41998

photoshop-banner.jpg
  • cicai
    Sziasztok!
    Bocsi, ha nem jó helyen kérdezek.
    Egy NCD (nero) kép fájlt mivel tudok át convertálni jpg-re? Azért kellene, mert a kép méretét nem tudom be állítani DVD borító méretére.. A jpg-ét be tudom állítani a nyomtatom képszerkesztöjével.
    Köszi a segítséget.
  • Rettenthető
    Leírás alapján ilyesmi volt, csak más színtartományba csúszott át - sztm ez attól függ milyen az adott beállítás.
    Rajzoltam valamit, ami PS-ben olyan sötét volt, hogy feketének látszott. Amikor elmentettem és megnéztem ACDSee-vel vagy böngészővel, akkor meg kajak zöld (kb olyan volt a színárnyalateltérés, mint: 002000 és 009000 között, durva).
    A Shiwo-é is ilyesminek tűnik.
    Már nincs ilyen problémám:-) Tegnap hajnalban jöttem rá, azóta remek.
    Az viszont nagy segítség lenne még, ha elárulnád, hogy neked az alap rgb-s beállításnál mi olvasható.
    Vagy valaki, akinél alapértelmezetten van a PS.

Nálam:
    Color Management Off
    RGB: Monitor RGB - sRGB IEC61966-2.1

A monitor beállításánál (amit lentebb leírtam) pedig minden ilyen hülyeség törölve lett, szal ment alapértelmezettre.

Lementettem a két képet. A kékes árnyalatúnál nem ír semmit, csont nélkül megnyitja, de a fehérnél azt írja, hogy: Color profile: LG1919S...
    - Use the embededd...
    - Convert document... (ha ezt választottam, akkor átrakta olyan kékesre)
    - Discard the emb...

Szal sztm ezekkel a színsémákkal van valami kavarás, mint nálam volt (nekem is ilyet írt), de ha más nem majd jön vmi PS-guru és elmagyarázza jól.

De az is lehet, hogy tök baromságokat beszélek, ez esetben meg majd megkérem VRSDM kollégát, hogy törölje a kommentem.
  • droidika
    (nálam, (mivel nem telepítettem monitor drivert) nincs képernyőprofil, a photoshop sRGB-be ment)
    Rettenthető nálad nincs olyan hiba mint SHIWOnál?
  • Rettenthető
    Hi

Ez nem lehet hogy azért van, mert a PS-ben más van a Color settings... -ben, RGB-ben beállítva, mint ami amúgy a gépen a (Asztalon jobb-click -> tulajdonságok -> beállítások -> speciális -> szinkezelés -> A jelenleg az eszközzel társított színprofilok)?
    Ezzel szívtam egy rakat ideig míg rájöttem. A PS-n kívűl minden sokkal világosabb, élénkebb volt és sokáig nem találtam az okát.
    Most már csak annyi a gond, hogy nem tudom, hogy amit csinálok képet, azt más is olyan árnyalatúnak látja-e, mint én...
    Én a PS color settings-ét állítottam, nem a képernyő megjelenését - bár onnan is kitöröltem minden ilyen vackot, szal alapértelmezésen fut...
  • Shiwo
    np..majd tán maholnap jön vmi nagy phs-guru és rájön, hogy mi a gond..

mondjuk írtam először, hogy ".paintbe mentve "megtartotta" a photoshoppos színét." majd hogy "direkt megnyitottam paintbe..ott normális."

ez így ellentmondásnak tünik..a lényeg, hogy a kis kép úgy készült, hogy megnyitottam a képet photoshop alatt, majd print screen-nel betettem paintbe..
  • droidika
    most végigolvasva, ök se jutnak dülőre, pedig tipp-ből volt bőven! (sorry, passz)
  • Shiwo
    illetve vki írta, hogy firefox alatt szívott így a képpel..ez nem áll fent nálam...direkt megnéztem IE alol..ugyanaz, mint FF alatt..
  • Shiwo
    csak itt főleg a png-re kenik a dolgot, én meg jpg-be mentettem..ráadásul semmi hasznosat nem tudtam kibogarászni belőle, hogy akkor most mi a rákot tegyek..eddig tök nem tünt fel a dolog..

amúgy direkt megnyitottam paintbe..ott normális..szal csak a winfos nézőke, meg a photoshop jeleníti meg másképp..
  • droidika
    megtaláltam itt van
    (én mindig mindent maxra állítok)
  • Shiwo
    Quality 8 (High)

Baseline ("Standard")
    Size 56.6Kbps

de az az érdekes, hogy ha photoshopban megnyitom a nagyobb képet, amit először linkeltem, akkor úgy néz ki, mint a kisebbik..de hát attól nem fakulhatna ki, hogy feltöltöm..
  • droidika
    ez valóban érdekes! es Photoshop-ban milyen beállításokkal mentesz jpg-t? (most olvastam valahol majd utána nézek)
  • Shiwo
    nyah...paintbe mentve "megtartotta" a photoshoppos színét..

szal elvileg vmi ilyesminek néz ki..
  • Shiwo
    amúgy most vettem észre egy érdekességet..nem tom mé van..szal ez a kép PS-ben tök más árnyalatunak látszik..a háttér, ami itt fehér, az nálam kissé kékes árnyalatú..míg a photoshoppos rész, ami most kicsit sárgásnak tűnik, az volt a photoshopban fehér..ha megnyitom villámnézettel, akkor is olyan, mint a photoshopban..de ha feltöltöm valahova, olyan mint most..
    nem tom érti-e valaki amit leírtam, ha érti, akkor esetleg tudja-e, hogy miért van ez..
  • Shiwo
  • zsolesz92
    Unalomkép. hát mivel ott egy szőke tincs, nem volt nehéz kitalálni :D
    vagy ha te is arra értetted akkor sry
  • ColdFire
    eh a szőke nem tudja tagadni a szinét :\
  • öregharcsa
    ez nagyon rendben van! grat!!!!
  • Shiwo
    " a photoshop szép, a photoshop jó, és mindezt azért, mert a photoshop photoshop..."
  • zsolesz92
    Gondolkoztam h unalombol kéne egy bannert csinálnom ide(persze ezt nem kell lecserélni) és felmerült az ötlelt h kéne egy szlogen a topiknak.
    Vmi poénos mégis jó!
    Gondolkodjatok :D
  • zsolesz92
    médiaismeretből most b...tatnak a montázzsal.
    Ugy gondoltam h full hülyeség az egésaz meg ujságokbol képek kivágásával kénte montázst csinálnuknk(valszeg egyes lesz, mert van egy gép is a média teremben, hát inkább gépülök mint ragasztgatok ;) ) de rájöttem h végülis ez is csak képek összevágásábol áll, és igy mélyebben a dologba nézve van aki ebből megél :O
    na ez csak egy kis kitérő volt, most jöjjön az én plug-ines képem. igaz csak a haj plug-in:

nagyban nézzétek
  • ColdFire
    aham... :D
  • dzsuvajoe
    Na ITT! van gigantikusban sztem érdemes megnézni, és betteni wallpapernek XD
  • dzsuvajoe
    KÖsz örülök h tecc

(2 MEGÁS VAZZE!)
  • zsolesz92
    Tök jó lett
  • dzsuvajoe
    próbáltam fe fél oran keresztul rakta es hibat irt:)
  • dzsuvajoe
    te vagy az a részleg aki nem fogtad föl :S bocs
  • zvaragabor
    "mikor még nem volt betonút," hmm.... szted mi van a kép közepén? faroslemez? :D
  • droidika
    ...egy letünt kor emléke, mikor még nem volt betonút, csak a nagy "freedom", "happy", "peace" és még a ló is fiatal volt :D
    fas*a lett!!!
    (dobd fel ide!)
  • dzsuvajoe
    MIndenképpen nagyban ilyen picibe élvezhetetlen, ja es meg az is kicsi nem tom nem hajklnado nagyobat feltölteni:(
  • dzsuvajoe
    Remélem vagytok olyan élelmesek h kitaláljátok mi is akarl lenni ill, mér pon tolyxan amilyen, a közelemben pár emberkenek nem sikerült szal ÍME:

NAGY
  • Shiwo
    szavazat fölösleges..ez nem lóverseny :) én bőven megeléxem azzal, ha az a 2-3 ember, akinek adok a véleményemre, megdicséri a munkám :)

amúgy VRSDM esetleg tényleg kiírhatnál valami jó contestet..olyan régifajtát, igazit, melynél kép mellett téma is adva van, és sok ötletet kilehet belőle hozni :)

/ tudom, nehéz ilyet találni, de már párszor sikerült :) /
  • droidika
    VRSDM:...:D betettem neki, meg másnak is beteszem :D (lehet nevetséges, csúnya meg gyűlőlnivaló, de a statisztika azt mutatja érdekel "pár" embert. (ha csak a negyedének vagy egy két embernek segítek már megérte :)(hiába vakerok, hogy legyen olyan a banner mint a 3D Studio MAX fórum, geccózhatok a sajátommal :D)
    ...TISZTELT URAIM!(geccózásról jut eszembe) ezennel bejelentem, hogy érdeklődés hiányában, a contesre szavazást leveszem az oldalamról!
    egyforma szavazatmannyiség érkezett:COLDFIRE: NO RACISM és BEXTER iGARFIELD munkájára (szavazóknak köszi, a többiek meg be.......:D)
  • VRSDM
    az alap ps-ben bennevan ;) (lsd. layer style)
  • gerykagylo
    melyik mintára gondolsz?
  • VRSDM
    hányszor láttam már ezt a nő brush-pack ot mióta ps-ezek :D

ja és droidika az oldalad - már épp kérni akartam hogy tedd be neki :D:D
  • Atika :o)
    a haterben levo mintat honnan szedted ha nem titok amugy jo lett
  • gerykagylo
    thx...idézőjel lemaradt sorry, de gondoltam úgy is felesleges... kreatívnak én se nevezném, de akkor is jól néz ki...
  • droidika
    ...ja, jól néz ki!(alaCOOL!)(a kreativitás-t én idézőjelbe tenném :DDD)
  • öregharcsa
    nekem tetszik...
  • gerykagylo
    szabadnap ismét, és a kreativitás megint az eget veri...