Lelassíthatja a PC-piacot a Windows Vista

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Na ez szép, valaki vagy M$-es vagy Linuxos, tisztára mint a '70-es években, amikor valaki vagy Abbás vagy Boniemes volt!😉

Amúgy erõsen tévedsz, nem vagyok egy kifejezett Linux fan.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Kösz hogy szóltál!😉

De majd akkor fogom máshogy hívni, ha ember tömegek tiltakoznak a szóvicc miatt, de legalább is a M$ hívatalosan protestál.

Sajnálom, hogy ennyire roszz emlékeid fûzõdnek ehhez a szóhoz, de nekem ahhoz meg semmi közöm.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

smv
[/off]
h4x0r: Ok, köszi ha sikerül megszerezni elolvasom. ;>
[/on]
Most ha ilyen hülye nevet adtak neki, akkor miért pont ciszta ne lehetne?

Starcraft + Diablo III - esemve

kifelejtettem a linket 😊
http://www.novell.com/products/linuxprofessional/downloads/ftp/eval.html#europe
Errõl a linkrõl letöltheted a "szuzi" linux ingyenes változatát, ami csak abban különbözik a proftól, hogy kevesebb program van benne.
NuCLEARScoRp
Ha lehet akkor most nem sorolnám.... javaslom olvasd el ezt a két cikket!!

Meglepetést okoz a Windows Vista bétája

Kínpadon a Windows Vista elsõ bétája

Ezek alapján is egyértelmû... nem kevés újítás várható a Vista-ba, pedig az itt felsorolt dolgok még messze nem a végleges állapotot tükrözik.

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

NuCLEARScoRp
Nexus-al nem érdemes foglalkozni... õ is csak egy a hangos linux kisebbségbõl... <#eplus2>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

"De érzékenynek teccik lenni!!!!!"
-nem vagyok rá érzékeny, mivel nem én találtam ki, semmi közöm ahhoz, hogy a Microsoft minek nevezi egy termékét és egyébként sem tetszik a neve.
Egyszerûen csak szóltam, hogy a Vistát Cisztának mondani nem csak hogy nem szellemes, hanem egyenesen ciki.

NEXUS6
Számtekkel foglakozóknak kötelezõvé tenném😉))

Ilyen jó künyv:<#eljen><#worship>

ez hogy jön ide?
h4x0r
smv, janyikzs: olvassatok el a Katedralis es Bazar cimu konyvet, neten is elerheto (opensource doksi 😊), Eric S. Raymond irta. Abban leirja, hogy hogyan mukodik a "ritkan adunk ki, de jot" (katedralis) es a "gyakran adunk ki, de lehet, hogy bugosat" (bazar) modszer.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

smv
A disztribeknél nem a linuxot fizeted meg hanem a supportot, és a doboz a cd a kiskönyv stb stb árát, amennyiben boltban veszed, de asszem h netrõl mind letölthetõ (ugye?).
Ha elterjed és belelátnak a forrásba az azért nem gáz, mert rajtuk kívül még 500.000 ember belelát, tehát van jó kis esélye annak, hogy mire megírja a vírust már valaki be is foltozta a biztonsági rést.
De azt én se tudom, hogy ilyen sok ember hogy tud összehangoltan dolgozni. 😊 De úgy tünik, hogy tud.

janyikzs
Na most nagyon elásom magam.... 😊

Úgy kb. 2 évvel ezelõtt néztem egy újság cd-it. Volt rajta egy (nemistudommineknevezik) demo linux, speciel a "Szuzi", ha jól írom. Végülis nem volt rossz, bár tényleg lassan ált fel, na jó, cd-rõl pláne. Szegény kislányomnak baromira tetszett, de komolyan, bár nem igazán tudott vele mit kezdeni, de jót kuncogott, hogy mit csináltam a windózzával.
Visszatérve az irányvonalhoz:

1. Tehát a szuzi linuxot gondoltam megnézem, mindenki dicséri nagyon, de mintha azt láttam volna, hogy kb. 13.000 ft, akkor ez mégsem lenne ingyen??? (erre tényleg nem emlékszem pontosan, de ne kövezzetek meg, ha nincs igazam 😊)

2. Ha a linux jobban elterjed (ha), és készülgetnének rá vírusok, nem könnyítené meg a vírusírók dolgát, hogy teljesen belelátnak a forráskódba???

3. Ha a MS állítólag nem tud 35.000 fejlesztõt hatékonyan koordinálni (ebben azért van valami), akkor a nyílt forráskódú fejlesztést biztos, hogy jobb, ha 500.000-en birizgálják???

h4x0r
Csak kar, hogy a linkek rottenek. :/

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Antifasiszta
http://www.noxx-dls.info/forum/viewtopic.php?t=3503

Innen le tudjátok szedni, jó töltögetést kívánok, nem tudom, hogy mûködnek e egyáltalán még a linkek, én tegnap éjjel töltöttem.

jah és a vista serial: TCP8W-T8PQJ-WWRRH-QH76C-99FBW<#eplus2>

www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!

Antifasiszta
tegnap letõltöttem a vista betatat, a laptopomra raktam fel, amely 1,5ös intel cleron proci hatja 500 mhz-s órajelen L2-es, 512 mb ram, 40 giga szabad hely, 64mb os integrált intel vga,és akadálymentesen fut, persze nem raktam fel játékot rá és nem is fogok, háát igen csak béta, látszik de azért tök fasza, mit mit mondjak tisztára xp csak a felület más meg van rajta csomó minden más,!! játékokban van a 95-ös ankakeresõ, meg a régi kártyjátékok. ha valakinek kérdése van írjon!

www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!

NEXUS6
Amúgy visszatérve az eredeti kérdéshez: mik is azok a nagy fícsörök, amitõl, mint felhasználó majd jól eldobom az agyamat?

NEXUS6
"A felhasználókat egyáltalán nem érdekli a véleményed, õk nem fognak csak azért Linuxot használni mert neked az tetszik. õk ugyanis eddig is elégedettek voltak az XP-vel és alig várják már, hogy megkapják a legújabb op-rendszerüket attól a gyártótól aminek a termékeivel eddig is elégedettek voltak."

Nem kifejezettem Linux pártiságból írtam, amit írtam, sokkal inkább felhasználópártiságból, amúgy mint felhasználó engem azért izgatnak ezek a kérdések.
Szal, olvasd el így is, amit írtam.
Bár ezek szerint téged nem zavar, hogy az új OS bazinagy, drága, meg igazából semmi használható újdonság nincs benne.
Akkor csak örülj neki!
De ha egyszerûen csak érdekel az új technológia, akkor lehet hogy sokkal inkább érdemes az alternatív oprendszereket is megismerned, hidd el sokkal több meglepetésben lesz részed, mint ennél a Pistánál.

"Ezt a "Ciszta" dolgot még most felejtsd el, mert közel sem olyan vicces mint hiszed, és csak magadat égeted ilyen ciki poénokkal. Kevés szánalmasabb van annál mint mikor valaki folyton azt hiszi, hogy vicceset mond, de mindig csak õ nevet."
De érzékenynek teccik lenni!!!!!
Amúgy egyet értek veled.
Ennél csak egy dolog szarabb, amikor azt hiszed veled nevetnek, pedig rajtad!!!!

smv
Ez nem feltétlenül igaz. Nem 1 ismerõsöm van, aki aztán minden, csak nem elégedett a Windowsokkal, csak egyszerûen nincs más választása, hisz mire másra használná a gépet, mint Wordozésre meg játékra, és hát ugye a wines gémek nem mennek máshol...

Ne erõlködj Nexus!
A felhasználókat egyáltalán nem érdekli a véleményed, õk nem fognak csak azért Linuxot használni mert neked az tetszik. õk ugyanis eddig is elégedettek voltak az XP-vel és alig várják már, hogy megkapják a legújabb op-rendszerüket attól a gyártótól aminek a termékeivel eddig is elégedettek voltak.
Talán van valami oka annak, hogy ha kijön egy újabb verzió valamelyik Linux-disztribbõl akkor az max egy lábjegyzet, viszont az XP utódja még a látóhatáron sincs, de már fõcím.

Végül egy jó tanács:
Ezt a "Ciszta" dolgot még most felejtsd el, mert közel sem olyan vicces mint hiszed, és csak magadat égeted ilyen ciki poénokkal. Kevés szánalmasabb van annál mint mikor valaki folyton azt hiszi, hogy vicceset mond, de mindig csak õ nevet.

Egyébként a Vista az átlátszó ablaknál egy jóval lényegesebb újítását felejtette el a fórum nevezetesen a sidebart, ami jelentõsen hozzájárult ahhoz, hogy még mindig fõleg az xp-t használom (van egy free változat belõle, vagy olyasmi)
És megfeledkeztetek az anyázások közben a sztem leglényegesebb dologról a windows vs linux vitában
Nevezetesen, hogy a felhasználók egy csoportja a fogyasztói társadalom szabályaira fittyet hányva létrehozott egy olyan operációs rendszert, ami egyre inkább konkurenciája a világ legnagyobb szoftvercégének, és megmutatta hogy a számítástechnika máshogy is mûködhet(ne). Ez mindenképpen tiszteletre méltó teljesítmény.
Páran itt nagyon büszkék alra, hogy letöltötték a windowst, az officet, meg a photoshophot, és meglopták azokat akik ezekbõl a programokból élnek, és itt szidják azokat, akik oppenofficet, gimpet, netalántán linuxot használnak ...
No comment ...
NEXUS6
Na akkor édes egy komám mondd már meg nekem hogy a "viszlát" az ecceri júzer számára aki:

- netezik
- multimédiázik
- jáccik
- szerelmeslevelet ír és nyomtat a Manyikának
- aktívkodik (pl rajzol)
- unalmában meg a windózát csinosítgassa

milyen eddig nem látott fícsörök garmadáját fogja szolgáltatni, kétszer akkora hw követelmény mellett, amit mellesleg a jelenlegi OS-ek (beleértve a M$ gyártmányokat is) nem tudnak????

Epedve várom szavaidat😉

NuCLEARScoRp
Ha nem tetszik nem használod... De az idióta ömlengéseidtõl kímélj meg minket...<#mf2><#ejnye1>

Elég szomorú, hogy szerinted csak egy új skin lesz
a Vista.... ez is a tájékozatlanságodat bizonyítja..

NEXUS6
Attól tartok, annak ellenére, hogy átrágtam magam ezen a meglehetõsen terjedelmes fórumon, még mindíg üresség tátong lelkemben midõn felteszem magamnak ezt a kérdést: mi a lóf.sznak kell az amebernek ez a Ciszta?

Egyetlen választ találtam, bizonyos emberek még arra is lusták/bénák, hogy ilyen meg hasonló windóz csicsásítókkal magukra kedvükre tegyenek.
Nekik nagyon ideális lesz a Ciszta, csak a lét kell kifizetni az M$-nbek az internek meg az enyvvídiának (hogy mindenki jóljárjon) aztán a felylõdés is most már láthatóan csak megy tovább, nemigaz?😉

Monnyuk ez a windózblájnd azér 1-2% erõforrásért egy mai alapgépen is produkál szinte minden látványosságot: áttetszõ ablakok, különbözõ effektek,nem négyzetalakú ablakok (végre!!!) stb.

A sztárvárszszkinhez meg még jó sokáig kell gyúrni Bilibának, mer bizonyos emberkéket önmagában nem hoz lázba egy ködösen áttetszõ ablakocska.
Amúgy természetesen ez is megy akár w2000-en is.😉))))

HuAn82
Szvsz az"ugatóbajnok" rád is érvényes.

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

smv
Én még mindig nem vágom, hogy téged azért fizetnek, hogy az M$ -t éljenzed? ;>

Amúgy pedig kíváncsi leszek a Vistara. Sokakkal ellentétben realistán szemlélem a dolgokat. A Vista extrahûdefasza kinézete nekem tetszik. Az átlátszós cucc is. Vasam nincsem rá, de hát mint azt régebben már mondtad én csak egy csóró vagyok akivel nem kell törõdni. És bár amellett vagyok, hogy a Windows sosem lesz olyan biztonságos mint egy linux, DE bízom benne, hogy lesz olyan újítás, ami VÉGRE rendes oprendszerré teszi a cuccot.
Amúgy meg az msbuzik azon gondolkodhatnának picit, hogy mennyi minden van az extradefasza Windowsukba ami az unixokból és linixokból lett lekoppintva... (Vagy teljesen más rendszerekbõl)

NuCLEARScoRp
Dzson: 3 év alatt 269 hozzászólás, te tuti azért regeltél hogy szidd a MS-t...

Ez egyébként nagyon jellemzõ az MS topikokra..

Az ilyen ugatóbajnokokból kezd elegem lenni...<#levele><#levele><#eplus2>

NuCLEARScoRp
"Windózt kétféle ember használ:

1: aki hülye máshoz
2: aki rá van kényszerülve"

Linuxot 2 féle ember használ

1: aki hülye a Windows-hoz
2: aki igénytelen

<#eplus2>

<#buck>
Azért kicsit vicces, hogy a Vista elleni összes kifogások a következõk:
- Nincs szükség szép GUI-ra, különös tekintettel az átlátszóságra (ami persze nem is az).
- Régi hardveren nem megy az új gui, meg fõleg az átlátszóság.
- Nem olyan szép, mint a KDE.

Most el kell magyaráznom az idézõjel szerepét a hozzászólásokban, vagy csak szimplán figyelmetlen vagy ?

h4x0r
Az en tuzfalamnak nincs is kezelofelulete... 😞

"és csak egy vírusirtót, tûzfalat, ilyen meg olyan ad-ware detector... Nah, linuxban kevesebbet kell ilyennel foglalkozni"
azért, mert a háttérben fut 2 process és együtt úgy 0-1% között használják az erõforrást és azután, h 1x felraktad, beállítod (ha kell, de az auto konfig általában elég) és kész, az mér olyan megterhelõ, h külön foglakozni kelljen vele? nem is tudom mikor láttam utoljára a tûzfalam kezelõfelületét...
1, szerintem ezt az átlátszóságot kb 5 éve tudja jónéhány desktop manager, igaz screenshot alapon.
2, nem az oprendszer tudja, hanem a desktop manager, amit a vistához adnak,
3, játékhoz eddig is kellett a 3d.
4, BiroAndrás: csak hülyézz le másokat, magadat minõsíted. Szerintem majd ha kicsit otthonosabban mozox a szakmában, akkor rájössz, hogy a flame war a 16 éveseknek való.
5, Antifasiszta: gratulálok, sikerült levinned negativba a szinvonalat.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Jóvanna 😊
Azé' jó volt nem? 😄
Nem ez a lényeg.
Vissza a témához:
A hatékonyságnál választhatunk, hogy több memóriát foglalunk, vagy erõsebb CPU-ra támaszkodunk.
A vista úgy néz ki mindkettõt kéri. És ez elfogadhatatlan.
A cégek _soha_ nem fognak op' rendszert frissíteni, nekik nem éri meg, és nincs is szükségük rá.
A felhasználóiknak nagyon jó az is, ami van.
Ezért nincs értelme tovább fejleszteni a GUI-t.
Az XP egyetlen normális újítása, ami miatt jobb, mint a 2000 az a tömörített mappák. Bár sok még mindig a rar, azzal meg nem tud mit kezdeni.
(persze most majd jön a kövezés, hogy mi minden van még benne. sok minden, de semmi olyan, ami miatt érdemes op' rendszert váltani. és legkevésbe az átlaguser számára fontos)
Ez lesz a helyzet a vistával is. Olyan új dolgot már nem igazán tudnak kitalálni, ami sokban megkönnyítené a userek életét. A 3d-s felület meg egy vicc.
A hardverfejlesztés már sokáig nem tartható(5-50 év között, a mai ütemben), és ha nincs jobb hardver, akkor új szoftvert csak optimalizálással lehet kiadni.
Az open source-nál nem lehet bennhagyni hatékonytalan megoldásokat. Egy programozó sem vállalhatja nyilvánosság elõtt, hogy tróger kódrészeket hagy benn.
A Microsoftnak kb. 35000 alkalmazottja van, az "alkalmi munkásokat" is belevéve, a linuxnak kb félmillió.
kiszámolhatjátok, hogy ha ez a félmillió is csak 7% erõbedobással dolgozik, akkor vannak a microsoft szintjén 😊
Szóval dinamikusabban fejlõdik. És ezt más is alátámasztja.
persze a kompatibilitás miatt maradnak benn olyan dolgok, amik egyesek szerint már elavultak, de ettõl még egy nagyon jól használható rendszer.(ezt most programozói szempontból értettem)
nincs olyan össze-vissza kavarás, mint a windowsnál, registry, meg ilyen baromságok, mindennek megvan a helye.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

apro megjegyzés: windows alá is vannak ingyenes programok. Perfekt épp egy olyat használok. Röhög is a sok kis photoshopos nagyarc, amikro mondom hogy becsesz egy 6 éves programot használok. De amikro megmutatom, hogy szegény 6 éves programommal mennyire egyszerüen dobok össze olyat, amivel ök félorát küszködnek.... ja szintén adobe termék 😉

Aki hülye, haljon meg.

1: aki hülye máshoz"

Amelyik asztali operacios rendszert bonyolultabb hasznalni, mint a Windowst, az rossz koncepcio szerint van elkeszitve. Ugyanis nem varhato el egy atlagos felhasznalotol, hogy csomo energiat es idot fektessen bele abba, hogy kedve ellenere bonyolultabb operacios rendszert tanuljon meg, holott o csak levelet szeretne irni, bongeszni a neten, jatszani vagy eppen zenet hallgatni. Ja es nincs sok ideje. Ezert van az is, hogy a Linux disztribuciok egy resze rakenyszerult arra, hogy javitson a kenyelmen.
h4x0r
Nem rossz otlet. SOAD megteszi? :-)

Sztem ez lesz az utolsó hozzászólásom ebben a topicban.
Ugyanis ennyire elvakult embereket még nem nagyon láttam...
van 2-3 ember, aki normálisabb érveket is fel tud hozni, de a többi a sárdobálás.
Egyik rendszer sem tökéletes, ez az egy, ami biztos.
Pl munka: lehet, hogy win-es programokat könnyebb kezelni, csak mondjuk openoffice.org ingyenes, Offixe xp 60-70e körül van a legolcsóbb. Grafikáról ne is beszéljünk: mennyibe is kerül egy photoshop? Sokba... Mellesleg az emberek nagy része ki se használja...
De azért birom az olyan hozzászólásokat, hogy az õ winje áttörhtetlen, és csak egy vírusirtót, tûzfalat, ilyen meg olyan ad-ware detector... Nah, linuxban kevesebbet kell ilyennel foglalkozni, de az indokot már leírták elõttem...
arschsg
inkább nem is mondom....

Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -

arschsg
LOL<#taps> Ez neked a felmérés?😄DDDDDDDD Esküszöm az életemre, hogy te káró😄

((((((((mellesleg nekem miért csak "„linux”: 1–100., összesen: kb. 175 000 000 találat. (0,26 másodperc)", habár ez anynira mindegy.))))))))

Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -

Szerinted google a júzerek számát nézi?

1: aki hülye máshoz
2: aki rá van kényszerülve"

3. Aki meg tudná tanulni a linux-ot, vagy esetleg már ért is hozzá, de nem látja értelmét, hogy azt használja.

Hmm...
Szóval 5% linux?
Beírtam googlebe:
windows->312000000 találat
linux->181000000 találat
ez inkább 2/3 1/3 😊
Ha a többi OS-t is beleszámolnám, úgy 1/2 1/4-re jönne ki<#crazya>

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

arschsg
úgy látom te mindenképp hülye vagy😄DD

szerintem mindenki tegyen be egy offsping - hit that számot, gyujtosn rá, kortyoljon söröcskét, és sz*rjona rr aki mti használ, mert magánugy 😉

Aki hülye, haljon meg.

h4x0r
En pedig megteritettem mar egy-ket mezei juzert, de ok sem tartottak neheznek, bar igaz, hogy mindig tudtunk nekik segiteni (ssh-n pl.). Bar az atlagjuzernek meg Windowshoz is kell segitseg...
Mellesleg abban egyetertek, hogy sok a divatlinuxos, bar itt az sg-n nem annyira. 😊 Higul a kozosseg...

jo bocs skaccok irni nehezen tudok most 😉 sose volt jo a helyesirásom, de kicsit most bevagyok sozva bizonyos dolgok miatt 😉

Aki hülye, haljon meg.

h4xor 😊 Igen szoval akinek az a kényelmes könnyebb egyszerübb az használja a linuxot. De ne akarjon senkit se megtériteni, ugyanis mezei juzernak még mindig egyszerübb egy xp ! Sajnos sokan csak azért használják, hogy megmutathassák, hogy yeah én linuxot hazsnálok temeg kis senki vagy mert Te windowst használsz. 😊 érted...

Dzson:
3. Aki szereti használni. hmmm beza.

Aki hülye, haljon meg.

h4x0r
"m$ halgatva a jótanácsokra, vistát már úgy állítja be, h még véletlenül se legyél root, ha nem kimondottan azt akarod."

Epp ideje volt. 2005-ben >:-)

"spybot_S&D-nek van egy teaTimer residentje, ami figyeli a regisztri módosításokat és mindig szól és meg lehet tagadni vagy engedni. ennyi bõven elég."

Ez jo, de nem azt mondtam, hogy Win alatt lehetetlen. Csak azt, hogy milyen a Linuxos modszer. Ami az egyik erossege, az nem feltetlenul gyengesege a masiknak.

KDOG: En is kenyelmesen hasznalom a gepem Linuxszal, de nem is menozok vele (annyit). Ez azoknak a komlexusa lehet, akik nem tudjak rendesen kihasznalni, de ragaszkodnak hozza. Mellesleg magambol indulok ki.