Hatósági vélemények a T-Online felmondásokról

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez a példa jó lenne de valamit kihagytál, tehát te se érted a gondot. Ha a "fószer" mondjuk 500 kg és miatta lassú az adott jármû, akkor már rontja a szolgáltatás minõségét egész nap és leszállítható.
Nem kell fizetni! ld #91

Crokin
Rohadt mocskos tetû ge*i banda, ezt már régóta tudjuk. Nagy számlagyáros pénzmosó maffia bagázs.<#violent>

Repatarurgyán

h4x0r
Ez van az origos cikk vegen: "(Az kiadója a T-Online Magyarország Rt., mely a Magyar Telekom-csoport tagja.)"
Szoval legalabb ennyi gerincuk volt. 😊

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Frank99
itt a pont!

sajnos nekem üldözési mániám van (megvan az oka) és sajnos jobban hiszek abban, hogy a metszettfarkúak által pénzelt seggnyalú egyesületek és holmi hivatalok felhívták a figyelmet emberekre, akik túl sokat töltenek le.
Ugye, nem tudnak nekik ugrani, mert nehézkes (ugye egyes letöltések Mo-on MÉG legálisak), van egy állami (illetve állami eszközökkel szépen kiprivatizált seggnyaló cég, a Matáv és internetes kistestvére) akik hallgatva a fenti seggnyalók kérésének kirugdalták a sokat forgalmazó renitens egyéneket.
Sajnos látva a világ történéseit, a nagy testvér mindent figyel elvembe ez a történet is szépen bele illik.

lassan fingani sem tudunk, hogy a nagy testvér ne érezze.

Akkor csak szagoljad vazzeg!

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

artschi
Idézet St-tõl:
ennyit a "korlátlan" internetrõl...
én hetente átlag 50-60 gb szerverbackupot mentek le 3mbit adsl-lel, lehet hogy már postán van felmondó levél? na az nagyon frankó lesz...

Nem mindenki használja csak warezra a netet...

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Egyoldalúan nem lehet szerzõdést módosítani, vagy számolnia kell azzal, hogy a felhasználó beint, és átmegy másik szolgáltatóhoz. Ilyenkor akármilyen hûségnyilatkozatot is tett a felhasználó, nem kell semmit sem fizetnie, illetve nem érheti retorzió.

Ha letiltom a szerveroldali 80-as portot, akkor hogyan nézed meg az sg.hu-t? Max másik gépen keresztül, vagy proxyval..
Ize, szamoljunk csak! Vegyunk 300 Gbyte-s letoltest havonta. Tovabb vezetve, napi 10 Gbyte. Percenkent durvan 7Mbyte, azaz nagyjabol 117 kbyte/s. 1Mbit-es letoltes ejjel nappal. Tehat ha ez megszorozzuk 50-el, akkor 50Mbit-es savszelesseg foglalas!!! Ez pont fele egy normal PC-s halokartya sebessegenek. Ez lof@sz!!!!

Nezzuk csak maskepp. A legtobb egyetemen magyaro.-on a kimeno kapcsolat legalabb 1Gbit-es! Kolikban 100M-s halot kap mindenki aki igenyli (jobbhelyen, bocsi, ahol nincs ilyen) (tehat 2x-se az 50 ember savszelessegenek amihez hozzajuthat egy ember)!!! MEGSINCS KITOMVE A HALOZAT 100%-RA! Na azt ne mondja mar egy szolgaltato, hogy nincs savszelessege!!! Hisz vegulis az optikat a szolgaltatoktol berlik az egyetemek is, ill. az allambacsi szponzoralja nagy reszet. Tehat technikailga siman kell hogy birjak a mocskok.

A masik, hogy tenyleg jogellenes amit csinal ha nincs benne a szerzodesben a korlatozas! Arrol meg nem beszelve, hogy semmi koze sincs ahhoz, hogy ki mit tolt le es mennyit! Hisz en se biraskodhatok masok felett csak azert, mert epp olyat tett. Az a birak dolga, ill. a rendorsege. Ha gazos a srac mert sokat tolt, akkor a rendorseg kapja el, de a szolgaltatonak semmi koze hozza!!!

Penzehes idiota b****k!!! Tisztara mint a kiadok, csak epp a masik veglet. 😞
h4x0r
Heh, szerintem elsiklunk a lenyeg felett: ugyanis figyelmeztetes nelkul mondtak fel, ezzel nem adva meg a lehetoseget a felhasznaloknak.
Tehat ha lett volna valami, mint pl. "Tisztelt Felhasznalo! Akadjon le a BitTorrentrol, kulonben picsanrugjuk!", akkor azt mondanam, hogy OK, rugjak ki. De igy? Masreszt IRC, UseNet, stb. szerverek uzemeltetesenel 10-20 gigas napi forgalom semmi. Mondjuk nem eppen ADSL-en kene ilyet uzemeltetni. 😊

Annyit ehhez, hogy a chello a hatar 80 es 90%anal kuldd figyelmeztetot. De volt, hogy 30 giga helyett 70-80 jott le, es nem szoltak, nem volt korlatozas. Jo, mondjuk mi 5-en hasznaljuk, nalunk tenyleg csutkara van terhelve... 😊

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

NuCLEARScoRp
A lényeg nem azon van, hogy mit és miért töltöttek
le, hanem hogy ha KORLÁTLANNAK hírdetnek valamit.. ráadásul a szerzõdésben sincs semmilyem kitétel, akkor milyen jogon mûveli ezt a T-Online???!! <#violent><#violent>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

Gondoljátok el:

Fószer megveszi a BKV bérletet, és gyanútlanul elkezdi intézni a dolgait a városban. Tagot lekövetik, és kiderül, hogy egész nap utazik. Bakker, ez kurva gáz!!!
-Uram, legyen szíves elhagyni a jármûvet...
-De hát érvényes bérletem van!?
-Az lehet, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy egész nap, a hónap minden napján itt eszi a fene magát a tömegközlekedési jármûveken. Tessék leszállni!
-Nem, nekem bérletem van, és a bérlet korlátlan számú utazásra jogosít fel!
-Srácok, kapjátok meg a tagot és rakjátok le az arcát a buszról! És meg ne lássuk itt magát mégegyszer!

Ez igen! Látszik, hogy nagyon értesz a dologhoz. A munkahelyi hálón csak a 80-as (WE😎, 25-ös és 110-es (levelezés) standard portok voltak engedélyezve. Minden rovábbi nélkül lehet ezeken a portokon is bármi, az eredeti rendeltetésétõl eltérõ dolgot is csinálni. Tapasztalatból mondom!!!
Akár FTP-zni, akár streaming zenét vagy videot, vagy akár egyebet... Egy a lényeg, hogy a szerver ezeken a portokon dolgozzon, és hogy a user is tudja ezt...

artschi
egyetértek. <#worship>

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Arthas
Még szerencse ,hogy lementettem az akkori reklámot....
Ez azért már dúrva , ilyen csak ebben a kúrva országban lehetséges...
Akinek van esze az nem itt köt szerzõdést😞

Arthas
Én nagyon megszívtam ezel a geci szolgáltatóval
Megrendeltem az aDSL wlant kb 2 hónapja.
Minden jó egyszercsak jön egy 25 ezres számla..
16 ezer forint a wlan ruter+ adapter + a 1,5 havidíj...
Csakhogy amikor megkötöttem a szerzõdést ,mindenhol agyba fõbe reklámozták ,hogy ez a csomag tartalmazza a ruter és au adapter árát is.
Ez a dolog mindenhova le volt írva kivéve a szerzõdésbe, mert ott ezeket a kiegészítõket meg se említik. Mellesleg már átírták az axelero honlapján

Barmok gyülekezete. Melyik marketing guru hagyott jóvá ekkora, látnoki képességek hiányában is jól elõre láthatóan negatív reklámot gerjesztõ döntést? <#eplus2>

Ez sajnos igaz, pedig technikailag annyi az átállás hogy más a felhasználóneved és a jelszavad.<#rinya>
Ez is a szabad versenyt akadályozza.
Persze elhiszitek a süketelést , hogy azért drága, mert a sokat letöltõk miatt több sávszélt kell venni. Nagyon szép, hogy ilyen hazugságokkal egymásnak lehet ugrasztani az embereket, közben a szolgáltató meg jót röhög rajtatok.
"Szegény" szolgáltató az összes felhasználó ÁTLAGÁBAN így nem havi 10000-Ft-ot keres egy elõfizetõn, csak 9980-at és ezért kénytelen lesz havi 2000 ft-tal megemelni a havídíjat, nehogy "veszteség" érje...
Úgy ítélek, ahogy akarok, mert nem vagyok sem rendõrség sem bíróság. Így bizonyítékok helyett csak a gyakorlatot kell ismernem.
Ja, megtehetik, h beveszik az ASZF-be, hogy ennyi-annyi korlát van, az elõfizetõk meg mind megtehetik, hogy jól felmondják a szerzõdést (akik korábban kötötték), mert a szolgáltató egyoldalúan módosított.
Piacot a kicsiknek!!!
Egy Chellos
Frank99
ez nem biztos.

ne ítélj elõre! Te sem vagy rendõrség, sõt bíróság sem!!!!

Frank99
és a szolgáltató Rendõrség vagy mi?

MI KÖZE VAN AHHOZ, HOGY MIT CSINÁL A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVÕ?

Ha majd szól a rendõrság BASZVA vagy a többi, akkor OK.
addig ilyet nem tehet!
Remélem per lesz belõle, és remélem +nyerik, vagy egy jó nagy bírságot akasztanak a nyakukba.

a Chello-nál is jogszerûtlen volt, ha jól emléxem...

Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? 😄 Ennek az 50 embernek a 90%-a rendelésre tölti le a warezt, jó kis 1000 Ft/CD-ért..

Ha általánydíjat fizetsz a vízért, akkor egésznap folyatod a vizet? Persze, mert megteheted..
Frank99
figyelj csak!
Mo-on LEGÁLIS a ZENE és FILM letöltés!

Tehát ha egész nap húzok lefelé zenét és filmet TÖK mindegy honnan, SENKINEK sem lehet ezért ugatni, fõleg hogy KORLÁTLAN netrõl van szó.

Nem sok mindent töltök le, de gyakran elérem a 80 GB-ot.

Könnyen pofázik a MATÁV-cég, mert Õ szerel minden MATÁV területen pl. Enternet ADSL-t is, várni is kell rá rendesen, mert mindig a T-Online-osokat szerelik elõször, utána a többit, csak hogy kibaxanak velük.
1,5 hónapja szereltettem a cégben ADSL-t, csupán 5x kellett telefonálnom, csekély 4 hét alatt kötötték be...., persze azért sem T-online-t, hanem Enternetet...

PyRex
Ne legyél már ENNYIRE naív... ^^

Szerinted a T-Online nem tudja, hogy ki is az elõfizetõje? Mondom: tuti régebb óta figyelték már az emberkéket.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
"Ez ugyanis technikai probléma, oldja meg a T-Online ahogy tudja."

2 lehetõsége van:

Kirúgja azokat akik nagyon durván sokat töltenek...

vagy...

Vesz még sávot belföldre és külföldre egyaránt és MINDENKINEK emeli a havidíját.

Melyik a jobb?

Inkább te gondold meg mekkora hülyeségeket írsz ide.
PyRex
Anno a chellónál is ez volt... Emlékezzetek vissza: fair use policy-nak hívták és az elején nem volt meghatározva konkrét adatmennyiség...

Frank99
sajnos egy ilyen váltás ADSL ügyben 1 hónap Net-telenséget jelent, mert jön a MATÁV, leszerel, és szépen kivárja a határidõ végét, és akkor szereli fel a másik szolgáltatót.. (persza ha MATÁV területen vagy...)

Omegared
Sok okos beszél itt minden sületlenséget...
Arra senki nem gondolt hogy esetleg cégek voltak az net végén (pl egy grafikai stúdió vagy nyomda, és naponta jön vagy 300 20-25Mb-os emil, esetleg ftp-rõl a fix meló???)? Rohadt sok cég vesz otthon csomagot. Mert megtehetik...
Logika. Csak ennyi kell.

Igazából ha elkezdi bevezetni a forgalomkorlátot, akkor az egy érdekes helyzet lesz. Szerintem nagyon sok usert elveszíthet, lévén ha bevezet valami korlátot mondjuk a mostani netemre, akkor olyan hirtelenséggel mondom fel, ahogy még nem láttak szerzõdést felbontani, és húzok át olyan szolgáltatóhoz ahol akkor még nincs korlát, és bizony ezzel az egésszel az nyer majd, aki a legkésõbb vezeti be a korlátot, vagy egyáltalán nem teszi ezt meg (ami nehezen elképzelhetõ, ha általánossá válik).

Mindenesetre az biztos hogy ahhoz a szolgáltatóhoz semmiképp nem térek majd vissza, ami az egész árhullámot elindította.

Akkor olvasd el, amiket írtam. (nem korlátot lépett át egyik se, hanem mivel túl sokat töltöttek rontották a szolgáltatás minõségét, a szerzõdés szerint ilyenkor el lehet küldeni õket a francba)
Az meg egy vicc, hogy ez a felhasználók érdekében történik, mivel, hogy a sokat tötögetõk elveszik a sávszélességet a többiektõl. Ez ugyanis technikai probléma, oldja meg a T-Online ahogy tudja. Vagy ne hirdessék a szolgáltatásukat korlátlannak, ami ugyan jól hangzik, de láthatólag mégsem jelent korlátlanságot, tehát hazudtak.

"De én ezt a T-Online-nél nem nevezném korlátnak, mert a korlát az mindenkire egyértelmûen vonatkozik, itt meg az 50 legdurvább emberekrõl volt szó..."
-tehát az az 50 nagyon "durva" ember átlépett egy bizonyos korlátot, ami ráadásul nem is volt elõre lefektetve, hanem utóla önkényesen meghatározva. Szerintem nem jogszerû a felmondás indoklása. Ugyanis egy korlátlan letöltésnél nem lehet arra hivatkozva megszüntetni a szerzõdést, hogy "túl sokat tölt", lévén, hogy korlátlan, tehát elvileg bármennyit is lehetne tölteni.
A T-Online-t meg fogják büntetni.

Úgylátszik, ma Magyarországon a szolgáltatóknak mindent szabad! ... Van két tábor. A szolgáltató és a (mindennek) kiszolgáltatott.

Amíg Axelero volt, tudtommal nem volt semmi ehhez hasoló "botrány". Hát ennyit a T-rõl.
Asperot
Szerintem pedig már most eljutottunk oda hogy rövid idõn belül megjelenik egy határérték a T-online szerzõdésekben. Nem hogy logikus de már szükséges lépés, hisz minden új ügyfél ---ismerve a történetet- a korlátok után fog érdeklõdni.

Ahány ház, annyi baj legyen.

Ha vki elkezd hencegni, hogy mekkora a parkolója, ne csodálkozzon, ha beállok egy csõrös Peterbilttel...

PyRex
Mondom, szvsz ez a korlátos ADSL elõszele....

Ez a reklám, hogy korlátlan letöltés csak egy jó reklémfogás volt a chelloval szemben,és most kicsit takarítani kell a felhasználók között.
PyRex
Nem, és mégcsak a netem sem az. Egyszerûen csak nem tetszik az emberek határtalan pofátlanásga, ennyi 😊

T-etveknél dolgozol? Bocsi de ezt már megkellett kérdeznem. Ajánlom figyelmedbe: "Az ígéret szép szó, ha betartom úgy jó." A többi pedig eltörpül ez mellett. Akinél a pénz azé a hatalom. <#gonosz2>

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

PyRex
Így van, ezzel teljesen egyetértek!

Jah és a problémám nem az, hogy jövõ hónapra 500G letöltést terveztem, és most veszélyeztetve érzem a netemet 😊 Egyszerûen azért van korlátlan csomagom, mert nem szeretem, ha korlátoznak, ezért ezt köttettem, és ezt fizetem lassan 4 éve. És most hirtelen átbaszva érzem magam...és az a helyzet, hogy szerintem vagyunk most így ezzel páran.

A fõ gond az, hogy nincs papírra vetve hogy mégis mi a korlát, mitõl kezdve esik az én letöltésem a többi felhasználó netjének rovására, így pedig elég lazán saját kénye kedve szerint értelmezheti a szolgáltató, és ha épp úgy érzi, hogy õt zavarja az hogy páran még mindíg sokat töltenek, akkor legközelebb azokat dobja el. És ez eléggé egyoldalú szerintem.

Nekem nagyon úgy rémlik hogy a fennmaradó összeget...legalábbis szerintem anno mikor kezdtem még úgy volt.

De ez megint csak a T-online gondja. Ne reklámozza korlátlan csomagként, és akkor nem kerül ilyen kellemetlen helyzetbe. Egyértelmû hogy a sávszél véges, és valahol elõbb utóbb befigyel egy bottleneck, ha mindenki ezerrel akar tölteni. Azon persze érdemes elgondolkozni, hogy a net szolgáltató bont most, nem a fizikai hálózat szolgáltatója, pedig a sávszél azon múlik...az új szolgáltató pedig vígan tolja majd ugyanazon a fizikai hálón a sebességet az elõfizetõnek, szóval valahogy erõsen kifogás szagú az egész.

PyRex
Nézd ez tõlünk nyugatra elfogadott, hogy felmondanak az ilyen embereknek. A chello legalább normálisabb ilyen szempontból, mert pl. 5MBit-rõl 60GB után is 512K-ra korlátoznak, ami még mindig egészen tûrhetõ, ráadásul õk nem titkolják.

De én ezt a T-Online-nél nem nevezném korlátnak, mert a korlát az mindenkire egyértelmûen vonatkozik, itt meg az 50 legdurvább emberekrõl volt szó...

PyRex
Szerintem nem a fennmaradó összeget kell kifizetni, hanem az addigi havi kedvezményeket. De lehet rosszul tudom.

TothLaci
Ez lehetséges. Biztos titokban tartják, mivel ha kiderülne, mindenki váltana egybõl.