34554
  • DarkHorSe
    mikor lesz ladder reset?
  • antgecc
  • SnowF
    Egyértelmű, hogy macerás lesz a Swarm Hostot balanceolni, ha túl rövid a cooldown akkor OP lesz, ha túl nagy akkor meg semmit nem ér... Alapvetően az ötlet szerintem nem rossz, és ahogy hallottam talán 90HP-jük lesz a locustoknak, ami nem is kevés.
    Megspékelve egy kis Viper clouddal, egészen használható lesz. Erről jut eszembe, hogy maga a Viper nagyon hasznos lesz általában, a Marine+tank kombó ellen mostmár nem csak a Muta+ling+bane kombó lesz majd használható.
    Szerintem összességében nem panaszkodhatnak a Zergek (én is az vagyok), elég szép buffokat kapunk, és bár csak 2 új egység lesz, de eléggé fű alatt van az a hír pl, hogy a baneling majd tud beásva mozogni, ami azért valljuk be eléggé ütős lesz :)
    Az egyetlen probléma ami engem foglalkoztat per pillanat az az Overseer kivétele, szerintem így kicsit későn lesz mobil detektora zergnek ami sok lehetőséget hagy majd Banshee és DT harassra, de ez majd úgyis kiderül idővel.
  • j0nNyKa
    Azt is megmondtak, hogy lesz normalis beta teszt. Nem tudom, hogy a blizz mennyire szokott foglalkozni a userek velemenyevel, de ha szokott, es tenyleg sok a "cooldown", akkor nincs para, lentebb veszik.
  • DarkHorSe
    hudemegmondtad
  • Hegi90
    Nem igazán tudom még, hogy mire lehet használni, esetleg olyasmikre, amikre eddig air unitokat használtunk (pl tank snipe), vagy épületeket ölni, miközben a főseregeddel lefoglalod a másik sereget...

Majd meglátjuk, én nem írnám le ilyen hamar, bár a terran orbital spamje problémás lehet.
    Amúgy az abaj, hogy a videóban pont sige tankok ellen mutatták be, és nem lehet eldönteni, hogy a sebzés mennyi részét vitték be a tankok, és mennyit az egységek.
  • Cef
    Persze, nem szabad félperces gameplay videók alapján ítélkezni, de a swarm host támadási sebessége a videó alapján túl lassú és ez így gyenge, lesz még változtatás, ezt mi is tudjuk, de ahogy most van az nem jó.
  • edios
    azért van különbség beszélni vmiről v kritizálni vmit. ezek szerint a megkülönböztetés neked még nem megy :)
  • DarkHorSe
    meg hogyan vedekezzunk az arc shieldes proxy assimilator azt meg se jelent a jatek :D
  • j0nNyKa
    nem tudom, nem próbáltam még, nem láttam eksön közben, ki fog derülni, hogy mennyire használható, és mire

amíg fingom nincs a dolgokról, nem fogom rá sem azt mondani, hogy erős, sem azt, hogy gyenge

hirtelen így random ötlet: amíg muta harass megy a főbázisra, leraksz 2 ilyet az exp elé, aztán lehet gondolkozni, hogy mivel foglalkozzon az ellenfél
  • antgecc
    Miért, te úgy gondolod, hogy az a swarm host az úgy oké, ahogy van? A blizz elmondta, hogy ez a zerg egy új siege egysége. Hát ne haragudjanak, de attól nagyon távol van.
  • j0nNyKa
    tök jó, hogy még a közelében sem vagyunk a megjelenésnek, de a zerg egység már most használhatatlan, a zerg gyenge... :)

ja és persze a terran "torony" az.. húú láttátok? OP!

Hegi: erről beszéltem, ezért nem aktívkodtam a topicban
  • Cef
    Egyet értek. Minimum fele ekkora időnek kéne eltelnie a támadások között, akkor inkább a támadás erejel legyen kisebb. Egyértelmű, hogy tier 2,5-öt vagy 3-as egység lesz (attól függ, hogy a roachból, vagy a hydrából lehet majd átfejleszteni), ott meg már ez a támadás nagyon nulla. Még tier 1-en is az lenne.
  • antgecc
    Nekem ez a swarm host eléggé nem tetszik. Iszonyat lassan pumpálja a locustokat.... ez így kb. nulla.
  • Fpocok
    Nem. Erre kérdeztem rá. Akkor valszeg átfutottam ezt a dolgot, mert most láttam/hallottam először.
  • j0nNyKa
    mit jelent az hogy nincs benne? bemutatták hivatalosan, hogy az ultra kap burrow charge abilityt

vagy én értem félre a kérdést?
  • Fpocok
    WoW Szép. Azt hittem csak kampány meg új egységek lesznek :D
    De ez az ultra charge vagy mi, ez nincs benne. Ugye?
  • sirdond
    miért,mennyibe kerül majd? azt nem látom sehol
  • Oldern
    Miből? És akkor mi akadályozza meg a Z/P barátunkat abban, hogy bedarálja a Terran bázisait? Nincs annyi gáz a világon - vagy ha van, akkor már alapból előnybe került, tehát megérdemelten uralja a mapot.
  • sirdond
    meg elképzelem,ahogy a terran telerakja az összes potenciális expet shredderekkel,aztán sok sikert...
  • sirdond
    akkor mi van,ha replicant-tal lemásolsz egy csomó sentry-t és azokkal massols phoenix-eket :D

közben colora techelek és ha zerg hydrárakat hoz pl,akkor instant win :D
  • edios
    hogy lehet majd védekezni arc shieldes proxy assimilator ellen első pár percben? :)
  • lolSL
    http://www.teamliquid.net/video/streams/Khaldor

eswc döntő stephano vs mana, mc-t marinekinget már kiverték
  • j0nNyKa
    fufu, sirnak a zergek

egyebkent az tenyleg vicces lesz, ha a tossok ilyen mass-air taktikaval szetalazzak a zerget

lehet visszaszokni a 6poolra :D
  • j0nNyKa
    ez big lajk, bar a marine a kedvenc egysegem, imadtam ahogy potyog :D
  • Hegi90
    "jön azért zergnek is buff"

és melyikkel szeretnéd kinyírni a phoenix-oracle-t?
    - charged ultra
    - viper - ha a dark swarm skillje megakadályozná a gravitont, még azt mondom talán
    - swarm host
    - creep nélkül gyorsabb hydra, amit ugyanúgy felkapkodnak a phoenixek :D

Kb a jó elhelyezkedésű 3-4 infestor buffolt infestor ami hatásos...

Na de befejeztem, mert az lesz megint, hogy sírnak a zergek. :P
  • antgecc
    Azért nem nagyon összehasonlítható a kettő... :S
  • Hegi90
    csak off-creep buff, nem?
    creepem eddig is volt a bázison...
  • donatus13
    kieggel nem csak oracle jön hanem a hydra speed buff is szóval... azokkal még lehet esély nem csak az oraclet kell nézni jön azért zergnek is buff.
  • Hegi90
  • Hegi90
  • Hegi90
    igen, de ahhoz mákolni kell a scouttal, és nem szabad, hogy az elején szopasson pylonnal. Ezen kívül egy close position se árt, mert a nagyobb mapokon nagyon lassú az utánpótlás (amit fel is szed ügyesen a phoenixszel, ha a nagyobb armyt már kinyírta), lingeket meg probe húzással és pár zelával vissza tudja verni. Szal bonyolult dolog ez, inkább szerencsén múlik, hogy vissza tudom-e verni vagy sem...
  • antgecc
    Nem szokott működni, mivel ha megindulsz, abban a pillanaban befejezi a főnix pumpálást és fossa a sentry stalker combot és be nem mész, főleg ha van 1-2 cannon is, márpedig van, mert azzal indít.
  • j0nNyKa
    esetleg roach-csal vegigverni a bazisait kozben, es nem foglalkozni a phoenix-szel? elvileg a toss nagyobbat fog szopni, mer o epuleteket is veszit
  • Hegi90
    nem lehet időben kihozni eleget :(

még nem igazán jöttem rá, hogy mit lehet csinálni egy alaposan kivitelezett phoenix harrass ellen. Amúgy az a furcsa, hogy kevesen használják...
  • j0nNyKa
    johat vicceltem, phoenix-szel nehez zergkent mit kezdeni, tudom
    hydra gondolom tul lassu, spore meg tul kotott

muta esetleg? marmint persze 1 phoenixre jusson vagy.. 6 muta
  • Hegi90
    phoenix ellen a queen nekem mineral pocsékolásnak tűntek eddig.
  • j0nNyKa
    mass queen :DD

meg ne kerdezd, hogy utana mit csinalsz a zealottal, mert nem tudom :D
  • Hegi90
    ezen gondolkoztam én is
  • antgecc
    Ez az egység sztem ultragáz. Nemhogy a minerált blokkolja, de még a spore-t is lefogja??? Akkor mégis hogy védekezzek a void+főnix combó ellen, ha még hoz egy ilyet is??!