2613
Itt mindenki megmutathatja a saját oldalát, és majd értékeljük.
-
#2049 mekkora humorérzék:D elbújt ott ám a szmájli;) -
n3whous3 #2048 -
#2047 a hülye az ly. hülye. -
#2046 FAIL -
#2045 1. a "hülye" az pontos j-vel van te hüje (még ezt sem tudod, pff:))
2. ki vagy te, hogy más édesanyját belevedd a beszédedbe nem túl szép szövegkörnyezetben (#2042)
3. tanulj meg honlapot szerkeszteni (még mindig nem a tied a gportal)
4. "másoltad/írtad", nem tudtam eldönteni, ezért írtam oda mindkettőt per jellel elválasztva, hogy a megfelelőt vonatkoztathasd magadra
5. kiérdemelted a földműves jelzőt, ezzel a harcias és erős válaszoddal, holott mindenki _FINOMAN_ fejezte ki a véleményét
6. sok sikert a továbbiakra, legközelebb akkor gyere ha tudod mit jelent a html szó! -
#2044 örülj hogy nem voltam velled kemény.
1 azt írtad hogy csináltál egy oldalt, te meg miről beszélsz? -.- ez nem a te oldalad!
2 az oldaladon semmi eredetit nem látok, még csak nem is nevezhető weblapnak egy 1x héj az egész, nézd meg a #2006 hszben linkelt oldalt, az mérföldekre helyezkedik el a tiédhez képest, az nevezhetö normális oldalnak :P
kispeti: szeretek kritizálni :D ez a topik arról szól nem? :D aki ide jönn azt akarja hogy le legyen kritizálni a munkája :) -
Mr Money #2043 -nem
-
Mr Money #2042 Biomage a te véleményed szerintem még az anyádat sem érdekli,nem hogy nem engem! -
Mr Money #2041 Te hülye gyerek,ezt nem másoltam,ha itt vádaskodsz akkor mondd is meg pls,hogy honnan másoltam. -
#2040 nem érzed magad egy kicsit bunkónak? :) -
én nem, én azt akarom elérni hogy törölje a béna weblapját :D -
#2038 Kedvenc részem az oldalon:
Valami fenomenálisan néz ki a címsor így, két részre szaggatva :D
Ui.: Hidd el nem bántani akarunk, csupán jó tanácsként mondjuk ezeket :) -
#2037 nem is te csináltad... mindenesetre ügyesen másoltad/írtad be a szöveget -
#2036 hol is kezdjem.
1 ízléstelen betű és szín választás
2 szarul beállított elválasztok, és sok helyen ahol kéne ott persze nincs
3 kinézetre egy nagy hulladék, még a vak ember is jobbat csinálna ennél
4 hallgass alattam írókra, vagy felejtsd el a web fejlesztést örökre
5 gyenge próbálkozás, ilyen weblapnak itt nincs jövője
cya -
#2035 Readásul egy gportalos oldalt - ilyen szinten - mindenki össze tud dobni :| Én javasolnám, hogy tanuld meg legalább a HTML nyelvet, azon keresztül is lehet sok szép dolgot csinálni. És ha már nekilátsz, ajánlom a HTML 5 megtanulását is. -
#2034 reklám. szerintem ezel a névvel és ilyen oldalakat linkelve nem leszel itt hosszú életű. és ez építő kritika volt, hogy szerintem hagyd abba :) -
Mr Money #2033 Jah,és örülnék az építő kritikáknak:D -
Mr Money #2032 szabályai -
Mr Money #2031 Hali.Csináltam egy oldalt a kapcsolat szabályi sorozatról,de még hadilábon állok vele,ha tudtok vmi ötletet,hogy mivel dobjam fel,pls írjátok le.Katt ide -
#2030 A meta tageknek szerveroldalon nincs is semmilyen szerepük, a kérdéses oldal most sem latin2 kódolásban küldi az adatot. Szóval jót mondtál, többek között az említett PHP-s megoldás is eredménnyel fog szolgálni. -
#2029 phpdesigner 7.x
igazából nem tudom miért, az extráit nem használom, valahogy ez maradt
a rendszerek többnyire lamp alapúak, néhol van nginx a statikus tartalomra
sandboxon fejlesztünk, az éles rendszer image képe virtualboxban, onnan meg svn-ben megy a kód
sftp mindenhol alap, saját cuccokat is így csinálom a szervereimen -
#2028 webaudit.hu (a beszúrt mérőkódok alapján ez a median statoldala)
az első oldalról 4, a másodikról is van pár (nem kérkednék velük, de hagytam "nyomot" magamról mindegyiken). -
#2027 probald ki kivancsi vagyok, ez elvben azt oldja meg hogy a http valaszban nem utf8 a kodolas, ez felulirja a meta tag-et. Firebug-gal is tudod debuggolni ott latszik hogy mit kapsz -
#2026 ez erdekel, mi a magyar top20 site? latogatottsag szempontjabol top? miken dolgoztal? -
#2025 Te milyen rendszeren és milyen editorral fejlesztesz? -
#2024 a js-el kapcsolatban még annyit, hogy úgy kell(ene) megoldani siteokat, hogy js nélkül is működőképes legyen. a jsnek csak kiegészíteni kell az oldalt, nem arra kell épülnie.
példa: az oldalomon az archivum (5 év*12 hónap = 60 link) egy selectben van ami kiválasztáskor js-el átdob a megfelelő linkre). ha nincs js, akkor sima felsorolás. erre jó a <noscript> tag, ami közötte van, az csak akkor látszik, ha nincs engedélyezve vagy nincs javascript.
miért jó ez? a googlebot így is végig tudja indexelni az archivumot, mert látja a noscriptben lévő tagokat.
webmaster tool-ban van egy olyan pont, hogy mit lát a googlebot. le kell kérni az oldalt, és a html kódban látható hol kell rágyúrni :) -
#2023 Nem értettem félre, örülök a kritikának, így legalább valamivel jobb lesz az oldal, és ez a látogatók érdekét fogja szolgálni :) -
#2022 ne értsd félre nem okítani vagy okoskodni akarok (idén 10 éve, hogy fejlesztek webet a programozás/sitebuild már kisujjból megy) első ránézésre hirtelenjében ennyit látok aggályosnak.
az ilyen napi 100 alatti látogatós siteokat persze nem kell agyonoptimalizálni, nagyobb terhelésnél jobb ha minél egyszerűbb/rövidebb a kód. képek spriteba téve, js-ek minifikálva/gzippelve, stb.
dolgoztam/dolgozok több top20 magyar siteon is, ott már durván rá kell feküdni az optimalizálásra. egy nbsp-s középretolásért a vezető sitebuilder letépné a kezemet :D -
#2021 nem használtunk sql-t az oldalon....
"localhost-on működik minden utf-8al, csak a szerveren nem, nem tudom mennyire zavarhat be az, hogy a szerver amerikai..."
pontosan ugyanez volt azon a szerveren is. -
#2020 - link tagos css és az import nem ugyanaz (mégha az eredmény látszólag ugyanaz is), nézz utána
- a /body előtti elhelyzés azt jelenti, hogy közvetlenül a /body előtt van és nem a fejlécben. ha nem asyncron módban töltöd be a jst, akkor leáll a dokumentum renderelése ha outputot gerenál a js, ilyenkor a js lefutására vár, amitől lassabban töltődik az oldal.
ha a végére rakod, addig felépül a dokumentumfa, megjeleníti a böngésző és csak utána töltögeti a js-eket (de mivel DOM Readyre futnak a jquerys cuccok ugyanott vagy, csak gyorsabb lesz a megjelenés)
- a diszkrét js azt jelenti, hogy a becsatoláson kívűl egyáltalán nincs js a dokumentumban.
az input onblur="this.focus()" helyett nincs semmi az inputban (csak egy class vagy id), a külön js fileban pedig (a jquerynél maradva) ilyesmi: $(document).ready(function(){ $(".inputom").blur(function(){ $(this).focus(); }); });
Itt egy régi írás róla, csak nativ jsel de a lényeg kihámozható:
Weblabor: Diszkrét JS -
#2019 Az már lehet, hogy az sql karakterkódolása miatt volt akkor...
#2017: localhost-on működik minden utf-8al, csak a szerveren nem, nem tudom mennyire zavarhat be az, hogy a szerver amerikai... -
#2018 Ez nem feltétlenül van így. "Jártam" már olyan szerveren, ahol a php-vel is meg kellett adni, mert egyébként pl. az ű és ő betű mindig kalaposként jelent meg, stb. -
#2017 phpinfo mit ír a charsetre?
htaccessel is felül lehet bírálni ha nincs kitiltva az utf8 -
#2016 Teljesen ugyanaz, mintha html-ben meta-val csinálom :) -
#2015 ha php-ban hivsz egy ilyet az elejen: header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
az lehet megoldana -
#2014 De, én írtam be, mert mint mondtam, ha UTF-8 -at írok be, és UTF-8ként is mentem el a fájlt, akkor sem írja ki normálisan az ékezetes betűket, csak ha a böngészőben átállítom a karakterkódolást UTF-8-ra, így pedig kiírja az összes ékezetes betűt, normálisan :) -
#2013 ezt nem te irtad be a html-be, hanem a szerver irta at ? :
charset=ISO-8859-2 -
#2012 - A karakterkódolás a szerver miatt van, ha utf-8-ba rakom, és utf-8ban is mentem el, valamiért akkor is két furcs karaktert ír ki ékezetes betű helyett.
- A CSS fájlok bevételével kapcsolatban nem értem miért baj, hogy @import url-el szedem be, nem pedig src-vel... szerintem ez ízlés dolga.
- Egyetértek, a floating menu css-énél ez kimaradt.
- Melyik js nincs a </body> előtt?
- Igen, egyetértek, úgy is akartam, azonban azt hittem, hogy csak 1-2 attribútumot fogok megadni, hát több lett belőle, azóta nem foglalkoztam vele :-)
- Az csupán azért van, mivel ha <span>-ba raknám, két külön sorba rendezné, és float-al nincs kedvem operálni, utána még cleardivet és sok felesleges dolgot kéne rakni még. Bár elismerem, az eléggé favágó módszer!
- Az index.php-ben igenis van onclick-hez és onblur-hoz kötve esemény, gondolok itt a this.value=''-ra. Diszkrét js... az nem elég, hogy külön fájlban van? Mire gondolsz ez alatt?
Az index.php azért .php fájl, mert ki tudja mire kellhet még, lehet, hogy elég sok php kód lesz még benne.
Válaszolva a véleményedre, "úgy hirtelenjében ennyi". :) -
#2011 amúgy viszont csomó mindent összeszedtél így hirtelenjében, amit akár egy FAQ-ba is ki lehetne rakni, mert mind hasznos. :) bár ilyenekből regényeket lehetne írni. -
#2010 de, elírtam, sry