Mutasd meg a weboldalad !

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

js-nek nem a </body> elõtt kell lennie?
cSuwwi
Namég kettõ

- ul style="list style type: none;
ilyen nincs, list-style vagy list-style-type, csak elírás lehet
- nagyon sok id-t használsz. ez nem baj, csak ugye tudod hogy nem lehet belõle kettõ 1 dokumentumban, inkább classokat használj, az ismétlõdõ dolgoknál multiclassokat (amikor több class van megadva space-el elválasztva). multiclassra is lehet hivatkozni css-bõl, ha nincs space a classok között, pl. .ajto.ablak --> class="ajto ablak"

sry ha tudod õket, nem árt az ismétlés 😊

shit happens

cSuwwi
És mit szeretnél hallani, jót vagy rosszat?

A loginos oldal elsõ ránézésre (mármint a forráskódra)

- iso-8859-2?
- miért @import-al szeded be a css fileokat?
- a styleba illik beleírni hogy type="text/css" (az importok utáninál kimaradt)
- a js-eknek a </html> elõtt van a helyük, fõleg ha DOM Ready-s funkciókat írsz (illene)
- a képeknek mindig teljes relatív címzése legyen (/-el kezdõdik jóesetben), nem árt ha van egy base tag is a site urljével.
- kurvasok az inline style, tedd õket a css-be
- nbsp-vel igazítasz középre? OMG 😄 szövegnél: text-align: left/right/center/justify, nem szövegnél meg szélesség megadása és margin: 0 auto
- diszkrét js-el szebb lenne, de ez nem olyan fontos (nincs a bodyban semmilyen js elem eventhez kötve (onclick, onblur, stb.) tisztán js-el is megoldható hogy xy-ra kattinva/hoverolva lefusson. nem 1 sor lesz, de egészségesebb.

most így hirtelenjében ennyit az elsõ oldalról.
az ajax hasznos dolog, csak ott használd ahol tényleg szükség van rá, json-al könnyen lehet adatokat cserélni vele php és js között

shit happens

kispeki
http://bpekker.net84.net/pekker

Egyelõre csak ennyi van kész, ajaxos bejeletnkezés, ajaxos slider és bal oldalt css floating menü, szintén ajax-al ellátva 😊 Hamarosan elkészül mind a keresõ, és a bejelentkezõ motor, utána elkészítem az oldalt magát, és megint megmutatom, addig is errõl kérném a véleményeteket 😊

SoF II: C4z0rla

bp
"magunkól"

és még el is gondolkodtam rajta egy darabig, hogy mi a hiba ebben... 😄

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

bp
Köszi a tanácsokat!

"magunkól"
Dj Faustus
1. A flashben készült bannernak+navigációnak nincsen HTML-alternatívája, így a keresõk és a felolvasószoftverek bajba kerülnek, mert nem tudják értelmezni a Flasht.
Csináld meg a Flash banner statikus (nem mozgó) alternatíváját, a Flasht meg Javascriptbõl - például SWFObject segítségével - töltsd be a statikus banner helyére.

2. Az oldal táblázatos oldalszerkezetû. 2010-ben már kissé elavult, nem szemantikus technika. Hasonló a helyzet a <div> tag align attribútumával, vagy például a <font> taggel. Az oldal struktúrája kialakítható lenne <div>, a címsorok <h1>, <h2> (például a bannerban levõ Zolnay Szalon <h1> taggel, a címoldalon levõ "Üdvözöljük a..." szöveg vagy a Szolgáltatásoknál szereplõ "Fogyasztás", "Cellulitis, testfeszítés" <h2>-vel), a navigációs menü rendezetlen menüvel (<ul><li>...</li></ul>😉, satöbbi.

3. Egyes képeknek (például a fõoldalon "tudja ön"-blokk) - amelyek tartalmi funkcióval bírnak - nincsen szöveges alternatívájuk. Így a keresõmotorok, felolvasószoftverek nem tudnak vele mit kezdeni.

4. E-mail címet natúran kiírni dõreség. Spamek áldozatává válhatsz.

Voyager5
Van itt egy jó kis képregény a témában.
biomage
engem csak 1 zavar, hogy a részletek gomb a szolgáltatásnál, nem egy helyre van pozicionálva, de azon kívül semmi rosszat nem találtam, elég jól meglett csinálva a weblap

Kicsit megnéztem az erõforrást, kihagytad a html elejérõl a Doctype ot, azért ere figyelj oda, az is egy fontos TAG, nem csak a HTML meg body meg head a fontos.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

passatgt
teljesen jó, de a szolgáltatásoknál lehetne a részletes gombra html tartalmat behozni, nem csak egy képet, olyan sokat nem kéne rajta formázgatni

bp
Kezdeti stádium, összedobva 2 nap alatt....

Zolnay Szalon

grizzly21
amugy nem gaz az oldal, csak nekem nem hoz semmi ujat. jobban jarnal egy egyszeru feher alapon nagy szines kepek stilusu portfolioval

mint pl

ez

vagy ez

grizzly21
nem a merettel, a szinnel van a baj: information menu email cimet alig latom. Vilagos kepre vilagos szoveget nem szabad rakni

tenkenorman
van össz 15 szó az oldalon és akkorák mint a ló. mi nem olvasható 😊?

http://www.tenke.hu

grizzly21
A 3d-s dolgok kozott van ami tetszik, maga az oldal nem az igazi, nincs sok koncepcio, kidolgozas sem az igazi. A szoveg legalabb legyen olvashato mindenhol.

tenkenorman
www.tenke.hu vélemény?

http://www.tenke.hu

passatgt
ezt lehet mutattam már

passatgt
passatgt
www pont burkolokligaja pont hu

sajna ez is egy elrontott oldal lett, pl logó teljesen más lett volna, de a fekete és a piros szöveg miatt így muszáj vlt berakni valami fehéret, abból ennyit tudtam kihozni😊

ja és ne regisztráljatok még pls😊

grizzly21
ez azert nem az igazi

hungary27
passatgt
zsír<#gonosz1><#eljen>

Dj Faustus
Hajrá, hajrá, minél jobb a látogatónak, annál jobb a megrendelõnek! <#eljen>

passatgt
köszönöm, lesz idõm javítgatom majd

Dj Faustus
Pár piciny észrevétel, javaslat:
- <meta> tagek: Description és Keywords nincs XHTML-stílusban lezárva.
- Fõoldal: a képeknél lemaradtak az alt attribútum szövegei. Hopp nemcsak a fõoldalon, a többi oldalon a logónál is.
- Termékek: <strike> tag helyett text-decoration: line-through; CSS-tulajdonság.
- Árajánlatkérõs ûrlap: egyrészt 1024*768-as felbontásban egy vízszintes görgetõsávot indukál (széttolja a 960 pixel szélességet).
Másrészt nincs rajta Captcha, így telespammelhetõ a kapcsolatfelvételi ûrlap.
Javasolnám hogy alkalmazz Captcha-t ezzel két legyet üthetsz egy csapásra: egyrészt megakadályozod a spammereket, másrészt ha 2 sorban és 3 oszlopban rendezed el a szövegbeviteli mezõket, alá berakod a szövegdobozt, így vízszintesen nem fog szétcsúszni az oldal.
- Kapcsolat: spamvédelem van (éljen!), viszont amikor ráviszem az egeret az e-mail címre az "E-mail cím" helyett "E-mail c?m" jelenik meg. Aúúú. 😉
- Ha használsz Firefox böngészõt töltsd le hozzá a YSlow illetve a PageSpeed kiterjesztéseket. Tud pár javaslatot tenni az oldal jobbá tételének érdekében.

Például érdemes a Javascript-kódokat az oldal aljára rakni; ha engedi a tárhely, érdemes bekapcsolni a GZip tömörítést; beállítani az ETag és az Expires fejléceket; vagy például optimalizálni a képeket.
Gyorsabb oldalbetöltés -> elégedettebb látogató -> potenciális vásárló.

Egyébként jó kis oldal.

passatgt
hát igen, elég lowbudget oldal, az eredeti látványterv sajna már nincs meg, de az nagyon zsír volt, pl a fõoldalon alapból csak 1 ajtó látszott😊

a logó meg adott volt, azt csak újra kellett rajzolni, mert csak egy scannelt kép volt róla😊

minimális js meg van az ajtóknál a színválasztáskor, az inputos tanácsot meg megfogadom, mert valóban kicsit halvány, erõsebb bordert rakok rá

ajtókon a feliratot meg nem én csináltam, az alapból rajta van😊

Vaxi
az igen 😄DDD

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Voyager5
Nincsen semmi gond vele. Szvsz low budget oldal, amit még az ügyfél is megszakértett. <#hehe>
Ami egyedül zavar, az az ajánlatkérésnél az inputok láthatatlansága, én spec vagy raknék rá vmi bordert vagy egy lehelletel sötétebb hátteret adnék nekik.

Az elején ha a 2 kilincs egyvonalban lenne akkor a tetejük nem lenne egy vonalban szvsz az sokkal zavaróbb lenne. Persze lehetne scale-zni PS-ben de az barbár megoldás 😛
biomage
nézd
errõl beszéltem, ha nem értesz ezzel egyet akkor nagyon sajnállak

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Ability
Ilyen lekezelõ véleményt akkor sem mondanék, ha egyébként egyezne a tiéddel. Pusztán tiszteletkérdés az egész, akár ismerem, akár nem. Mellesleg látom hogy van is érzéke hozzá, illetve egyáltalán nem rossz ez az oldal. Viszont látszólag te nem igazán tisztelsz senkit, szóval mondom is neked, hogy az általad említett jelzõ kimondottan a te oldalara jellemzõ.

PassatGT: nekem egyedüli hiányom a már megszokott JS-es animációk és egyéb furmányos, ötletes megoldások. Például volt egy olyan oldalad, ahol a nem voltak tényleges menüpontok, hanem JS-sel scrolloztál lentebb, az ötletes volt. Ugyan ennél volt még sok másik apró ötlet, egyszerûen ezek csak pluszban hozzátesznek az amúgy is igényes oldalaidhoz. Ez a lap kicsit kilóg ebbõl a kategóriából. Egyébként ilyen témára nekem sem lenne jobb ötletem.
biomage
ja épp ezért kritizáltam le, nekem is tetszett pár mûve, de ez a weblap olyan mintha a kõkorszakból jött volna, sorry passatgt te akartál kritikát.

Ability
Letisztult, jól tagolt, átlátható, de hiányzik a szokásos extra nekem. Ezt azért írom, mert a Te munkáid nagyon tetszeni szoktak, szinte mindegyikben van fantázia, egyediség, egy-két elszórt ötletes apróság. Ebben most nem érzem, olyan gyors és nyers munkának tûnik. Mondandóm lényege hogy jókat szoktál csinálni, csak ez most szerintem kilóg a sorból az elõzõekhez képest. Eredeti látványtervet betehetnéd azért. 😊
biomage
mit spamolsz?
Ha nincs semmi értelmes mondani valód akkor ne írj semmit 😛

MerlinW

[merlinw.org]

Bexter
A logoja valami szapanoperáshoz hasonlít nem? 😄

http://bexter.hu Szép Fényeket!

biomage
nos 😄 akkor pár kritika

az elsõ zavaró dolog az a két ajtó, nem egy vonalban vannak a kilincsek és a zárok.
Az ajtón lévõ reklámok háttér színe nem passzol se az ajtóval se a háttérrel

passatgt
ja és a videót nem én csináltam😄

passatgt
amúgy ez is olyan oldal volt, hogy tök jól nézett ki látványterven, csak minden szarral kellett bõvítani és eléggé szétesett😊

passatgt
azt írja a topik mutassam meg, megmutattam😊

biomage
vélemény kell?

passatgt
MerlinW
Oké, ez valóban elmegy😊

[merlinw.org]

pl
nem a legtökéletesebb, de szerintem nem nagyon vevõdik rajta észre, hogy g-portálos lenne
MerlinW
Mutass egy azaz egy darab gportal-os oldalt amitõl nem hányom el magam, és igazat adok neked😊
Wordpress, Drupal, Joomla már más tészta, azok profi rendszerek, attól függetlenül, hogy én sem szívesen használom õket.

[merlinw.org]

kispeki
Azonban gportal-nál korlátozottak a lehetõségeid, míg ha saját honlapot írsz azt úgy alakítod ahogy akarod. És ha jól tudom gportalon regisztráció után egyszeri, smsben kifizetett díjat kell fizetni. Mindenképp jobban megéri saját honlapot készíteni - félreértések végett -, gondolok itt a saját magad megírt weboldalakra.

SoF II: C4z0rla

biomage
ja épp ezért csináltam saját weblapot, mindenki azt mondta hogy inkább használjak wordpresst vagy hasonlót de nem tettem meg 😄

félreértettétek, amit írtam, de megfogalmazom még egyszer

attól, hogy valaki az alap dolgokkal használja, más még ki tud belõle hozni egy normális, ízléses weboldalt (remélem, így érthetõbb)
tudom, mert sokáig g-portáloztam és most is van rajta 1-2 oldalam, szal annyira nem rossz az
mike0013
én ezt nem nevezném a saját honlapomnak... semmit nem szenvedett vele, tartalmat feltölteni bárki fel tud. Más munkájára mondja, hogy a sajátja, de sebaj

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

attól még nem lesz "weboldal"
ilyen alapon kis túlzással mutogathatnánk itt az sg ingyenes fórumokat is

btw csak reklám miatt linkelte be