Mutasd meg a weboldalad !
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- ul style="list style type: none;
ilyen nincs, list-style vagy list-style-type, csak elírás lehet
- nagyon sok id-t használsz. ez nem baj, csak ugye tudod hogy nem lehet belõle kettõ 1 dokumentumban, inkább classokat használj, az ismétlõdõ dolgoknál multiclassokat (amikor több class van megadva space-el elválasztva). multiclassra is lehet hivatkozni css-bõl, ha nincs space a classok között, pl. .ajto.ablak --> class="ajto ablak"
sry ha tudod õket, nem árt az ismétlés 😊
shit happens
A loginos oldal elsõ ránézésre (mármint a forráskódra)
- iso-8859-2?
- miért @import-al szeded be a css fileokat?
- a styleba illik beleírni hogy type="text/css" (az importok utáninál kimaradt)
- a js-eknek a </html> elõtt van a helyük, fõleg ha DOM Ready-s funkciókat írsz (illene)
- a képeknek mindig teljes relatív címzése legyen (/-el kezdõdik jóesetben), nem árt ha van egy base tag is a site urljével.
- kurvasok az inline style, tedd õket a css-be
- nbsp-vel igazítasz középre? OMG 😄 szövegnél: text-align: left/right/center/justify, nem szövegnél meg szélesség megadása és margin: 0 auto
- diszkrét js-el szebb lenne, de ez nem olyan fontos (nincs a bodyban semmilyen js elem eventhez kötve (onclick, onblur, stb.) tisztán js-el is megoldható hogy xy-ra kattinva/hoverolva lefusson. nem 1 sor lesz, de egészségesebb.
most így hirtelenjében ennyit az elsõ oldalról.
az ajax hasznos dolog, csak ott használd ahol tényleg szükség van rá, json-al könnyen lehet adatokat cserélni vele php és js között
shit happens
Egyelõre csak ennyi van kész, ajaxos bejeletnkezés, ajaxos slider és bal oldalt css floating menü, szintén ajax-al ellátva 😊 Hamarosan elkészül mind a keresõ, és a bejelentkezõ motor, utána elkészítem az oldalt magát, és megint megmutatom, addig is errõl kérném a véleményeteket 😊
SoF II: C4z0rla
és még el is gondolkodtam rajta egy darabig, hogy mi a hiba ebben... 😄
http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!
Csináld meg a Flash banner statikus (nem mozgó) alternatíváját, a Flasht meg Javascriptbõl - például SWFObject segítségével - töltsd be a statikus banner helyére.
2. Az oldal táblázatos oldalszerkezetû. 2010-ben már kissé elavult, nem szemantikus technika. Hasonló a helyzet a <div> tag align attribútumával, vagy például a <font> taggel. Az oldal struktúrája kialakítható lenne <div>, a címsorok <h1>, <h2> (például a bannerban levõ Zolnay Szalon <h1> taggel, a címoldalon levõ "Üdvözöljük a..." szöveg vagy a Szolgáltatásoknál szereplõ "Fogyasztás", "Cellulitis, testfeszítés" <h2>-vel), a navigációs menü rendezetlen menüvel (<ul><li>...</li></ul>😉, satöbbi.
3. Egyes képeknek (például a fõoldalon "tudja ön"-blokk) - amelyek tartalmi funkcióval bírnak - nincsen szöveges alternatívájuk. Így a keresõmotorok, felolvasószoftverek nem tudnak vele mit kezdeni.
4. E-mail címet natúran kiírni dõreség. Spamek áldozatává válhatsz.
Kicsit megnéztem az erõforrást, kihagytad a html elejérõl a Doctype ot, azért ere figyelj oda, az is egy fontos TAG, nem csak a HTML meg body meg head a fontos.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!
http://www.tenke.hu
sajna ez is egy elrontott oldal lett, pl logó teljesen más lett volna, de a fekete és a piros szöveg miatt így muszáj vlt berakni valami fehéret, abból ennyit tudtam kihozni😊
ja és ne regisztráljatok még pls😊
- <meta> tagek: Description és Keywords nincs XHTML-stílusban lezárva.
- Fõoldal: a képeknél lemaradtak az alt attribútum szövegei. Hopp nemcsak a fõoldalon, a többi oldalon a logónál is.
- Termékek: <strike> tag helyett text-decoration: line-through; CSS-tulajdonság.
- Árajánlatkérõs ûrlap: egyrészt 1024*768-as felbontásban egy vízszintes görgetõsávot indukál (széttolja a 960 pixel szélességet).
Másrészt nincs rajta Captcha, így telespammelhetõ a kapcsolatfelvételi ûrlap.
Javasolnám hogy alkalmazz Captcha-t ezzel két legyet üthetsz egy csapásra: egyrészt megakadályozod a spammereket, másrészt ha 2 sorban és 3 oszlopban rendezed el a szövegbeviteli mezõket, alá berakod a szövegdobozt, így vízszintesen nem fog szétcsúszni az oldal.
- Kapcsolat: spamvédelem van (éljen!), viszont amikor ráviszem az egeret az e-mail címre az "E-mail cím" helyett "E-mail c?m" jelenik meg. Aúúú. 😉
- Ha használsz Firefox böngészõt töltsd le hozzá a YSlow illetve a PageSpeed kiterjesztéseket. Tud pár javaslatot tenni az oldal jobbá tételének érdekében.
Például érdemes a Javascript-kódokat az oldal aljára rakni; ha engedi a tárhely, érdemes bekapcsolni a GZip tömörítést; beállítani az ETag és az Expires fejléceket; vagy például optimalizálni a képeket.
Gyorsabb oldalbetöltés -> elégedettebb látogató -> potenciális vásárló.
Egyébként jó kis oldal.
a logó meg adott volt, azt csak újra kellett rajzolni, mert csak egy scannelt kép volt róla😊
minimális js meg van az ajtóknál a színválasztáskor, az inputos tanácsot meg megfogadom, mert valóban kicsit halvány, erõsebb bordert rakok rá
ajtókon a feliratot meg nem én csináltam, az alapból rajta van😊
Ami egyedül zavar, az az ajánlatkérésnél az inputok láthatatlansága, én spec vagy raknék rá vmi bordert vagy egy lehelletel sötétebb hátteret adnék nekik.
Az elején ha a 2 kilincs egyvonalban lenne akkor a tetejük nem lenne egy vonalban szvsz az sokkal zavaróbb lenne. Persze lehetne scale-zni PS-ben de az barbár megoldás 😛
errõl beszéltem, ha nem értesz ezzel egyet akkor nagyon sajnállak
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
PassatGT: nekem egyedüli hiányom a már megszokott JS-es animációk és egyéb furmányos, ötletes megoldások. Például volt egy olyan oldalad, ahol a nem voltak tényleges menüpontok, hanem JS-sel scrolloztál lentebb, az ötletes volt. Ugyan ennél volt még sok másik apró ötlet, egyszerûen ezek csak pluszban hozzátesznek az amúgy is igényes oldalaidhoz. Ez a lap kicsit kilóg ebbõl a kategóriából. Egyébként ilyen témára nekem sem lenne jobb ötletem.
Ha nincs semmi értelmes mondani valód akkor ne írj semmit 😛
az elsõ zavaró dolog az a két ajtó, nem egy vonalban vannak a kilincsek és a zárok.
Az ajtón lévõ reklámok háttér színe nem passzol se az ajtóval se a háttérrel
nem a legtökéletesebb, de szerintem nem nagyon vevõdik rajta észre, hogy g-portálos lenne
Wordpress, Drupal, Joomla már más tészta, azok profi rendszerek, attól függetlenül, hogy én sem szívesen használom õket.
[merlinw.org]
SoF II: C4z0rla
attól, hogy valaki az alap dolgokkal használja, más még ki tud belõle hozni egy normális, ízléses weboldalt (remélem, így érthetõbb)
tudom, mert sokáig g-portáloztam és most is van rajta 1-2 oldalam, szal annyira nem rossz az
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
ilyen alapon kis túlzással mutogathatnánk itt az sg ingyenes fórumokat is
btw csak reklám miatt linkelte be