Mutasd meg a weboldalad !

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pyrohun

http://almamania.hu/

SQL, PHP, meg egyéb szerveroldali cuccok: Ability
HTML, CSS, JS: me

egyelõre beta, még van mit csiszolni rajta.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Voyager5
Ha mar szoba kerult a tipografia: par tipografia cheat sheet 😉
cSuwwi
A meta tag-ekben tegyél idézõjelbe minden kulcs érték párost
Adj meg több betûtípust a bodyban (pl: font-family: Arial, Verdana, Tahoma, sans-serif😉
Ilyenkor a böngészõ sorban megy, és amelyiket megtalálja azzal fogja mutatni. A használt Trajan Pro ha éppen nincs a gépen, akkor a böngészõ defaultot fogja ráhúzni alternatíva hiányában, az meg többnyire a Times New Roman, ami nem igazán webes olvasásra termett...

shit happens

Köszönöm a jótanácsokat. Pontosan ezekre a mondatokra volt szükségem.
Megkezdem a problémák kijavítását, meg hát persze új dolgokat tanulhattam 😊

Weboldal készítés: www.webergoline.hu, www.wishop.hu

Voyager5
Eszreveteleim:
- fejlec flash valtakozasa nekem tul gyors, engem idegesit
- tul sok betutipust hasznalsz raadasul szerintem nem passzolnak egymashoz (Trajan pro a comiccal)
- A trajan pro egy nagyon jo betutipus de szerintem osszefuggo szovegekhez nemigazan szerencses a hasznalata
- JS-t ha kikapcsolom, akkor az egesz menu eltunik hasznalhatatlanna teve az oldalt (megoldhato CSSel a menu)
Dj Faustus
fakivagas.info.hu:
* táblázatos oldalszerkezet - 2010-ben kissé elavult (mint a <font> vagy a <blink> tag, vagy az align attribútum)
* non-valid oldalkódolás
* a Flash-objektumra IE-alatt rá kell kattintani az aktiváláshoz (illetve <embed> tag...) - tessék használni az SWFObjectet
* Firefoxban amíg le nem töltõdik a 2 MByte-os (!) Flash-banner nem jelenik meg az alatta levõ navigáció
* e-mail cím szabadon van hagyva - spamrobotok nagy örömére
* kapcsolatfelvételi ûrlapon semmi védelem (Captcha, ûrlapmezõk formátumának ellenõrzése)
* javaslom a YSlow és/vagy a PageSpeed nevû Firefox-kiterjesztés beüzemelését - sok hasznos tanácsot tud adni

biomage
elsõre nem is rossz, de ennyire kis dologban nem tudok igazi véleményt ill kritikát írni, gyere vissza ha lesz rajta tartalom.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

fakivagas.info.hu -fakivágás, gallyazás weboldal.

Mi a véleményetek errõl: Próba fakivágás témában?

Weboldal készítés: www.webergoline.hu, www.wishop.hu

kispeki
- Elõször is: kispeki,
- Másodszor: igen, lehet hogy az a topik lényege, hogy kritizáljunk, de inkább maradjunk a témánál, a weboldalak megmutatása - ettõl függetlenül persze lehet kritizálni, de azért mégse elõítéletek alapján 😊 (bár mostmár látom jó volt az elõítélet 😄)
- Harmadszor: Kösz a #2006-oshoz a dícséretet 😄 (Hamarosan továbbfejlesztem, belépés utáni részre összpontosítok jelenleg 😊)

SoF II: C4z0rla

Ic3 m4n
ezt már nem magyarázod ki

mike0013
mekkora humorérzék😄 elbújt ott ám a szmájli😉

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

n3whous3
<#zavart2><#zavart2><#zavart2><#zavart2>

púúúúú

DJ RX7
a hülye az ly. hülye.

:3

[HUN]FaTaL
FAIL

http://goo.gl/gd6Zi5

mike0013
1. a "hülye" az pontos j-vel van te hüje (még ezt sem tudod, pff😊)
2. ki vagy te, hogy más édesanyját belevedd a beszédedbe nem túl szép szövegkörnyezetben (#2042)
3. tanulj meg honlapot szerkeszteni (még mindig nem a tied a gportal)
4. "másoltad/írtad", nem tudtam eldönteni, ezért írtam oda mindkettõt per jellel elválasztva, hogy a megfelelõt vonatkoztathasd magadra
5. kiérdemelted a földmûves jelzõt, ezzel a harcias és erõs válaszoddal, holott mindenki _FINOMAN_ fejezte ki a véleményét
6. sok sikert a továbbiakra, legközelebb akkor gyere ha tudod mit jelent a html szó!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

biomage
örülj hogy nem voltam velled kemény.

1 azt írtad hogy csináltál egy oldalt, te meg mirõl beszélsz? -.- ez nem a te oldalad!
2 az oldaladon semmi eredetit nem látok, még csak nem is nevezhetõ weblapnak egy 1x héj az egész, nézd meg a #2006 hszben linkelt oldalt, az mérföldekre helyezkedik el a tiédhez képest, az nevezhetö normális oldalnak 😛

kispeti: szeretek kritizálni 😄 ez a topik arról szól nem? 😄 aki ide jönn azt akarja hogy le legyen kritizálni a munkája 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

-nem
Biomage a te véleményed szerintem még az anyádat sem érdekli,nem hogy nem engem!
Te hülye gyerek,ezt nem másoltam,ha itt vádaskodsz akkor mondd is meg pls,hogy honnan másoltam.
kispeki
nem érzed magad egy kicsit bunkónak? 😊

biomage
<#idiota>
én nem, én azt akarom elérni hogy törölje a béna weblapját 😄

kispeki
Kedvenc részem az oldalon:

Valami fenomenálisan néz ki a címsor így, két részre szaggatva 😄
Ui.: Hidd el nem bántani akarunk, csupán jó tanácsként mondjuk ezeket 😊

mike0013
nem is te csináltad... mindenesetre ügyesen másoltad/írtad be a szöveget

biomage
hol is kezdjem.
1 ízléstelen betû és szín választás
2 szarul beállított elválasztok, és sok helyen ahol kéne ott persze nincs
3 kinézetre egy nagy hulladék, még a vak ember is jobbat csinálna ennél
4 hallgass alattam írókra, vagy felejtsd el a web fejlesztést örökre
5 gyenge próbálkozás, ilyen weblapnak itt nincs jövõje

cya

kispeki
Readásul egy gportalos oldalt - ilyen szinten - mindenki össze tud dobni :| Én javasolnám, hogy tanuld meg legalább a HTML nyelvet, azon keresztül is lehet sok szép dolgot csinálni. És ha már nekilátsz, ajánlom a HTML 5 megtanulását is.

pyrohun
reklám. szerintem ezel a névvel és ilyen oldalakat linkelve nem leszel itt hosszú életû. és ez építõ kritika volt, hogy szerintem hagyd abba 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Jah,és örülnék az építõ kritikáknak😄
szabályai
Hali.Csináltam egy oldalt a kapcsolat szabályi sorozatról,de még hadilábon állok vele,ha tudtok vmi ötletet,hogy mivel dobjam fel,pls írjátok le.Katt ide
Ability
A meta tageknek szerveroldalon nincs is semmilyen szerepük, a kérdéses oldal most sem latin2 kódolásban küldi az adatot. Szóval jót mondtál, többek között az említett PHP-s megoldás is eredménnyel fog szolgálni.
cSuwwi
phpdesigner 7.x
igazából nem tudom miért, az extráit nem használom, valahogy ez maradt

a rendszerek többnyire lamp alapúak, néhol van nginx a statikus tartalomra
sandboxon fejlesztünk, az éles rendszer image képe virtualboxban, onnan meg svn-ben megy a kód
sftp mindenhol alap, saját cuccokat is így csinálom a szervereimen

shit happens

cSuwwi
webaudit.hu (a beszúrt mérõkódok alapján ez a median statoldala)
az elsõ oldalról 4, a másodikról is van pár (nem kérkednék velük, de hagytam "nyomot" magamról mindegyiken).

shit happens

grizzly21
probald ki kivancsi vagyok, ez elvben azt oldja meg hogy a http valaszban nem utf8 a kodolas, ez felulirja a meta tag-et. Firebug-gal is tudod debuggolni ott latszik hogy mit kapsz

grizzly21
ez erdekel, mi a magyar top20 site? latogatottsag szempontjabol top? miken dolgoztal?

pyrohun
Te milyen rendszeren és milyen editorral fejlesztesz?

cSuwwi
a js-el kapcsolatban még annyit, hogy úgy kell(ene) megoldani siteokat, hogy js nélkül is mûködõképes legyen. a jsnek csak kiegészíteni kell az oldalt, nem arra kell épülnie.

példa: az oldalomon az archivum (5 év*12 hónap = 60 link) egy selectben van ami kiválasztáskor js-el átdob a megfelelõ linkre). ha nincs js, akkor sima felsorolás. erre jó a <noscript> tag, ami közötte van, az csak akkor látszik, ha nincs engedélyezve vagy nincs javascript.

miért jó ez? a googlebot így is végig tudja indexelni az archivumot, mert látja a noscriptben lévõ tagokat.

webmaster tool-ban van egy olyan pont, hogy mit lát a googlebot. le kell kérni az oldalt, és a html kódban látható hol kell rágyúrni 😊

shit happens

kispeki
Nem értettem félre, örülök a kritikának, így legalább valamivel jobb lesz az oldal, és ez a látogatók érdekét fogja szolgálni 😊

cSuwwi
ne értsd félre nem okítani vagy okoskodni akarok (idén 10 éve, hogy fejlesztek webet a programozás/sitebuild már kisujjból megy) elsõ ránézésre hirtelenjében ennyit látok aggályosnak.

az ilyen napi 100 alatti látogatós siteokat persze nem kell agyonoptimalizálni, nagyobb terhelésnél jobb ha minél egyszerûbb/rövidebb a kód. képek spriteba téve, js-ek minifikálva/gzippelve, stb.

dolgoztam/dolgozok több top20 magyar siteon is, ott már durván rá kell feküdni az optimalizálásra. egy nbsp-s középretolásért a vezetõ sitebuilder letépné a kezemet 😄

shit happens

pyrohun
nem használtunk sql-t az oldalon....

"localhost-on mûködik minden utf-8al, csak a szerveren nem, nem tudom mennyire zavarhat be az, hogy a szerver amerikai..."

pontosan ugyanez volt azon a szerveren is.

cSuwwi
- link tagos css és az import nem ugyanaz (mégha az eredmény látszólag ugyanaz is), nézz utána
- a /body elõtti elhelyzés azt jelenti, hogy közvetlenül a /body elõtt van és nem a fejlécben. ha nem asyncron módban töltöd be a jst, akkor leáll a dokumentum renderelése ha outputot gerenál a js, ilyenkor a js lefutására vár, amitõl lassabban töltõdik az oldal.
ha a végére rakod, addig felépül a dokumentumfa, megjeleníti a böngészõ és csak utána töltögeti a js-eket (de mivel DOM Readyre futnak a jquerys cuccok ugyanott vagy, csak gyorsabb lesz a megjelenés)
- a diszkrét js azt jelenti, hogy a becsatoláson kívûl egyáltalán nincs js a dokumentumban.
az input helyett nincs semmi az inputban (csak egy class vagy id), a külön js fileban pedig (a jquerynél maradva) ilyesmi: $(document).ready(function(){ $(".inputom").blur(function(){ $(this).focus(); }); });

Itt egy régi írás róla, csak nativ jsel de a lényeg kihámozható:
Weblabor: Diszkrét JS

shit happens

kispeki
Az már lehet, hogy az sql karakterkódolása miatt volt akkor...

#2017: localhost-on mûködik minden utf-8al, csak a szerveren nem, nem tudom mennyire zavarhat be az, hogy a szerver amerikai...

pyrohun
Ez nem feltétlenül van így. "Jártam" már olyan szerveren, ahol a php-vel is meg kellett adni, mert egyébként pl. az û és õ betû mindig kalaposként jelent meg, stb.

cSuwwi
phpinfo mit ír a charsetre?
htaccessel is felül lehet bírálni ha nincs kitiltva az utf8

shit happens

kispeki
Teljesen ugyanaz, mintha html-ben meta-val csinálom 😊

grizzly21
ha php-ban hivsz egy ilyet az elejen: header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
az lehet megoldana

kispeki
De, én írtam be, mert mint mondtam, ha UTF-8 -at írok be, és UTF-8ként is mentem el a fájlt, akkor sem írja ki normálisan az ékezetes betûket, csak ha a böngészõben átállítom a karakterkódolást UTF-8-ra, így pedig kiírja az összes ékezetes betût, normálisan 😊

grizzly21
ezt nem te irtad be a html-be, hanem a szerver irta at ? :

charset=ISO-8859-2

kispeki
- A karakterkódolás a szerver miatt van, ha utf-8-ba rakom, és utf-8ban is mentem el, valamiért akkor is két furcs karaktert ír ki ékezetes betû helyett.
- A CSS fájlok bevételével kapcsolatban nem értem miért baj, hogy @import url-el szedem be, nem pedig src-vel... szerintem ez ízlés dolga.
- Egyetértek, a floating menu css-énél ez kimaradt.
- Melyik js nincs a </body> elõtt?
- Igen, egyetértek, úgy is akartam, azonban azt hittem, hogy csak 1-2 attribútumot fogok megadni, hát több lett belõle, azóta nem foglalkoztam vele :-)
- Az csupán azért van, mivel ha <span>-ba raknám, két külön sorba rendezné, és float-al nincs kedvem operálni, utána még cleardivet és sok felesleges dolgot kéne rakni még. Bár elismerem, az   eléggé favágó módszer!
- Az index.php-ben igenis van onclick-hez és onblur-hoz kötve esemény, gondolok itt a this.value=''-ra. Diszkrét js... az nem elég, hogy külön fájlban van? Mire gondolsz ez alatt?

Az index.php azért .php fájl, mert ki tudja mire kellhet még, lehet, hogy elég sok php kód lesz még benne.
Válaszolva a véleményedre, "úgy hirtelenjében ennyi". 😊

pyrohun
amúgy viszont csomó mindent összeszedtél így hirtelenjében, amit akár egy FAQ-ba is ki lehetne rakni, mert mind hasznos. 😊 bár ilyenekbõl regényeket lehetne írni.

cSuwwi
de, elírtam, sry

shit happens