210
-
davos80 #130 -miért érzed okosabnak magad egyetemi doktoroknál?
Nem csak nekik hiszek,neked is hinnék,ha valami felmutatnál,a könyvekből összeszedett tudáson kívül.A tudomány nem csak erről szól ugye.
Nem vagy senki,meg más sem az itt.
Gondoltam esetleg más is halott az elméletről amit nekem tanítottak,vagy ha nem hallotta,akkor most halja stb.Ezért írtam ide.
Igen könnyebb az óriás válán.Nekem nincs mit felmutatnom,viszont amit tanítanak nekem(mégha nem is tudom a velejéig bizonytani) azzal érvelhetek szerintem.
-
Epikurosz #129 "A Tejútrendszer a szimmetriasíkjára merőleges tengely körüli forgó mozgást végez. A csillagok csaknem körpályákon, Kepler törvényeinek nagyjából megfelelően keringenek a centrum körül." (id. mű 269. old.)
A becses szerzőknek majd javasolni fogom, hogy csak a Te kedvedért írják bele, hogy a karokban található csillagok a karokkal együtt, azok részeként keringenek, nem azoktól függetlenül.
Bummm!!! -
Epikurosz #128 "-miért nem tanítasz,ha ilyen fasza vagy?"
Hát most mit csinálok, faszikám, tanítalak téged!!! :-)))
Amúgy, ha te csak a papírossal rendelkező többi faszikának hiszel, akkor minek a búbánatos fészkes fenének pazarolod az idődet ilyen fórumokra meg hozzám hasonló senkikre???
Egyszerűen levehetnéd a könyvespolcodról - gondolom van ilyened... :-) - Gábris-Marik-Szabó: Csillagászati földrajz c. könyvét - nekem ráadásul csak egy régebbi kiadása van meg, amelyben a Plutó még bolygó - és oszthatnád az észt reggeltől estig.
De hát, ugye könnyebb az, amikor a törpe az óriás vállán áll. -
davos80 #127 Egyértelműen ellent mondd az összes állításom,csak el kéne olvasni és értelmezni.
Én sajna nem érek rá itt vitatkozni,de ha lesz egy két percem én is benézk. -
davos80 #126 Igen az vagyok,neharagudj.Most ostorozom magam.
Mellé is beszélek,bocsáss meg.
Tehát egy elméletet képviselek,amit tanultam,egy tanártól,aki az egyetemen tanít énengemet.Neki hiszek,nem neked.Mondj amit akarszm,szarom le.
Jó is lenne,ha nem hinném el amit tanítanak,érdekes hozzáállás lenne.
Illetve,ha mondanál valamit,amiért neked kéne hinnem,hogy mondjuk 50 éves csillagász vagy és ezzel foglalkozol 10 30 éve.Akkor elgondolkodnék rajta.
Engem egy dolog zavar:semmibe veszed egy szakember/szakamberek álláspontját a témában.Ennyi.Én meg csak ismételni tudom amit tanulok.
Tehát a kérdésem továbbra is megválaszolatlan:
-miért érzed okosabnak magad egyetemi doktoroknál?
-miért nem tanítasz,ha ilyen fasza vagy?
-
Epikurosz #125 Hogy te mekkora mellébeszélő buzi vagy.
Peched van, amúgy, mert ahelyett, hogy kimentem volna ebben a szép időben, elvállaltam egy munkát, és meg kell csinálnom, de a szünetekben lazításul ba..ogathalak téged.
Amit ide firkantottál, az semmiben nem mond ellent az én állításaimnak, legfeljebb kiegészíti. Persze, úgy, hogy megcáfoltad önmagad. Bravó! Ez már eredmény, csak azt kellene kinyögnöd, hogy uram, ne haragudjon, tévedtem, hülyeeee vagyok (mármint te)!!
-
davos80 #124 Te szerintem még a Bacsák-Milankovics elméletet is megcáfolnád(ha egyáltalán ismered),erre nem tudok mit mondani.
Nekem a fő problémám,hogy ez ezzel a témakörrel foglalkozó,ebben a szakmában kutató ember munkáját próbálod cáfolni.Ráadásul úgy,hogy nem ezzel foglalkozol.
Téged szar doktorok tanítottak saját bevallásod szerint,valószínűleg egy szae egyetemen.
De ez nem általános.
Attól még engem nem szarok tanítanak.
És akkor mi van,ha 2 diplomád van?Én a végzettségedre lettem volna kíváncsi,hogy csillagász vagy-e/vgay hasomló? ; hogy ennyire biztosra veszed az ellenkezőjét.
Gondolom nem.
Akkor meg ne okosodj.Mert hihetetlen marhaság nekikezdeni azt állítani,hogy te többet tudsz.Én sem állítom,hogy értek a gyógyításhoz,egyszerűen azért,mert nem vagyok orvos.Ezért nem is gyógyítok,ezért nem műtök.
És:
1. A Tejútrendszer, mint egész forog a saját tengelye körül.
Így van
2. A Naprendszerünk egy spirális kar része, és azzal együtt forog a Tejútrendszer magja körül.
Lehet a por és a naprendszer keringési ideje eltérő(lásd naprendszer bolygói.)
3. Nem 1, hanem ha jól emlékszem 3 vagy 4 spirális karja is van a galaxisunknak, tehát a te elméleted szerint nem mondjuk 240 miljó évente lenne jégkorszak, hanem 240/3= 80 miljó évente. Már ha futkorászna a napunk a karok között, amit ugye nem tesz.
Ezek a karok lehetnek különböző síkokban is.Nem csa 2D van.
4. A spirális karokban nagyobb az anyagsűrűség, de ez nem port jelent elsősorban, hanem több a csillag. Persze ahol több a csillag, ott több a (szuper)nóva robbanás, ergo több a kilökődött csillagközi por, sőt a gáz is több, de amúgy ilyen szétszórt anyag a spirális karokon kívül is van. (Sőt, a galaxisunkat csomó ún. sötét anyag veszi körül, amelynek roppant nagy a tömege, talán a galaxis tömegének 30%-át is kiteszi.)
Sokkal több por van a galaxius karjaiban,mint máshol.Ez tény.Csak te nem tudsz róla.
Tehát a végtelenségig állíthatjuk az ellenkeőjét.
Én mindig veled ellentétes dolgot fogok állítani,mert a tudománynak hiszek és egy kutatóközpotnak.És nem pedig egy hobbyból ezzel foglalkozónak,aki überelni akarja a tudományt.
-
feamatar #123 Egyébként tök mindegy, mert valószínűleg az emberiség szúrta el az időjárást,a globálisfelmelegedést túl gyors ahhoz h ne valami közeli probléma válts ki,amely hirtelen hatott.
És ezért elsősorban a fejlett nyugat a hibás,lehet hogy ott afrikában felégetik az esőerdő egy kis részét,de a mi ipari termelésünk és közlekedésünk és aza mérhetetlen pocséklás amit mindnyájan(én is )elkövetünk simán lesöpri a többi országot a színről.
A kocsikat betiltani hülyeség,de azt lehetne szabályozni,hogy a túl sokat fogyasztó járgányokat egyszerűen betiltsák.Pl:az álom autó számomra egy Mustang lenne,de közlekedésre egy sokkal gazdaságosabb járgány is megteszi.
Globális problémák vannak,nem csak nekünk kell tenni ezért,ez nyílvánvaló,de valakinek az első lépéseket is meg kell tenni.És nem törődni azzal h mit mond a másik,kötelességünk egy szebb világért küzdeni.
A másik az állandó rohadt emberi moralizálással kellene kicsit leállni.Pl:egy születésszabályozást bevezethetnének már lassacskán.Ha 100-200 év alatt leredukálnánk Föld népességét 1 milliárd alá,mindjárt nyugisabban élhetnénk,lenne nyersanyag is meg minden. -
Epikurosz #122 Mi vagy te, az állami akkreditációs bizottság?
Amúgy két felsőfokú diplomám van, ha nagyon érdekel. Tanítottak engem olyan doktorok az egyetemen, hogy azt mondtam magamban, ilyen olcsón adják a doktori címet?
De, hagyjuk is. Elismétlem dióhéjban az okoskodásod, tanulj tinó, hátha ökör lesz belőled, de legalább hústehén elv alapján.
Te azt állítottad, hogy a galaxisunk rajzszeggel fel van rögzítve a világegyetemben, és a naprendszerünk forog a középpontja körül, és mivel 200-250 miljó év alatt tesz meg egy fordulatot, ennyi időközönként átmegy egy karon, és mivel abban sok a por, amely szűri a Nap sugarait, itt a Földön jégkorszak következik be.
Több probléma is van ezzel a hülyeséggel, és engem nem érdekel, hogy esetleg valamilyen doktor ültette el a fejedben:
1. A Tejútrendszer, mint egész forog a saját tengelye körül.
2. A Naprendszerünk egy spirális kar része, és azzal együtt forog a Tejútrendszer magja körül.
3. Nem 1, hanem ha jól emlékszem 3 vagy 4 spirális karja is van a galaxisunknak, tehát a te elméleted szerint nem mondjuk 240 miljó évente lenne jégkorszak, hanem 240/3= 80 miljó évente. Már ha futkorászna a napunk a karok között, amit ugye nem tesz.
4. A spirális karokban nagyobb az anyagsűrűség, de ez nem port jelent elsősorban, hanem több a csillag. Persze ahol több a csillag, ott több a (szuper)nóva robbanás, ergo több a kilökődött csillagközi por, sőt a gáz is több, de amúgy ilyen szétszórt anyag a spirális karokon kívül is van. (Sőt, a galaxisunkat csomó ún. sötét anyag veszi körül, amelynek roppant nagy a tömege, talán a galaxis tömegének 30%-át is kiteszi.)
5. A Tejútrendszer kompakt mozgása természetesen nem zárja ki eltévedt, kódorgó égitestek létezését, amelyeket valamilyen kataklizma (pld. a már említett szupernovarobbanás a közelben, vagy a szomszédos törpegalaxisokkal való kölcsönhatás) kipenderített a rendes pályájukról, emiatt nem úgy járják a táncot, mint a többi égitest, de ilyen ritka van.
Ennyi időt tudtam rád vesztegetni. Köszönd meg!
-
Egyébként már majdnem 1 hónapja tél van az északi félgömbön. Sok helyen rohadt hideg is van, nálunk pl (a Kárpátmedencében) éppen melegebb mint az utóbbi néhány évben ilyenkor.
-
davos80 #120 Nem vagyok zavart,talán kicsit szétszórtan fogalmazok.
Elismerem ha nincs igazam,de ezt jelenleg nem érzem.
Viszont a végzedségedről nem nyilatkoztál,kíváncsi lennék,mivel foglalkozol,miért érzed magad okosabnak több tudósnál,miér nézed le őket. -
Epikurosz #119 No, lányos zavarodban jól megszórtad a fórumot. :-)
Pedig, csak annyit kellett volna leírnod, hogy 'ah, bocsika, tévedtem'. Ehelyett jösz a címekkel, a tanároddal, hamarosan az apukádat fogod megidézni. :-)
Látszik, hogy nem olvastál engem. Én csípőből ismerem el, ha nincs igagazm, és hát ugye nagyon sokszor nincs. De ettől a karikagyűrű nem esik le az ujjamról. (ez egy székelyes szófordulat :-). -
davos80 #118 Tehát tudományosan igazad van,de a cím nem a tudományos télről beszél,hanem az általános szóhasználatbeli télről. -
davos80 #117 De ez már szókiforgatás.Ha kimondják előtted a tél szót,neked sem a dátum jut az eszedbe,hanem a karácsony,a hideg január,a hóesés,a hideg séta utáni meleg fürdő,stb.. -
davos80 #116 De minekünk,Magyar embereknek a tél fogalma a hidegben és a hóban nyilvánul meg és nem a tudományos télben.
-
davos80 #115 Tehát abba kiegyezünk,hogy a "nincs tél" fogalom,csak egy hasonlat,mert nem hiszem,hogy ilyen hülye lenne a cikkíró,csupán a ratyi időjárást a "nincs tél" hasonlattal fejezi ki.
Ilyen lehet még pl. a "fehér karácsony" Hiszen a karácsony, mint főnév,nem lehet színes/színtelen,csupán a hó színéhez viszonyít.
Namost,nem hiszem,hogy a Veszprémi egyetemen áltudósok tanítanának,főleg olyan tudományos kutatómunka után,amiket ők letettek az asztalra.Így joggal hiszek nekik.Ráadásul logikus is teljesen szerintem.
-
babajaga #114 Nem igaz. A tél időszak, nem más. Az egyenlítőtől északra most tél van, Afrikában is. -
babajaga #113 "Ezt egy 12 éves gyereknek tudni kell azért jár általánosba , hogy általános ismeretei legyenek"
Bár ahol olyan barom gyerekek vannak akik a tanárverésben jeleskednek nem csodálom hogy nem ismereteket szereznek. -
davos80 #112 Relatív nincs tél.Ha a hőmérsékletet vesszük "nincs tél".
Ha a dátumot van. -
babajaga #111 "A cíkkíró feltételezhetően nem tudós,talán egy általános bölcsészetet végzett újságíró,vagy a franctudja mi,de nekik alapból nem kell hinni. "
Ezt egy 12 éves gyereknek tudni kell azért jár általánosba , hogy általános ismeretei legyenek. -
babajaga #110 A tél nálunk decembertől márciusig tart és azért hívják évszaknak mert az év egy szakasza.Az hogy ez a tél melegebb mint más telek megint más téma.De azt mondani hogy nincs tél ostobaság. -
babajaga #109 Én nem azt mondtam hogy minden tudós hülye. De manapság több az áltudós mint a valódi, most mondjam hogy 50%+1 ? -
davos80 #108 Ráadásul a továbbra sem lesz tél szinoníma annyit takar:továbbra is meleg lesz,nem lesz a magyarországon megszokott téli,hideg,fagyos,havas időjárás.
Ennek felfogásához is kell egy bizonyos értelmi színvonal. -
davos80 #107 A cíkkíró feltételezhetően nem tudós,talán egy általános bölcsészetet végzett újságíró,vagy a franctudja mi,de nekik alapból nem kell hinni. -
davos80 #106 Ez már fáj.Mármint az,hogy idtt baszom az időm..
"A 0 egy pont a számegyenesen, nincs tartománya."
És ezt nem a suliban tanultad?Ha igen,miről beszélünk?Akkor mégsem hülyék a tanarak?
-
babajaga #105 Eleve itt van a cikk címe, ami hülyeség. Egy nyolc általánost elvégzett diáknak is 100%-osan tudni kell hogy december óta nálunk tél van, És ez elemi ismeret nem bonyolult, aki ezt nem képes felfogni attól bonyolultabb ismeret tudását el lehet várni? Itt van az iskolai 0-adik óra elmebeteg találmánya, tanárok találták ki, hülye tanárok. Legalább száz elnevezést tudnák rá mondani nem ezt a szerencsétlenséget. A 0 egy pont a számegyenesen, nincs tartománya: ennyi! -
davos80 #104 De ez nem általános jelenség.Vagy én vagyok tudatlan és szerintetek minden tudós hülye?
Egyesek szerint igen és a dr előtag szart sem ér,hülyeséget beszélnek,szar az okatás színvonala,stb...
Érdekes.Nehogy igazat adjunk másnak és nehogy elismerjük,hogy nincs igazunk. -
babajaga #103 "de egy tudományos fokozatot nem adnak oda minden hülyének."
Hát nem szeretném a vállamon cipelni azokat akiknek van és érdemlegesen nem értenek semmihez.Mondtak és tettek már tudósnak nevezett emberek oltári baromságokat. -
davos80 #102 Jó,persze,érettségihez ne is,még diplomához sem biztos(hülye is ledoplomázik manapság),de egy tudományos fokozatot nem adnak oda minden hülyének.
És ez ráadásul nem egy jelentéktelen dolog.
Olyan színtű ellentmondás lenne ez,mintha egy villanyszerelő azt állítaná,hogy az áramerősség wattban mérendő.
Tehát ne állítsuk,hogy hülyeséget mondd,mert egyrészt logikus,másrészt pedig lehetetlen,hogy egy tudós ekkora baromságot mondjon.
-
neoG #101 tök igazatok van meg minden,(legalábbis én nem értek ilyenekhez:)) de a papírhoz ne kössük a tudást:)píísz -
davos80 #100 Nem én vagyok a doktorált,hanem a tanárom,és kétlem,hogy neked lenne igaza.
Nevetséges,hogy úgy gondolod igazad van és ami egyetem oktatnak az szerinted hülyeség.
Mi a végzetséged,hogy ennyire biztosra mered állítani az ellenkezőjét?
Nem lehet,hogy akinek ez a szakiránya és mondjuk kapott egy doktori fokozatot,többet tud?Vagy azt csak úgy odaadják a semmiért és akkor oktathatja a hülyeséget? -
Epikurosz #99 A tököm van tele a sok idióta doktorált izével. Ugye elég világos voltam?
Amit én mondtam: a galaxis alles zusammen együtt kering, a karok nem állnak egy helyben, és a mi naprendszerünk, mint egy kar tagja, azzal együtt kering, nem futkároz keresztül-kasul a karokon. Természetesen a karon belül is van egy hullámzó mozgás, így elképzelhető, hogy kozmikus porviharba kerül a naprendcer, de annak a periódusa - ha van ilyen - nem egyenlő a naprencwer által a galaxis magja körül megtett egy fordulat idejével.
Világos voltam, dottore? -
Psichopat #98 Sosem értettem h a társadalmi rendszer bukását mér álltalánosítja mindenki az emberiség bukásává.
Mellékesen meg teljesen felesleges szidni egymást és zöldülni mert ugyis csak rosszabbodni fog a helyzet a fogyasztói társadalom bukásáig. Csak reménykedni tudok h utánna a fentartható veszi át a helyét. -
davos80 #97 Ja és a galaxis közepe ugye köztudottan gyorsabban forog..És ez a lényeg. -
davos80 #96 Bocs,késő van.
Tehát a galaxis sugara kisebb,mint a galaxis karjainak sugara,"jobban kiér".
Így ami körülötte kering belekerül a "karjába",ami tartalmaz kozmius port. -
davos80 #95 "Középpontja körül keringünk ugye a nap körül."
helyett:
Középpontja körül keringünk ugye a galaixis körül. -
davos80 #94 Tehát a kép.
Galaxis.
Középpontja körül keringünk ugye a nap körül.
A piros elipszis a keringés útja.
Keresztezi.
-
davos80 #93 Biztos jobban tudod egy doktorált geológusnál,hiszen biztosan te is egy doktorált geológus vagy.
Gratulálok. -
Epikurosz #92 "úgy is UFO-nak érzem magam az emberek között, keresek egy elméleti csendes planétát:) "
Azért küldj egy képeslapot, pár üdvözlő sorral
, ha megtaláltad :-)
-
Epikurosz #91 Neked is csak Nostradamust tudom ajánlani, az smakkol az ízlésvilágodhoz. :-)