397
-
Luminas #157 Egyébként a módszer nevét leírnád plz, csak h utánna tudjak nézni. Vhogy kiment a bukismból pontosan h is kell ezt csinálni ^^ -
#156 hát nálunk nincs probléma a tonline-nal mert a település másik felére azt mondták hogy ide bizony nem fogunk kábelt kihúzni, s nem lesz adsl-etek. -
Pintyőke #155 h4x: ize, te nyertel. :DDD -
Pintyőke #154 h4x :DDDD -
Pintyőke #153 Yv@n: es merre dolgozol OTT? :D -
#152 Maradjunk annyiban, hogy a koli rendszergazdaja egy par uveg nuklearis uditoital segitsegevel jobb belatasra birhato... :) -
Pintyőke #151 Luminas: manapsag mi megbizhato? Oszinten! :D Ha nagyon kell meg lehet mondani azt is, hogy hany gep csucsul mogotte. Egyebkent nem nagyon zavarja a gizdakat a dolog, hogy a koliban hany gepet kotnek ra, lenyeg, hogy ne barbarkodjanak rajta. A WLAN mar egy picit erzekenyebb tema!
ui.: mutass nekem olyan embert aki nap mint nap egyesevel nezi a portokat es sniffeli ki mit csinal. Nincs ilyen, foleg nagy savszelessegnel. Az egesz switchelt halot le lehet terhelni egy ilyen logolassal! Na, csak azert irtam, hogy lehetseges ez is, tehat nem szabad kizarni a tenyt. -
#150 És nem bontják minden felhasználó szerződését, hogy bocs, de fogjátok vissza magatokat! -
#149 De az elvileg csak a KOLI sávszélét terheli, ők meg fixet kapnak. -
Yv@n #148 Maradjunk csak annyiban hogy tavasszal bővítették fel a vonalat 20 gigabitre, megnyugodhatsz :) Amúgy onnan vettem, hogy spec ott dolgozom. -
#147 Leven, hogy a NATolo gep figyeli a sessionoket, ezert a kimeno csomagok teljesen olyannak tunnek, mintha egy geprol jonnenek. Nincs semmifele megkulonboztetes. Forrasnak ajanlanam Fenyo Bandi nagy, kek konyvet (Andrew S. Tannenbaum: Szamitogep halozatok, jol hasznalhato T-Onlag alkalmazottak artalmatlanna tetelehez :)) -
Luminas #146 Tudtommal ez a módszer nem 100%-osan megbízható. Bár senki nem mondta h annak kell lennie ahhoz, hogy szóljanak :) -
#145 De nincs benne apróbetű, hogy mekkora lehetek. -
Pintyőke #144 h4x: lebukas eselye konvergal a nulla fele. :) De lehetseges. Most nem reszleteznem, mert oldalakat tudnek errol irni. Lenyeg, hogy lehetseges! Kicsit olvass utana a halozat mukodes mellyebb leirasaiban is. ACK, cel- ill forrascim stb. Siman kideritheto, csak legyen az aki kimolyolja neked a logot. -
#143 Es hogyan? Ok csak azt latjak, hogy van 4-5 kapcsolatom egy-egy szerverrel a 89.xxx.xxx.xxx IP-cimrol. Mellesleg nem volt kikotve, hogy hany gep lehet, csak az, hogy egy ponton vehetjuk igenybe. A beszerelo csavok lattak, hogy 2gep/fo volt a technologiai suruseg, megsem figyelmeztettek, es nem volt gondunk belole. Mellesleg az 1 gep ugyanannyiba kerul nekik, mint az 5 (savszel+limit eloszlik)... -
#142 Nem szállítható le, ugyanis a BKV vagy akármilyen más tömegszállító cég az ülő- és állóhelyek függvényében nyújt szolgáltatást. Vagyis akkor vagy kivonható a forgalomból, ha nem férsz fel a buszra. És azt hiszem akik használják a BKV járműveket nap mint nap, azok tudják, hogy akkor is felszállhatsz, ha nem tudsz. Viszont emelik is az árakat. Pedig monhatnák, hogy nem emelünk, viszont nem indítunk járatokat...
Illetve nem mondhatja, mert közszolgálatot végez. Egy ideig a Matáv is azt végzett. A T-Online már nem. Vagyis akkor mond fel, ha akar. -
Pintyőke #141 h4x: azt mar nem detektalja, de ha ugyes es nagyon turelmes vagy, csomagfigyelessel ki lehet szurni az ilyet! ;) Aztan jon a kovetkezmeny... :D -
#140 Nem bridge, hanem NATolt halo. Ha azt detektaljak, akkor leszopom magam. Mint Marlyn Manson... :) -
jefferson83 #139 Ezt jobb helyeken diszkriminációnak nevezik és törvényileg tiltott dolog :P -
Pintyőke #138 Vy@n: Szamit a NAT? Savszelessegben bizti nem. Gigas trunk-ot kap a koli. :) Raadasul a 20G-s suletlenseget nem tudom honnet vetted. :) 2G a kimeno savszelesseg pillanatnyilag. Az 1000-est meg a karbantartasert kell fizetni, nem a netert. De ha ugy jobban hangzik, akkor am legyen. Meg mindig megeri! ;) -
#137 Egyébként röhögünk ezen, de én például úgy tudom, hogy ha megveszek egy autót, akkor az korlátlan utazásra jogosít fel. Ehhez képest Londonban, és más európai nagyvárosokban, ha nagy a tömeg, vagy szennyezés, tehát rontom a város minőségi szolgáltatásait, akkor kitiltják a páratlan rendszámú autókat a városból mondjuk. -
#136 -
#135 Én június 2.-án rendeltem meg azzal a reklámszlogennel, hogy náyr végéig ingyen. Na mikor szerelték be? Októberben. A reklámot mikor is hírdették meg? Május 25? Köszi! -
Yv@n #134 Azért tegyük hozzá hogy az sem a tejjel mézzel folyó kánaán ;) Előszöris SZIE kolesz NAT-olva van meseszépen, másodszor kicsit szűrve is, eztán pedig a központi routerekben még kicsit alacsonyabb prioritása is van az egésznek qos-ből állatva. Persze még ígyis legszarabb esetben is nagyon jó kis net az, főleg mivel év elején a bejövő sávszélt megdobták 20 gigabitre...
Amúgy a kollégiumban egy végpont havi díjja asszem egy ezres, és a legjobb az volt, mikor pár hónapja valami okos arc nekiállt vergődni, hogy ez nem piaci ár, és rablás :) -
Pintyőke #133 Luminas: azert nem egeszen jo pelda, mert az adott esemeny egy pontra osszpontosul es nem nagy teruletekre. ;) Hasonlatnak azert elmegy. -
#132 Nem, mert egy másik fórumon megszólalt egy egyéni előfizető, aki így járt. -
#131 Szerintem bele van kalkulálva. 50 ember nem tud ekkora kárt termelni a cégnek, mint amit mondanak, ebbe már az is bele van kalkulálva szerintem, hogy ennyit kirúgunk, ezután még ennyi el fog menni önszántából, és nekünk pedig pont a maradékra van kapacitásunk. -
Pintyőke #130 h4x: lelemenyes dolog. :) Ugy tunik ot nem hasznalnak Cisco switcheket. Szepen be lehet allitani, hogy ha bridgeles vagy mas hasonlo dolgot eszlel akkor letiltja az adott portot. Jol lehet szivatni az ilyennel a nepet. :D Hehe. :DDD -
#129 Ja, korlátlan net korlátolt embereknek! -
Luminas #128 "Lasd a GSM halozatokat nagyobb esemenyek korzeteben (habar ez annyira nem jo pelda)."
Tökéletes pl. elég csak a szilveszterekre gondolni. SMS spam mindenhonnan, alig lehet elküldeni, és akkor is csak órák múlva érkezik meg. (bár lehet most már nem - már kinőttem ebből) -
#127 Nalunk Veszpremben sokan "lopjak" a kolis netet egy WLAN ezkozzel... -
#126 Csakhogy az én seggem nem korlátlan. -
#125 Egen, az a film kituno pelda. Megyek, le is toltom... -
Pintyőke #124 Luminas: BME, SZIE... Ezeken a helyeken siman kapsz 100M-s halot tisztan a geped seggebe! Aztan nyalhatnak a szolgaltatok a kemeny 3M-s netjukkel! :D
Egy erdekesseg, megint szamok csak hogy lassatok: szamoljunk ugy, hogy minden user 5M-s adsl kap alapbol. 10Gbit-es savszelesseg szolgaltoto berkekben mar ne szamit nagyon nagynak!!! Ezt ugy kell elkepzelni, hogy nagyobb alkozpontok (megyenkent) ilyen savszelesseggel is ketyeghetnek! Akarhogy is szamolok 2000 felhasznalot jelent ugy, hogy mindenki maximalis 5M-s savszelesseggel tolt le EGYSZERRE! Na de ugyebar a nagytobbseg nem tolt le ennyivel, fokepp egyszerre. :)
Meg annyit megjegyeznek, hogy nem kizart az, hogy ha mindenki egyszerre hasznlana teljes kapacitasaban a netet, akkor kisebb osszeomlast eredmenyezne a rendszerben. Lasd a GSM halozatokat nagyobb esemenyek korzeteben (habar ez annyira nem jo pelda). Altalaban atlag statisztika alapjan szamoljak a boviteshez szukseges eredmenyeket. Pl.: Amint elere az "X" savszelesseg 60%-os kihasznaltsagot, akkor kotelesek boviteni az eszkozparkon, hogy az kesobbiekben ne legyen problema. Remelem erthetoen fogalmaztam. -
Yv@n #123 A hivatali patkányok c. filmből jut eszembe a figura, aki mikor valami sérelem érte halkan megjegyezte, hogy "...akár fel is gyújthatom az irodát..." -
#122 Bizony.
250 K-val megy nekem is, és nem kértem, kaptam ingyé'...
Inkább csináltak volna kisebb (olcsóbb) csomagokat azoknak, akik imserkednének a Nettel, de drágálják... -
#121 Csak annyit, hogy ha apammal probalnak eljatszani ezt, akkor az egesz T-Offline irodat raboritana a marketdroidokra... :) -
Luminas #120 ok, már kezdem érteni mire gondolsz és mit miért szoroztál :D bár nem attól amit most mondtál :P nem vagyok kolis, de ebből azt vettem ki, hogy job koleszokban aki kér annak adjak 100mbites netet? -
#119 Én azért megnézném, hogy hány előfizetőjük van, mekkora forgalommal, mennyi bevétellel, és mekkora forgalom ehhez képest a pár tíz csávó, aki sokat forgalmaz.
És mondjuk ha kijön, 5-10 %, akkor az sok???
Hány milliárd marad is náluk?
Innen kellene elindulni, de ezek ugye nem publikus adatok. -
Pintyőke #118 Yv@n: ismetelni tudom onmagam: "Penzehes idiota b****k!!! Tisztara mint a kiadok, csak epp a masik veglet. :("