46641
-
#7656 Én ezt már nem csinálja dolgot nem értem. Elvileg format után nem lehet olyan hogy mert hát megszokta a gép és azért nem csinálja. Mert még ha fent marad az OS akkor talán el tudom képzelni hogy alkalmazkodik, mert hát ugye ez már dolga neki, de egy reinstall után...
Ezt a részét sose értettem, nekem gameknél csinálta. Eleinte még nehezen ment kicsit, egy két format után meg már egyre jobban és jobban vitte. Na de hogy hogy csinálta :d -
#7655 És csak úgy megszűnt a probléma? Lehet kéne nyomni egy bios resetet. -
#7654 Nekem ugyanez volt Vistán. Nem akart leállni a gép és a főkapcsoló 5 mp-ig való nyomva tartása után állt le. Win 7en nem csinálta ezt. Most megint Vistám van és most se csinálja. Amugy én alaplapra gyanakodok, mert amikor megírtam a fórumra h mi a gondom, írt vki h neki is ugyanilyen lapja van és neki se áll le a gép.... Aztán szerencsére már nem csinálja. -
#7653 Nekem szerencsére a 7100-essel sem volt semmi bajom. Mihelyt ehhez is lesz magyar nyelv, már nem lesz gondom. -
Apocalipto #7652 Látható különbséget már a véglegesben sem fogsz látni, tekintve hogy már csak a bugokat javíják.. -
#7651 Ráfrissítettem ezt a 7201-est az alap 7100-esre. Annyi értelme volt a dolognak, hogy elvett az életemből 1 órát és most megint angol az egész. Remek, már megérte. Ezen kívül semmi látható különbség nincs... -
#7650 Na valami a frissítésekkel nem lehet rendben, mert amíg nem frissíti le magát a gép addig minden okés, de amint felteszi a frissítéseket már nem áll le rendesen többet. Lehet valamiért nem szereti az én gépemet. -
#7649 Úgy tűnik, hogy mégsem szoftveres lehet a dolog. Az előbb újraraktam, akartam telepíteni a chromeot, aztán kaptam egy szép kékhalált ami után már megint nem akart leállni a gép. Szal asszem valami más lehet itt a háttérben. -
#7648 mi a bánatnak raktok magyarítást? egyáltalán miért kell magyar oprendszert használni? tök logikátlanul van általában lefordítva :( mondjuk azt sem értem, hogy egy Win7-re mi a bánatnak NOD, amikor nálam így is minden szarra rákérdez :) Ergo nem tartom valószínűnek, hogy egy vírus majd lazán beírja magát mindenhova, mint XP esetében... -
#7647 Nálam Chrome volt, no Problem, NOD van, No probléma, én a magyarításra tippelek, de kitudja, nincs két egyforma rendszer. -
Petike954 #7646 Nálam mind a 3 fenn van, nálam sem csinál ilyet. -
#7645 THX
Akkor így marad egyelőre. -
#7644 Ezek közül nekem egyik sem volt fent, úgyhogy egyelőre passzolom. (És valószínűleg egyik sem lesz, esetleg, ha chrome alatt lesz reklámblokkoló) -
#7643 Alap 7100 lesz az is mint a gs-hez adott. Hát ez játékos ilyenkor. Rakd újra megint, rakd a magyarítást kapcsold ki. Ha megy, akkor rakd a chromeot és kapcsold ki. Ha az is megy akkor a nodot és ha utána nem jó akkor a nod a bűnös, egyébként ha a többinél akadsz el akkor a másik 2 közül ahol elakadtál. :) -
#7642 Na hát ez nagyon érdekes. Mérgemben újratelepítettem az egészet és a friss telepítés után megpróbáltam és ki is kapcsolt szépen. Majd feltettem a magyarítást, nodot meg a chromeot és már nem kapcsolt ki. Ezután szépen egyesével letöröltem mindent, de még így se kapcsol ki. :S Már ötletem sincs, hogy mitől csinálhatta.
Ha az számít, akkor a Chip újsághoz adott telepítőt használom. De gondolom ez egy alap 7100-as verzió. -
#7641 Ilyen nekem RCben sem volt. (Se 32, se 64biten) -
Apocalipto #7640 Valszeg bug. -
#7639 Fijjugok!
Mivel az első Béta óta nem nagyon foglalkoztam a Seven-el, így sorry nézzétek el, ha nem olvasok vissza HSZ-eket.
Gondoltam, most próbaképp felteszem az RC-t. Kérdésem annyi lenne, hogy az mitől lehet, hogy ha Aero felület van (alap :) , akkor ablak bezáráskor "belaggol" a kép?! Csak akkor, ha bezárom az ablakot.
Nem nagyon, de nem pikk-pakk becsuk, hanem pöttyet döccen.
?!?!
Ilyenre Én nem emléxem a Bétával kapcsolatban. Ofkórz Intel alaplap driver fent van, több verziót is próbáltam, ill. Win7-es Catalyst is.
Ugyanezt csinálja a notimon is. Arra 32 bites, asztalira 64 bites RC-t tettem.
Köszi! -
Lippy88 #7638 Sziasztok!
Van egy számomra sürgős problémám...
Arról volna szó, hogy habár már sokszor olvastam hogy úm. 'fő az óvatosság' és több alkalommal is ajánlottak virtuális merevlemezen való próbálgatást, stb. de én a CHIP magazin júniusi számához kapott Win7 RC feltelepítésével nem bírtam várni.
Nem hiszem, legalább is remélem, hogy különösebben nem nyúltam nagyon mellé a telepítést illetően, amikor is...
- van egy 2 partícióra osztott merevlemezem, ami C: 30 Gb és D: 100 Gb (ezen kívül még van 3 másik is)
- eddig a C: meghajtón az XP-t használtam, és szeretném is a továbbiakban, a D: pedig alapból üres volt, így reméltem, hogy az újságban látott Hard Disk Manager 9.5-tel, a javasolt 'Install New OS' módszert alkalmazva fel tudom rá telepíteni próbaképpen a Win7-et.
- mindenekelőtt formáztam a D: meghajtót, aztán ugyan beállítottam a HHDM programban az 'Install New OS'-t, és az bootolásnál írta is hogy ha behelyeztem a telepítő CD/DVD-t akkor nyomjak egy gombot, de ilyenkor minduntalan újraindult a gép.
- ekkor átállítottam a BIOS-ban hogy elsődlegesen CD/DVD-ről bootolojon, és így nem jött már be az előző üzenet, viszont bejött a Win7 telepítő
- Custom módban kiválasztottam hogy egy másik partícióra (jelen esetben a D:-re) szeretném telepíteni az új rendszert, melyet nem tudom hogy mennyire 'jogosan', de már akkor az '1 merevlemez 2. partícióját' System 'megnevezéssel' látta el. - mint utóbb utána olvastam, és az igaz, akkor ha pl XP alól telepítettem volna a Win7-et a D:-re, akkor D: maradt volna :(
- reménykedve tovább léptem, sikeresen feltelepítettem a Win7-et, ami szépen működik is...
Nade az XP sehol. Első körben azt a partíciót el is rejtette a Win7 a 'Sajátgépben', így erre az oprendszerre is feltelepítve a HHDM 9.5 programot, láthatóvá tettem és 'sajnos' már csak D:-re tudtam megcímkézni.
A programban a Boot Manager Wizarddal is próbálkoztam, de újraindítás után nem ajánl fel semmilyen oprendszerválasztási lehetőséget sem.
És ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni, hogy miként lehetne visszacsalogatni az XP-t, hogy az legyen az alapértelmezett, és betöltés előtt ki lehessen választani melyik Windows induljon!?
Az is a baj, hogy egy merevlemezen vannak, így nem lehet még BIOS boot beállítással se kilőni hogy melyik merevlemezt bootolja.
Lehetséges hogy pofon egyszerű művelet, de én inkább nem mahinálok vele, inkább ki kérem a véleményeteket, hisz ezer meg egyszer jobban értetek hozzá.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
#7637 Végülülis inkább a sima gyári RC1 lett felrakva ez is sokkal jobb mint a vista -
#7636 de nekem win7 7127-es alapból nem is indul újra pl. érdekes. -
#7635 XP-nél be lehetett állítani, hogy rendszerhiba esetén ne induljon újra automatikusan (csak ha megnyomsz egy gombot = addig van kék képernyő amíg meg nem nyomsz egy gombot) -
#7634 az oké, hogy olvasható a dmp fájban, de hogyan? Letöltöttem ezt a Debugging Tools, de csak egy rakat krikszkraksz lett belőle amikor megnyitottam vele. -
#7633 nemtom, nekem a kékhalál marad a képernyőn és ott olvasható a pontos dll. de mondom, szerintem a tmp és a dmp fájlban is. -
#7632 BON írta még egy vagy két napja, olvass visza.
Amúgy meg neten több oldalon is megtalálhatod csak keress rá a Buildre. -
#7631 és ezt hol olvashatom, hogy melyik dll okozza a kékhalált? Sajnos elég gyorsan újraindul a gép, szal nincs idő elolvasni végig.
Ezt a dmp fájt mivel tudom megnyitni, hogy valami infót kiolvassak belőle? -
#7630 Lehet maradok sima RCnél mert lehet azzal jobban járnék... -
#7629 Ez a nfo merre van? -
#7628 A leírás szerint módosítottak rajta annyit hogy nekem például megéri, mert a gyorsindítást kicserélték, újra a régi. Meg hát még miegymást újítottak, szóval aki nem lusta telepíteni az lásson neki :D -
#7627 Nah ez a 7201 build ez most akkor a lgjobb?
ÉRdemes felrakni? -
#7626 Na nekem lenne egy olyan kérdésem hogy most fent van a 7127 es Build.
Közben töltöm le a 7201-est, és nem akarok teljes reinstallt még, meg lehete oldani hogy csinálok egy biztonsági mentést,és az új Buildnél meg visszaállítom a PC-t a mostani beállításokkal meg programokkal.
Na most tudom hogy nagyon kevés rá az esély, de azért megkérdem -
#7625 mármint a kékhalálnál. De szerintem a tmp és a dmp fájlban benne kéne lennie. -
#7624 csak a lényeget nem irtad le, mármint, hogy melyik dll okozta a kékhalált :( -
#7623 Akkor lehet hogy alaplap vagy táp probléma, nekem nem volt ilyen.
FGB: Rakd fel a DX9et. -
FGB #7622 Nekem egy olyan próblémám akadt, hogy egy program a directX 9-et akarja futtatni és mivel nem talál egy directx dll fájlt így nem indul el.
Van valakinek ötlete? -
msstz #7621 Tökjó. Valaki tegye be a banner alá! -
#7620 Aha most ki akartam kapcsolni és erre miután a windowsból kilépett bedobott egy kékhalált. Ott írta, hogy leállás közben volt valami probléma és újraindult. Miután betöltött a windows kiírta, hogy valami probléma volt. És ez a probléma leírása:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7100.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: c2
BCP1: 00000007
BCP2: 00001097
BCP3: 080201FE
BCP4: 86169FF8
OS Version: 6_1_7100
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\060409-16972-01.dmp
C:\Users\Cseh Lajos Tamás\AppData\Local\Temp\WER-34476-0.sysdata.xml
Próbáltam rákeresni ezekre a fájlokra, de csak az elsőt találtam meg, de azzal meg nem lehet semmit se kezdeni.
Sajnois asszem estefele befigyel egy újratelepítés. -
#7619 Lehet hogy a telepítésnél keletkezett egy kisebb hiba. Én nálam az okozta hogy telepítés után elrontottam vmit, lefagyott, vészleállítás, és aztán utána már nem akart kikapcsolni nekem sem. Ezt eljátszottam Xp nél is Vista nál is, Win7 nél meg nem volt, de tuti ez a gond, ha csak nem vmi driver vagy másik általad használt program okozza. De egy reinstallt megér, és ha ismét csinálja akkor ki kell kísérletezd melyik okozza. -
#7618 Sziasztok! Win7-ben hogyan lehet beállítani, hogy a hálózaton ne ossza meg a személyes mappámat amiben vannak a képek, dokumentumok, letöltések? Homegroup-ban kivettem minden elől a pipát, maga a mappa nincs megosztva, a felhasználóknél meg nem találom olyan opciót, hogy privát legyen ez a profil pedig a Vistában volt ilyen. Network and sharing centerben pedig úgy láttam minden jól van beállítva, be van nyomva a publik mappa megosztás. -
#7617 Akkor lehet, hogy rosszul települt fel a windwos és ez okozza a problémát? Eddig még nem tapasztaltam ilyet sem XP sem Vista alatt.