2613
Itt mindenki megmutathatja a saját oldalát, és majd értékeljük.
-
ldavid #2009 js-nek nem a </body> előtt kell lennie? -
#2008 Namég kettő
- ul style="list style type: none;
ilyen nincs, list-style vagy list-style-type, csak elírás lehet
- nagyon sok id-t használsz. ez nem baj, csak ugye tudod hogy nem lehet belőle kettő 1 dokumentumban, inkább classokat használj, az ismétlődő dolgoknál multiclassokat (amikor több class van megadva space-el elválasztva). multiclassra is lehet hivatkozni css-ből, ha nincs space a classok között, pl. .ajto.ablak --> class="ajto ablak"
sry ha tudod őket, nem árt az ismétlés :) -
#2007 És mit szeretnél hallani, jót vagy rosszat?
A loginos oldal első ránézésre (mármint a forráskódra)
- iso-8859-2?
- miért @import-al szeded be a css fileokat?
- a styleba illik beleírni hogy type="text/css" (az importok utáninál kimaradt)
- a js-eknek a </html> előtt van a helyük, főleg ha DOM Ready-s funkciókat írsz (illene)
- a képeknek mindig teljes relatív címzése legyen (/-el kezdődik jóesetben), nem árt ha van egy base tag is a site urljével.
- kurvasok az inline style, tedd őket a css-be
- nbsp-vel igazítasz középre? OMG :D szövegnél: text-align: left/right/center/justify, nem szövegnél meg szélesség megadása és margin: 0 auto
- diszkrét js-el szebb lenne, de ez nem olyan fontos (nincs a bodyban semmilyen js elem eventhez kötve (onclick, onblur, stb.) tisztán js-el is megoldható hogy xy-ra kattinva/hoverolva lefusson. nem 1 sor lesz, de egészségesebb.
most így hirtelenjében ennyit az első oldalról.
az ajax hasznos dolog, csak ott használd ahol tényleg szükség van rá, json-al könnyen lehet adatokat cserélni vele php és js között
-
#2006 http://bpekker.net84.net/pekker
Egyelőre csak ennyi van kész, ajaxos bejeletnkezés, ajaxos slider és bal oldalt css floating menü, szintén ajax-al ellátva :) Hamarosan elkészül mind a kereső, és a bejelentkező motor, utána elkészítem az oldalt magát, és megint megmutatom, addig is erről kérném a véleményeteket :) -
#2005 "magunkól"
és még el is gondolkodtam rajta egy darabig, hogy mi a hiba ebben... :D -
#2004 Köszi a tanácsokat! -
RAMyMamy #2003 "magunkól" -
#2002 1. A flashben készült bannernak+navigációnak nincsen HTML-alternatívája, így a keresők és a felolvasószoftverek bajba kerülnek, mert nem tudják értelmezni a Flasht.
Csináld meg a Flash banner statikus (nem mozgó) alternatíváját, a Flasht meg Javascriptből - például SWFObject segítségével - töltsd be a statikus banner helyére.
2. Az oldal táblázatos oldalszerkezetű. 2010-ben már kissé elavult, nem szemantikus technika. Hasonló a helyzet a <div> tag align attribútumával, vagy például a <font> taggel. Az oldal struktúrája kialakítható lenne <div>, a címsorok <h1>, <h2> (például a bannerban levő Zolnay Szalon <h1> taggel, a címoldalon levő "Üdvözöljük a..." szöveg vagy a Szolgáltatásoknál szereplő "Fogyasztás", "Cellulitis, testfeszítés" <h2>-vel), a navigációs menü rendezetlen menüvel (<ul><li>...</li></ul>), satöbbi.
3. Egyes képeknek (például a főoldalon "tudja ön"-blokk) - amelyek tartalmi funkcióval bírnak - nincsen szöveges alternatívájuk. Így a keresőmotorok, felolvasószoftverek nem tudnak vele mit kezdeni.
4. E-mail címet natúran kiírni dőreség. Spamek áldozatává válhatsz. -
#2001 Van itt egy jó kis képregény a témában. -
#2000 engem csak 1 zavar, hogy a részletek gomb a szolgáltatásnál, nem egy helyre van pozicionálva, de azon kívül semmi rosszat nem találtam, elég jól meglett csinálva a weblap
Kicsit megnéztem az erőforrást, kihagytad a html elejéről a Doctype ot, azért ere figyelj oda, az is egy fontos TAG, nem csak a HTML meg body meg head a fontos. -
#1999 teljesen jó, de a szolgáltatásoknál lehetne a részletes gombra html tartalmat behozni, nem csak egy képet, olyan sokat nem kéne rajta formázgatni -
#1998 Kezdeti stádium, összedobva 2 nap alatt....
Zolnay Szalon -
#1997 amugy nem gaz az oldal, csak nekem nem hoz semmi ujat. jobban jarnal egy egyszeru feher alapon nagy szines kepek stilusu portfolioval
mint pl
ez
vagy ez -
#1996 nem a merettel, a szinnel van a baj: information menu email cimet alig latom. Vilagos kepre vilagos szoveget nem szabad rakni -
#1995 van össz 15 szó az oldalon és akkorák mint a ló. mi nem olvasható :)? -
#1994 A 3d-s dolgok kozott van ami tetszik, maga az oldal nem az igazi, nincs sok koncepcio, kidolgozas sem az igazi. A szoveg legalabb legyen olvashato mindenhol. -
#1993 www.tenke.hu vélemény? -
#1992 ezt lehet mutattam már -
#1991 http://www.holimex.hu -
#1990 www pont burkolokligaja pont hu
sajna ez is egy elrontott oldal lett, pl logó teljesen más lett volna, de a fekete és a piros szöveg miatt így muszáj vlt berakni valami fehéret, abból ennyit tudtam kihozni:)
ja és ne regisztráljatok még pls:) -
#1989 ez azert nem az igazi -
#1988 nem az enyém de jó -
#1987 zsír -
#1986 Hajrá, hajrá, minél jobb a látogatónak, annál jobb a megrendelőnek!
-
#1985 köszönöm, lesz időm javítgatom majd -
#1984 Pár piciny észrevétel, javaslat:
- <meta> tagek: Description és Keywords nincs XHTML-stílusban lezárva.
- Főoldal: a képeknél lemaradtak az alt attribútum szövegei. Hopp nemcsak a főoldalon, a többi oldalon a logónál is.
- Termékek: <strike> tag helyett text-decoration: line-through; CSS-tulajdonság.
- Árajánlatkérős űrlap: egyrészt 1024*768-as felbontásban egy vízszintes görgetősávot indukál (széttolja a 960 pixel szélességet).
Másrészt nincs rajta Captcha, így telespammelhető a kapcsolatfelvételi űrlap.
Javasolnám hogy alkalmazz Captcha-t ezzel két legyet üthetsz egy csapásra: egyrészt megakadályozod a spammereket, másrészt ha 2 sorban és 3 oszlopban rendezed el a szövegbeviteli mezőket, alá berakod a szövegdobozt, így vízszintesen nem fog szétcsúszni az oldal.
- Kapcsolat: spamvédelem van (éljen!), viszont amikor ráviszem az egeret az e-mail címre az "E-mail cím" helyett "E-mail c?m" jelenik meg. Aúúú. ;)
- Ha használsz Firefox böngészőt töltsd le hozzá a YSlow illetve a PageSpeed kiterjesztéseket. Tud pár javaslatot tenni az oldal jobbá tételének érdekében.
Például érdemes a Javascript-kódokat az oldal aljára rakni; ha engedi a tárhely, érdemes bekapcsolni a GZip tömörítést; beállítani az ETag és az Expires fejléceket; vagy például optimalizálni a képeket.
Gyorsabb oldalbetöltés -> elégedettebb látogató -> potenciális vásárló.
Egyébként jó kis oldal. -
#1983 hát igen, elég lowbudget oldal, az eredeti látványterv sajna már nincs meg, de az nagyon zsír volt, pl a főoldalon alapból csak 1 ajtó látszott:)
a logó meg adott volt, azt csak újra kellett rajzolni, mert csak egy scannelt kép volt róla:)
minimális js meg van az ajtóknál a színválasztáskor, az inputos tanácsot meg megfogadom, mert valóban kicsit halvány, erősebb bordert rakok rá
ajtókon a feliratot meg nem én csináltam, az alapból rajta van:) -
#1982 az igen :DDDD -
#1981 Nincsen semmi gond vele. Szvsz low budget oldal, amit még az ügyfél is megszakértett.
Ami egyedül zavar, az az ajánlatkérésnél az inputok láthatatlansága, én spec vagy raknék rá vmi bordert vagy egy lehelletel sötétebb hátteret adnék nekik.
Az elején ha a 2 kilincs egyvonalban lenne akkor a tetejük nem lenne egy vonalban szvsz az sokkal zavaróbb lenne. Persze lehetne scale-zni PS-ben de az barbár megoldás :P -
#1980 nézd
erről beszéltem, ha nem értesz ezzel egyet akkor nagyon sajnállak -
#1979 Ilyen lekezelő véleményt akkor sem mondanék, ha egyébként egyezne a tiéddel. Pusztán tiszteletkérdés az egész, akár ismerem, akár nem. Mellesleg látom hogy van is érzéke hozzá, illetve egyáltalán nem rossz ez az oldal. Viszont látszólag te nem igazán tisztelsz senkit, szóval mondom is neked, hogy az általad említett jelző kimondottan a te oldalara jellemző.
PassatGT: nekem egyedüli hiányom a már megszokott JS-es animációk és egyéb furmányos, ötletes megoldások. Például volt egy olyan oldalad, ahol a nem voltak tényleges menüpontok, hanem JS-sel scrolloztál lentebb, az ötletes volt. Ugyan ennél volt még sok másik apró ötlet, egyszerűen ezek csak pluszban hozzátesznek az amúgy is igényes oldalaidhoz. Ez a lap kicsit kilóg ebből a kategóriából. Egyébként ilyen témára nekem sem lenne jobb ötletem. -
#1978 ja épp ezért kritizáltam le, nekem is tetszett pár műve, de ez a weblap olyan mintha a kőkorszakból jött volna, sorry passatgt te akartál kritikát. -
#1977 Letisztult, jól tagolt, átlátható, de hiányzik a szokásos extra nekem. Ezt azért írom, mert a Te munkáid nagyon tetszeni szoktak, szinte mindegyikben van fantázia, egyediség, egy-két elszórt ötletes apróság. Ebben most nem érzem, olyan gyors és nyers munkának tűnik. Mondandóm lényege hogy jókat szoktál csinálni, csak ez most szerintem kilóg a sorból az előzőekhez képest. Eredeti látványtervet betehetnéd azért. :) -
#1976 mit spamolsz?
Ha nincs semmi értelmes mondani valód akkor ne írj semmit :P -
#1975 -
#1974 A logoja valami szapanoperáshoz hasonlít nem? :D -
#1973 nos :D akkor pár kritika
az első zavaró dolog az a két ajtó, nem egy vonalban vannak a kilincsek és a zárok.
Az ajtón lévő reklámok háttér színe nem passzol se az ajtóval se a háttérrel -
#1972 ja és a videót nem én csináltam:D -
#1971 amúgy ez is olyan oldal volt, hogy tök jól nézett ki látványterven, csak minden szarral kellett bővítani és eléggé szétesett:) -
#1970 azt írja a topik mutassam meg, megmutattam:)