Mégsem tévedett Einstein
← ElőzőOldal 7 / 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõbb nézz utánna, hogy mit hogyan számolnak ki, aztán mondj ilyeneket.
én a sötét energiával vagyok 😊
amugy meg tul sok az elmélet a bizonyítás meg szinte 0
gyorsuló tágulás? nem mindegy mit vzsgálunk és honnan nem csodálkoznék ha pár év múlva teljesen más jöne ki a számításokból
amugy meg tul sok az elmélet a bizonyítás meg szinte 0
gyorsuló tágulás? nem mindegy mit vzsgálunk és honnan nem csodálkoznék ha pár év múlva teljesen más jöne ki a számításokból
amúgy ez tudománytörténetileg épphogycsak megalapozott sõt inkább kicsavart "szenzáció", Einstein nagyon nem örült annak, hogy be kellett vezetnie a kozmológiai állandót, mert pont ennek látszólagos kényszere mutatott rá hogy az elmélet nem lehet helyes (a relativitás alap filozófiájából nem következik hogy léteznie kell ilyen állandónak, míg minden más része az egyenletnek egyenes következménye az alapelgondolásnak) hubble felfedezését továbbgondolva jött az õsrobbanás elmélete, így a világegyetemnek volt egy kezdõlökése, ezért az lassulva tágulhat, így nem kell feltételezni erõt ami kiegyensúyozná, így feleslegessé vált a lambda, aminek ezeletõtt Enstein által meghatározott értéke csak az akkori megfigyelések alapján végzett becslés ... szóval az hogy ez az érték közelít az új megfigyelések által újra kényszerû lambda értékéhez merõ véletlen
A szabványgyertya csak az egyes típusú szupernovákra vonatkozik. (fehér törpe + legtöbbször vörös óriás kettõs)
Hülye kérdésem van ...
Elvileg a virtuális részecske megmaradhat, ha ugyanakkor keletkezik máshol olyan másik virtuális ellentétje, amivel pont kiegyenlítik egymást. (Tehát a rendszer összes energiája mindíg 0 marad.)
Akkor lehetséges e, hogy a tágulás nem áll meg soha, hanem folyamatos marad?
Elvileg a virtuális részecske megmaradhat, ha ugyanakkor keletkezik máshol olyan másik virtuális ellentétje, amivel pont kiegyenlítik egymást. (Tehát a rendszer összes energiája mindíg 0 marad.)
Akkor lehetséges e, hogy a tágulás nem áll meg soha, hanem folyamatos marad?
"megfigyelései szerint a világegyetem mindössze 25%-a anyag, a többi sötét energia."
A végén még kiderül,hogy a Stár worzos fantazmagória is inkább valóságos. És ha a mért eredmények nem csalnak mégiscsak Dárth Védernek volt igaza a sötét oldallal kapcsolatban.
Hogy csatlakozhatnánk Stukov haverommal együt a sötét oldalhoz? Erre nem adtak választ az SNLS kutatói?
A végén még kiderül,hogy a Stár worzos fantazmagória is inkább valóságos. És ha a mért eredmények nem csalnak mégiscsak Dárth Védernek volt igaza a sötét oldallal kapcsolatban.
Hogy csatlakozhatnánk Stukov haverommal együt a sötét oldalhoz? Erre nem adtak választ az SNLS kutatói?
Hogy lehet átállni a sötét oldalra? 😊
Hát eza supernova méretétõl függ, de egyébként nagyon valószínû. Volt régebben itt 1 cikk, amiben megírták hogy pár valahol messze megfigyeltek 1 szupernovát, aminek a lökéshulláma még a földet is elérte, persze itt már csak nagyon gyengén volt érezhetõ, mûszerekkel még ki tudták mutatni.
Az igaz hogyha az egyik közeli naprendszerben robbanna egy szupernova akkor eltörölné az életet a földön a nagy sugárzás?
Ez már rég kiderült, csak 100%-ra bizonyítani nem tudták
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Az ilyen cikkeket szeressük.. kérünk még többet.
jó cikk <#eljen>#eljen>
Éljenek a jó cikkek.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
← ElőzőOldal 7 / 7