2613
Itt mindenki megmutathatja a saját oldalát, és majd értékeljük.
  • passatgt
    http://psdvago.net

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

25251901 kuponnal kaptok 25% kedvezményt:)
  • birdo #2128
    Hááát rendesen húzza a szemem a piros szín.....de yó így az alap...klassz.
    A kockák háttere ügye nem maradt fehér ??
  • johny85
    kösz sikerült megoldani a problémát,csak kicsit bonyolultabb volt a helyzet,mert dinamikus ip-m van.
  • MerlinW
    Hálózaton kívüli, távoli gépről rá tudtál csatlakozni?
    Hmm. XAMPP 1.6 még nem tudott ilyet. Nem is túl szerencsés/biztonságos.

Windows-os XAMPP alap telepítés egyébként sem az. Ha valaki hozzáértő ismeri az IP-det, percek alatt megszerzi az irányítást a géped felett.

Ergo, NEM jó ha mindenféle módosítás nélkül elérhető a webszerver kívülről.
  • biomage
    Elég az IP cím ha bekapcsolta az apacheot a XAMPP Control Panelben.
    Nem kell más csak amit írtam, esetleg próbáld ki, én az előbb kipróbáltam, és működik megfelelően módosítás nélkül.
  • MerlinW
    Már megint a levegőbe beszélsz.... Miután Apache alapból local szerveren fut (localhost, 127.0.0.1), át kell bindelni (Servername paraméter, esetleg Hostnamelookup) IP címre, ahonnan a kéréseket várja. Ezért külső IP kell, ha kívülről szeretnénk elérni.

MySQL-el szintúgy, ha távolról szeretnénk elérni. Azonban ha csak az Apache kell nekünk, a MySQL szerver maradhat localhoston, hiszen a helyi webszerver ott fogja keresni.
  • MerlinW
    \xampp\apache\conf\httpd.conf
  • biomage
    nem kell az apacheban állítani semmit.
    Elég az ip címed + a phpt a htdocs könyvtárba kell raknod, és ha berakod a php fájlt 1 könyvtár azt is oda kell írnom így, http//:ip cim/könyvtár/php fájl, és így bárki elfogja tudni indítani.
  • johny85
    xamppot használok,de nem találtam benne Apache konfigot ahol megadhatnám az IP-t?
  • MerlinW
    IIS-ben lényegében ugyanígy kell. Ha nem dinamikus az oldal / nincs webszerver a gépen, akkor nem használta volna a localhost kifejezést. Persze minden megeshet:)

Persze ott az atw, ultraweb, stb ingyenes tárhelyek. Sima html-t meg elküldi e-mail-ben:)
  • n3whous3
    már ha apache szerver, meg egyáltalán dinamikus weboldal
  • MerlinW
    Apache konfigban a Servername paraméternek add meg a külső IP címedet. Indítsd újra, és IP-cím segítségével látja mindenki. Tűzfalon legyen kiengedve, ha nem lenne.

Egyébként ez nem az a topik:)
  • johny85
    Valaki meg tudná mondani hogy hogyan lehet a localhost-os weboldalt közétenni,csak én látom az oldalt?
  • passatgt
    már nekem sem tetszik, de van egy ötletem:)
  • n3whous3
    a háttér meg a körítés igen, de a puritán fehér alapon egy nem valami nagy szám betűtípus sztem elrontja az összképet
  • passatgt
    most mondjátok azt, hogy ez nem néz ki jól:)
  • pyrohun #2113
    Van több megoldás, de pl. a clearbox fejlesztésénél futottam bele olyan hibákba, hogy oké, canvas-t lehet ie-ben emulálni, de pl. azt animálni, fade-elni, stb. már nem lehet bugmentesen. Innentől kezdve meg nekem nem 100%-os megoldás, tehát ha csak nem muszáj, nem is használom. A php-s megoldás szerintem emellett gyorsabb is jóval.
  • passatgt
    excanvas:)
  • pyrohun #2111
    THX! PHP-s jobban tetszik. HA jól látom a JS az canvas-t használ, ami nem éppen IE barát, csak szenvedéssel.
  • passatgt
    itt a js-es
    http://jsfiddle.net/xLF38/
  • passatgt
    php-s megoldás:

$i = imagecreatefromjpeg("image.jpg");

for ($x=0;$x<imagesx($i);$x++) {

for ($y=0;$y<imagesy($i);$y++) {

$rgb = imagecolorat($i,$x,$y);

$r = ($rgb >> 16) & 0xFF;

$g = ($rgb >> & 0xFF;

$b = $rgb & 0xFF;

$rTotal += $r;

$gTotal += $g;

$bTotal += $b;

$total++;

}

}

$rAverage = round($rTotal/$total);

$gAverage = round($gTotal/$total);

$bAverage = round($bTotal/$total);

ezeket egymás mellé rakod, és megvan a #xxxxxx
  • passatgt
    colourlovers api-ját használom, itt a háttérképek(patternek) színei külön megvannak határozva, így csak simát azt állítom be értéknek

de valahol láttam már erre egy javasriptes megoldást, ami kép alapján állít be háttérszínt, mindjárt linkelem, ha megtalálom:)
  • pyrohun #2107
    Engem az érdekelne, hogy a konténer színét ugye a háttérhez passzolóan állítja be a script, de ezt valami jquery pluginnel csinálod, vagy máshogy? Mert ez jó ötlet és én is akartam már alkalmazni hasonlót, csak nem jártam eddig utána, hogy pontosan hogyan is működik.
  • passatgt
    amúgy nekem kb minden 2. háttér tetszik
  • passatgt
    hm érdekes:)

most jó
  • grizzly21
    Firefox 3.6 OSX
  • passatgt
    nálam nem érinti a tetejét, milyen böngészőben nézed?

képek lesznek majd hoverre

random dobálja be a háttereket a colourlovers.com-ról
  • grizzly21
    ami nagyon zavaro, hogy nincsenek thumbnailek az egyes munkak alatt. az direkt ures feher? Meg hogy a munkak cimeinek teteje erinti a feher teglalap tetejet.

A vertikalis felsorolasa a munkaknak alapbol jo otlet, de szep nagy kepekkel letisztultan lenne az igazi, igy semmi nem latszik, kattintottam jonehanyat de 1 hatter se tetszett igazan.
  • passatgt
    többet nem akarok foglalkozni vele, mert saját oldal lévén sosem fog tetszeni, szóval marad ilyen
  • pyrohun #2100
    Őőő, az ötlet tetszik, a megvalósítás... háát, láttam már ennél jobbat is Tőled. Sry, de a minőséghez vagyok szokva veled kapcsolatban és ez nekem kevés egy picit az eddigiek után :)
  • passatgt
    portfólió oldal lesz, ennél többet nem is fogok foglalkozni vele, tehát késznek mondható, csak a domainre várok:)

http://passatgt.i-host.hu/

ha nem tetszik a háttér, katt a logóra
  • pyrohun #2098
    igaz :)
  • passatgt
    el kell kezdeni valahol a css3-at is használni:)
  • pyrohun #2096
    hát mert a jquery-vel mindenhol működne, így meg csak 2 böngészőben :)
  • passatgt
    ott van az is a global.s-ben, csak kikommenteltem, mert ha van "natív" megoldás, miért ne használjam:)
  • pyrohun #2094
    jQuery-t :)
  • pyrohun #2093
    elvileg használsz Te is valami JS frameworkot nem? Miért nem azzal csináltad? :)
  • passatgt
    igaz:)
  • Ability
    Opera alatt nem fog működni egy webkit specifikus CSS3 animáció. Amúgy jópofa, ötletes. :]
  • passatgt
    nemtudom észrevettétek e, de kapcsolat oldalon van egy kis animáció, amit css3-al csináltam, így safari/chhrome/opera böngészőkben nézzétek meg, és ha valakit érdekel, akkor itt a kód hozzá:

@-webkit-keyframes pattogj {
    0% {
    top:153px;
    }
    100% {
    top:103px;
    }
    }

#terkep div span {
    display:block;
    position:absolute;
    width:22px;