397
-
Yv@n #117 Az a helyzet, hogy az egész abból adódik, hogy a t-online év eleje óta a t-com kétféle csomagjából a régi korlátranról áttért a forgalom díjjasra. Állítólag nem veheti keverten, tehát vagy csak az egyiket, vagy csak a másikat veheti. Namost ugye mivel az árakat persze nem csökkentették így jelentős többlethaszonra tettek szert, amibe az efféle extra töltögető juzerek csúnyán belerondítanak. Ha megmaradtak volna a régi modellnél, akkor nem lenne probléma, lévén a fizikai hálózat bírja a terhelést (ha nem bírná nem toltak volna lazán csuklóból két emelést ilyen rövid időn belül), egyszerűen az egész szarrágás a kieső extraprofit miatt megy. Ennyi.
Aki szolgáltatót vált, annyit kell csak megnézzen, hogy az adott szolgáltató a fizikai hálózat üzemeltetőjétől (valszeg T-com), melyik csomagot vásárolja, és az a nyerő aki továbbra is a régi korlátlannal tolja a bizniszt...más kérdés persze, hogy ez mikor szűnik meg a fizikai szolgáltató kínálatában... -
#116 Ezert nem is irnak ilyet. Es ezert van a chellonak 30 gezas limitje. Vagy 60 a plussz csomagban. Az korrekt. -
Pintyőke #115 1Gbit = optika = bereltvonal (habar ez nem jo kifejezes erre szerintem, de valojaban igaz ra)
100Mbit = normal Ethernet (a mai PC-k seggeben legalabb ekkora "lehetoseg" van)
1Mbit = adsl user (1 felhasznalo) (vagy amilyenre elofizetsz max. 6Mbit pillanatnyilag, ha jol tudom.)
Aranyokat nezd!!! Ne a helyesirast. :DDD -
#114 okos lépés.
Nekem amióta a ISDN-el annak idején mgszivattak, büdös volt a matáv, a kis szemetek azzal vettek rá az ISDN-re, hogy az kell majd az ADLS-hez.
aztán kiderült, hogy megy sima analógon. Csak addig fizettem a két évig a havi 10.000-et, mocskos szemetek.
Még ha egy kicsit drágább volt is, Enternetes voltam és maradok.
-
ZlatanIbra #113 Megértettem mester. -
TheZsenyka #112 Bármilyen furcsa:
A BKV Rt. járművein való utazás egy ráutaló magatartással, a járműre történő fölszállással - tehát nem írott formában - létrejövő, általános szerződési feltételeket tartalmazó blankettaszerződés.
link -
Luminas #111 Esetleg el is magyaráznád, hogy értsem akkor megköszönném.. -
Pintyőke #110 Luminas: mondtam olyat, hogy az egyetemek adsl-t hasznalnak? :D Tisztan es erthetoen kiirtam mekkor a kapcsolat, es ha kicsit utana olvasnal, adsl 1G-s savszelesseggel nincsen. ;) Itt a szam aranyokon volt a hangsuly, de ugy latom gyors atolvasas utan szemrebbenes nelkul kotsz bele az irandomba, pedig nem az volt a celom, hogy ki provokaljam ezt beloled. Remelem azert nem sertettelek meg... Csokoltatlak. -
#109 Komolyan gondoltam amit írtam...
A nyomdát azért hoztam fel példának mert az egyikben én dolgozom, 2mbites Otthon csomagunk van, a volt axelero klub szerint a havi letöltésünk 110-130Gb körül volt (emilek, ftp, stb) és biztosan tudom nem volt warezolás. Viszonylag kis nyomda vagyunk. +ott a srác aki server backupot csinál. Nem mindenki warezol. -
ZlatanIbra #108 Jó, végülis ezzel a példával az a gond, hogy egy utas nem fog szerződést kötni a BKV-val, amiben ott van egy ilyen apróbetűs záradék. -
TheZsenyka #107 Ezt hesszeljétek, mármint ha még nem láttátok:
Az Externet sajnálatosnak tartja a T-Online diszkriminatív lépését saját előfizetőivel szemben. Minden olyan T-Online előfizetőnek, akinek a szolgáltató 'túlzott' letöltés miatt felmondott, egy hónap ingyenes, valóban korlátlan ADSL előfizetést ajánl fel.
Ügyes, nagyon ügyes. Jogos is. -
IoIa #106 Te nem értetted meg, amit írtam... -
#105 Nem szallithatja le, meg ha 1 tonna is. Hacsak le nem irja, hogy 500 kg feletti utasoknak csak napi 2 utat engedelyez. -
ZlatanIbra #104 A minőségi romlásból jönne a gazdasági gond. Ugyanis a Tré-Online inkáb kirugja kirugja azt a pár felhasználót, minthogy kicsit korszerűsítse a szolgáltatást. Így nem kell pénzt áldozni a fejlesztésre. -
Yv@n #103 Igen, csak épp nem történt szerződés módosítás. -
Luminas #102 Egyetemek nem ADSL-t használnak, hanem bérelt volnalat. Ugyanzt, mint a T-Com, UPC, etc.. Érdemes lenne megnézni egyébként ennek az árát is.
Mo-n letölteni legális (filmet, zenét)- ezt már vki tisztázta.
60 nap a felmondási idő, annyi idő alatt be is kötik az új netet - nem kell őket félteni. -
TheZsenyka #101 A probléma az, hogy itt gazdaságossági és nem minőségi problémát okozott a korlátlan letöltés... erre mit lépsz? -
IoIa #100 Rossz a példa. Nem nőtt meg egyik letöltő segge sem, mert maximálva volt a letöltési sebesség, vagyis sávszélességet nem vett el senkitől. Ha egy szolgáltató nem képes az összes felhasználójának egyidőben biztosítani a feltételeket, az ne szolgáltasson. -
#99 Így van! -
#98 persze, felmondhatod te is, ha kifizeted a hátralevő időre az előfizetési díjat +talán van még vmi leszerelési díj is (ha jól tudom, ez van a szerződésben, javítsatok ki, ha tévedek.)... -
ZlatanIbra #97 Ez a példa jó lenne de valamit kihagytál, tehát te se érted a gondot. Ha a "fószer" mondjuk 500 kg és miatta lassú az adott jármű, akkor már rontja a szolgáltatás minőségét egész nap és leszállítható. -
IoIa #96 Nem kell fizetni! ld #91 -
#95 Rohadt mocskos tetű ge*i banda, ezt már régóta tudjuk. Nagy számlagyáros pénzmosó maffia bagázs. -
#94 Ez van az origos cikk vegen: "(Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt., mely a Magyar Telekom-csoport tagja.)"
Szoval legalabb ennyi gerincuk volt. :) -
#93 itt a pont!
sajnos nekem üldözési mániám van (megvan az oka) és sajnos jobban hiszek abban, hogy a metszettfarkúak által pénzelt seggnyalú egyesületek és holmi hivatalok felhívták a figyelmet emberekre, akik túl sokat töltenek le.
Ugye, nem tudnak nekik ugrani, mert nehézkes (ugye egyes letöltések Mo-on MÉG legálisak), van egy állami (illetve állami eszközökkel szépen kiprivatizált seggnyaló cég, a Matáv és internetes kistestvére) akik hallgatva a fenti seggnyalók kérésének kirugdalták a sokat forgalmazó renitens egyéneket.
Sajnos látva a világ történéseit, a nagy testvér mindent figyel elvembe ez a történet is szépen bele illik.
lassan fingani sem tudunk, hogy a nagy testvér ne érezze.
Akkor csak szagoljad vazzeg! -
#92 Idézet St-től:
ennyit a "korlátlan" internetről...
én hetente átlag 50-60 gb szerverbackupot mentek le 3mbit adsl-lel, lehet hogy már postán van felmondó levél? na az nagyon frankó lesz...
Nem mindenki használja csak warezra a netet... -
IoIa #91 Egyoldalúan nem lehet szerződést módosítani, vagy számolnia kell azzal, hogy a felhasználó beint, és átmegy másik szolgáltatóhoz. Ilyenkor akármilyen hűségnyilatkozatot is tett a felhasználó, nem kell semmit sem fizetnie, illetve nem érheti retorzió. -
Luminas #90 Ha letiltom a szerveroldali 80-as portot, akkor hogyan nézed meg az sg.hu-t? Max másik gépen keresztül, vagy proxyval.. -
Pintyőke #89 Ize, szamoljunk csak! Vegyunk 300 Gbyte-s letoltest havonta. Tovabb vezetve, napi 10 Gbyte. Percenkent durvan 7Mbyte, azaz nagyjabol 117 kbyte/s. 1Mbit-es letoltes ejjel nappal. Tehat ha ez megszorozzuk 50-el, akkor 50Mbit-es savszelesseg foglalas!!! Ez pont fele egy normal PC-s halokartya sebessegenek. Ez lof@sz!!!!
Nezzuk csak maskepp. A legtobb egyetemen magyaro.-on a kimeno kapcsolat legalabb 1Gbit-es! Kolikban 100M-s halot kap mindenki aki igenyli (jobbhelyen, bocsi, ahol nincs ilyen) (tehat 2x-se az 50 ember savszelessegenek amihez hozzajuthat egy ember)!!! MEGSINCS KITOMVE A HALOZAT 100%-RA! Na azt ne mondja mar egy szolgaltato, hogy nincs savszelessege!!! Hisz vegulis az optikat a szolgaltatoktol berlik az egyetemek is, ill. az allambacsi szponzoralja nagy reszet. Tehat technikailga siman kell hogy birjak a mocskok.
A masik, hogy tenyleg jogellenes amit csinal ha nincs benne a szerzodesben a korlatozas! Arrol meg nem beszelve, hogy semmi koze sincs ahhoz, hogy ki mit tolt le es mennyit! Hisz en se biraskodhatok masok felett csak azert, mert epp olyat tett. Az a birak dolga, ill. a rendorsege. Ha gazos a srac mert sokat tolt, akkor a rendorseg kapja el, de a szolgaltatonak semmi koze hozza!!!
Penzehes idiota b****k!!! Tisztara mint a kiadok, csak epp a masik veglet. :( -
#88 Heh, szerintem elsiklunk a lenyeg felett: ugyanis figyelmeztetes nelkul mondtak fel, ezzel nem adva meg a lehetoseget a felhasznaloknak.
Tehat ha lett volna valami, mint pl. "Tisztelt Felhasznalo! Akadjon le a BitTorrentrol, kulonben picsanrugjuk!", akkor azt mondanam, hogy OK, rugjak ki. De igy? Masreszt IRC, UseNet, stb. szerverek uzemeltetesenel 10-20 gigas napi forgalom semmi. Mondjuk nem eppen ADSL-en kene ilyet uzemeltetni. :)
Annyit ehhez, hogy a chello a hatar 80 es 90%anal kuldd figyelmeztetot. De volt, hogy 30 giga helyett 70-80 jott le, es nem szoltak, nem volt korlatozas. Jo, mondjuk mi 5-en hasznaljuk, nalunk tenyleg csutkara van terhelve... :) -
#87 A lényeg nem azon van, hogy mit és miért töltöttek
le, hanem hogy ha KORLÁTLANNAK hírdetnek valamit.. ráadásul a szerződésben sincs semmilyem kitétel, akkor milyen jogon műveli ezt a T-Online???!! -
TheZsenyka #86 Gondoljátok el:
Fószer megveszi a BKV bérletet, és gyanútlanul elkezdi intézni a dolgait a városban. Tagot lekövetik, és kiderül, hogy egész nap utazik. Bakker, ez kurva gáz!!!
-Uram, legyen szíves elhagyni a járművet...
-De hát érvényes bérletem van!?
-Az lehet, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy egész nap, a hónap minden napján itt eszi a fene magát a tömegközlekedési járműveken. Tessék leszállni!
-Nem, nekem bérletem van, és a bérlet korlátlan számú utazásra jogosít fel!
-Srácok, kapjátok meg a tagot és rakjátok le az arcát a buszról! És meg ne lássuk itt magát mégegyszer! -
IoIa #85 Ez igen! Látszik, hogy nagyon értesz a dologhoz. A munkahelyi hálón csak a 80-as (WEB), 25-ös és 110-es (levelezés) standard portok voltak engedélyezve. Minden rovábbi nélkül lehet ezeken a portokon is bármi, az eredeti rendeltetésétől eltérő dolgot is csinálni. Tapasztalatból mondom!!!
Akár FTP-zni, akár streaming zenét vagy videot, vagy akár egyebet... Egy a lényeg, hogy a szerver ezeken a portokon dolgozzon, és hogy a user is tudja ezt... -
#84 egyetértek. -
#83 Még szerencse ,hogy lementettem az akkori reklámot....
Ez azért már dúrva , ilyen csak ebben a kúrva országban lehetséges...
Akinek van esze az nem itt köt szerződést:( -
#82 Én nagyon megszívtam ezel a geci szolgáltatóval
Megrendeltem az aDSL wlant kb 2 hónapja.
Minden jó egyszercsak jön egy 25 ezres számla..
16 ezer forint a wlan ruter+ adapter + a 1,5 havidíj...
Csakhogy amikor megkötöttem a szerződést ,mindenhol agyba főbe reklámozták ,hogy ez a csomag tartalmazza a ruter és au adapter árát is.
Ez a dolog mindenhova le volt írva kivéve a szerződésbe, mert ott ezeket a kiegészítőket meg se említik. Mellesleg már átírták az axelero honlapján -
TheZsenyka #81 Barmok gyülekezete. Melyik marketing guru hagyott jóvá ekkora, látnoki képességek hiányában is jól előre láthatóan negatív reklámot gerjesztő döntést? -
Luminas #80 Ez sajnos igaz, pedig technikailag annyi az átállás hogy más a felhasználóneved és a jelszavad.
Ez is a szabad versenyt akadályozza. -
aaaaa #79 Persze elhiszitek a süketelést , hogy azért drága, mert a sokat letöltők miatt több sávszélt kell venni. Nagyon szép, hogy ilyen hazugságokkal egymásnak lehet ugrasztani az embereket, közben a szolgáltató meg jót röhög rajtatok.
"Szegény" szolgáltató az összes felhasználó ÁTLAGÁBAN így nem havi 10000-Ft-ot keres egy előfizetőn, csak 9980-at és ezért kénytelen lesz havi 2000 ft-tal megemelni a havídíjat, nehogy "veszteség" érje... -
Luminas #78 Úgy ítélek, ahogy akarok, mert nem vagyok sem rendőrség sem bíróság. Így bizonyítékok helyett csak a gyakorlatot kell ismernem.