46641
-
EK1TEP #3850 THX! -
#3849 #3468 -
msstz #3848 xpt használok, de ott a registryben kell egy nullát írni az egyes helyére. talán a 7nél is ott van. -
EK1TEP #3847 Van valami mód hogy eltüntessem a Build izé jelzést az asztalról?
Vista bétáknál meglehetett oldani... -
#3846 Én Avastot használok de ez egyéni zlés kérdése.Nézz utána, hogy mi megy w7 alatt és használd amelyik tetszik. -
#3845 Biztos van de nálam például a több mint 10 éves Falcon4 is megy w7 alatt. -
#3844 Hát elsősorban olyat ami kompatibilis a Win 7-tel. :D Valaki belinkelte az oldalt ahol megnézheted melyek azok ha visszaolvasol kicsit. Én azt tudom, hogy a NOD 4-es verziója biztos az, illetve a Kaspersky is kiadott egy Win 7-es verziót. -
Pio #3843 Az, hogy ki milyen vírusirtót használ elsősorban "hitbeli meggyőződés" és szimpátia, esetleg 1-2 jó/rossz tapasztalat kérdése, de azért vannak céltesztek, amikből le lehet vonni néhány következtetést. Olyan sokat azért nem, mert a tesztekben vizsgált károkozók 99%a nagyjából nulla eséllyel kerülhet a géped közelébe, de azért iránymutatásra jók.
Egy másik fórumra írtam egy szigorúan saját tapasztalatokon alapuló véleményt, amit most bemásolok hátha segít. Megjegyezném, hogy a két említett vírusirtón kívül a nod32-t is huzamosabb ideig használtam, de a kérdés amire az adott fórumon válaszoltam kifejezetten (legálisan) ingyenes megoldásokra vonatkozott és szerintem teljesen felesleges is fizetős/warezról szedett alternatívákkal kísérletezni. De ahogy mondtam ez is egyéni "hit" kérdése :)
"
Aki tudja magáról, hogy hajlamos kevésbé elővigyázatosan kattintgatni, az mindenképp tegye fel az Avirát.
Ez a vírusirtó arról híres, hogy túlságosan is biztonságos. Sokszor beriaszt olyan dologra is, amire nem kéne. Tipikusan például játékok crackjeire vagy MINDEN alkalmazásra, ami keylogger/jelszótörő algoritmust tartalmaz, például rar/pdf password recovery programokra, firefox jelszóvisszafejtőkre, ilyesmikre. Szóval a lényege, hogy nemritkán zavaró is lehet de szinte biztos, hogy egyetlen egy nyavalyás se fog átjutni rajta. "Laboratóriumi teszteken" általában a tesztvírusok (ez általában több ezer tesztet jelent és nem csak "forgalomban levő" vírusokat, hanem direkt úgy megírtakat is, amik célja nem is a károkozás, hanem a védelem kijátszása) 99+%ával elbánik. Itt egy tesztpélda. Ezzel messze a legizmosabb ingyenes vírusvédelmet jelenti, de még a fizetős "nagytestvérek" közül is csak 1-2 tudja megszorongatni.
Ha valami fájlra beriaszt de mégis nagyon el szeretnéd indítani, akkor érdemes a fájlt megvizsgáltatni ITT. Ez egy webes alapú ingyenes víruskereső rendszer, ami az összes jelentősebb vírusirtóval (pontosan 39-cel) végignézi az érintett fájlt és jelzi az eredményt. Ha egyedül az Avira visít, akkor valószínűleg a file biztonságos, ha 2-3 visítás van, akkor tényleg csak akkor nyisd meg a fájlt, ha az életed múlik rajta, ha pedig 5nél több, akkor gyaluld le azonnal a gépedről.
Az olyanoknak, akik bíznak a saját figyelmükben és/vagy ritkán eveznek veszélyes vizeken pedig az AVG-t ajánlom. Előnye, hogy sokkal kevesebb hibás figyelmeztetéssel lep meg (gyakorlatilag egyáltalán nem visítozik feleslegesen), hátránya pedig egyrészt az, hogy több vírus tud átcsúszni rajta (azért így is a teszteken általában 85-90+%os eredményeket szokott hozni) illetve több memóriát is eszik, mint az Avira.
" -
#3842 Ok és vírusírtonak vagy tűzfalnak mit érdemes használni??? -
EK1TEP #3841 Játékok mennyire futnak rajta?Van olyan ami el sem indul? -
#3840 korábban írták, hogy nem
speciel ez nekem jobban is tetszik -
EK1TEP #3839 Alcohol 120% az nem megy rajta? -
#3838 -
#3837 Azoknak akik daemon helyett szeretnének egyszerűen mountolni illetve lejátszani vitruális DVD-ket
1. VLC player simán megnyitja és lejátsza
media
file megnyitása
minden file
kiválaszt
open
2.
Gizmo Drive, a „mindentudó” virtuális meghajtó
Virtuális CD-ként kezeli a legismertebb CD-képfájlokat, így akár 10 optikai egységet is létrehozhatunk. A képfájlokat nemcsak olvassa, de kívánságra elő is állítja, így például CD-k és DVD-k tartalmából ISO-t, merevlemezekből pedig saját formátumában úgynevezett GDrive-ot tud készíteni. Utóbbit tömöríti, jelszóval védi és akár titkosítja is, ha olyan adatokat tárolnánk benne, ami más kezébe nem való. Átmeneti tárolóként létre tud hozni virtuális merevlemezt a memóriában, amit remekül használhatunk gyors fájlműveletek elvégzésére. Teljesen ingyenes; egyetlen hátulütője, hogy mindenáron ránk akarja tukmálni az összes többi, valószínűleg hasonlóan zseniális Gizmo alkalmazást is.
-
#3836 Nem kell vírusirtó! Elég 2-3 havonta format c :D -
Pio #3835 Akkor még rosszabb a helyzet, mint ahogy felvázoltam. :)
A macintoshnak meg nagy mázlija, hogy nem írnak rá vírusokat. -
#3834 Boldog Szuletesnapot -
#3833 Szinte az összes Vista és XP kompatibilis vírus ugyanúgy támadja a 7et is. -
#3832 Miért ne létezne?
A Windows Vista és a Windows Se7en közt nem ugyan olyan kapcsolat van mint egy Windows - Macintosh közt. Mert köztudott h Macre nagyságrendekkel kevesebb vírus íródott.
De vki javítson ki, ha nem így lenne. Remélem nem mondtam nagy marhaságot. -
Pio #3831 Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Bár tény, hogy elsősorban a felhasználó tehet arról, hogy vírusos lesz a gépe de azért sokkal összetettebb ez, mint a nagy piros "VÍRUSTELEPÍTÉS" gombra nyomás.
Nem tudom, hogy Te mire használod a torrentet, de ha esetleg warezra, akkor érdemes tudni, hogy még az ellenőrzött wareztartalomban is elő-előfordulnak csúnyaságok, egy nyilvános trackeren pedig nagyjából 10ből 3 cuccban van valami kártevő.
Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy letöltöd a cuccot és felrobban a géped, ennél sokkal óvatosabb vírusok vannak.
Én például AVG-t használtam. Nem állítom magamról, hogy nagyon óvatos lennék, de azért nem kattintgatok össze-vissza és nem nevezném magam számítógépes analfabétának se. Egyszer próbaképp feltettem egy Avirát és lefuttattam egy Antimalware-t. Az eredmény az lett, hogy lepucoltam 2 memóriazabáló trójait, ami +8 RAMot jelentett ami nem sok, de a semminél több. Illetve a netem ~10%kal gyorsabb lett.
Magam is biztos voltam benne, hogy nincs semmi baj és nem is volt semmi látványos baj, aztán mégis volt néhány apróság. És ami a legnagyobb veszély, hogy pont ezek a jelentéktelen, látványos kárt nem okozó trójaik csinálnak utat a nagyobb veszélynek. Lásd annak idején a Sasser... Nagyjából 10 ismerősömhöz mehettem sassert pucolni anno.
Persze 7re még nyilván nem sok károkozó létezik, de biztos, hogy a megjelenés után ez a helyzet drasztikusan megváltozik. -
#3830 Letöltesz egy zip állományt amit kicsomagolsz jóhiszeműen, de közben a kicsomagolással együtt egy vírust is kicsomagolhatsz, kell a vírusirtó legalább, hidd el.
Az általad felsorolt programokat nem használtam (norton360-at beta teszt ideén igen, de egér akadást nem tapasztaltam, pedig nem egy erőmű volt a teszt gép, tehát a hiba nálad van)
Én a Symantec Endpoint Protection használom, nekem bevált, több mint 100 gépen üzemeltettem.
-
#3829 utóbbi hónapok AV tapasztapatai:
az egyiknél érzem hogy lassítja még egy browser megnyitását is (avg), a másik megszűnteti a netet ha torrentezek (nod3), a harmadiktól az egér is beakad amikor updatelni próbál a háttérben félóránként (norton360).
szvsz biztonsági updatekkel rendben tartott windowsal és mindig friss browserrel lehetetlen bármit is bekapni, hacsak nem te indítod el egy kurvanagy install virus gombra kattintva :) -
#3828 :DD -
#3827 én csak fölötte -
#3826 Célszerű, legalább vírusirtót. -
#3825 Igen. -
#3824 Valaki használ alatta vírusírtót és tűzfalat??? -
#3823 kicsit nem kalózok -
#3822 Beta 1? Ezek kicsit le vannak maradva :D -
EK1TEP #3821 Úgylátom 32bites.
Nekem 64bites kéne :/ -
EK1TEP #3820 És ez 32 vagy 64 bites? -
#3819 http://www.chiponline.hu/cikk/windows_7 -
EK1TEP #3818 Sziasztok!
Vista-m van ki szeretném próbáli a 7-et :)
Le tudom még tölteni valahonnan legálisan az oprednszert?(64bites kéne)Vagy marad a torrent?
Kulcsot honnan tudok hozzá szerezni?Esetleg valami crack? -
#3817 Igazad van hulye kerdes.:)
Kenyeret a kenyer boltbol.:) -
kilcsir #3816 még kettő kérdésem lenne.
Az aláírásomba szereplő konfig vga-nak, vista-s vagy win7-es drivert tegyek fel?
hülye kérdés: A win 7 béta támogatja a dx10es vga-kat? -
#3815 Windows 7 Codecs
http://shark007.net/win7codecs.html -
#3814 ua mint vista -
kilcsir #3813 hali!
Szeretném felrakni az xp mellé egy külön particiora a win7-et.
Azt szeretném megkérdezni, hogy telepítés után ugyan úgy, mint a vistaban, a számítógép bekaplocsásakor megkérdezni melyik oprendszert bootolja be, vagy itt másképp kell megoldani a bootolást? -
n laca #3812 Sziasztok, honnan tudnám bemásolni a Startup-ot a startmenűbe, régebben kitöröltem most meg kellene. Köszi! -
RYO21 #3811 aha