Mutasd meg a weboldalad !
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://almamania.hu/
SQL, PHP, meg egyéb szerveroldali cuccok: Ability
HTML, CSS, JS: me
egyelõre beta, még van mit csiszolni rajta.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Adj meg több betûtípust a bodyban (pl: font-family: Arial, Verdana, Tahoma, sans-serif😉
Ilyenkor a böngészõ sorban megy, és amelyiket megtalálja azzal fogja mutatni. A használt Trajan Pro ha éppen nincs a gépen, akkor a böngészõ defaultot fogja ráhúzni alternatíva hiányában, az meg többnyire a Times New Roman, ami nem igazán webes olvasásra termett...
shit happens
Megkezdem a problémák kijavítását, meg hát persze új dolgokat tanulhattam 😊
Weboldal készítés: www.webergoline.hu, www.wishop.hu
- fejlec flash valtakozasa nekem tul gyors, engem idegesit
- tul sok betutipust hasznalsz raadasul szerintem nem passzolnak egymashoz (Trajan pro a comiccal)
- A trajan pro egy nagyon jo betutipus de szerintem osszefuggo szovegekhez nemigazan szerencses a hasznalata
- JS-t ha kikapcsolom, akkor az egesz menu eltunik hasznalhatatlanna teve az oldalt (megoldhato CSSel a menu)
* táblázatos oldalszerkezet - 2010-ben kissé elavult (mint a <font> vagy a <blink> tag, vagy az align attribútum)
* non-valid oldalkódolás
* a Flash-objektumra IE-alatt rá kell kattintani az aktiváláshoz (illetve <embed> tag...) - tessék használni az SWFObjectet
* Firefoxban amíg le nem töltõdik a 2 MByte-os (!) Flash-banner nem jelenik meg az alatta levõ navigáció
* e-mail cím szabadon van hagyva - spamrobotok nagy örömére
* kapcsolatfelvételi ûrlapon semmi védelem (Captcha, ûrlapmezõk formátumának ellenõrzése)
* javaslom a YSlow és/vagy a PageSpeed nevû Firefox-kiterjesztés beüzemelését - sok hasznos tanácsot tud adni
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Weboldal készítés: www.webergoline.hu, www.wishop.hu
- Másodszor: igen, lehet hogy az a topik lényege, hogy kritizáljunk, de inkább maradjunk a témánál, a weboldalak megmutatása - ettõl függetlenül persze lehet kritizálni, de azért mégse elõítéletek alapján 😊 (bár mostmár látom jó volt az elõítélet 😄)
- Harmadszor: Kösz a #2006-oshoz a dícséretet 😄 (Hamarosan továbbfejlesztem, belépés utáni részre összpontosítok jelenleg 😊)
SoF II: C4z0rla
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
2. ki vagy te, hogy más édesanyját belevedd a beszédedbe nem túl szép szövegkörnyezetben (#2042)
3. tanulj meg honlapot szerkeszteni (még mindig nem a tied a gportal)
4. "másoltad/írtad", nem tudtam eldönteni, ezért írtam oda mindkettõt per jellel elválasztva, hogy a megfelelõt vonatkoztathasd magadra
5. kiérdemelted a földmûves jelzõt, ezzel a harcias és erõs válaszoddal, holott mindenki _FINOMAN_ fejezte ki a véleményét
6. sok sikert a továbbiakra, legközelebb akkor gyere ha tudod mit jelent a html szó!
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
1 azt írtad hogy csináltál egy oldalt, te meg mirõl beszélsz? -.- ez nem a te oldalad!
2 az oldaladon semmi eredetit nem látok, még csak nem is nevezhetõ weblapnak egy 1x héj az egész, nézd meg a #2006 hszben linkelt oldalt, az mérföldekre helyezkedik el a tiédhez képest, az nevezhetö normális oldalnak 😛
kispeti: szeretek kritizálni 😄 ez a topik arról szól nem? 😄 aki ide jönn azt akarja hogy le legyen kritizálni a munkája 😊
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
én nem, én azt akarom elérni hogy törölje a béna weblapját 😄
Valami fenomenálisan néz ki a címsor így, két részre szaggatva 😄
Ui.: Hidd el nem bántani akarunk, csupán jó tanácsként mondjuk ezeket 😊
1 ízléstelen betû és szín választás
2 szarul beállított elválasztok, és sok helyen ahol kéne ott persze nincs
3 kinézetre egy nagy hulladék, még a vak ember is jobbat csinálna ennél
4 hallgass alattam írókra, vagy felejtsd el a web fejlesztést örökre
5 gyenge próbálkozás, ilyen weblapnak itt nincs jövõje
cya
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
igazából nem tudom miért, az extráit nem használom, valahogy ez maradt
a rendszerek többnyire lamp alapúak, néhol van nginx a statikus tartalomra
sandboxon fejlesztünk, az éles rendszer image képe virtualboxban, onnan meg svn-ben megy a kód
sftp mindenhol alap, saját cuccokat is így csinálom a szervereimen
shit happens
az elsõ oldalról 4, a másodikról is van pár (nem kérkednék velük, de hagytam "nyomot" magamról mindegyiken).
shit happens
példa: az oldalomon az archivum (5 év*12 hónap = 60 link) egy selectben van ami kiválasztáskor js-el átdob a megfelelõ linkre). ha nincs js, akkor sima felsorolás. erre jó a <noscript> tag, ami közötte van, az csak akkor látszik, ha nincs engedélyezve vagy nincs javascript.
miért jó ez? a googlebot így is végig tudja indexelni az archivumot, mert látja a noscriptben lévõ tagokat.
webmaster tool-ban van egy olyan pont, hogy mit lát a googlebot. le kell kérni az oldalt, és a html kódban látható hol kell rágyúrni 😊
shit happens
az ilyen napi 100 alatti látogatós siteokat persze nem kell agyonoptimalizálni, nagyobb terhelésnél jobb ha minél egyszerûbb/rövidebb a kód. képek spriteba téve, js-ek minifikálva/gzippelve, stb.
dolgoztam/dolgozok több top20 magyar siteon is, ott már durván rá kell feküdni az optimalizálásra. egy nbsp-s középretolásért a vezetõ sitebuilder letépné a kezemet 😄
shit happens
"localhost-on mûködik minden utf-8al, csak a szerveren nem, nem tudom mennyire zavarhat be az, hogy a szerver amerikai..."
pontosan ugyanez volt azon a szerveren is.
- a /body elõtti elhelyzés azt jelenti, hogy közvetlenül a /body elõtt van és nem a fejlécben. ha nem asyncron módban töltöd be a jst, akkor leáll a dokumentum renderelése ha outputot gerenál a js, ilyenkor a js lefutására vár, amitõl lassabban töltõdik az oldal.
ha a végére rakod, addig felépül a dokumentumfa, megjeleníti a böngészõ és csak utána töltögeti a js-eket (de mivel DOM Readyre futnak a jquerys cuccok ugyanott vagy, csak gyorsabb lesz a megjelenés)
- a diszkrét js azt jelenti, hogy a becsatoláson kívûl egyáltalán nincs js a dokumentumban.
az input helyett nincs semmi az inputban (csak egy class vagy id), a külön js fileban pedig (a jquerynél maradva) ilyesmi: $(document).ready(function(){ $(".inputom").blur(function(){ $(this).focus(); }); });
Itt egy régi írás róla, csak nativ jsel de a lényeg kihámozható:
Weblabor: Diszkrét JS
shit happens
#2017: localhost-on mûködik minden utf-8al, csak a szerveren nem, nem tudom mennyire zavarhat be az, hogy a szerver amerikai...
htaccessel is felül lehet bírálni ha nincs kitiltva az utf8
shit happens
az lehet megoldana
- A CSS fájlok bevételével kapcsolatban nem értem miért baj, hogy @import url-el szedem be, nem pedig src-vel... szerintem ez ízlés dolga.
- Egyetértek, a floating menu css-énél ez kimaradt.
- Melyik js nincs a </body> elõtt?
- Igen, egyetértek, úgy is akartam, azonban azt hittem, hogy csak 1-2 attribútumot fogok megadni, hát több lett belõle, azóta nem foglalkoztam vele :-)
- Az csupán azért van, mivel ha <span>-ba raknám, két külön sorba rendezné, és float-al nincs kedvem operálni, utána még cleardivet és sok felesleges dolgot kéne rakni még. Bár elismerem, az eléggé favágó módszer!
- Az index.php-ben igenis van onclick-hez és onblur-hoz kötve esemény, gondolok itt a this.value=''-ra. Diszkrét js... az nem elég, hogy külön fájlban van? Mire gondolsz ez alatt?
Az index.php azért .php fájl, mert ki tudja mire kellhet még, lehet, hogy elég sok php kód lesz még benne.
Válaszolva a véleményedre, "úgy hirtelenjében ennyi". 😊