waterman#54
komolyan nem értem petty mi a bánatot dobálózol ezzel a 3000km/s. igen, ha megszorzod 100-al megkapod a fénysebességet. ééééés?? akkor mi van?? akm/s nem gyorsulás, hanem a sebesség kefejezésére bevezetett mértékegység.
newton I pongyolán: minden test megtartja nyugalmi állapotát, vagy egyenes vonalú egyenletes mozgását, míg más testek/erők nem hatnak rá. az űrben odakinn, még egy milliárd év múlva is 3000 km/s-mal megy bármi, hacsak nem megy el egy bolygó mellett és nem gyorsul be a bolygó gravitációs vonzásától a kanyarban, vagy nem megy bele egy akármilyen ködbe, ahol jól nekicsapódik mindennek és lassul. ahhoz, hogy 100 sec múlva abból fénysebesség legyen, v=a*t képletből igen egyszerűen kijön, hogy az "a" (a gyorsulás mértéke) 2970km/s^2. miért? c=300000km/s ami te mondasz 3000km/s különbségük=297000km/s onnan továbbosztod az említett idővel(100sec). no, hol találsz te olyan erőt, akármit ami 2970km/s^2 mértékű gyorsulást tudna előcsalni? összehasonlítás: a földön a gravitációs gyorsulás Budapesten kb 9,81 m/s^2 ez ha jól hoztam össze 0,00981 km's^2 tehát úgymond lepkefing az előbbihez képest. és egy egész Föld kell hozzá.
ha egy mód van rá tehát ne keverjük a sebességet meg a gyorsulást. m/s és m/s^2.
az pedig, hogy valami anyagi természetű izé, csak úgy fénysebességgel száguldozzon lehetetlen. hatalmas sebességhez hatalmas energia kéne. E=mc^2. ez (ismerős ugye?) alapján egy gramm tömegű akármi fénysebességre gyorsításához(idő lényegtelen) 9*10^16 joule energia kell. el sem tudom képzelni hány évtized alatt tudna paks ennyit kiszenvedni magából.
mégegyszer ne keverd kérlek a sebességet és a gyorsulást.