397
-
bidzsi #77 Ja, megtehetik, h beveszik az ASZF-be, hogy ennyi-annyi korlát van, az előfizetők meg mind megtehetik, hogy jól felmondják a szerződést (akik korábban kötötték), mert a szolgáltató egyoldalúan módosított.
Piacot a kicsiknek!!!
Egy Chellos -
#76 ez nem biztos.
ne ítélj előre! Te sem vagy rendőrség, sőt bíróság sem!!!!
-
#75 és a szolgáltató Rendőrség vagy mi?
MI KÖZE VAN AHHOZ, HOGY MIT CSINÁL A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVŐ?
Ha majd szól a rendőrság BASZVA vagy a többi, akkor OK.
addig ilyet nem tehet!
Remélem per lesz belőle, és remélem +nyerik, vagy egy jó nagy bírságot akasztanak a nyakukba.
a Chello-nál is jogszerűtlen volt, ha jól emléxem... -
Luminas #74 Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? :D Ennek az 50 embernek a 90%-a rendelésre tölti le a warezt, jó kis 1000 Ft/CD-ért..
Ha általánydíjat fizetsz a vízért, akkor egésznap folyatod a vizet? Persze, mert megteheted.. -
#73 figyelj csak!
Mo-on LEGÁLIS a ZENE és FILM letöltés!
Tehát ha egész nap húzok lefelé zenét és filmet TÖK mindegy honnan, SENKINEK sem lehet ezért ugatni, főleg hogy KORLÁTLAN netről van szó.
Nem sok mindent töltök le, de gyakran elérem a 80 GB-ot.
Könnyen pofázik a MATÁV-cég, mert Ő szerel minden MATÁV területen pl. Enternet ADSL-t is, várni is kell rá rendesen, mert mindig a T-Online-osokat szerelik először, utána a többit, csak hogy kibaxanak velük.
1,5 hónapja szereltettem a cégben ADSL-t, csupán 5x kellett telefonálnom, csekély 4 hét alatt kötötték be...., persze azért sem T-online-t, hanem Enternetet... -
#72 Ne legyél már ENNYIRE naív... ^^
Szerinted a T-Online nem tudja, hogy ki is az előfizetője? Mondom: tuti régebb óta figyelték már az emberkéket. -
#71 "Ez ugyanis technikai probléma, oldja meg a T-Online ahogy tudja."
2 lehetősége van:
Kirúgja azokat akik nagyon durván sokat töltenek...
vagy...
Vesz még sávot belföldre és külföldre egyaránt és MINDENKINEK emeli a havidíját.
Melyik a jobb? -
ZlatanIbra #70 Inkább te gondold meg mekkora hülyeségeket írsz ide. -
#69 Anno a chellónál is ez volt... Emlékezzetek vissza: fair use policy-nak hívták és az elején nem volt meghatározva konkrét adatmennyiség... -
#68 sajnos egy ilyen váltás ADSL ügyben 1 hónap Net-telenséget jelent, mert jön a MATÁV, leszerel, és szépen kivárja a határidő végét, és akkor szereli fel a másik szolgáltatót.. (persza ha MATÁV területen vagy...) -
#67 Sok okos beszél itt minden sületlenséget...
Arra senki nem gondolt hogy esetleg cégek voltak az net végén (pl egy grafikai stúdió vagy nyomda, és naponta jön vagy 300 20-25Mb-os emil, esetleg ftp-ről a fix meló???)? Rohadt sok cég vesz otthon csomagot. Mert megtehetik...
Logika. Csak ennyi kell. -
Yv@n #66 Igazából ha elkezdi bevezetni a forgalomkorlátot, akkor az egy érdekes helyzet lesz. Szerintem nagyon sok usert elveszíthet, lévén ha bevezet valami korlátot mondjuk a mostani netemre, akkor olyan hirtelenséggel mondom fel, ahogy még nem láttak szerződést felbontani, és húzok át olyan szolgáltatóhoz ahol akkor még nincs korlát, és bizony ezzel az egésszel az nyer majd, aki a legkésőbb vezeti be a korlátot, vagy egyáltalán nem teszi ezt meg (ami nehezen elképzelhető, ha általánossá válik).
Mindenesetre az biztos hogy ahhoz a szolgáltatóhoz semmiképp nem térek majd vissza, ami az egész árhullámot elindította. -
ZlatanIbra #65 Akkor olvasd el, amiket írtam. (nem korlátot lépett át egyik se, hanem mivel túl sokat töltöttek rontották a szolgáltatás minőségét, a szerződés szerint ilyenkor el lehet küldeni őket a francba) -
archkoven #64 Az meg egy vicc, hogy ez a felhasználók érdekében történik, mivel, hogy a sokat tötögetők elveszik a sávszélességet a többiektől. Ez ugyanis technikai probléma, oldja meg a T-Online ahogy tudja. Vagy ne hirdessék a szolgáltatásukat korlátlannak, ami ugyan jól hangzik, de láthatólag mégsem jelent korlátlanságot, tehát hazudtak. -
archkoven #63 "De én ezt a T-Online-nél nem nevezném korlátnak, mert a korlát az mindenkire egyértelműen vonatkozik, itt meg az 50 legdurvább emberekről volt szó..."
-tehát az az 50 nagyon "durva" ember átlépett egy bizonyos korlátot, ami ráadásul nem is volt előre lefektetve, hanem utóla önkényesen meghatározva. Szerintem nem jogszerű a felmondás indoklása. Ugyanis egy korlátlan letöltésnél nem lehet arra hivatkozva megszüntetni a szerződést, hogy "túl sokat tölt", lévén, hogy korlátlan, tehát elvileg bármennyit is lehetne tölteni.
A T-Online-t meg fogják büntetni. -
TiTuS #62 Úgylátszik, ma Magyarországon a szolgáltatóknak mindent szabad! ... Van két tábor. A szolgáltató és a (mindennek) kiszolgáltatott.
Amíg Axelero volt, tudtommal nem volt semmi ehhez hasoló "botrány". Hát ennyit a T-ről. -
#61 Szerintem pedig már most eljutottunk oda hogy rövid időn belül megjelenik egy határérték a T-online szerződésekben. Nem hogy logikus de már szükséges lépés, hisz minden új ügyfél ---ismerve a történetet- a korlátok után fog érdeklődni.
-
Béla bácsi #60 Ha vki elkezd hencegni, hogy mekkora a parkolója, ne csodálkozzon, ha beállok egy csőrös Peterbilttel... -
#59 Mondom, szvsz ez a korlátos ADSL előszele.... -
ZlatanIbra #58 Ez a reklám, hogy korlátlan letöltés csak egy jó reklémfogás volt a chelloval szemben,és most kicsit takarítani kell a felhasználók között. -
#57 Nem, és mégcsak a netem sem az. Egyszerűen csak nem tetszik az emberek határtalan pofátlanásga, ennyi :) -
jefferson83 #56 T-etveknél dolgozol? Bocsi de ezt már megkellett kérdeznem. Ajánlom figyelmedbe: "Az ígéret szép szó, ha betartom úgy jó." A többi pedig eltörpül ez mellett. Akinél a pénz azé a hatalom.
-
#55 Így van, ezzel teljesen egyetértek! -
Yv@n #54 Jah és a problémám nem az, hogy jövő hónapra 500G letöltést terveztem, és most veszélyeztetve érzem a netemet :) Egyszerűen azért van korlátlan csomagom, mert nem szeretem, ha korlátoznak, ezért ezt köttettem, és ezt fizetem lassan 4 éve. És most hirtelen átbaszva érzem magam...és az a helyzet, hogy szerintem vagyunk most így ezzel páran. -
Yv@n #53 A fő gond az, hogy nincs papírra vetve hogy mégis mi a korlát, mitől kezdve esik az én letöltésem a többi felhasználó netjének rovására, így pedig elég lazán saját kénye kedve szerint értelmezheti a szolgáltató, és ha épp úgy érzi, hogy őt zavarja az hogy páran még mindíg sokat töltenek, akkor legközelebb azokat dobja el. És ez eléggé egyoldalú szerintem. -
Yv@n #52 Nekem nagyon úgy rémlik hogy a fennmaradó összeget...legalábbis szerintem anno mikor kezdtem még úgy volt. -
Yv@n #51 De ez megint csak a T-online gondja. Ne reklámozza korlátlan csomagként, és akkor nem kerül ilyen kellemetlen helyzetbe. Egyértelmű hogy a sávszél véges, és valahol előbb utóbb befigyel egy bottleneck, ha mindenki ezerrel akar tölteni. Azon persze érdemes elgondolkozni, hogy a net szolgáltató bont most, nem a fizikai hálózat szolgáltatója, pedig a sávszél azon múlik...az új szolgáltató pedig vígan tolja majd ugyanazon a fizikai hálón a sebességet az előfizetőnek, szóval valahogy erősen kifogás szagú az egész. -
#50 Nézd ez tőlünk nyugatra elfogadott, hogy felmondanak az ilyen embereknek. A chello legalább normálisabb ilyen szempontból, mert pl. 5MBit-ről 60GB után is 512K-ra korlátoznak, ami még mindig egészen tűrhető, ráadásul ők nem titkolják.
De én ezt a T-Online-nél nem nevezném korlátnak, mert a korlát az mindenkire egyértelműen vonatkozik, itt meg az 50 legdurvább emberekről volt szó... -
#49 Szerintem nem a fennmaradó összeget kell kifizetni, hanem az addigi havi kedvezményeket. De lehet rosszul tudom. -
#48 Ez lehetséges. Biztos titokban tartják, mivel ha kiderülne, mindenki váltana egyből. -
echo #47 ráadásul most már akarva akaratlan a többi T névvel rendelkező ágazatot is égetik...
-
#46 Tudod, ez azért jó példa, mert pl. ha vonatra helyjegyet veszel, akkor ugye az mindenkinek ugyanannyiba kerül, de ha akkora a segged, hogy átlóg a másik helyre és ezért az nem tud leülni, aki szintén fizetett, akkor már más a helyzet... Tessék csak párhuzamot vonni :) -
Yv@n #45 Kivétel ez alól természetesen a felhasználó, aki persze felmondhatja de hűségszerződés esetén egy öszegben fizetheti is ki a fennmaradó összeget a T-online felé.
Mellesleg a nép gondja nem elsősorban az, hogy most ezt a pár arcot kiteszik. Nagy dolog, egyéb szolgáltatóknak ez tökéletes reklám, befogadják kedvezménnyel az adott felhasználókat, reklám bannereken legközelebb már mehet is az ő arcképük villogva, hogy ők nem a T-ponline-t választják. A gond az, hogy milyen alapon reklámozzák korlátlanként a csomagot, ha mégsem az.
De legjobban ez tetszett: "A szerződés felmondása nem valamiféle "büntetés" a nagy forgalomért, és arról sincs szó hogy ezek az ügyfelek megsértették volna a szolgáltatóval kötött szerződést..."
Szóval tulajdonképpen bármikor kidobhat a szolgáltató a picsába, annélkül hogy az ászf ellen vétkeznék. -
echo #44 Mindenesetre a névváltás után nem tartott nekig sokáig míg megutáltatták ezt a nevet is :)
-
#43 Ez így igaz. Nézd én nem akarok vitázni, nem mondom, hogy igaza van a T-betűs cégnek, mert valóban korlátlannak mondják. De nemtom mit problémáztok ezen az 50 emberen... Mondjuk ha 40GB-nál húzott volna egy határt és 300 ezer embernek ment volna a felmondólevél (Na azért ők sem hülyék) azt megérteném, hogy mindenki ideg lenne. De ez??
Tudod ebből mi lesz? Tegyük fel, hogy k*rvára megbűntetik a T-Online-t. Ha ez bekövetkezik, akkor szvsz rövid időn belül nyugodtan számolhat az összes ADSL-es ügyfél a szerződésbeli korlát bevezetésével... Ne legyen igazam, de ez a logikus lépés. -
ZlatanIbra #42 Ha akkora vagy hogy egy egész szerelvényt elfoglalsz és egész nap metróznál megállás nélül akkor kitilthatnának. Ez egy jó példa. -
#41 gyerekek kijött a levél a bkv-tól hogy sokat metrózom, bevonják a bérletem! :((( -
#40 Tudod nekem innen a fotelből, úgy hogy nem ismerek semmit sem az ügyből (gondolom Te is csak ezt az 540Gb-os varázsszámot) így nem egyértelmű! Lehet hogy az? Igen lehet. Viszont most nem az a gond.
Az 540Gb egy igény amit a szolgáltató gyakorlatilag vállalt de most nincs kedve hozzá.
Ez a gond! Az hogy miből lett ez az adatforgalom Neked, Nekem, de még a szolgáltatónak sem sok köze van.
-
ZlatanIbra #39 Nem is a korlátozással van a baj, hanem azzal hogy a felhasználó a sok letöltéssel rontotta a szolgáltatás minőségét. A Tré-Online lefed egy adott területet 100Mbittel. (most legyenek 2Mbit sávszélességű előfizetők) Optimális esetben ezt elosztják 50 ember között. De a valóságban ezt megkapja mondjuk 75 ember, vagy több(mert a szolgáltató úgy kalkulál, hogy az összes ember nem fogja egy időben az egész sávszélességét kihasználni) Viszont ha itt van pár ember aki egyfolytában tölt mint az állat, akkor a többi felhasználónak már nem jut elég sávszélesség, tehát az erősen töltők rontják a minőséget. Ez a lényeg. És a Tré-Online nem fog fejleszteni, hanem inkább kirugja azt a pár power usert és megoldotta a gondot. -
#38 A szerződésben tudtommal az is benne van, hogy bármelyik fél felmondhatja bármikor.