Galactic Civilizations 2 : Dread Lords
-
A survey azt jelenti, hogy a map-on szanaszét található anomáliákat összeszedegeti. Ezekből kis bónuszok kaphatók, a játék elején viszont hasznosak lehetnek, mert gyorsabb fejlődést adhatnak. A flagship-et érdemes azonnal auto-survey-re állítani, és addig úgy hagyni, amíg vannak anomáliák a térképen.
A zöld, sárga, kék, lila, piros spéci helyek fontosak, azokra mielőbb űrállomást kell tenni, és később felfejleszteni. Ezek állandó bónuszokat adnak, nem kell "szüretelni". De minél fejlettebb űrbázis van rajta, annál több a bónusz is.
Az influence a befolyásod mértéke, amit a bolygóid és az influence űrállomásaid "termelnek" és a különféle diplomáciai / befolyásolási technológiák növelnek. Komoly ráhatással van a határaidra, illetve a határokon belül lévő idegen bányákra és bolygókra (űrállomásokra nem). Ha az általad termelt IP nagyobb, mint az ellenfélé, lázadás törhet ki, nagyobb eltérésnél át is állhatnak.
Viszont az ellenfelek sem szeretik, ha influence űrbázisokat pakolsz mindenfelé, mert előbb-utóbb hadüzenetnek veszik. De influence-szel is meg lehet nyerni a játékot (bár a patch-ek és a kiegészítők után már nem olyan könnyű, mint korábban).
A játék legfőbb lényege a technológiai fejlődés. Komolyabb technológiákkal nagyobb, erősebb, sokkal jobban felfegyverzett hajókat (is) építhetsz. Az elején a kis, gyenge hajók nem sokat érnek, mert azokkal nem lehet inváziózni sem (így támadás sem fenyeget), de mivel körökre osztott a játékmenet, van idő mindenre.
Egyébként ha már belefektetsz, szerintem érdemesebb egyből az Ultimate verziót megvenni az Impulse-ről, ami mindegyik kiegészítőt tartalmazza. Én dobozosban vettem meg így, mert akkor még nem volt elérhető az Impulse a számomra, de be van regisztrálva a játékom, működik a frissítés, stb. Igaz, nem játszom már annyit vele.