• Gaillard
    Halgatyó magyarázd meg a magad kényelmét, csak önzésből rombold, használd ki tovább is drága kincsünket, a Földet, a klotyóra is járjál kocsival és fogyassz, fogyassz, fogyassz. Tudod, a multik és tőkések ezt szeretik, mily meglepő.

Egyben igazad van, hogy az újságírók általában szeretnek szenzáció hajhászó módon írni és állandóan keresnek valami témát.

Mindenkit hordjál le, aki nemcsak magára gondol, hanem a másokra és a jövőre is, akár közösségi dolgokra is.

Hitesd el mindenkivel, hogy az embereket az autóról akarják a nagytőkések a tömegközlekedésre átszoktatni:)))
    Mert biztos abban van a nagyobb üzlet, nem az autóiparban:))
    Bárcsak így lenne.
    Te biztos nem sokat tömegközlekedhetsz, mert akkor tudhatnád, hogy az autósok lassítják legfőképp tömegközlekedést és vesznek éveket el mások életéből.
    Ha akkora autós vagy, akkor mit tanácsolsz olyanoknak, akik csak azért nem autóznak (nem olyan "zöldek", mint én), mert nics rá havi 50-100 ezer forintjuk (ne csak a benzin számlát nézd), esetleg adót és járulékoka fizetnek a jövedelmüknek megfelelően.
    Szerinte mi lenne az utakon, ha mindenki egyénileg saját autóval járna mindenhova. Szerinted milyen levegője lenne egy városnak.

Nem a technikai fejlődésről kell lemondani, sőt, jelenleg pont erre van szükség, hogy legyen esélyünk, mert sok mindent elkúrtunk és túl sokan vagyunk és még többen leszünk.
    A szénhidrogén készletek végesek és egyre többen vagyunk.
    Különben minden energia a Napból ered, még a kőolaj is a Napnak köszönhető, mivel az olaj alapjául szolgáló szerves vegyületek életéhez fotoszintézis kellett.

Fenntartható fejlődés mentén kellene élnünk.

Más dolog a fejlődés és más dolog a túlzott fogyasztás.
    Tudod, ennek a törékeny ökoszisztémának vannak szabályai.

A boldogsághoz nem technikai fejlettség kell, az legfőképp az emberi kényelmet szolgálja és azt, hogy egyre több ember éljen a Földön, de ugye itt is megvannak a korlátok.
    Ha neked középkor és visszalépés az, hogy odafigyelnénk esetleg az emberi fajon kívül más fajokra a Földön és nem a kényelmünk irányítana mindent, akkor én inkább egy őskori bunkó vagyok és büszkén vállalom.

Nagyon el vagy tévedve, mert pontosan a te fogyasztói életviteled a multik táptalaja és nekik nem az az érdeke, hogy újra csak kőbunkód legyen.

Szidjál ezen sorok után bátran.
    Tudom, hogy a mai világunkba nem önző és nem kényelmes szemléletben élni, és ezt még képviselni, egyenlő a közharaggal. Megsértem az EGO-kat.

Az a baj, hogy pár évtized múlva engem és még pár embert, aki tud máshogy is gondolkodni, ugyanúgy érinteni fognak a problémák, de számonkérni senkin sem lehet majd.

Végezetül megsugok még valamit. A szárazföld egy kis szegletén élsz, Európában, amely más földrészekhez képest a fejlettségét többek között az éghajlatának köszönheti. Ha ez változni fog és a "túlélés" érdekében komoly anyagi áldozatokat kell hozni, akkor elveszithetjük az előnyünket, az pedig nem hiszem, hogy tetszene neked.

Na, lehet a sárgaföldig szapulni engem.