340
-
Fenjoy #59 nos nos:) előszőr is lehet hogy csak nekem tünt fel de ez még béta... nem kéne messzemenő ocsárlásokba kezdeni... majd mikor itt lesz a Vista kedves win-fóbiások:) A másik meg... ez a teljesitmény-para... basszus ki jön egy uj játék... szinte mindenki menekül venni uj videkártyát... itt meg...fujj :) érdekes és egyben szélsőséges hozzáállás... amugy 1 Gb ram, jövőre nem nagy dolog... most sem az:)
Nem tudom mi ez a "pánik" értelmét nem láttom... a hardver iparnak Win nélkül is fejlődnie kell...a végén az lesz a sok beteg reakciója hogy a Win miatt kell erősebb gépet vennie... MegaLoL...
Elnézést a Sorokért:) -
#58 IGEN! Gyorsabban! Mondhatom neked kiscuncikám! És ez még mind semmi! A Vezérlőpult grafikailag is többet szebb lett és opcionálisabb is, és látod ennek ellenére gyorsabban nyilik meg! Szal, megszívtad!
Mellesleg a Linux alatt mennyi idő, amíg megnyíilik az ő "vezérlőpultja" (vagy freebsd control center stb)? Mert hát tapasztalataim szerint igen csak lassúcska. Nevetséges, hogy sok linux fan és Windows fóbiás milyen ocsmányságokat képes hazudni, csak azért, mert kisebbségi komplexusuk van a Nagy Microsoft Windows mellett. -
#57 nemigaz hogy az ms mindenkire ráerölteti a saját akaratát. mindent erőltetnek, az indexelő szolgáltatásnak is 0 értelme van. -
burninhell #56 széééép
ez má el se indul majd a gépemen :)
így sokan linuxra mennek majd :) -
Mihail #55 Most akkor jó lassú lesz az a rendszer is..
Nem az lenne a lényeg hogy létrehozzanak végre egy olyan windowst ahol minden felhasználó beállíthatja hogy telepítés után milyen jellegű taskokra legyen a hangsúly fektetve? -
#54 az a negyede:D ennyit se tudsz?:D te tudor:) És igaz is egy 1997-es Linux kiadáshoz, csak most az a baj, hogy nem 1997-t írunk, hanem 2006-ot (amikor Vista megjelenik) és ez 10 év...
másrészt, Vista BETA már most meglőzte a Linuxot, csak szolok, hogy tudd... Mindenki a Vistaval foglalkozik, keresi, tölti le. Linux életében nem volt ennyi érdeklődés feléje, mit az elmult par nap alatt Vista felé:) -
CyrSyS #53 Nos ha nem lenne erős középkategóriás gépem én Windows 2000 with SP4-est használnék mert én nagyon szerettem! Minden ami nekem kellett futott rajt. De sajnos mondhattam le róla és XP! Már mondjuk megszoktam tehát nincs vele gondom. A vista biztos jobb lesz de igaz lassabb lesz sztem is! -
Emmegki #52 Haladunk a korral. A számítógépek teljesítménye mondjuk 10x-ese a 8 évvel ezelőttinek. Gyorsabban nyílik-e meg ma a vezérlőpult mint akkor? -
Emmegki #51 A Windowsokkal az a baj, hogy a csicsa leszedése után is lassabb az újabb verzió mint a régi. Egyik programom tesztelésekor észrevettem, hogy a BitBlt API eljárás 3x-5x gyorsabb 98-on mint XP-n. Pedig ez a BitBlt csak egy alap memóriábantúrkáló 2Dgrafika fícsör. -
Emmegki #50 Hmmm, jó lesz ez a Vista. Ha megjelenik váltok a Win98-ról. Talán Win2000-re. -
CyrSyS #49 Ja meg igaz hogy gépigénye a linuxnak hát a Vista felének a fele -
CyrSyS #48 KDE 3.4.x verziójú GUI-k simán veri a Vista felületét,már csak abból a szempontból is hogy sokkal testreszabhatóbb a felület olyannyira hogy láttam már olyan KDE-t amire mindent mondtam (Gnome,Icewm) csak azt nem hogy ez KDE oly szépen nézett ki! Nem is gondoltam volna hogy ennyire testreszabható! Személyes magán véleményem hogy a linuxot nem fogja a windows megelőzni. legalább is a Vista még nem! -
wmatyi #47 Számomra az a furcsa, hogy egy KDE felületű Linuxhoz nem kell NASA erőgép (nem beszélve a stabilabb működéséről) és a képek alapján nem csúnyább mint a windows visa felülete.
Talán nem véletlen, hogy a Linuxra megjelenő felhasználói programok száma évről évre arányában növekszik... -
#46 Aha.. mert amuyg SOHA senki nem vesz uj hardvert, csak az MS oprendszerek miatt... GG
Komolyan, most bevallom itt nektek, hogy NEKEM FÁJ, hogy ilyen sok hülye van. -
#45 1: Fuj csicsa! Minek ez ilyen átlátszó csiliválé? fuj fuj, nem tetszik
2: Gyááá, ilyen csicsa, és egy atomerőmű kell neki, fu fu...
Nos, ha ugyse tetszik, és senki se használja csiliválés átlátszó skint, akkor miért kell hogy sírjon a szája?
A Vista nem 10 évvel ezelőtti gépekre készül. Jóhogynem azért rinyáltok itt, hogy a HL2 meg Doom 3 miért ne mfut TNT1-es VGA-val, meg 64 MB RAM-mal... pedig 5 éve milyen szép fasza grafikáju gameket programoztak. (relatíve) -
CyrSyS #44 Mondjuk ha valaki teljesen kezdő és majd akkor fog komplett gépet venni amikor a Vista a piacra kerül akkor még egy 70e-s gépen is futni fog azért.Addigra
csökkenni fognak az árak a hardverek terén. -
CyrSyS #43 Egyébként valóban sokkal nagyobb az erőforrás igénye ez tény aminek egyértelműen az az oka hogy a felhasználó haladjon a hardver-rendszer technika fejlődésével -
CyrSyS #42 nagyon jól beszélsz de annyiba tévedsz hogy a Vistának nem Xp az alapja hanem windows 2003! Erről külön volt egy microsoft féle cikk.Eleinte Xp alapjaira kezdték el a fejesztést majd átpártoltak a windows 2003 magjának fejlesztésére amire ráhúznak egy szép xp-nél is szebb bővebb szolgáltatásokkal rendelkező szép multimédiás design-os külső felhasználói környezetet. Ezzel is azt akarják elérni hogy biztonságosabb legyen a rendszer és hogy a felhasználó még kényelmesebben tudja használni azt! Én megnézem a beta1-et de nem várok sokat tőle (fórumon való vélemények,tapasztalatok alapján) -
#41 Én nem ezt mondtam félreértettél...mindössze arra utaltam, hogy a haladni kell a korral... -
blackeagle #40 Meg is érdemled ha az m$ miatt költesz a gépre ,igazi büszkeségre adhat okot. -
#39 "Lehet belülről átgyúrták az egészet, mégsem let igazából más, mint egy átgyúrt XP, kb: 2x annyi hw erőforrs igénnyel."
Már a Beta1-ben is rengeteg újítás van... pedig abban még csak az új dolgok 25%-a van benne...
Majd a megjelenés után tegyél ilyen kijelentéseket, bár kétlem hogy alkalmad lesz rá...
-
#38 Már megint egy egetverő baromság.... egy dx9-es kártya már most se drága... 1 év mulva meg pláne nem lesz az... 1 giga RAM és egy modern processzor szintén nem nagy követelmény...
Akinek meg gagyi gépe van, az ne a MS-ot hibáztassa.. hanem vegye a fáradságot a gépe felújítására... ahogy én is teszem! -
Dömsödi #37 He he, de fogok röhögni, amikor majd az 0.5 Gigabyte-al rendelkező 2 GHZ PC a számológép elinditiásakor kiírja 1 perc "gondolkozás" után, hogy "Not enogh memory"
A cégnél nálunk (közszféra) nálunk is DOS-os könyvelőprogramok futnak XP alatt, amik szarok, de ezeknek a programoknak a kimenetét kell továbbküldeni "felfelé" Újat irni nem lehet, mert állami szinten ezt használják -
Dömsödi #36 A meghajtó kompatibilitási probléma, nem hiba. Ez egy természetes jelenség.
Az azonban már igen, hogy egy oprendszernek Giga giga proci, és szuper gfx kártya kell.
Komolyan, egy sima átlátszó ablakos rendszer megirásához már boven elég egy celeron 300 gép 32-64 MB memcsivel. Tudom, régen programoztam hasonlót. Még egy 3D -s rendszerhez, forgatható csili villi ablakokkal is bőven elég egy 1 Ghz-s proci spéci GFX kártya igénye nélkül.
1 Gigabyte memoria a követelmény??? Úristen. Pénzben persze nem sok, de olyan minta egy 100 oldalas spirálfüzetbe kellene leirnia a 7 éves gyereknek a 10-es szorzótáblát. Qrv nagy pazarlás folyik.
1 Gigabyteban, már DIVX-es Avi-ba is letárolhatnák az összes lehetséges gfx-es effektet...
Ha igy folytatodik, akkor 30-40 év múlva megjelenő Windows errőforrás igényét FIZIKAILAG nem lehet majd előállítani.
Persze hogy ilyen, mert gyakorlatilag az előző változatokat is emulálnia kell. Win95emulálta a win 3.11-et ezt a win 98, majd XP most meg ez a vista.
Ennek (is) köszönhetően előbb utobb kihal az igazi programozó szakma, mert az már nem programozás, hogy 1 sorból csinálsz 1 tömbrendező programot, de az lesz 2 megabyte, és lefoglal vagy 128 MB memoriát.
Véleményem szerint 1 oprendszernek minnél gyorsabbnak, az erőforrásokkal takarékosan bánonak kell lennie.
Ilyen utoljára az AMIGA OS volt...
-
#35 Képzeld, ezek a cégek már csak ilyenek. Nem átallanak Win98-at használni, meg mindenféle DOS-os könyvelőprogramokat futtatni még mindig... Nálunk is csak a gépek kb felén van XP, és az én irodámban is ott van a gépem mellett egy régi Win98-as gép is (szép nagy vadiúj TFT monitorral, meglepő módon), mert a régi program, amiben az előző 5 év adatai (számlák meg minden) vannak, bizony nem futna XP alatt. A munkaügyön szintén még egy DOS-os programot használnak. -
#34 Nem kicsit komoly. :)
Nalunk az egyetemen W2K/UHU van a geptermekben. Izlesek es bazdmegek. :) -
Yv@n #33 Nem szerepel a szótárában az a szó, hogy irónia. Vagy ha igen, akkor csak nem érti már a definicióját sem. -
Yv@n #32 Rendes NCQ sata esetén biztosan jobb a sata, mint a pata, más kérdés, hogy kezdeti sata lemezek ugyanúgy pata belsővel rendelkeztek csa a vezérlő nyákra volt rányomva közvetlenül egy pata -> sata konverter. -
archkoven #31 Kedves Microsoft vagy arschsg!
Vedd a fáradtságot és olvasd el figyelmesen amit írtam mielőtt kioktatnál, hátha elkerülte egy apróság a figyelmedet!:)))
Ha ez megtörtént, mondd el mire jutottál! -
acdc #30 "valamint SATA merevlemezt ajánl" Nem tudom a gyakorlatban,hogy jobb-e mint a pata de ahány tesztet olvastam kb egyforma valahol ez valahol az gyorsabb persze a satat ajálják ha másért nem a vékonyabb kábel miatt.Most ezt nem értem Help! -
Cicero #29 Szerintem azért már minden embernek van egy legalább 64mb-os videó kártyája.. -
strogg #28 pl nekem. Egy gef2 titanium van 32 mb memóriával:)
És nem tervezem a cseréjét:) -
DWz #27 Kinek nincs manapsag 64mb-os vga-ja? Ugyanmar. Meg ezek a riogatasok, hogy csak csucs gepen megy majd a Vista. A legtobb ember utalja a csilli-villi-t, ugyhogy alapbol ki is fogja kapcsolni, azaz sokaknak nem is kell majd hozza eros gep. -
the Godfather #26 ha win 1.0 lett volna rajta akkor tutti..:) -
strogg #25 ez szerintme ordenare kihasznaltsag.
nalam a gkrellm szerint 23% a memoria kihazsnaltsag, 512 fizikaibol.
fut a mozilla 3 oldalon, a kmail, gkrellm, opera, ksirc, skype, es a kde-s appletek, OOo, es az acrobat reader
swap jelenleg 2% -
Yv@n #24 Lehet nálam lazábbra ereszti a gatyaszíjjat 1.5Giga ram mellett. -
strogg #23 jah én is láttam már MÁV-os gépet, a legújabb Dell gép, TFT-vel, és win 3.11 volt rajta. (nem viccelek, majd hanyatestem) -
#22 Nálam nem eszik ennyit, pedig már jól teleraktam progikkal, a SuperRam szerint 60% a memóriakihasználtság 768MB memória mellett, és ez már nem alapjáraton lett mérve.
-
Yv@n #21 Szerintem meglepné ha tudná, hogy a világ második legnagyobb robotgyártó cége is csak azért cserélte le a win95-öt, mert rá van kényszerítve, lévén nem vehet több license-t... -
Yv@n #20 Feldobtam megleseni én is egy külön winyóra, cpu-t ugyan nem zabálta vészesen, de azért az hogy alapjáratban 500 mega ramot megevett szerintem egy kicsit erős. No persze mire kijön, addigra low end téren is elérhető lesz a 64 bites processzor rendesen kb mindenkinek, Az pedig beszünteti a 4gigás ram határt, szóval hajrá :)