46641
  • bon
    Na ezt most kaptam "Microsoft confirmed on Tuesday that it is planning for Windows 7 to hit retail shelves and start showing up on new PCs on October 22." töbek közt ez volt a levélben. Majd kdierül mennyire igaz.
  • stevenson1988
    ha kell csinálok egy ízléses html faq-ot, csak pm-ben írjátok le, hogy mik az alap kérdések amiket ununk (az msn-es már nekem is a könyökömön jön ki)
  • timoboy
    Sajnos nincs ilyen lehetőség, hogy a rávehessem a jelszó megjegyzésére. A másik lehetőség... az meg nem kivitelezhető. Esetleg valami más ötlet?
  • [HUN]FaTaL
    Vagy legyen mindkét gépen ugyanaz a felhasználónév és a jelszó, ekkor nem kér jelszót.
  • [HUN]FaTaL
    Mikor csatlakozol XP alól pipáld be hogy jelszó megjegyzése.
  • timoboy
    A #7438-ra nem tud valaki válaszolni?? Jó lenne megoldani ezt a problémát. ;-)
  • torok6
    és a Firefox-ban be lehet álitani hogy 1280x1024 ne legyen kicsik az oldalak mert a ie8-ban sikerült megcsinálni
  • torok6
    jó megvan kösz!!
  • [HUN]FaTaL
    Mert megtartja a képarányt. Az 1280x1024 az 5:4 arányú az 1024x768 pedig 4:3.
  • torok6
    alul meg felül van olyan 1,5cm fekete kép. csak nálam ilyen
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom arra gondolsz hogy fekete kockát rak köré. DVIon van a monitor? Állítsd át a videókarid driverében hogy húzza szét a képet és ne kicsiben jelenítse meg a kisebb felbontású dolgokat. De miért nem jó desktopon a natív?
  • bon
    Én nem értem ezt a fél képernyős dolgot. Csináljál már egy képet a problémás felbontásról.
  • ProGabe #7444
    kell csinálni egy FAQ-ot
  • torok6
    Nekem az lenne a gond még hogy amikor leálitom a felbontást 1024-re akkor csak félképernyős lesz a Windows 7 de amikor fel álitom maxra akkor meg nem mitől van ez? Csak 1280x1024-ben teljes a kép. A monitor LG L1953TR
  • torok6
    Igen köszönöm működik!!!
  • CheeBee9
    Üdv!

Kiváncsi lennék pár ember boot-idejére a Windows 7 RC-nél! Aki lemérte, írja le a konfigját is!

Csak pédaképpen az enyém:
    Login: 33s
    Desktop: 38s
    Ready: 44s

Csodálkoztam, ugyanis nem egy hírportálon panaszkodtak, hogy lassabb a bétánál - sztem ez a 44 másodperc igazán kellemes a hajdani Vista-m 1:44-éhez képest

A fenti méréseimből lelett vonva az Ubuntu Linux GRUB-bootloaderének 9s-es vesztegelése - tehát ez a "tényleges" boot idő. (Ja és a Seven el is verte az Ubuntu 56s-es készenléti idejét persze tisztára takarítottam a Windows-t)
  • timoboy
    Keresd meg a Start menüben a Windows Live Messenger parancsikonját, ha fut, akkor zárd be a programot! Katt rá jobb egérgombbal, és a tulajdonságokon belül (Properties) keresd meg a kompatibilitás beállítása (Compatibility) fület, majd jelöld be a "Run this program in compatibility mode for" négyzetet, s a legördülő menüből pedig válaszd ki a Windows Vistát.
    Remélem tudtam segíteni!
  • bon
    Monitor driver feltelepítése talán segít. Ha LCD monitorod van, akkor meg a 60hz bőven elég mert nem vibrál (legtöbbszőr ajánlott is a 60hz)
  • timoboy
    Sziasztok!

Hálózattal kapcsolatos kérdésem lenne. 2 gép van itthon, routeres kapcsolattal összekötve. Az egyik gépen (teljesítményből adódóan) XP van, a másikon pedig Windows 7. Sikerült összehozni, hogy a Windows 7-es gépen megosztott könyvtárakat lássa az XP-s gép. Azonban amikor az XP-s gép csatlakozni szeretne a megosztott könyvtárakhoz, állandóan jelszót kér. Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám azt beállítani, hogy az egyszer beírt jelszót megjegyezze, és ne kelljen minden egyes csatlakozásnál beírni? Köszi előre is a segítséget!
  • skateout
    Gyerekek vmit kezdeni kell az ilyen kérdésekkel, mert lassan már Offtopic-nak számítanak.
  • skateout
    Vista kompatibilitásban kell futtatni.
  • Micsu
    az új nvidia driverben valamiért nincs benne az 1440/900as felbontás! Vistán ügye a driverben manuálisan beállítottam és ment 75hzen de a 7 nem engedi csak 60 hzen nem tudja vki hogy miért?
  • torok6
    A Windows 7-benn hogy kel a msn-t a óra mellé rakni mint az xp-n?
  • torok6
    Hát hogy nem teljes képernyős a Windows csak 1280x1024-ben teljes a kép. A monitor LG L1953TR
  • MR ME
    mi az h félképőernyős? milyen monitorod van?
  • torok6
    Nekem az lenne a gond hogy amikor leálitom a felbontást 1024-re akkor csak félképernyős lesz a Windows 7 de amikor fel álitom maxra akkor meg nem mitől van ez?
  • [HUN]FaTaL
    Nekem notebook nem támogatja, de nem is foglalkozom vele igazán. Nagyon ritkán fog kelleni (notebookon meg szvsz soha).
  • Narxxis
    Nem egy nagy érvágás, nálam asztali proci és laptopé is támogatja, talán még a régi asztali gépem is. De használni tuti nem fogom, inkább ahogy a MS mondta is, vállalati környezetbe szánták.
  • Apocalipto
    Igen, erre sajnos nem gondoltam a gép vásárlásánál, nem is nagyon tudtam ezideáig h mi az intel VT, mert AMD procim volt. De mostmár mind1.
  • Evin
    Úgy értettem azokban nem Intel-VT van, hanem vmi más a neve, bár lényegében ugyanaz.
    Az én AMD-m is tudja, csak a neve nem ugrik be. Mindegy.
  • [HUN]FaTaL
    A 8as szériájú quad, a 2es, 4es, 5ös, 7es szériájú c2d nem tudja a VT-t. Csak a 6os, 8as duo és a 6os 9es quad.
  • bon
    AMD támogatott tudtommal, természetesen ha a proci tudja a technológiát.
  • Evin
    Hopsz:
    2.sor->#7422
  • Evin
    Ez mekkora kiszúrás.

pl AMD se támogatja. :) (Tudom, ott más a neve)
  • bon
    Aki virtuális gépet szeretne használni annak nagyon figyelnie kell, hogy milyen processzort vásárol, mert sok típus nem támogatja az Intel VT-t, Néhány 4 magos se.
  • Narxxis
    Pedig tényleg nm, itt egy lista:

http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=946&page=2
  • Evin
    Ne szívass, hogy egy 4magos proci nem tudja. Már a 2magosak többsége is tudja.
  • Apocalipto
    32 bites a rendszerem, csak ki akartam volna próbálni a 64 bites win7-et virtuális gépen is hogy milyen, miben különbözik. De, mivel a procim nem tudja az intel VT-t, így hát nem jött össze. Kénytelen vagyok tiszta telepítéssel felrakni a 64 bitest, mert frissíteni értelemszerűen nem lehet a 32 bites win 7-ről.
  • Evin
    Csak 64bites rendszer alatt lehet 64bites virtuális rendszert futtatni!
    Csak mert nem derül ki egyértelműen, hogy nálad melyik van.
  • Agy Halott #7417
    persze fogok is, csak meg nem volt idom leszedni meg felrakni, de tenyleg fantasztikus ez az op rendszer, semmi problemam nem volt eddig, mig az XP-vel....