baszhatom: egy év mire lemegy a spire, addig mit csinálok? végignézem, ahogy kiszedik egyesével a drone-jaimat? Spore láttad mennyit ér, kb semmit, queen ugyanaz. Ezt a taktikát nem lehet megfogni ilyen pozícióknál, mivel nem tudok rendesen bescoutolni időben.
Ha akarja, simán lerak egy 3. bázist is közben, tele cannonokkal. -
SnowF #30913 A corruptor egyértelműen védelemre kell, 2-es armor, a phoenix csak karcolja, plusz a range is nagyobb mint phoenix-é, a lényeg hogy harassnak vége legyen onnantól kezdve meg ott van neki a sok csili-vili phoenix és nem tud mit kezdeni vele... :) Plusz ha látja a spire-t akkor általában örülnek, hogy hülye zerg mutázni akar, és hoznak még több phoenixit... aztán meg leshetnek ki a fejükből :) -
mikromanus #30912 Azaz probe vadászatra, de kb mindegy. Elég szerencsejáték, de platináig lazán bekapja ötből 4 proti a balekbuildemet. Csak akkor van gond ha komoly játékra kényszerítenek :) -
mikromanus #30911 Corruptorban az a bibi, hogy akkor tudja lőni a phoenixet ha az akarja. Olyan lomha, hogy rossz nézni. Mondjuk ha támadásnál a roach hordával megy és védekezésre kényszeríted a protit akkor jó lehet, de map controllhoz elég sovány. Mire leérsz az expre már otthon szürcsöli a bloody maryt. Talán gyors lair nydus és a main elárasztása lingekkel megoldás lehetne (megelőzés jelleggel), csak többnyire simán lefüleli a próbálkozásokat és lehegeszti probeokkal a férgemet. Egy nap kaptam dt rusht, phoenix harasst, proxy dupla void + zelot rusht, majd egy játékban szétforcfieldezett mindent és stalkerral kacagva szétlőtt a proti. A macro játék jellegű próbálkozásaimnál mindig ilyenek vannak. Aztán én vagyok a noob ha inkább 9 poolra megyek. A sok gosu akkor kezd el bármi egységet húzni mikor már felépítették a világ 7 csodáját, de én vagyok a s*ggfej, hogy 6 ling szétkapja a gyártósort és küldök még mellé párat drone vadászatra. Komolytalanok ezek a mai fiatalok :) -
SnowF #30910 Nem bántásnak mondom, de ezt a game-t valószínűleg phoenix nélkül is buktad volna... egyszerűen túl sokáig voltál worker hátrányban, méghozzá nem is kicsiben.
Ami meg a mass phoenixet illeti, elég rég volt már szerencsém hozzá. Ami viszont látszott, az hogy a gyereknek elég határozott elképzelése volt hogy mit is csinál: phoenixezik, ezzel Hydrára kényszerít és mass zealottal kivégez... Amit lehet tenni ellene az szerintem az hogy alapból olyan 25-30 drone körül rak az ember egy evo-t és min 1-1 spore-t mineral lineba, ez alapból jó DT ellen is meg kis biztonságot ad phoenix ellen is. FFE-ből úgyis általában 2 folytatás szokott lenni, vagy air play vagy DT, mindkettő ellen jó a spore.
Ami meg a folytatást illeti zerg részről, én Spire-ra mentem volna, abból Corruptor és vége a phoenix harrassnak, illetve roachra, így van mapcontrol megint és lehet expelni, utána Brood Lord és gg. -
mikromanus #30909 Késve derített, meg késve techelt is a zerg ebben a meccsben. A drone is kevés volt. Ennek ellenére még ha rá is készülsz akkro is a nagy büdös nulla kockázattal (elfalazza magát) kihozza és ha véded akkro is nagy kár okoznak. Mutára mész akkro kb vége is. gyorsabb, nagyobb a lötávolsága és durvábban sebzi. Meg persze menet közben lő. Az overeket letarolja onnan meg nem állsz talpra. Emellé ahogy nézem 50 energiával jön ki. Ez egy ingyen kill neki phoenixenként. Ez is tipikus el lett cseszve egység szerintem. Mondjuk ha rákészülsz és hydrára mész akkor megszívhatja. csak sok helyen kellene védeni a hydra meg lassú. Meg meatshield is kell elé ami roach (szintén gázigényes).
Ilyenek után szoktatom magam vissza a 9 pool 6 scoutlingre :D