Galactic Civilizations II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szomorúan hallom, hogy itt is pofátlanul csal a gép. Hol van az a híres MI fejlõdés...?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(Más kérdés, hogy a legújabb verzió óta használt kémrendszer sztem túl könnyûvé teszi a kémkedést, nagyon hamar meg lehet szerezni minden infót.)
Mert ha nem hasznalod, akkor a hajoid ertekei se fognak fejlodni, mert a gep altal legeneralt elso szintu hajokat fogod hasznalni.
Neked kell megtervezni a hajokat, az uj modulok hozzaadasaval es kihasznalasaval es hozzaadni a gyarthato hajokhoz.
A shield a lézer ellen véd, az armor a mass driver ellen (és a ECM a rakéták ellen). Az adott páncél az adott fegyver ellen véd 100%-ig, a többi ellen csak nagyon kis mértékben. A játék korai verziójában ez még nem mûködött (lehet, hogy a demóban sem).
Flottának olyan értelme van, hogy összeadódnak a fegyver és armor értékek és egy egységként jelennek meg, de igen, sérüléskor csak egy hajó sérül és felrobbanás is hajónként történik, nem egyszerre. Minél magasabb a logistics tech-ed, annál több hajót lehet egy flottába rakni. Viszont a lassabb hajók így lelassítják a gyorsabbakat is (késõbb van olyan tech, amivel ez megszûnik, mert nagyobb hajóra lehet rakni és flottában "húzza" a lassúakat is).
A csúszkákon kívül azt is érdemes észben tartani, hogy a bolygókon is vannak fent a termelési ablakok (military, social, research) és ezek között is lehet priorizálni: rá kell kattintani az ikonjára (világosabb lesz a háttere). Ilyenkor a másik két területrõl a termelés nagy része átáramlik oda. A játék elején értelemszerûen a social-t kell nyomni, amíg gyorsan felépülnek az elsõ épületek a bolygókon. Ha nincs is prioritás kijelölve, a social és a military között van némi átmenet (ha az egyik nem gyárt, akkor ad a másikba).
Mivel az elején általában két bolygót kapsz, a kisebbiket érdemes csak research-re állítani. Elég egy gyár, starport nem kell, a többi nagy részén meg lab-ot kell építeni, social prioritással. Amikor kész mind, átállítani research-re. Ahogy jönnek a késõbbi technológiák, az átépítések maguktól lemennek majd, ill. jönnek a research koordinátorok, meg ilyesmik, azok mennek majd a szabadon hagyott mezõkre.
Nem jó taktika sok vegyes bolygót kiépíteni, a specializáció mindig kifizetõdõbb. A bolygóknál a details részen meg lehet nézni, hogy mire adnak bónuszt és esetleg érdemes arra jobban rágyúrni. Ha pl. economy-ra ad, akkor egy-két gyár, sok market, néhány stadion és a többi az xeno farm (okosan eltalálva az egyensúlyt, mert a magasabb populáció rontja a morált is, amit szórakoztató épületekkel, vagy alacsonyabb adókkal kell egyensúlyozni). Meg kell egy starport is, ahol csak transport-okat épít az ember, egy ilyen bolygón mindig lesz elég besorozható katona. 😊
(Az alap transport az 500 katonával lófütty, felfejlesztett miniatürizációval, troop modulokkal és hajtómû-technikával több troop modul is rárakható a hajótestre, én 5000-es transportokat szoktam használni, fullra kifejlesztett inváziós technikákkal, ami kb. 2-4x-szeres túlerõ ellen is elég).
Marpedig se resource es kp-vel nem igazan rendelkezett. Nem veletlenul irtam, hogy nem allithatott volna bolygokoruli palyara olyan hajokat.
Az ellenorzes miatt vagy 50-100 koron keresztul figyeltem es minden korben gyartott vagy vett egy olyan hajot, amire vagy egy eves jovedelme sem lett volna eleg. Raadasul mar az elso korokben elfoglaltam az osszes planetat pont emiatt hogy megnezzem mi a bibi a mesterseges intelligenciajaval, mert ha hagyja a jatekos komolyabb fokozaton, hogy terjeszkedjen akkor eselye sincs a jatekosnak a gyozelemre, mert olyan flottakat allit ki egy ido utan, hogy lehetetlen ellene nyerni, mert meg ha sikerul is hatalmas vesztesegekkel legyozni a flottajat, szinte azonnal azonos flottaval jelenik meg a kovetkezo korokben. Ez valt gyanussa nekem es ezert ellenoriztem le az egyetlen bolygojanak a blokad ala vonasaval es ellenorzesevel.
Nem kicsit csal a gep, hanem pofatlanul azt kell mondjam.
A shield és armor között mi az eltérés? Mert volt már 1 armoros és shieldes is, de simán szétlõtte a gép. Vagy az számít, hogy hány summa db fegyver - védelem van egy hajón vagy flottán? A flottának mi értelme van? Egy hajó lehet sérült?
Tegnap végre eljutottam oda, hogy értelmesen tudtam fejlõdi. Én barom rájttem, hogy vannak csúszkák és leszartam az approval rate-et ha a bolygók nagyon voltak. Mindjárt más lett a dolog.
Asszem megveszem és adok neki egy esélyt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A max. populáció általában a bolygó szintjével, illetve minõségével (quality) függ össze, de késõbbi technológiákkal lehet majd xeno farmokat építeni, amelyek emelik a populációt, ill. felfedezésre kerülnek extra helyek, amelyekre lehet pakolni.
HP-t a méretbõl kapnak, az alap apró (tiny) és kis (small) hajók mind néhány HP-sek csak. A defense arra jó, hogy az adott fegyvertípus ellen véd teljesen, meg a többi típus ellen egy kicsit. Megfelelõ tech-eket kell fejleszteni a nagyobb, jobban páncélozott (magasabb kezdõ HP) hajókért.
Fegyverek közül van a lézer, a rakéta és a kinetikus (mass driver) technológia, ezekbõl nem érdemes többet húzni, csak egyet, amelyik ellen a gépnek nincs védelme (a gép a legtöbbször csak egy fegyvertípust és páncéltípust fejleszt). Az egyes fegyvertípusokon belül vannak nagyobb szakaszok, amelyek mind ugyanolyan sebzésûek, de az egyes lépcsõfokok a hatékonyságot javítják annyiban, hogy kevesebb a helyfoglalásuk. A lézerbõl pl. az elsõ öt lépcsõfok mind 1-et sebez, de kevesebb helyet foglalnak (vagyis többet fel lehet pakolni egy hajóra). Utána úgy emlékszem, plazma jön, aminek három lépcsõfoka van, de mindhárom már 2-es sebzésû. Aztán a továbbiak. A fegyveres és páncélos techek a leghosszabbak. 😊 Ha jól emlékszem, a legutolsó kiegészítõvel már 12-es sebzésû ultimate fegyverek is vannak, ill. a lézernek van egy death ray nevû mellékága is a vége felé, ami gyak. Halálcsillag-szerû szuperlézert jelent.
Az sem világos számomra, hogy mitõl függ a max. populáció. A netes walktrough szerint 1 b lakos = 1 mt kaja. Ez mind szép és jó, de egyes bolygók nem fejlõdek tovább, x szintnél...
Azt sem értem, hogy + HP-t hogyan kapnak a hajók. A különféle páncélok a defense értéket növelik.
A fegyvereket sem értem. Laser II magasságába elmentem, de minden fegyver sebzése 1 volt, csak az ár a spacin tért el.
Zavaros az egész.
Az anomáliák azok a kis izék a térképen, amibõl a játék elején rengeteg van, és mindenféle pluszok esnek ki belõlük, ha survey hajó felszedi õket, pl. pénz, tech fejlõdés, morál bónusz, vagy semmi. Olyan neveken futnak, hogy meteor, régi civilizáció maradványai, ûrhajóroncs, stb. Lehet pl. wormhole is, ilyenkor a survey hajót átdobja máshová.
A bányák azok nem számítanak ûrállomásnak?
Az anomáliák azok, amikra bánya is mehet? Mert akkor nem vágom a difit, hogy mi difi.
A zöld, sárga, kék, lila, piros spéci helyek fontosak, azokra mielõbb ûrállomást kell tenni, és késõbb felfejleszteni. Ezek állandó bónuszokat adnak, nem kell "szüretelni". De minél fejlettebb ûrbázis van rajta, annál több a bónusz is.
Az influence a befolyásod mértéke, amit a bolygóid és az influence ûrállomásaid "termelnek" és a különféle diplomáciai / befolyásolási technológiák növelnek. Komoly ráhatással van a határaidra, illetve a határokon belül lévõ idegen bányákra és bolygókra (ûrállomásokra nem). Ha az általad termelt IP nagyobb, mint az ellenfélé, lázadás törhet ki, nagyobb eltérésnél át is állhatnak.
Viszont az ellenfelek sem szeretik, ha influence ûrbázisokat pakolsz mindenfelé, mert elõbb-utóbb hadüzenetnek veszik. De influence-szel is meg lehet nyerni a játékot (bár a patch-ek és a kiegészítõk után már nem olyan könnyû, mint korábban).
A játék legfõbb lényege a technológiai fejlõdés. Komolyabb technológiákkal nagyobb, erõsebb, sokkal jobban felfegyverzett hajókat (is) építhetsz. Az elején a kis, gyenge hajók nem sokat érnek, mert azokkal nem lehet inváziózni sem (így támadás sem fenyeget), de mivel körökre osztott a játékmenet, van idõ mindenre.
Egyébként ha már belefektetsz, szerintem érdemesebb egybõl az Ultimate verziót megvenni az Impulse-rõl, ami mindegyik kiegészítõt tartalmazza. Én dobozosban vettem meg így, mert akkor még nem volt elérhetõ az Impulse a számomra, de be van regisztrálva a játékom, mûködik a frissítés, stb. Igaz, nem játszom már annyit vele.
De sztem a fejlesztõk is mondták, hogy magasabb szinten csal a gép, vannak saját elõnyei.
A Survey mód az hogyan mûkszik? Azokat szürtelheti le egyszer, amire ûrllomás mehet?
Az influence point mire jó?
Az approval rating hogyan számít?
Mondjuk a demoban mindig lealázzott a gép. Nem igazán vágom még a stratégiát, hogy mit kellene tenni. 1 HP-s hajóm volt egy szál, mikor az ellen kis hajói is 7 HP-sak voltak. Ûrállomásokkal telerakta a környéket volt amin, 8 db fegyver volt.
Egyébként az mire jó, ha csak védeni tudja magát?
Probald csak ki kis mapon, elfoglalod a belakhato bolygokat,majd ha blokad ala vonod az egyetlen megmaradt bolygojat az enemynek, latni fogod, hogy olyan hajokat epit minden korben es allit bolygokoruli palyara, amire nem is lenne fedezete es nem is tudna leepiteni egy kor alatt.
A szenátusi pontszám nagyobbik része a lefedett területtõl és a lakosságtól függ, a haderõ és a fejlettség kevesebbet ér. Lehet, hogy több bolygód van, de pl. a területed kisebb, mert nem terjeszkedsz ûrbázisokkal, nem foglaltál el resource pontokat, nagyon rossz a morál, stb.
Csak a demóval próbálkozok egyelõre. A flagshipnek van valami jelentõsége? Miért nem tudtom upgradelni az elsõ survey hajót?
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogyan lehet átvinni egy pályát a galactic civilizations II ultimate editionban, a twilight of the arnor campaignban, a harmadik, shatter point nevû pályát???
Mert elkezdem a pályát, egybõl támadnak ezerrel (cakewalk szinten), és lelövik a kapott hajót pár forduló után, még mielõtt a mérlegem pozitívra is állna. Kérlek irjatok valamilyen megoldást, chatet meg nem akarok használni. Elõre is köszönöm! várom válaszotokat.
Az 1.52-t tedd fel az valo az ultimatehez a kiveteltol eltekintve.
Tervezed az Ultimate verzióhoz is a magyarítást? Illetve, nem tudom, számít-e, de Nekem a DVD-s kiadás van meg belõle... olvastam még régebben, hogy számíthat...
Letölthetõ: Sunsetjoy magyarítások aloldal
Úgy éreztem, érdemes a topikba beírnom, kösz a figyelmet 😊
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
példa:
"To use codes, you must launch the game from a shortcut that has the word "cheat" added to the end of the Target line in the shortcut's properties screen.
For example: "drive letter:\Program Files\Stardock\TotalGaming\GalCiv2\galciv2.exe" cheat
Then enter the codes at any time during game play."
De ha elmagyarázzátok nekem, mint falapnak, hogy mit, hova írjak, már boldog leszek...
Érdeklõdnék, tud valaki esetleg segíteni: Ultimate verzióm van, és szeretnék cheatelni. Néztem a neten, de mindenhol csak a Dark Avatarhoz, vagy a Dread Lordshoz van megadva.
Illetve, nem igazán értettem, hová is kell beírni a cheat szót... de ez már mellékes...😊
Elõre is köszi!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ha kolonizalok egy bolygot es veszteseget termel, nem tudom ott is kulon beallitani a tax rate-et meg hasonlokat?
koszi
\"Ha a cápa a kezedből eszik a lábadból is fog\"
Lenne egy kérdésem: most kezdtem el játszogatni a Dark avatarral és próbálgattam csinálni egy erõs custom fajt. játszogatva a beállításokkal azt vettem észre, hogy az alap fajok jóval erõsebbek annál amit custom fajként létre tudnék hozni. Custom faj 15 pontot költhet el, a beépített fajoknak pedig van vagy 12-15+ értékben elköltött pontja inherent abilityként és még elkölthetnek ezenfelül 8-10 pontot. ez kicsit furcsa. ez minden verzióban így van? nem tûnik nagyon kiegyensúlyozottnak
Ha így elindult, akkor meg már tudsz játszogatni a játékon belül az opcióknál a grafikai beállításokkal olyanra, ami neked jó.
Egyébként elsõ induláskor megpróbálja detektálni a rendelkezésre álló felbontásokat, színmélységeket és a hardvertõl függõen beállít egy optimális értéket, amit használna, de ha rossz adatot kap, akkor elhalálozik. Pl. az 1280x1024 ezek szerint nálad egy létezõ és beállítható felbontás, pedig a monitorod ennél kisebb. Valószínûleg nincs felrakva a monitorhoz tartozó driver, ami beállítaná, hogy milyen felbontásokat lehet használni.
A vga-hoz melyik verziójú driver-t használod?
Tudna nekem segíteni valaki abban hogy mi lehet a baj amiért nem indul?
Dread Lordsal szeretnék játszani de ezt a hiba üzenetet kapom miután elindítom a játékot elsötétül a kép és nem történik semmi! Fent van az 1.4es patch!
Debug Message: *********END dxdiag info.*********
Debug Message: Entering WinMain
Debug Message: ******* Starting Game Shell *******
Debug Message: Going Fullscreen
Debug Message: Preparing to change display settings.
Debug Message: Using multilsample setting: D3DMULTISAMPLE_4_SAMPLES
Debug Message: Could not create the render device using default format. Switching to 16bit
Debug Message: Using multilsample setting: D3DMULTISAMPLE_NONE
Debug Message: Could not create the render device.
Debug Message: InitializeDirect3D Failed.
Debug Message: Now Fullscreen
Debug Message: Shell initialization complete
Debug Message: WM_CLOSE message received.
Debug Message: GameUninitialize start
A legujabb videó és dx driver van fent! A kártya NX6800GS 256Mb!