355
White Gold: War in Paradise
  • Encore
    Nekem már nincs fent a játék így nem tudom megnézni a könyvtárszerkezetet, de lehet hogy egy .dll-ben vagy egy másik fájlban tárolja a szövegeket.

De én azt se tartom elképzelhetetlen, hogy az oroszok a programozás során nem külső helyről hívják be feliratokat hanem egy az egyben belekódolják, ez megmagyarázná azt is, hogy miért kell az orosz játékok angol verzióira annyit várni. :D :D :D
  • Raptor 2
    hát de azért látnám a kódolt részek között az egybefüggő mondatokat, a BP esetében is hiába volt ott a sok halom NUL köztük mindig volt 1 mondat, 1 szó, stb... szal azé kilehetne venni egy NUL КСДПХФУТЛУТП NUL részt :D
  • Encore
    Vagy csak nem lehet megkülönböztetni a krix-kraxoktól...
  • Montanosz
    uh...kár,kár
  • Raptor 2
    Komolyan mondom sehol sincsenek a szövegek.. .:S
  • Raptor 2
    Igen, csak egyenlőre ott akadtam el, hogy a BP-ben a resource.qrc tartalmazta ugyebár a szövegeket... Na most ha én azt megnyitottam akár csak Notepad++-al, már láttam a beszédeket, stb (igaz kodolva voltak szal nem tudtam átírni, csak az SDK-val)... De a White Goldnak a resource.qrc-je valamiért mintha qrvára nem tartalmazna szöveget :S Se orosz se semmi.. És nagyon nehéz rákeresni ruszki szövegre mert a Windows nem támogatja a cirill betűket, szal ha pl orosz szót másolok a Total Commander keresőjébe, vmi kis feka kocka jelenik csak meg...
  • Montanosz
    írtam alább hogy van orosz-magyar fordítógép, és egész jó!
    www.webforditas.hu
  • Encore
    Teljes vállszéleséggel támogatunk. Ha sikerül kibontani a cuccost és lefordítani angolra, akkor még segíteni is tudunk a magyarra fordításban.
  • Raptor 2
    Most kutakodok a Xenus SDK után, mert az első részhez volt. Ha megvan, lehet ki tudom bontani enneka fájljait is, rátalálok a nyelvi fájlokra, amiket Google Translatorral lefordíthatok angolra (már az is valami, lehet szarul fogalmaz, de értjük.) Viszont ha ez összejön és továbbra is azt a hírt kapom, hogy csak jövőre jelenik meg angolul akkor nekiállítok a gépfordított angolt lefordítani saját magam magyarra.
  • Montanosz
    asszem a darazsak ellen jó mint a lekvár
  • Encore
    Értem, a másik dolgo, amire azóta se találtam magyarázatot, hogy mikor kinyirtam egy ezredest akkor átkutattam és meglepetésemre egy üveg befőttet találtam nála. Meg enni nem tudtam, egy idő után eladtam de csak pár pezót kaptam érte. Lehet hogy azzal lehetett volna csinálni valamit?
  • Montanosz
    népszerűség növekedés, meg arra emlékszem hogy munkát ajánlanak előbb-utóbb a szivart elfogadók
  • Csuhai G
    Különös, hogy pár játékot (köztük ezt is) Oroszországban és környékén árusítják először, miközben ott megy a legnagyobb a warezolás.
  • Encore
    Én is kiveséztem alaposan a BP-t. Azt nem tudod, hogy a Bp-ben azok a civilek akik szivart kérnek tőled, azok mit csinálnak ha adsz nekik szivart?

Amúgy nem akarok idegesíteni senkit, de azt csiripelik, hogy a Wg angol verzió csak jövőre jön. :(
  • Raptor 2
    annyira akarom már angolul :D Most addig megint elkezdtem BP-zni, de egyszerűen már szinte midnen kis részletét ismerem, nagyon vágyom már a White Gold újdonságaira :)
  • Encore
    Na még egy kicsit játszottam vele. Sajnos valószínűleg ugyanolyan bughalom lesz mint a BP volt. Az always run gomb többszöri lenyomása azt eredményezte, hogy a karakter megállt és semmerre nem tudtam menni hába nyomkodtam bármit is. Az MI csak akkor vett észre mikor az orra előtt táncoltam. Nem túlzás levonni azt a következtetést hogy az erényei és a hibái is azok lesznek, amik az elődjének. Akinek nem tetszett a bugok vagy a stílus miatt annak ez sem fog, akit meg magába szippantott az előd, mint jómagamat is, az ezt is imádni fogja.

Találkoztam a kigyóval, ami a BP-ben is gyakran felbukkant. Megpróbáltam átúszni másik szigetre, de jöttek a phiranják.
    Viszont most leszedtem a játékot és töröltem is, mert hogy állandó késztetést érzek, hogy játszak vele, pedig így oroszul semmi értelme. Jöjjön gyorsan az angol.
  • Encore
    sikerült bebindelni a use gombot. :)
    Még egy kis elemzés:

Az autók fizikája árkád, viszont van súlyuk vagyis az irányítás kicsit furcsa. Mikor gyorsan megyünk akkor elmosódik a táj, a járgányok gyorsan gyorsulnak és rövid a féktáv, tehát összeségében tök árkád, ami így külső nézetből nagyon látszik.

A civilek reakciója érdekes, mikor lelövök valaki. Páran leguggolnak, mások befogják a fülüket, de nem futnak el, nem nagyon rázza meg őket a dolog, valószínűleg hozzá vannak szokva. Ha kinyírunk egy civilt akkor jönnek a hatóságok.

az MI meg sem közelíti a Far Cry 2-ét, sőt, azt hiszem ugyanolyan mint a BP-ben volt. A katona nem lőtt rám, mert egy halászháló mögé bújtam. A haverja hasravágta magát és úgy lőtt (ez újítás a BP-ben nem vágódtak hasra), viszont pár lövés után felpattant és elrohant (és nem felém, hanem el valamerre). Szóval nem az MI miatt fogjuk szeretni, de a BP-ben sem áltak a helyzet magaslatán.

Eddig összesen egy órát nyomtam és semmit sem értek, de azért összegezve, úgy gondolom egy hihetetlenül jó játékot kapunk, ami minden újítása ellenére nem fogja lenyomni az elődjét. De mindenképp király lesz.
  • Encore
    Nah, minden benne van, mai a BP-ben volt, csak a tööbbet/nagyobbat/jobbat elvet követték a fiúk, ami ezesetben nem baj. A térkép több kisebb szigetből áll, tehát nem egy nagy szárazföld az egész mint a BP-ben. Örömmel jelentme hogy épp most találtam olyan környéket, ahol van rendesen forgalom (mint a BP-ben). A sok szigetből le lehet vonni bizonyos következtetéseket.
    1.) Nem kell annyit autót vezetni, mert a szigetek nem nagyok, ergo a belső nézet se fog hiányozni.
    2.) nagy jelentősége lesz a hajó/csónak/repülő/helikopter-eknek.
  • CS@
    Igen látatlanba énis valami olyanra tippelnék, hogy ennek valami köze van/lesz a történethez és környezethez, amiből sajna perpill semmit nem értek.
  • Encore
    Ha arra a főútra gondolsz, ami ott van, ahol kezdődik a játék, én ott láttam két kocsit, bár mindkettő a szakadékba zuhant mert lőtt rájuk a helikopter. viszont ebből ne vonjuk le semmit, nem tudni miért nincs forgalom, ha értenénk biztos tudnánk.
  • mila69en
    kis beszámolót nyomassál milyen a BP-hez képest?
  • CS@
    Ebbe biza az oroszon kívül nincs más nyelvi fájl, úgyhogy marad a türelmes várakozás az angol verzióra.

Így a céltalan mászkálás közben egy kicsit úgyérzem, mintha itt azért korlátoltabb lenne a terep, mint a BP ben volt. Valamint kicsit hiányolom a forgalmat, az előző részben se voltak hatalmas dugók(ha a játékos nem csinált), de itt a nagyobb főúton egy járgánnyal se találkoztam. Ami viszont nekem nagyon tetszik az a napszak illetve az időjárás változása, nagyon szép tud lenni egy naplemente, marha hangulatos ahogy beborul az ég, meg ilyenek.
  • Encore
    Még délelőtt megkérdeztem a hivatalos fórumon a jármű belső nézetes dolgot és ott is azt mondják, hogy nem lesz. Ez viszont nagy érvágás, számomra a beleélést segítette a belső nézet. Az ilyen megoldásokat sohasem kedveltem, hogy a játék FPs de átvált TPS-be, ez megtöri az illuziót. :( Viszont az is tény, hogy a BP nem volt járműorinetált, csak arra kellettek, hogy A-ból B-be eljuss. De azért nagy kár...
  • sherlock1
    Ez orosz only. Nincs elrejtve angol nyelvi file benne, mert az még kész sincs (vagy tesztelésben van).
  • grebber
    Aki ha talál majd a neten valamit hogy lehet angollá varázsolni kérem jelezze!

• grebber
    Bárcsak ez is magyar felirattal jelenne meg nálunk!
  • Montanosz
    ez orszról-magyarra is fordít.
    http://www.webforditas.hu/

• CS@
    Meglestem énis ezt a „demo” –t. Olyan nagyon nem szép a graf(nem is ronda), de itt talán ez nem is számít olyan sokat. A belső nézetes vezetés nagyon hiányzik nekem is, viszont a játék csodálatosan fut, pedig emiatt aggódtam az előd és egy-két bemutató videó miatt. Azt még meg kell állapítsam, hogy teljesen feleslegesen kínlódtak velem a tanárok 6éven keresztül az oroszórákon, mert szinte egy mukkot se értek belőle. Úgyhogy türelmesen várom az angolt, mert amúgy ígéretesnek tűnik a dolog és remélem ez is kikerülhet, majd a polcomra a BP mellé.
  • sherlock1
    Nincs belső nézet, találtam egy orosz interjút, elég hülyén fordította a google, de a lényeg kivehető:

ZoG: What are the names of transport used in the game? What kind of turn while driving transport - from the first or third person?

DS: All driving in the game takes the form of a third person. As for the names of technology - they become less exotic, compared with the same first Xenus' th.

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ru&u=http://www.zoneofgames.ru/forum/index.php%3Fshowtopic%3D15418&sa=X&oi=translate&resnum=9&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dxenus%2B2%2Bforum%26hl%3Den

Marhára nem értem hogy a belső nézet miért lett "less exotic"-us. Akkor miért nem csináltak TPS-t, miért FPS-t?
  • Encore
    Biztos vagyok benne, hogy van belső nézet, csak valószínűleg nincs bebindelve gombra a parancs. Ránézésre minden benne van ami a BP-ben volt, miért pont ez lenne benne? Nagyon remélem az angol verzióra nem kell annyit várni, mint mondjuk a kings bounty-nál. :D
  • wedge31
    Az elsö részben is alig autokáztam inkább motorcsonak késöbb meg heli szvsz ettöl még jó lehet.
  • Raptor 2
    Énis várom de ez sajnos nekem is nagyon lehúzza, hogy nincs autóban belső nézet (legalábbis eddig ugy néz ki)... :(
  • Encore
    Köszi sherlock1 a segítséget, sikerült elindítani. :)

A grafika nagyon bejött, nem olyan mint a FC2 vagy a mostani játékok, de sokkal feelingesebb. Nem állítottam semmit a menüben és gyönyörűen megy pedig nem mai gépem van. Gyorsan be is tölt. Ahogy néztem megvan minden ami a BP-ben volt, az inventoryban sok minden hasonlít és ha nem tévedek akkor itt hét frakció lesz. Sok ismert elem is megjelent például a zsákkal a hátán sétáló öregember az út mentén. Vannak civilek is, lehet velük beszélgetni is. Az egész megjelenítésre az egzotikus szó illik a legjobban. Engem már most kilóram egvettek. Sajnos auótba nem tudtam beleülni, mert az induló helyen nem volt úgyhogy a hegyi szerpentinen elindultam és csak mentem és mentem, de mindig mikor épp jött szembe egy autó, jött egy helikopter és kilőtte. :D gondolom ha érteném a sztorit tudnám mi van. Aztán találkoztam egy olyan útmentén zajló harccal, ami a BP-ben is volt, két frakció lőtte egymást, megvártam míg végeztek és megpróbáltam elkötni a jeep-et, de nem tudtam beszélni sem. Végig zongoráztam a billentyűzetet de semmi. A Use gomb (F) megnyomására egy kisebb menü jön be.
    Nem tudom van-e belső nézet a járművekbe de kell lennie, a BP-ben is volt, miért szedték volna ki? És ha jól emlékszem a BP-ben is valamelyik gombbal kellett váltani, hogy belső nézetű legyen.

Szívesen kezdenék el vele játszani, hihetetlen a hangulat amit áraszt (és sok hang a BP-ből van, elkapott a nosztalgia mikor egy ismerős hangot véltem felfedezni), de így abszolút semmit sem értek a játékból, még a menüben sem tudom mi micsoda márpedig fontos lenne érteni a dolgokat. Alig várom az angol verziót.
  • sherlock1
    1. Vezérlőpult -> Hardver hozzáadása -> tobább -> Igen, már csatlakoztattam a hardvert -> tovább -> legalján: Új hardvereszköz hozzáadása -> tovább -> Telepítse a hardvereszközt, amit a listából választok ki -> tovább -> Minden eszköz megjelenítése -> tovább -> Saját lemez... tallózás, megkeresni a dev000.inf file-t -> ok/tovább, meg kell jelennie egy új eszköznek: fstarforce -> ok/befejezés
    2. Feltelepíteni a Daemon Tools 4.3.1-t, bemountolni az .mds file-t.
    3. Elindítani a játékot
  • grebber
    Ezt majd valaki magyarul is leirhatná!
  • sherlock1
    Na kipróbáltam. Járműveknél nincs belső nézet, csak külső, ráadásul a kamerát elég idiótán állították be... ez nálam teljesen szétkúrja a hangulatot. Rohadtul nem értem miért döntöttek így a fejlesztők...
    Grafikailag szép, de mondjuk a far cry 2-vel nem tudja felvenni a versenyt.
    Itt le van írva hogy kell működésre bírni: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ru&u=http://antistarforce.com/forum/6-1610-6&sa=X&oi=translate&resnum=5&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dfstarforce.sys%26hl%3Den

Installing the drivers:

1.Панель управления--->Установка оборудования--->Далее--->Да, устройство уже подключено--->Далее--->Идём в низ списка, и выбираем "Добавление нового устройства"--->Далее--->Установка оборудования, из списка вручную--->Далее--->Показать все устройства--->Далее--->Установить с диска-->Далее---> Добавить файл dev000.inf. 1.Panel management ---> Add New Hardware ---> Next ---> Yes, the device is already connected ---> Next ---> Come on in the bottom of the list, and choose the "Add a new device "---> Next ---> Installation of equipment from the list manually ---> Next ---> See all ---> Next ---> Have Disk -> Next ---> Add file dev000.inf. В диспетчере устройств (в системных устройствах) должен появиться fstarforce. In Device Manager (in System devices) should appear fstarforce.
    2.Монтируем правильный образ диска в Daemon Tools 4.3.1 2.Montiruem correct image of Daemon Tools 4.3.1

• Kaslerka #119
    INNEN tölthető a FULL. Igaz orosz verzió. Náluk Xenus 2 néven jelent meg.
  • Encore
    Sikerült elindítania valakinek?
  • sherlock1
    Csak nálam telepíti fél óráig magát a játék?
  • grebber
    [URL=http://isohunt.com/torrents/?ihq=xenus+2]"Demo"[/URL]