8556

GTA IV Wiki | Walkthrough #1 | Walkthrough #2

PC-sek ide

• Ragnar360
    Nyalják meg akkor a...
  • Ragnar360
    Beat, Radio Broker, Vladivostok, MassiveB, Liberty Rock, Electrochoc még lehet kihagytam 1-2 t, ezeket mind szeretem/szoktam hallgatni.
  • LordAndrew
    Liberty Rock, IF99, Integrity (Lazlow show)
  • LordAndrew
    Megcsináltam tegnap az alternatív befejezést is. Sajna ugyanolyan szomorkás a vége. Kis csalódás volt, hogy szinte a másikkal megegyező volt a vég-küldetés, kis módosításokkal...
  • Foxhound1980
    Electro, Broker, Liberty Rock
  • ldavid
    késik az Episode One
    az első DLC a 2009-es első üzleti negyedévben fog csak megjelenni (november 1 és január 31 között)
  • Neogan
    Én a betelefonálós rádiókat is bírom, jókat lehet röhögni :)
  • Yoda001
    electro choch, vladivostok FM, san juan, the journey
  • Norberto91
    Nektek melyik rádióállomás a kedvencetek a GTA 4 -ben?
  • mama2
    . Köszi:DDD.
  • Minstrel
    le kell venni tv-ről a lepedőt

amúgy ja, regizni kell live-ra
  • mama2
    Amúgy. Ha demót akarok letölteni xbox liveról, azt hogy kell? Regizni kell?
  • mama2
    Egy szó:LOL:D
  • gyuri12
    Érdekes,én nálam nem szokott ilyen "egyszer ott van,aztán meg már nincs" dolog lenni.
    Pop-up sem.
  • Skyline
    Én minden részben azt várom hogy ezt az elfordulok visszafordulok és odatermett/eltünt vmi kijavítják,megoldják,de semmi,pedig a egidegesítőbb gta baromság...Érdekes anno mafia-ban ilyennel nemtalálkoztam...Ittmeg elsuhanok egy kocsi mellett mondom ááááá átülök megfordulok kézivel és már sehol az autó....remek:)
  • drot
    engem felvehetsz rgtcusa vagy rgtcuni DE Inkább rgtcusa át használom ugyhogy vegyél fel
  • Yoda001
    nem szükséges, velem tudsz, priviben elküldöm PSN id-t, ha kell
  • vgvg
    nah szerintetek müködni?vagy nem éri meg probálkozni?
  • Kreeder44
    na ps3-ra megvettem én is ezt a gyöngyszemet :) kivel tudnék játszani online???? nagyon szükséges lenne mikrofon hozzá?
  • deep
    Hupsz, mellélőttem:D
    Kicsitmá beittam.
  • deep
    "Közeleg a Crysis 2 bejelentése. Konzolosoknak jó hír, hogy a készítők felhagynak a játék kizárólag PC-re való fejlesztésével, így a folytatás Playstation 3-ra és Xbox 360-ra is meg fog jelenni. A döntés egyik oka, hogy az előző rész megjelenése előtti, brutális gépigényről szóló hírek tömegpánikot váltottak ki, és a vártnál kevesebb példány fogyott a játékból, a másik ok pedig, hogy az FPS stílusú játékok konzolon 4-szer, 5-ször jobb eladásokat csinálnak, mint PC-n."

Szerintem ez utóbbi nyomott többet a latban.

Amúgy nem áldozott le...
  • drot
    nekem ps3mam van azon eddig ilyen popup nemvolt olyan volt amit még hozzátennék az előző kommentemhez hogy megyek az úton nincs előttem senki hátranézek egy pillre visszanézek és vagy 10 autó van már előttem és majdnem nekikmegyek ezt utálom a gtakban az előzőkben is ilyen volt de ez engem annyira idegesít hogy nemigaz :@
  • vgvg
    szevasztok!!!

Meglett(nem szedtem le:P) egy Proper verzio a gta-bol,csak sajna USA a regionja...ha ezt berakom a gépbe,müködni fog v nem?

Remélem ezzel kevesebb pop-up lesz,mert a másik az szinte játtszhatatlan...(benq drive..)

előre is köszi
  • Norberto91
    Sebaj, így is alig várom hogy játszhassak vele már végre (popup ide vagy oda), csak szereznem kell előbb egy konzolt
  • smusher
    ez tipikus GTA betegség, ahogyan a frame rate esés is az. szted biztos a 360 hibája, de nem.
  • Yoda001
    ez nem a játék hibája, és hál'istennek ps-en nincs ilyen probléma
  • Norberto91
    köszi mindenkinek, már értem. Én ilyennel az előző GTA -kba szívtam de sokat:( reméltem hogy ezt azért kijavítják
  • LordAndrew
    Popup az, amikor késve töltődnek be objektumok, textúrák. Merevlemezes géppel nem olyan zavaró, de HD nélkül extrém esetben olyan is előfordulhat, hogy száguldozol az autóddal, majd lepattansz a levegőről és 1 másodperc múlva szépen kirajzolja azt az objektumot, aminek nekimentél. Én vincsivel ennyire durván nem tapasztaltam popupot, de napi átlag 1-2 óra játék alatt minimum 1-2 alkalommal volt olyan, hogy észrevettem a képernyőre kipakolt dolgokat, egyszer pl. átvezető animációban is (erre speciel konkrétan emlékszem: Playboy-jal beszélgettem és beszélgetés közben tette ki a háta mögé a virágoskaspókat... Nem életbevágó, de észrevehető és idegesítő)
  • smusher
    nagy sebességgel mész egy szélesebb úton, nincs semmi előtted, és szétrancsírozódik az ótód, mert nekimész a levegőnek, fejjel nekizuhansz a levegőnek, és mikor felállsz, észreveszed, hogy bizony ott egy betonfal: kábé ez a popup. Kisebb jelentőségűek is vannak, pl. egy játszótéren nekem rendszeresen hiányzott a csúszda, mászóka, kb. 5 mp után jelentek csak meg, ez utóbbi engem nem zavart, de a betonfalas szivatás eléggé megrázott lelkileg.
  • drot
    énse nagyon vágom a popup jelenséget én kb 20% nál járhatok és csak autózok meg gyilkolok meg ilyenek de amikor mentőt v tűzoltót hívok mert véletlen elütök egy embert tök szabályosan mentem az ember meghalt kihívom a mentőt mire ideér nekimegy 5 kocsinak amit lazán kikerülhetne aztán megáll tőlem 20 méterre kiszáll a tag körbenéz aztán elmegy és ennyi ez engem eléggé zavar meg az a kameranézet hogy kicsit bal felé húz a kamera tudom a bal kormány miatt de legalább rakhattak volna bele olyan nézetet ami középen van én még ennyit tennék hozzá az összegzésedhez
  • Norberto91
    Milyen az a popup jelenség? még nem hallodtam róla, minden okotok meg van hogy hülyének nézetek, de valaki elmondaná?:)
  • deep
    Heheh, nekem mindig mellélőttek:D Csak meggyűrték a teknőt.
  • smusher
    Az utolsó küldetésnél az utóbbi három próbálkozásom alkalmával épphogy beszállok a motorcsónakba, jön egy rakéta és szétkúrja. Mondjuk látványos, ahogy kizuhanok a partra égő testtel, és életben maradok, de kevésbé látványos a piros szöveg, mely szerint "the boat was destroyed." Egyszer történt, hogy nem ment szét a csónak a rakétától, ekkor a vízbe zuhantam, majd mire visszamásztam a geci csónakba, a kellemes piros szöveg közlése szerint "Dimitri got away." Úgyhogy most félretettem ezt a tetves buzi szarkalap játékot.
  • Gascoigne
  • LordAndrew
    Végigjátszottam a játék story részét, írnék egy rövid összefoglalót, amolyan személyes szösszenetet, hogy mennyire tetszett a program. Igyekszem spoiler mentesen írni...

GTA4 - Nagy játék kis csalódásokkal

A Rockstar csillaga továbbra is fényesen ragyog, a GTA4 méltó elődeihez: sok tekintetben felülmúlja azokat, de sajnos sok olyan apróság szomorítja a játékost, melyek egy kis odafigyeléssel, munkával kiküszöbölhetőek lettek volna. A progi szerencsére nem szakít a már jól bevált GTA hagyományokkal: a 3. részben bevezetett, a Vice City-ben és San Andreasban tökéletesre csiszolt játékmenetet viszi tovább, és ez így van jól. Ezzel szinte minden rajongó azt kapta, amit akart: a megszokott játékmenetet, a kor elvárásaihoz felfejlesztett grafikával és vadonat új történettel, várossal. A játszhatóság szinte tökéletes, akkor hát mi okozta a kis csalódásokat? Nézzük tételesen a játék egyes összetevőit és mindjárt kiderül. Előre is elnézést kérek mindenkitől, mert nem a megszokott grafika, hangok, játszhatóság szentháromság mentén fogok értékelni, hanem attól elrugaszkodva egy picinykét.

Játékmenet / Küldetések - 8.5/10

Mint már mondtam, a játékmenet maradt a régi. A jól bevált irányítás, kameranézetek stb... Apropó, kameranézet: az egyik hiányosság a már a San Andreasban is jelen lévő lassú kameramozgatás autóvezetéskor. A jobb pöcökkel manuálisan kell az autó után fordítani a kamerát, ami idegesítő lehet az első fél órában (aztán persze hozzászokik az ember és ösztönösen csinálja). Szerencsére a jó dolgokat (amiket eddig megszerethettünk) nem rontották el, maradtak ugyanolyanok: jó a célzási rendszer, jók a harcok, az autók (a tuning lehetőség kihagyását mondjuk sajnálom), kellemes a környezet. Minden játékelem a tökéletes beleélést segíti és ez így van rendjén. Játszunk és szinte észre sem vesszük az irányítást, annyira kézre álló és intuitív. Miért adtam mégis csak 8.5 pontot? A küldetések miatt, amelyek véleményem szerint kicsit egyhangúra sikeredtek. A játékmenet fő jellemzője persze a vezetés és gyilkolás, én mégis elvártam több, ezektől különböző küldetést is. A legtöbb feladat a menj ide-gyilkold meg, valamint a menj ide-üldözd-gyilkold meg sémát követi, ami sokadszorra már unalmas. Nincsenek benne olyan idegtépő, nem vezetős/gyilkolós küldetések, amelyek az előző játékokat olyan válzotatossá tették. Néhány példa: a San Andreas távirányítós küldetései, vagy amikor pl. tartálykocsit kellett rabolni, repülőgéppel kellett radarmagasság alatt repülni, hajókat pusztítani Harrier-rel, vagy a Vice City narkóterítő küldetése fagyiskocsival, helikopteres paparazzizás stb... Nagyon kevés volt az olyan küldetés, aminél elégedetten csettintettem a nyelvemmel, hogy "ez igen, ez filmszerű volt" vagy ötletes volt. Egyáltalán: kevés volt a hajós és helikopteres küldetés (összességében egy kezemen meg tudom számolni talán), nem használták ki az ebben rejlő lehetőségeket, pedig lett volna mit: a város gyönyörű a víz felől és gyönyörű a levegőből is. Kár volt...

Történet / Szereplők - 9/10

A történet sokkal összetettebb és sokkal életszerűbb, mint az eddigi epizódokban. A szereplők is sokkal emberibbek, sokkal jobban kidolgozott motivációkkal, emberi kapcsolatokkal. A főhős akár egy film szereplője is lehetne. Nem egy rajzfilmfigura, nem egy két-három emberi tulajdonsággal jellemezhető, leegyszerűsített báb, hanem egy hús-vér ember. Ilyen szempontból tehát tökéletes a játék. Ami miatt 9 pontot adtam, az az volt, hogy a mellékszereplők közül kevés szerethető figura van. Itt nincsenek olyan arcok, mint a San Andreas öreg hippije, vak jakuzája, vagy a Vice City idióta narkós ügyvédje. Roman, Kate, Little Jackob persze szerethető figurák, de a többi ember sajnos totálisan szürke marad: Elisabetha, Dwayne, Playboy mind-mind semleges háttértáncosok, nem váltanak ki érzelmeket a játékosból. A főellenséget szerencsére sikeresen eltalálták, lehet gyűlölni. A másik problémám (ezért persze nem járt pontlevonás) a story vége volt. Lehet, gyermeteg vagyok, de szeretem a happy endet, ami sajnos itt nem adatott meg. Tökéletes édesbús vég, de szomorkásan álltam fel a kanapéról, nagyot sóhajtva és kicsit keserű szájízzel. (Ez mondjuk az egyéni szocproblémám: a story tökéletes. Akár filmként is megállná a helyét)

Grafika / Hangok - 9/10

A program grafikája sokat fejlődött az előző részekhez képest. Szerencsére nem a 3. epizóddal bevezetett motort toldozták-foltozták tovább, hanem újat írtak. Egy szó van rá: gyönyörű. Csodálatos a fizika, az emberek viselkedése. Nem egyszerű rongybaba effektet használnak, hanem megtoldották azt egy kis intelligenciával. Az emberek próbálják visszanyerni az egyensúlyukat, ha meglökjük őket, tökéletesen esnek, röpülnek, halnak... Gyönyörűen van megrajzolva a város (a legszebb ilyen, amit valaha is láttam), szép az autók grafikája, tökéletes a roncsolódás (még autóverseny programban is megállhatná a helyét ez a roncsolásmodell). A grafika szinte tökéletes tehát. Ami miatt pontlevonás járt a popup jelenség, ami merevlemezzel is előfordul és néha zavaró is lehet... Kár érte. Néhány szó a hangokról: tökéletesek. A szinkronszínészek színészi munkája, a szövegek, a rádióadók, a kiválasztott zenék mind-mind tökéletesek. Ehhez hozzátenni, ezen javítani már nem nagyon lehetne.

Összhatás - 9/10

Hát ennyi lett volna dióhéjban. Lehet vitázni.
  • FZoleee
    Küldd el nekem postán a játékot (persze ingyen)
  • Drephis
    multizz
  • mate317
    Végigvittem. Most mi van? Játszhatok tömegoszlatást, meg lehetek bérgyilkos?
  • SilverStone
    thx..
  • ldavid
    három, 19, igen
    amúgy 2 perc gugli