397
  • Gregorius
    Miért ne, ha valakit hülyeséggel vádolnak, azt én is megvédeném. Most megteszi ezt Pyrex helyettem, máshol én szoktam a hátam tartani. De ha hülyeséggel védi meg, azt szóvá teszem.
  • Gregorius
    Kérlek, mondd melyik hubon vagy!
  • Gregorius
    Te pedig ha annak néznél utána, hogy mekkora forgalmát alkotják a vírusok által kitett adatmennyiség, eltörpülne a p2p. Ezen kívül a p2p nem csak illegális fájlcserélőket jelent még mindig.
  • Gregorius
    De fogadjunk, hogy abba az étterembe minden belépésnél kötsz szerződést, és az étterem aznap változtat a belépési feltételeken, amikor csak akar szerződésszegés nélkül.
  • Gregorius
    De hallottunk, csak olyanról is hallottunk, hogy jogalap.
  • Gregorius
    Az más kérdés. Szerintem is az van a dolog mögött, hogy warezoltak csak nem tudta az ASVA rájukbizonyítani, és a T-Online bontotta a szerződésüket ezen a jogcímen. Biztos akart az ASVA kutakodni, de inkább a T-Online kinyomta őket önként. De ettől még az is illegális amit csinálnak. Egyébként ha akarsz látni 10giga legális megosztást mutatok neked.
  • pepe003
    Nem tudom miért állsz már több oldalon keresztül a T mellett, ugyanis ebbe semmi etikus nincs, hogy kidobnak 50 usert olyan indokkal, hogy sokat töltött le. Ez hülyég. És ha korlátlan, akkor miért ne tölthetne le bárki is bármikor 500gb-ot? Vagy akkor írja oda a szerződésbe a T, hogy bocs öreg, de 170 gb felett ki leszel vágva, úgyhogy vigyázz!
    És még egy: miért a többi előfizetővel csesznének ki? Ha 2mbit/s a neted, akkor ezt a sávszélet akkor is kihasználod, ha csak egy képet is tölttessz le. Tehát ha én egész nap képeket töltögetek le, akkor azzal elfogom a sávszélt a többi ember elől, aki még ezen a vonalon van? Mert szerintem nem, ugyanis, ha már nem bírja a vonal, akkor a T feladata lenne, hogy valamiylen szinten korlátozza az egy felhasználóra jutó sávszélt, de ne úgy korlátozza, hogy kidob 50 usert.
    Nekem ez a véleményem.
    Meg miért csak warezból lehetne összeszedni 500gb-t? Amikor még újv olt nekem két éve, ez a gyors ,,korlátlan" net (igaz akkor még Axelero néven futott) nem ismertem egy warez oldalt se, és elértem a havi 40gb-t. Aki esetleg kicsit dörzsöltebb, és csak netezik egész nap, nem is csinál mást, az símán elérheti szerintem warez nélkül is a havi 80-120gb-t.

MOndjátok ha nem így van
  • Gregorius
    www.winamp.com
  • PyRex
    Szerintem nekik sem kellett volna kirúgniuk. Nem hiszem, hogy valós anyagi okok állnak emögött.
  • Gregorius
    Csak úgy éreztem, hogy ezt mint ellenérvet hoztad fel, hogy ezzel a T-Online-t védjed, holott éppen, ahogy mondod, egyik cégé sem bírná ki, csak valaki jobban méretez, mint ők, és így nem kell kirúgnia senkit.
  • jefferson83
    Én is végignéztem a repülőnapot, ami két teljes napig tartott 250kbps -al. Lehet számolgatni. Általában mindig szól a mellesleg rádió is és a nasa tévébe is rendszeresen belenézegetek. Lehet, hogy az én hűségem tovább fog tartani mint az övék?
  • Gregorius
    Egyik házikészítésű CD-n sincs másolásvédelem. PEdig kifizeted érte a jogdíjat is.
    Az igaz, hogy megosztani tilos, - megjegyzem, meg lehet osztani legális anyagot is - viszont amit már egyszer letöltöttél, ara nincs ráírva, hogy honnan van.
  • Benoke
    Nem védem én azokat az embereket, akik ennyit letöltögettek, és megjegyzem elég valószínű, hogy warezoltak. De mi van ha pl 5 nem warezolásból gyártotta a forgalmat, hanem távmunkában othonról nyomta a dolgokat? Akkor mi van? Vagy vette a médiából csöpögő netel vegyél és nézz olnlány tartalmakat üzenetet és ezt csinálta aminek következtében ezt kapta cserébe? Itt a kutyát nem érdekli, hogy ezek az emberek mit csináltak, hanem hogy a szolgltató mit csinálát. Ha már szankciókat akart bevezetni, akkor a felhasználókkal egyenként kelett vlna lekommunikálnia, hogy mit és hogyan tegyenek, miért ilyen magas a forgalom. Egy korlátos csomagnál tudod, hogy hol a határ, de az én korlátaimat ne akkor határozza már meg egy szolgáltató ha netelek.
  • jefferson83
    Állandóan csak azt szajkózod, hogy az a 540GB warez volt. Könyörgöm értsd meg, hogy ehhez semmi közük nincs hacsak tényekkel nem bírják ezt bizonyítani és itt nem feltételezésekről meg teóriákról beszélünk. Minimum egy HDD-nek kell a kezükben lenni és pont. Az, hogy figyelik az embert még mocskosabb dolog lenne a részükről és nemtudom szerződésben van- e ilyen lehetőség.
  • Snaildevil
    áhh.... csak 134 gbyte volt 7.09-től 8.09-ig
  • jefferson83
    Az ártatlanság vélelméről hallottál már? Nehogy már ráfogjuk valakire, hogy warezoló terrorista. Bizonyítsák be, azt pampoghatnak. Régen volt ilyen, hogy szólt a szomszéd és jött a kocsi, asszem érted mit akarok ezzel mondani.
  • Zsoldos
    Miert csesznek ki? Korlatlan netert fizetnek. Szukseguk van ekkora forgalomra. A szolgaltato nem kepes teljesiteni azt amit BEVALLALT es amiert a soksok(vilagviszonylatban nagyon sok) penzt szedi.
  • Snaildevil
    nekem 2 megabites netem van amivel kb. 1 óra pont 1 giga! (Kb.)Én pl. Legális tartalmakat osztok meg dc-n! :) Na! már van 1 ember! és tudod miért? hogy legalább azért ne szop@ssanak ha mondjuk vélletlen kijönne a Police és lefoglalná a gépem! és utána megnézik hogy miket osztottam emg stb...! egy csomó olyan HUB létezik ahol minimális a megosztás! van ahol 0 byte a min. és 5000-en vannak!nemkell 20 Gbyte! az csak a max.!

Én pl. FTP-ről szoktam leginkább tölteni és előző hónapban én is járhattam 150 g kö4ül! megmondaná valaki hol lehet ezt megnézni??
  • PyRex
    Ha szerintetek nem korlátlan a T-Online ADSL-je, akkor valaki mondja el nekem, hogy mennyi is a korlát... :) 50 ember miatt, akik 24 órában töltögettek, még nem klne azt mondani, hogy van korlát. Sajna a T-Online semmit nem fizet nekem - bár megjegyzem, nem is rossz ötlet. :) Csak nem értem, hogy hogy lehet olyan embereket védeni, akik 500GB-okat töltenek le, amivel - akár tetszik, akár nem - a többi előfizetővel csesznek ki.
  • Riddick
    Teljesen mindegy hogy mi mit tölt le a netével! Az teljesen magánügy! Ha korlátlant vett,akkor azt is kapjon! És ez egyértelmű!!! Remélem tizmiliokra büntetik a T online t!!:D
  • Benoke
    JA igen 16Gb web forgalom.
    1,) semmi közöd hozzá, hogy hogy jön össze, vagy miért.
    2,) Mivel korlátlan a netem, ezért ha 300Gb jönne össze akkor sem szólhatna senki egy árva szót sem ezért.
    3,) Mivel korlátlan, de a T-Onlline szerint nem, ezért most nekem is a 60 napos felmondás élne.

Lehet hogy benne volt a webelésben egy két ATI driver, meg apróbb cseprűbb dolgok, Winamp, meg Virus adatbázis frissítések, de simán össze jön. Ha neked nem, az ne az én bajom legyen már.
    Meg persze ha megengeded egy egy oldalt többször is megnézek, persze csak ha nem baj, hisz elvileg korlátlan a netem. Legalábbis én így vettem, és azért mert korlátlan, és nem kell a forgalmi adataimmal tökölnöm havonta. Különben mennék máshová ahol van forgalom korlát és nem akarják átverni az agyam ilyen marhaságokkal.
  • fonak
    Bocs az ismétlésért:)
  • Benoke
    Csak most látom ki vagy, erről az állatos névről nem jött le, nem tudom követni a név váltásokat.

Na vissza a témához? LOL?
    Talán olvasd el megint mit írtam semmi 30Gb SMAP ről nem volt szó. Mail forgalomról, amiben a SPAM is benne van, az nem bonyolít ekkora forgalmat, csak sok a szemét levél. Logokat, leírásokat, jelentéseket kapok tömegszámra. De csak el kell olvasni mit írtam, nem hirtelen felindulásból meglátni a SPAM szót és a kb forgalmi adatomat.

NEm tudom mennyi pénzt kapsz itt a T-Online tól, mert ingyen védeni nincs az a normális ember aki megteszi, de mindegy. Szóval kezdem előlről, mert az egész HSZ -t nem olvastad el, de válaszoltál rá. (Nem tudom hogy válaszolsz olyasmire amit el sem olvasol, na mindegy) KORLÁTLAN a NET HOZZÁFÉRÉS AMIT A T-ONLINE ÁRUL. Ha egyszer nekem kell, és ezért kipakolnak a hálózatból akkor az nem KORLÁTLAN ennyi. Magyarul átb@sszák a felhasználókat. Ezen nincs mit molyolni feleslegesen. Persze lehet itt baromságokkal dehát warez meg egyéb dolgokkal jönni, de a szolgáltatónak semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz a net eléréseddel, és ha kedved szotyan éjjel nappal Onlány videót is nézhetnél, mert nincs korlát, de ezek szerint nem teheted meg, mert van korlát, és ami a legrosszabb, hogy ezt a T-Online állapítja megy ügyfelenként, és ha úgy tetszik neki holnaphoz 60 nap múlva megszüntetné a szolgáltatást, mert úgy tartja kedve. Nekem meg úgy tartja kedvem, hogy az ilyen nép butító hülyeségeket nem fogom bevenni.
  • fonak
    Vicces ez az erkölcsi felháborodás, a warez miatt. Pyrexnél gondolom minden legális, sosem töltött le semmit p2p-ről, még filmet sem, pedig az elvileg legális. :) Ha nem lennének olyanok akik nagyban csinálják a warezt, akkor kutya sem venné meg a DSL-t, a t-bizbasztól sem, főleg nem ennyiért. Ha mindenki "legálisan" játszana, akkor az állítólag "erkölcsösek" sem tudnának leszedni filmet meg zenét a dc++ról, a legális linux installos megosztásukkal. :) (én bannolnám a hubokról az olyat akik ilyen "legális" tartalmat osztanak meg, ami kutyának nem kell, más farkával verik a csalánt, hisz élvezik az "illegális" megosztások gyümölcsét míg más f*rkával verik a csalánt:))
  • PyRex
    Ezzel egyetértek.

Valóban nem warez miatt bontotta, ez csak az én hülye fejtegetésem volt, mint egy lehetséges ok.
  • PyRex
    Köszi Benoke, hogy itt is tiszteletedet teszed :)

Azért elég lol vagy ezzel a hülye számításoddal. HAvi 150GB- te jó ég :) Meg 30GB SPAM :))))))))) Szánalmas, tudod ki veszi ezt be. Mi is sokezres nagyságrendű spam-et kapunk havonta, de az összesen nincs 10MB. Nemtom te miket kapsz... De talán akkor meg kell szüntetni azt a címet, vagy kéne egy szűrő ugye. Arról nem a szolgáltató tehet, ha valaki hülye és hagyja, hogy 30GB.nyi szemét érkezzen hozzá.

Meg mesélj már, hogy sima netezéssel hogy jön össze a 16GB? Még ha csak flash oldalakat nézegetsz napi 5-6 órában, akkor sem.

Érdekesek ezek a számítások :)
  • efraim
    Nem tudom miert nyomod itt annyira ezt a warez temat, szo nem volt sehol a T-Online reszerol, hogy a szobanforgo felhasznalok warezt toltogettek,ez nem mas,csak fikcio...

Teny, hogy a T-Online eleg bena es vitathato modon oldotta meg a problemajat, de ne felejtsuk el, hogy a cegcsoport tobb tucat vallalati jogaszt es ugyvedet foglakoztat,akik velhetoen minden aspektusbol megvizsgaltak mar honapokkal ezelott ennek a lepesnek a lehetseges kovetkezmenyeit, igy nem hiszem, hogy a fogyasztovedelem vagy mas szervezet barmilyen teren meglepetest okozhatna nekik.
  • Benoke
    Mindjárt sírva fakadok szegény T-Online -on hogy olyan hatalmas veszetséget generát az a pár ember, hogy milliárdos nyeresége van. Szegények.
  • Benoke
    Majom parádé: Nem a P2p ről van szó. a T-Online korlátlan net hozzáférést árul. Tehát ha nekem szükségem van havi 300Gb -os forgalomra akkor ilyet vehetnék, de a korlátlan hozzáférés miatt most azt mondják, hogy sokan a korlát fölött használták. Lehet én és még a többi 200.000 felhasználó a hülye, de egy korlátlan csomagban hogy lehet korlát. Mindezek melett megjegyezném, hogy a havi bejövő mail forgalmam múlt hónapban 31Gb volt, és ez még csak mail. Ami bármilyen hihetetlen is csak legális tartalom volt és SPAM (). A webelésből össze jön havonta 16gb körül. HA a jó netelő elcsábúl és netán valami multimédiás tartalmat akar nézni a weben ne adj isten pl a Repülőnapi élő közvetítést és esetleg merészel filmet venni, vagy esetleg le mer töltögetni ezt azt, és máris elég durva 60-80Gb körül jár. Ami megjegyezném, hogy annak akinek ez sok, az áljon vissza 386/64 -es netre. De ha úgy bele lendül az mebre és véletlenül ki meri használnoi 50% -ra a net hozzáférését, akkor már is havi 150Gb nál jár. Hangsúlyzom 50%. Tehát nem az a lényeg, hogy ki honann mit tölt le, mert ez nem fair hozzá állás. Reméllem meg is büntetik a T-online -t úgy hogy majdnem bele rokkanjon. Bár ez nem fog megesni, mert kiszabnak vagy 5 milla büntit, aztán el van felejtve az ügy.
  • PyRex
    Na csak, hogy a tényeknél maradjunk:

Egyetértek azzal, hogy a T-Online nem éppen szépen oldotta meg azt a dolgot
    Azt is tudom (bár nem ide tartozik), hogy legálisan le lehet tölteni audio és video tartalmakat, magán használatra.

De azért azt nektek is el lehetne ismerni, hogy az 540GB az elég egyértelműen warez volt. Ráadásul gondolom már régebb óta figyelték ezeket az embereket és azért CSAK EZT AZ 50-ET kapcsolták le, mert azoknál volt egyértelmű, hogy mire is megy el a nagy adatforgalom.

Ha logikusan belegondoltok, szerintem Ti sem hiszitek azt, hogy a T-Online több 100 ezer előfizetőjéből mindösszesen 50 lépte át a havi 170GB-ot... Az ki van zárva, nyilván pár ezer ember letöltöget annyit. Csak talán nem minden hónapban, nem folyamatosan, vagy mittudomén. Az pedig, hogy azt nyilatkozza a szolgáltató, hogy több ezer ügyfélnek okoznak kárt, félig érthető. Gondoljatok bele, hogy ha 100 ilyen ember egyszerre rászabadul a netre mondjuk 3MBit-es ADSL-lel... És tegyük fel, hogy nem csak belföldről töltenek (mert mondjuk a T-Online - BIX az szinte kihasználhatatlan, ráadásul több a BIX-et megkerülő háló is van a szolgáltatók között), hanem külföldről is, na akkor van a legnagyobb szívás.
  • SoDI---
    A legviccesebb, a T-szemetek már azt a szolgáltatást, a 3 Mbites ADSL-t, ami pl. nekem van, ahogy nézem, már nem is árulják.

Túl gyors? :)
    Túl nagy forgalmat tudok generálni?
    Veszteséget okozok nekik?

Haha, mindjárt elsírom magam...
  • PyRex
    "öcsi..."

Uram, köszönöm, hogy ezt megosztottam velem. Ha valaki venné a fáradtságot és utánanézne, hogy az egész internetforgalom hány százalékát alkotja a p2p rendszereken átmenő adatmennyiség, meglepődne...
  • PyRex
    Ha naponta járnál egy ilyen étterembe, ahol megennél 20 emberre való mennyiséget, fogadjunk, hogy a következő héten már nem engednének be...
  • PyRex
    Mert itt mindenki másnak van, ugye? Nézd meg az emberek 99%-a beírta, hogy "Rohaggyon meg a T-Online" és ennyi. Na ez aztán fantasztikus hozzáértésről ad tanúbizonyságot. Olyanról nem hallottatok még, hogy fair use policy? Érdekes, hogy Nyugat-Európában enyhén más a hozzáállás...
  • PyRex
    "mert csököttagyú szakbarbár rencergarázda vagy"

:))))))))))))))))

Vicces emberek vannak itt, kár, hogy az értelmi színvonal 5 éves szinten ragadt le.

"lehet legális is a megosztásom."

Ne jöjjünk már ezzel bbasszus, mutass már EGY EMBERT, akinek van 20-30GB LEGÁLIS megosztása. Én vagyok az okostóni? Ter mindig csak azzal jösz, hogy "lehet", meg hogy "ha", de ez mind csak feltételes mód. A valóság az az, hogy volt 50 ember akik kurvára warezoltak, pofátlanul, szartak mindenre és most meg sírnak, hogy kib@szta őket a T-Online. Továbbra is fenntartom, hogy - bár a szolgáltató nem teljesen jogosan járt el - megérdemlik!
  • comet
    Ne arrol oszd az eszt amihez kozod sincs.
  • wbtist
    Mért csak #134-től látom a fórumhozzászólásokat?!!!
  • PyRex
    Így van, Te meg egy kultúrál ember. Kösz, hogy hozzászóltál :)
  • PyRex
    Weboldalakról? MP3-at? Mesélj...
    FTP-k még ok, de ott is leginkább szoftverek vannak, persze lehet találni mást is de azért a fájlcserélők a legjellemzőbbek :)
  • greekboy
    :-)