Továbbra sem lesz tél

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így van.

Az emberiség nem csupasz mellel áll szemben az elemekkel (hú ez rímel:-)

A technikai civilizáció az egyetlen, ami a túlélésünket biztosítja, semmi más. Ha a Föld légköre pl 60 fokra melegszik fel, és közben Európa -50 fokra hûl le, akkor is életben marad a lakosság, ha ven elegendõ energia. (ahogyan mostanában állnak a dolgok, nem lesz elegendõ. Pont a riogató-fáravisszamászni akaró bandák miatt)

A lényeg:
MIT CSINÁLUNK AKKOR, HA KIDERÜL, HOGY A GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS NEM AZ EMBERISÉG TEVÉKENYSÉGE MIATT VAN? ÉS KÖZBEN LEMONDTUNK A TECHNIKAI CIVILIZÁCIÓRÓL, A TÚLÉLÉSÜNK EGYETLEN BIZTOSÍTÉKÁRÓL?

Szóval ezért kellene több bizonyíték arra a globális felmelegedésre meg "klímakatasztrófára"
A napenergiával (napelemek) az az egyik a gond, hogy a keletkezett energia eltárolása megoldatlan, és nem látszik még hogy mondjuk Európai viszonylatban 10ezer Gigawatt elektromos teljesítményt fél éven keresztül (sok trillió Joule) milyen módon lehet eltárolni és visszanyerni.
Ahh.. a Lódító Hantacsoportot kihagytam
Ha válsztanom kell, hogy kivel fogok össze, akkor már inkább a 300 lóerõsa terepjáróban pöffeszkedõ kigyúrt alakkal fogk, még õ is jobb mint a Grimbusz (írd: greenpeace)
Az bizonyított,hogy a CO2 okoz üvegházhatást,de nem biztos,hogy az okozza a nagyarányú felmelegedést.Tehát csak részben oka szerintem.
"Geológiailag jelenleg jégkorszak van,hiszen a definíció szerint,a jégkorszak egyenlõ a tartós sarki jégsapkák jelenlétével."

GEOLÓGIAILAG.-nem meteorológiailag.

De a lényeg: jelenleg a klíma nem a normális állapotában van,ez a klíma hideg.
És erre a több évezrede,évmilliós átlag a bizonyíték,ilyen szempontból tehát érthetõ az egész írásom.

A hold is forog körülöttünk,de mi meg a nap kökrül a holdal együtt.Így van ez a naprendszer esetében is:mi forgunk a nap körül,a nap,az összes bolygóval és velünk együtt pedig a galaxis (tejútrendszer) körül.

Eegen... A terepjárókat nem akarom bántani. Jelenlegi népszerûtlenségüket az okozza, hogy némelyik feltûnõ méretû és erejû (sebességû!) terepjáróban ülõ kigyúrt alak nem mindenki szemében tetszetõs:-)) (finoman fogalmaztam)

Ám most ott tartunk, hogy minden embernek össze kellene fognia, aki a jövõnket a szívén viseli. Csak így lehet (ha egyáltalán lehet) megakadályozni vagy legalább késlelteni (ki idõt nyer..) azt, hogy
a háttérbõl dirigáló,
az országokat és embereket kamat-adósrabszolgaságba döntõ,
a riogató sajtót, a sötétzõld ordítozókat és a gerinctelen döntéshozókat tengernyi pénzzel támogató arctalan és kegyetlen árnyékhatalomú
végleg megfosszon minket mindentõl.

Elõször a mozgásszabadságunk kerül sorra, mert akit megbénítanak, azzal már utána mindent meg lehet csinálni. A megvakításunk már félig megtörtént (médiahatalom). Aztán majd sorra kerül a "pazarlásra ösztönzõ" vezetékes víz. ("lehet hideg vízben is mosakodni, meg lavórban" fogják majd mondani az akkori sötétzöldek)
Ja, a fúzió... az sajnos nehezen megjósolható. Szerintem nem várható, hogy az olajválság kifejlõdése elõtt beindulhat, és fokozatosan át tudná venni az olaj szerepét. De bárcsak tévednék.

Jelenleg egytelen kiutat látok. Elsõ lépésben a hagyomásnyos (csak U235 alapú) atomerõmûvek építésének beindítása, de sokat kell építeni. A kiégett fûtõelemeket el kell tenni, mert a következõ generációjú reaktorok ezt is fel fogják használni üzemanyagként.
Óriási pénzeket kellene pumpálni a fúziós és a FBR kutatásokba, hogy miél hamarabb a gyakorlatban használható (ipari) eszközzé váljon.
Meg kell kezdeni ezen reaktortipusok építését nagy tömegben, mert NEMCSAK a villmosipart, hanem az egész gazdaságot át kell állítani az olajról.

A teljes ipar, a közlekedés, a lakások fûtése, a mezõgazdaság, az édesvíz-elõállítás (igen!) szóval minden. Ez egy nagyságrenddel több mintha csak a villmosenergiát vagy csak a közlekedést néznénk.
A terepjárókat ne bántsd!
A luxusatókkal be vagy zárva az aszfaltozott utak világába. A terepjáró új világokat nyit meg elõtted. Nekem sincs, de a második már az lesz, persze bio- vagy hidrogén-alapú motorral.

Kara kánként folytatom tanításom.

Én egy kis furgonnal járok, nem 200 lóerõs terepjáróval. Ha a munkához meg az építkezésekhez nem lesz szükség furgonra, akkor egy opel corsát fogok venni. De valamilyen autó KELL.

A hurrikánokkal szeretik megfélemlíteni az egyszerû embereket. Egy hurrikán mérete és hatása az két különbözõ dolog. A hatása (emberi és anyagi kár) nemcsak a méretétõl függ.

Ehhez hasonlót az "egy jenki Atrúr király udvarában" c. könyvben olvastam, amikor a fõhõs egy napfogyatkozással rémítgette a bugrisokat.

A szél és víz energia az emberiség JELENLEGI energiaszükségletének is csak a töredékét képes fedezni, az elfogadhatónál jóval magasabb áron. Egyedül az atomenergia és a napenergia képes az emberiség életminõségét és fejlõdését is biztosítani. Mind a kettõhöz azonban még sok kutatás és beruházás szükséges. A napenergia nagyléptékû alkalmazása sokkal távolabbi, ha nem találnak ki valami meglepõt, akkor 50 éven belül nem várható.
Az atomenergia is sok kutatást igényel: HOSSZÚ TÁVON csak olyan reaktor jöhet szóba, amely:
1.) Nemcsak az U235 izotópot képes felhasználni, hanem az U238-at is, és a Th232-t
2.) Nem termel hosszú felezési idejû hulladékot.
Van ilyen reaktortipus (fast breeder reactor, FBR), de még igencsak kutatni kellene. Ám pont az atomellenes bandáknak köszönhetjük, hogy ebbe mostanában NEM MER befektetni senki, MERT FÉL.

Pedig ha most azonnal elkezdenék az átállást, akkor is késõ lenne egy kicsit. Elõször tervezni kell, aztán beruházni, ez nagyon idõigényes mûvelet. De jelenleg csak ott tartunk, hogyan lehetne az autózást visszafogni. (Természetesen nem azoknak a 300 lóerõs autóit fogják majd vissza, akik a sajtót meg a tömegtudatot irányítják)
"A klímaváltozásnak rengeteg oka lehet. Nem teljesen bizonyított,hogy a Szén-dioxid miatt van a felmelegedés.Lehet ez természetes jelenség is."

igenis bizonyított, hogy a magas légköri széndioxid koncentráció növeli az üvegházhatást. Akár ki is próbálhatod otthon. Kísérletezz.

"Geológiailag jelenleg jégkorszak van,hiszen a definíció szerint,a jégkorszak egyenlõ a tartós sarki jégsapkák jelenlétével."

Te még nem láttál jégkorszakot, fiam. Az nem ilyen piszlicsáré, mint ami most van.

"Ennek okai lehetnek pl. egy 250 millió évente bekökvetkezõ folyamat,mégpedig az,hogy a naprendszer átmegy a tejútrendszer galaxis "karjain",ami ugye tartalmaz kozmiuks port.Ettõl a napállandó csökken -> hideg lesz.Tehát elméletben lehetséges az,hogy most jövünk ki ebbõl a kozmikus porból és ezért is melegszünk."

Erre én is gondoltam, de hogy is van ez? A galaxisunk nem együtt forog, karostól, magostól? Minden áll, csak a Föld futkos körbe?
Különben, a szupernova robbanások nyomán kilökõdõ porfelhõk eljutnak hozzánk, de most errõl nincs szó (250 millió éve volt ilyen, ki is pusztult a szárazföldi élõlények 90%-a).

"A túlzott felmelegedés csak emberi szemmel drámai.Van olyan élõlény akinek ez kedvez is."

Na, ja. A Föld õskorában biztos, hogy melegebb volt itt, de én nem kívánom vissza azt a korszakot.

Átlaghõmérsékletnövekedés.

Valamit nem értek. Sokan klímaváltozásról nyavajognak és ne veszik észre hogy amerikában meg elég kemény idõ van.A hideg eloszlása meg állandóan változik. Nem is olyan régen az egész nyár hûvös volt a strandtulajdonosok a hajukat tépték. Hol van itt akkor globális felmelegedés?
mellon
Tegnap sétáltam a Budai-hegyekben, és nem 1 fán láttam, hogy elkezdett rügyezni. Sajnálatos, és elkeserítõ <#szomoru1>

Valahol azt olvastam, hogy az óceánok szintje csak abból fog 15-20 métert emelkedni, hogy a víz hõtágulása meg a hõmérséklet emelkedés ugye...

Elõvettem a táblázatot és kiszámoltam. Néhány centi jött ki.
Hát te kész vagy <#idiota> berci meg ezek a faszságok <#idiota> .
Nem elég neked new orleands meg a hurrikánok?15 fok "télen"?+ polus váltás akkor sincs 10 év alatt..kész.Egész egyszerüen nap energia, szél energia és víz + kocsikba hibrid meg villanymotorokat.Ennyi.Nem hiszem el, h mindenkinek kell a 200-500 lóerõ a kibaszott kocsijába, h eljusson valahova....hacsaknem fel akar vágni vele..de aki meg ilyen az dögöljön meg nyugodtan.
Jah...és az ha nap/szél/viz energiát használunk fel a közlekedésbe pedig hibrid rendszert, én ugy gondolom, h ez nem középkori szint....

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Igen, de a MÉRTÉKE (nem tudok máshogyan kiemelni) teljesen bizonytalan

És a hatásai is. Hány méterrel emelkedik majd a tengerszint? 5 méterrel, vagy 90-nel? Nem mindegy. Én azért vagyok mérges, mert itt óriási katasztrófát jósolgatnak, amit -- õszerintük -- csak úgy lehet megelõzni, ha mindenki szépen gyalog jár. Na ennyire hülyének ne nézzenek

Talán nem élünk még eléggé szegényen? Éljen szegényebben az, aki mondja! (Mert ez is tipikus dumájuk ezeknek: "szegényebben is lehet élni")
A klímaváltozásnak rengeteg oka lehet.
Nem teljesen bizonyított,hogy a Szén-dioxid miatt van a felmelegedés.Lehet ez természetes jelenség is.
Geológiailag jelenleg jégkorszak van,hiszen a definíció szerint,a jégkorszak egyenlõ a tartós sarki jégsapkák jelenlétével.
Tehát az a normális, a "default",ha nincs jégsapka.
Ennek okai lehetnek pl. egy 250 millió évente bekökvetkezõ folyamat,mégpedig az,hogy a naprendszer átmegy a tejútrendszer galaxis "karjain",ami ugye tartalmaz kozmiuks port.Ettõl a napállandó csökken -> hideg lesz.Tehát elméletben lehetséges az,hogy most jövünk ki ebbõl a kozmikus porból és ezért is melegszünk.
A túlzott felmelegedés csak emberi szemmel drámai.Van olyan élõlény akinek ez kedvez is.

én eddig havat akartam h lehessen snowboardozni, de azt hiszem meggondoltam magam. már nem kérünk belõle 😊 jobb idõben elõ lehet venni bicikliket (bmx rulz)

radeon 983760 überpro - csörgő ventillátorral, kólával leöntött kisegítő billentyűzet :D én nyertem

Épp ez az. A tömegközlöködés árai most kezdenek az egekbe emelkedni, ennek hatására az utasszám csökkenésnek indul. Igen ám, de egy rakás befektetÛ belefektetett egy rakás pénzt, amit kamatostul akar visszakapni.

Hát majd lobbizni fognak jó nagyokat, hogy tovább nehezítsék az autóközlekedést.
Amúgy a klímaválság valós, ne próbálj itt diverzionista aknamunkát kifejteni.

Folytatom: A TÉT ÓRIÁSI!

Ha az emberiség (nagy része) lemond a normális életminõségrõl és egy ókori életszínvonalra süllyed vissza, az NAGYOBB tragédia lesz, mint az egész globális hóbelevanc meg klímaváltozás

KLÍMAHISZTÉRIA (no lám, én is tudok nyelvészkedni)
Ne parázz, mert nem fogjuk betiltani az ótókat.
Gödöllõ-Bp. dolgozó bérlet a tömegközlekedésen 20.000 Ft./hó. Akkor mirõl beszélünk?
Környezetvédõk kocsik kellenek, amelyek bioüzemanyaggal, napelemmel, majd hidrogénnel mûködnek.
Addig is kell nekünk még egy atomerõmû, a Tiszán, vagy a Dunán, Paks alatt, mert a ruszki és arab szénhidrogénektõl való függõs már kritikus szintet ért el.
Minden újonnan építendõ lakás esetében pedig legyen feltétel, hogy a melegvizet és a fûtést napcellákból és/vagy földhõbõl és/vagy szélbõl nyerje.

Az egész éghajlatváltozási dumával számos probléma van:
-- Jól felismerhetõk rajta a manapság tipikus agymegdolgozó sajtóelemek. Az információk közlését egy elrettentõ szókészlet kidolgozása és sújkolása elõzi meg. A nyelvészkedõk legújabb agyszüleménye a "klímaválság" Ordítva hányok ha ezt a szót olvasom valahol!

Elõbb be kellene bizonyítani, hogy tényleg nagy a baj, utána jöhetnek a klímaválsággal.

Leírok itt egy példát, érdemes átgondolni ami a veszteségek, nyereségek és valószínûségek témakörét érinti. Nem annyira a jelen SG cikkre vonatkozik, hanem arra az érvrendszerre, amellyel ezt a ál-környezetvédelmi baromségrendszer BIZONYÍTÉKAIT próbálják HELYETTESÍTENI.

<PÉLDA> Koporsós Bertalanhoz este becsönget valaki, hogy ég a ház, azonnal rohanjon világgá!
A ház egyáltalán nem látszik égni. Az ajtón KÍVÜL valami enyhe füstszag valóban van, de a házon belül semmi jele. "De ha nem rohansz, akkor az egész családoddal együtt elpusztulsz!" ordítja egy alak. "Megéri neked a kockázat? Gondold meg jól!"

Aztán mire Berci visszaér a nagy rohanásból, kirámolták a házát. Tûz nem is volt. "Valaki" az utcán meggyújtott néhány nejlonzsákot, hogy büdös legyen. Szerintetek Koporsós Berci hüly vagy nem?
</PÉLDA>

Szóval bizonyíték kellene, MERT A TÉT ISZONYÚ NAGY!
Érdekes, hogy mennyire benyalja itt mindenki a riogató szarsajtó dumáját. (Ez nem a SG-re vonatkozik, ez a téma már a könyökömön jön kifelé évek óta) Hogy így elpusztulunk meg úgy elpusztulunk... hát besz..ok

Az egésznek az a célja, hogy féljetek. Több, egymástól látszólag távoli okból nyomják ezeket az ordító baromságokat az agyunkba, ám ezek a távoli célok nagyonis összefüggenek az egész Földgolyón található fokozódó tõkekoncentrációval és a dolgozó középosztály szabadságának csökkenésével.

A környezetvédelmi demagógia egyre inkább a dolgozó kisemberek életminõségének (elõször csak a mozgásszabadságának) csökkentésére szolgáló ideológiaként funkcionál, ezt észre kellene venni végre.

HA TÉNYLEG A CO2 MEG A FELMELEGEDÉS LENNE A PROBLÉMA, AKKOR NEM AZT TÖMNÉK AZ AGYUNKBA HOGY SÜLLYEDJÜNK VISSZA KÖZÉPKORI SZINTRE, HANEM AZ EGYETLEN LEHETSÉGES ENERGIAFORRÁST REKKLÁMOZNÁK AMELY JELENLEG LE TUDJA VÁLTANI A FOSSZILIS ENERGIÁT!
És ez az egyetlen energiaforrás, amin az emberiség normális életminõsége, talán a túlélése múlik (mert most már lassan az a tét) nos ez NEM a szélenergia.

Az autók és az autósok állandó mocskolásán kívül semmilyen hatékony és elfogadható intézkedés sem történi, amely a KÖZLEKEDÉS OKAIN keresztül közelítéené meg a problémát.

A döntéshozó ****-nak meg a ***sajtó képviselõinek fel kellene végre fogniuk, hogy a közlekedésnek (autózásnak is) OKAI ismétlem OKAI vannak! Ezeket az okokat kellene végre átgondolni. Az autósok b**gatása helyett.

Másik szempont az, hogy például Magyarország évente kb. 30millió tonna kõolaj egyenérték energiát használ (fogyaszt). Ebbõl az autók kb. 2 millió tonnát. Ha az autósok egy része átül a tömegközlekedésre, akkor a 30 millió tonna olajegyenérték helyett el fogunk fogyasztani 29 millió tonnát. Csakhogy az autózás betiltásának ÓRIÁSI társadalmi kára is lenne, amit megintcsak fel kellene fogniuk a csököttagyú döntéshozóknak és a sajtónak, meg az egész hóbelevancot a háttérbõl mozgató figuráknak.

A közlekedés ellehetetlenítésének illetve jelentõs megnehezítésének a társadalmi kárai:
-- Nagyon sok ember nagyon sok plussz idõt (akár napi több órát is) használ el közlekedésre
-- Jelentõsen beszûkülnek a munkahelykeresés lehetõségei, azáltal hogy az eddigi 40 km-es körzet helyett 10 km-es körzeten belül kell munkahelyet találni (a lakástól számítva)
-- Sok értékes embernek olyan környékre kell költöznie (ha nem vállalja a munkanélküliséget) amely erkölcsileg és minden szempontból lepusztult, pihenésre és biztonságos életvitelre alkalmatlan. Ez visszahat a jövõjükre (nem részletezem)
stb stb
Kinézek az ablakon, mit látok: süt a nap, fúj a szél -- a hó pedig zuhog! Utána egy szép szivárvány... Ne mondja azt nekem senki, hogy ez normális!

Persze -- mondanák egyesek --, hogy nem az emberiség a bûnôs, hanem az, hogy pólusváltás van soron, s emiatt jobban érik a Föld felszínét a Nap sugarai. Nade ez nem tíz év alatt okoz ekkora klímaváltozást...

\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"

Nimród!

Nemde. Én nem akarok alárendelt kis pont lenni. Csillagok szülötte vagyok én, - na nem jut eszembe, nem Góg és Magóg, ahnem annak a másiknak (magyarok õsapja) a fija.

Szerintem ez az idióta Buss gyerek az oka mindennek.
Nem lesz hideg. jeeeee.
az a jó

Az erdélyi birkapásztor sem csinál szenzáziót az enyhe télbõl!
Max. kifordítja a subáját és legeltet tovább.
De uncsi már a nagy meglepõdés, szenzáció a természet fintora láttán.
Fel kéne fogni végre, hogy alárendelt kis pontok vagyunk.
Nemde?
Na figyu!
Mindíg szenzációt csinál minden szaros cikkíró egy kis enyhe periódusból!
Azt sem kéne elfelejteni, hogy éppen kifelé lábalunk az elõzõ jégkorszakból...
Mivan Ödön? Nem olvassák a cikkeidet? "Kiszárad a Balaton" címmel nincs kedved publikálni?
Cseszd meg!
Értelmes, okos cikkeket írj, értelmes okos helyen.
Az SG színvonalát nem kéne lehúzni.
És több béka, rágcsáló, stb.
Viszont nincs elég csapadék, amibõl a növényzet tavasszal táplálkozna, hogy a termelt növényekrõl ne is beszéljünk (=kaja). És ha a tápláléklánc alja nem él meg, akkor a teteje sem. Vagisz sok állat elpusztul. Ha jövõre kemény, hosszú tél lesz, akkor az egyébként is legyengült állomány még jobban kipusztul. Ez esetleg olyan lengésekhez vezethet, amely végzetes lehet egyes fajok számára.

Nagyszerû, hogy nem kell fûteni (mégis többet fizetek, mint tavaj), de a hõmérséklet emelkedés szárazságot hoz, az pedig senkinek sem jó, legfeljebb a sivatagi állatoknak/növényeknek, nameg a Dakarnak.
Mike at home
no igen, de nem pusztulnak azok a rovarok, amiknek kéne
még több kullancs, szúnyog lesz

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Most olvastam METROban, hogy hétvégén 15 fok lesz, azaz hétvégén mehetek bicajozni rövidnadrágban, polóban. Aki szerint ez január közepén normális, jelentkezhet egy pofonért.

Egyébként europát sem kell félteni...itt a legrosszabb a helyzet melegedés szempontjából...még mindig inkább mossák a pénzt és csempészkednek minthogy foglalkoznának a természettel..

egyre nagyobb hurrákánok lesznek...remélem elkúszik az egyik nyú jórkig és megleckézteti õket....lehet akkor majd észbe kapnak.Bár észbe nem mert elég barom a nagyátlag...

Száraz meg esõs évszak.
Darth Sith
"zerdán José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke energetikai és klímavédelmi intézkedési javaslatokat ismertetett brüsszeli sajtóértekezletén."
minek kell még bekövetkeznie ahoz, hogy az USA, Kínai és az összes nagy hatalom befejezze ezt a szennyezést és moderálja magát? ha a kisországok képesek, õk mér nem? Ki kell pusztulnia a fél földnek hogy vki végre felfigyeljen? Hiába szajkózzák ezt már 50 éve, senkit sem érdekel, aki tudna is tenni valamit.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

te nagyon buta vagy...Igenis nagy xarba van az emberiség.Ennyi.50 év maximum.Rohagyjon el az összes multi és nyugodtan elsöpörhetik a hurrikánok amerikát...sztem õk szennyezik legjobban a környezetet...

mérsékelt

Tudtommal csak a kérsékelt égövön van meg a szokásos 4 évszak.
Ha jól emlékszem, a forró égövön csak két évszak van, és azokat sem úgy hívják, hogy nyár és tél.

Fec papa
JA és persze dobáljátok ki a hûtõket meg a trabantot vigyetek a bontokba és irány mindenkinek venni biomotoros autokat stb....| ez annyira hülyeség, max majd 20 vagy 30 év mulva lesz jobb a helyzet vagy rosszabb

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Fec papa
Hát inkább hideg legyen mint meleg, télen annnyi ruhát veszek fel amennyit akarok, de nyáron max meztelenre vetkõzõk és még ugyis kibaszott melegem van. Egyszer ugis kihalunk, ha nem fogunk elköltözni a földrõl, mert visszaáll majd a pangea vagy hogy irják és minden kipusztul majd jön a jégkorszak stb... <#vigyor2><#vigyor><#crazya><#guluszem1> a partmenten meg majd nem lehet élni mert veszélyzónában lesz és legalább 1 hétre 3 földrengés plussz még pár tájfun várható <#eplus2><#eplus2><#hehe>, persze mindezt cska ugy baromsagbol irtam le mielott vlaki komolyan venné

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Nem az a nemnormális, hogy néha ilyen az idõ, hanem hogy már 10 éve folyamatosan megdõl az elõzõ évi rekordhõmérséklet, és még mindíg semmit nem teszünk. No persze nem nekünk kéne, hanem pl amerikának.De õ aztán ravasz, mert õ a legnagyobb szennyezõanyag-kibocsájtó, de inti a világot, hogy nehogy pazaroljatok, meg ne szennyezzétek a környezetet, mert megsülünk a bolygón... Lassan nem kell majd szauna bérletet váltania senkinek <#levele>

Volt nem is egy év amikor június Júliusban majdnem ilyen volt az idõ.Augustusban volt egy kis meleg, nem is olyan régen, az se volt normális.
Akkor a fûtésszámlámat is fizesd!
ajánlom egy kicsit áss mélyebre a témában. Elég nagy szarban vagyunk.

Hát, az 5-8% hatásfokkal dolgozó 100 éves elven mûködõ villanykörtéket ideje lenne már lecserélni. Aki szerint normális az idõjárás, és hogy csak a sajtó fújja fel, az álljon fel a gép elõl, és menjen ki a szabadba.