340
-
Fenjoy #299 amugy, csak egy kérdés mennyi az esély arra hogy akit frusztrál a Win,azaz Linuxos és egyben Win-fóbiás... esetleg ír rá egy-két virust?
Elnézést a Sorokért:) -
FTeR #298 azt írtam: "(esetleg az irodalom jegyzékben megemlítem az eredeti szerzőt)", tehát megemlítem a históriában.
"Ez egy fajta betyár becsület."
ez addig működik, míg valaki vérszemet nem kap. -
FTeR #297 korábbi tapasztalatok azt mutatják, h a simán átlátszó ablak nagyon zavaró, ezért kell rá valami törzítás. -
#296 Az Opensourceos fejlesztésnek, a hacker/sceene kultúrának rengeteg íratlan szabálya van, amit azért általában betartanak.
Ez egy fajta betyár becsület.
Módosítani módosíthatsz, hozzáadhatsz, meg amit akarsz, de itt nem működik az a lenyúlósdi, ami a "Nagyok" világában. Mert ha pl a historyból "véletlenül" kifelejted a korábbi alkotókat, és ezt sokszor megcsinálod, akkor bizony egy idő után ki leszel közösítve, azok akik ebben a világban számítanak, nem fognak veled szóbaállni.
Az open világában rengeteget számít a hirnév, amit valaminek az alkotásával tudsz megszerezni, és a becsület, amit mások tiszteletben tartásával tudsz megtartani.
Sajnos a "nagyok" világában ez se mindíg van így.
Röviden, egy projekt továbbvitelét/átvételét csak a korábbi projekt tulajdonos beleegyezésével csinálhatod. Vagy persze javasolhatsz változtatásokat, megadhatot neki azt amit dolgoztál, hogy ő adjon ki új verziót (aminek a historyájában viszont fel kell hogy tüntesse a neved).
Bocs, hogy belepofiztam;)
Szoktam. -
TH448 #295 Köszönöm a választ. :)
Viszont legyen halványabb meg átlátszó, de ez a blur effekt felesleges... -
FTeR #294 az avalon az egész GUI neve. az aero glass, meg a fullos grafikai beállítás neve (mint egy játékban :) low/medium/high ;))
a szimpla átlátszóság már w95-re is volt, xp-re legegyszerűbben nvidia (ha van) driveren keresztül elérhető (abban még virtuális terminálok is vannak...), de akár a saját megírt programodban is bármikor állíthatod, akár külön külön minden konponensre.
tesztek azt mondják, h egy mai közepes gép szépen meghajtja.
vistában állítható lesz a teljes ablak átlátszósága, de az alapértelmezett skinnek csak a keret/fejléc/toolbar részén lessz ez a üvegtorzításos effekt (blur az üvegen). -
FTeR #293 "neten is elerheto (opensource doksi :))"
ez alatt azt érted, h a szerző engedélye nélkül eszközölhetek benne akár néhány karakteres változtatást és onnantól a sajátomként terjeszthetem (esetleg az irodalom jegyzékben megemlítem az eredeti szerzőt)? -
TH448 #292 Mondjuk nem akarok kekeckedni, lehet, h ezt be lehet állítani vhogy a vistaban is, hogy az egész ablak átlátszó legyen, ne csak a keret, mert ez így csicsa, még ha átlátszik az egész annak lehet gyakorlati haszna, ha mondjuk két doc kell eccerre...
Egyébként ez nem az Avalon? Mármint a win ablakkezelője. Vagy az is csak később lesz? Vagy névváltoztatás?
Mind1. Egyenlőre KDE jobb... -
TH448 #291 Mégis megkérdezek valamit :) Most a Vistában akkor van átlátszóság, vagy csak valami hülye effekt?
Mert KDE 3.4-ben már régóta van fasza átlátszóság, csak ott is Paks kell hozzá... -
#290 Anyám! Ez mind az????!!!!!
"Rengeteg újdonság
A teljesség igénye nélkül következzen néhány szembetűnő újdonság...
...Az első meglepetést az jelenti, hogy az Aero Glass, a Windows Vista új felhasználói felületének 3D gyorsítással és áttetsző tüköreffektekkel ellátott változata azonnal bárki számára elérhető a bétában, amennyiben DirectX 9 kompatibilis grafikus kártyával rendelkezik...
Megváltozott a start menü, mostantól a kinyitogatható megjelenítés helyett egy scrollozható, fa-szerű megjelenítéssel találkozhatunk, amit lényegesen könnyebb átlátni és használni is, akár sok program feltelepítése után is...
Továbbra is a Windows Explorer segítségével lesz lehetőségünk a fájlrendszeren belül bolyongani, azonban most már a könyvtárak ikonjában 3D-ben megjelenik néhány benne szereplő fájl előnézeti képe, ez alapján pedig hamar rájöhetünk, hogy abban van-e, amit keresünk..."
Hahahaha "rengetegújdonság" és megint csak hahahaha;)
Bocsesz, de eddig ez nekem egy marha erőforrás igényes új szkin -az más kérdés hogy jól beépítették az OS-be.
"Energiatakarékosság és gyorsaság
A Windows Vistában több megoldással is találkozhatunk, amik kifejezetten az energiatakarékosságot helyezik előtérbe. Megjelent egy új lehetőség a számítógép kikapcsolására: az alvás...
Bizonyos területeken a Vista bétája már most gyorsabb, mint a Windows XP. A rendszer memória- és szálkezelése sokat javult, ..."
Ez meg egy combosabb patch!!!!
Lehet persze, hogy tökéletesen új alapokra helyezték az OS-t, csak ennek ugya semmi értelme a programozók őrületbe kergetésén kívül, mert látványos javulást már nem fog tapasztalni a júzer ebben a tekíntetben, pl az XP-hez képest.
Ha kifizetsz jó pár ezrest ezért, az a te bajod. Persze varezben roppant olcsó, mert sörvízpek áron megkapod és akkor talán még igazad is lenne.;))))
De ez a jelenlegi állapotok szerint, akkor sem fogja megérni az árát, az akinek fizetnie kell majd érte, körberöhögi a M$-t!!!
Amúgy hogy tud egy rendszer energia takarékosabb lenni, amikor csak ahhoz, hogy megmozduljon egy erőmű kell?
De ez már télleg csak kekeckedés.
"Ezek alapján is egyértelmű... nem kevés újítás várható a Vista-ba, pedig az itt felsorolt dolgok még messze nem a végleges állapotot tükrözik."
Ja, ha te mondod; és hol van pl az új fájlrendszer, amit ígértek?
De talán jobb is, senkinek nem hiányzik az a mizéria, amit az NTFS-el is csináltak.
-
#289 Na ez szép, valaki vagy M$-es vagy Linuxos, tisztára mint a '70-es években, amikor valaki vagy Abbás vagy Boniemes volt!;)
Amúgy erősen tévedsz, nem vagyok egy kifejezett Linux fan. -
#288 Kösz hogy szóltál!;)
De majd akkor fogom máshogy hívni, ha ember tömegek tiltakoznak a szóvicc miatt, de legalább is a M$ hívatalosan protestál.
Sajnálom, hogy ennyire roszz emlékeid fűződnek ehhez a szóhoz, de nekem ahhoz meg semmi közöm. -
#287 [/off]
h4x0r: Ok, köszi ha sikerül megszerezni elolvasom. ;>
[/on]
Most ha ilyen hülye nevet adtak neki, akkor miért pont ciszta ne lehetne? -
Abator #286 kifelejtettem a linket :)
http://www.novell.com/products/linuxprofessional/downloads/ftp/eval.html#europe -
Abator #285 Erről a linkről letöltheted a "szuzi" linux ingyenes változatát, ami csak abban különbözik a proftól, hogy kevesebb program van benne. -
#284 Ha lehet akkor most nem sorolnám.... javaslom olvasd el ezt a két cikket!!
Meglepetést okoz a Windows Vista bétája
Kínpadon a Windows Vista első bétája
Ezek alapján is egyértelmű... nem kevés újítás várható a Vista-ba, pedig az itt felsorolt dolgok még messze nem a végleges állapotot tükrözik. -
#283 Nexus-al nem érdemes foglalkozni... ő is csak egy a hangos linux kisebbségből... -
archkoven #282 "De érzékenynek teccik lenni!!!!!"
-nem vagyok rá érzékeny, mivel nem én találtam ki, semmi közöm ahhoz, hogy a Microsoft minek nevezi egy termékét és egyébként sem tetszik a neve.
Egyszerűen csak szóltam, hogy a Vistát Cisztának mondani nem csak hogy nem szellemes, hanem egyenesen ciki. -
#281 Számtekkel foglakozóknak kötelezővé tenném;)))
Ilyen jó künyv: -
FTeR #280 ez hogy jön ide? -
#279 smv, janyikzs: olvassatok el a Katedralis es Bazar cimu konyvet, neten is elerheto (opensource doksi :)), Eric S. Raymond irta. Abban leirja, hogy hogyan mukodik a "ritkan adunk ki, de jot" (katedralis) es a "gyakran adunk ki, de lehet, hogy bugosat" (bazar) modszer. -
#278 A disztribeknél nem a linuxot fizeted meg hanem a supportot, és a doboz a cd a kiskönyv stb stb árát, amennyiben boltban veszed, de asszem h netről mind letölthető (ugye?).
Ha elterjed és belelátnak a forrásba az azért nem gáz, mert rajtuk kívül még 500.000 ember belelát, tehát van jó kis esélye annak, hogy mire megírja a vírust már valaki be is foltozta a biztonsági rést.
De azt én se tudom, hogy ilyen sok ember hogy tud összehangoltan dolgozni. :) De úgy tünik, hogy tud. -
#277 Na most nagyon elásom magam.... :)
Úgy kb. 2 évvel ezelőtt néztem egy újság cd-it. Volt rajta egy (nemistudommineknevezik) demo linux, speciel a "Szuzi", ha jól írom. Végülis nem volt rossz, bár tényleg lassan ált fel, na jó, cd-ről pláne. Szegény kislányomnak baromira tetszett, de komolyan, bár nem igazán tudott vele mit kezdeni, de jót kuncogott, hogy mit csináltam a windózzával.
Visszatérve az irányvonalhoz:
1. Tehát a szuzi linuxot gondoltam megnézem, mindenki dicséri nagyon, de mintha azt láttam volna, hogy kb. 13.000 ft, akkor ez mégsem lenne ingyen??? (erre tényleg nem emlékszem pontosan, de ne kövezzetek meg, ha nincs igazam :))
2. Ha a linux jobban elterjed (ha), és készülgetnének rá vírusok, nem könnyítené meg a vírusírók dolgát, hogy teljesen belelátnak a forráskódba???
3. Ha a MS állítólag nem tud 35.000 fejlesztőt hatékonyan koordinálni (ebben azért van valami), akkor a nyílt forráskódú fejlesztést biztos, hogy jobb, ha 500.000-en birizgálják??? -
#276 Csak kar, hogy a linkek rottenek. :/ -
#275 http://www.noxx-dls.info/forum/viewtopic.php?t=3503
Innen le tudjátok szedni, jó töltögetést kívánok, nem tudom, hogy működnek e egyáltalán még a linkek, én tegnap éjjel töltöttem.
jah és a vista serial: TCP8W-T8PQJ-WWRRH-QH76C-99FBW -
#274 tegnap letőltöttem a vista betatat, a laptopomra raktam fel, amely 1,5ös intel cleron proci hatja 500 mhz-s órajelen L2-es, 512 mb ram, 40 giga szabad hely, 64mb os integrált intel vga,és akadálymentesen fut, persze nem raktam fel játékot rá és nem is fogok, háát igen csak béta, látszik de azért tök fasza, mit mit mondjak tisztára xp csak a felület más meg van rajta csomó minden más,!! játékokban van a 95-ös ankakereső, meg a régi kártyjátékok. ha valakinek kérdése van írjon! -
#273 Amúgy visszatérve az eredeti kérdéshez: mik is azok a nagy fícsörök, amitől, mint felhasználó majd jól eldobom az agyamat? -
#272 "A felhasználókat egyáltalán nem érdekli a véleményed, ők nem fognak csak azért Linuxot használni mert neked az tetszik. ők ugyanis eddig is elégedettek voltak az XP-vel és alig várják már, hogy megkapják a legújabb op-rendszerüket attól a gyártótól aminek a termékeivel eddig is elégedettek voltak."
Nem kifejezettem Linux pártiságból írtam, amit írtam, sokkal inkább felhasználópártiságból, amúgy mint felhasználó engem azért izgatnak ezek a kérdések.
Szal, olvasd el így is, amit írtam.
Bár ezek szerint téged nem zavar, hogy az új OS bazinagy, drága, meg igazából semmi használható újdonság nincs benne.
Akkor csak örülj neki!
De ha egyszerűen csak érdekel az új technológia, akkor lehet hogy sokkal inkább érdemes az alternatív oprendszereket is megismerned, hidd el sokkal több meglepetésben lesz részed, mint ennél a Pistánál.
"Ezt a "Ciszta" dolgot még most felejtsd el, mert közel sem olyan vicces mint hiszed, és csak magadat égeted ilyen ciki poénokkal. Kevés szánalmasabb van annál mint mikor valaki folyton azt hiszi, hogy vicceset mond, de mindig csak ő nevet."
De érzékenynek teccik lenni!!!!!
Amúgy egyet értek veled.
Ennél csak egy dolog szarabb, amikor azt hiszed veled nevetnek, pedig rajtad!!!! -
#271 Ez nem feltétlenül igaz. Nem 1 ismerősöm van, aki aztán minden, csak nem elégedett a Windowsokkal, csak egyszerűen nincs más választása, hisz mire másra használná a gépet, mint Wordozésre meg játékra, és hát ugye a wines gémek nem mennek máshol... -
archkoven #270 Ne erőlködj Nexus!
A felhasználókat egyáltalán nem érdekli a véleményed, ők nem fognak csak azért Linuxot használni mert neked az tetszik. ők ugyanis eddig is elégedettek voltak az XP-vel és alig várják már, hogy megkapják a legújabb op-rendszerüket attól a gyártótól aminek a termékeivel eddig is elégedettek voltak.
Talán van valami oka annak, hogy ha kijön egy újabb verzió valamelyik Linux-disztribből akkor az max egy lábjegyzet, viszont az XP utódja még a látóhatáron sincs, de már főcím.
Végül egy jó tanács:
Ezt a "Ciszta" dolgot még most felejtsd el, mert közel sem olyan vicces mint hiszed, és csak magadat égeted ilyen ciki poénokkal. Kevés szánalmasabb van annál mint mikor valaki folyton azt hiszi, hogy vicceset mond, de mindig csak ő nevet. -
Abator #269 Egyébként a Vista az átlátszó ablaknál egy jóval lényegesebb újítását felejtette el a fórum nevezetesen a sidebart, ami jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy még mindig főleg az xp-t használom (van egy free változat belőle, vagy olyasmi)
És megfeledkeztetek az anyázások közben a sztem leglényegesebb dologról a windows vs linux vitában
Nevezetesen, hogy a felhasználók egy csoportja a fogyasztói társadalom szabályaira fittyet hányva létrehozott egy olyan operációs rendszert, ami egyre inkább konkurenciája a világ legnagyobb szoftvercégének, és megmutatta hogy a számítástechnika máshogy is működhet(ne). Ez mindenképpen tiszteletre méltó teljesítmény.
Páran itt nagyon büszkék alra, hogy letöltötték a windowst, az officet, meg a photoshophot, és meglopták azokat akik ezekből a programokból élnek, és itt szidják azokat, akik oppenofficet, gimpet, netalántán linuxot használnak ...
No comment ...
-
#268 Na akkor édes egy komám mondd már meg nekem hogy a "viszlát" az ecceri júzer számára aki:
- netezik
- multimédiázik
- jáccik
- szerelmeslevelet ír és nyomtat a Manyikának
- aktívkodik (pl rajzol)
- unalmában meg a windózát csinosítgassa
milyen eddig nem látott fícsörök garmadáját fogja szolgáltatni, kétszer akkora hw követelmény mellett, amit mellesleg a jelenlegi OS-ek (beleértve a M$ gyártmányokat is) nem tudnak????
Epedve várom szavaidat;) -
#267 Ha nem tetszik nem használod... De az idióta ömlengéseidtől kímélj meg minket...
Elég szomorú, hogy szerinted csak egy új skin lesz
a Vista.... ez is a tájékozatlanságodat bizonyítja..
-
#266 Attól tartok, annak ellenére, hogy átrágtam magam ezen a meglehetősen terjedelmes fórumon, még mindíg üresség tátong lelkemben midőn felteszem magamnak ezt a kérdést: mi a lóf.sznak kell az amebernek ez a Ciszta?
Egyetlen választ találtam, bizonyos emberek még arra is lusták/bénák, hogy ilyen meg hasonló windóz csicsásítókkal magukra kedvükre tegyenek.
Nekik nagyon ideális lesz a Ciszta, csak a lét kell kifizetni az M$-nbek az internek meg az enyvvídiának (hogy mindenki jóljárjon) aztán a felylődés is most már láthatóan csak megy tovább, nemigaz?;)
Monnyuk ez a windózblájnd azér 1-2% erőforrásért egy mai alapgépen is produkál szinte minden látványosságot: áttetsző ablakok, különböző effektek,nem négyzetalakú ablakok (végre!!!) stb.
A sztárvárszszkinhez meg még jó sokáig kell gyúrni Bilibának, mer bizonyos emberkéket önmagában nem hoz lázba egy ködösen áttetsző ablakocska.
Amúgy természetesen ez is megy akár w2000-en is.;))))) -
#265 Szvsz az"ugatóbajnok" rád is érvényes. -
#264 Én még mindig nem vágom, hogy téged azért fizetnek, hogy az M$ -t éljenzed? ;>
Amúgy pedig kíváncsi leszek a Vistara. Sokakkal ellentétben realistán szemlélem a dolgokat. A Vista extrahűdefasza kinézete nekem tetszik. Az átlátszós cucc is. Vasam nincsem rá, de hát mint azt régebben már mondtad én csak egy csóró vagyok akivel nem kell törődni. És bár amellett vagyok, hogy a Windows sosem lesz olyan biztonságos mint egy linux, DE bízom benne, hogy lesz olyan újítás, ami VÉGRE rendes oprendszerré teszi a cuccot.
Amúgy meg az msbuzik azon gondolkodhatnának picit, hogy mennyi minden van az extradefasza Windowsukba ami az unixokból és linixokból lett lekoppintva... (Vagy teljesen más rendszerekből) -
#263 Dzson: 3 év alatt 269 hozzászólás, te tuti azért regeltél hogy szidd a MS-t...
Ez egyébként nagyon jellemző az MS topikokra..
Az ilyen ugatóbajnokokból kezd elegem lenni... -
#262 "Windózt kétféle ember használ:
1: aki hülye máshoz
2: aki rá van kényszerülve"
Linuxot 2 féle ember használ
1: aki hülye a Windows-hoz
2: aki igénytelen
-
FTeR #261 -
BiroAndras #260 Azért kicsit vicces, hogy a Vista elleni összes kifogások a következők:
- Nincs szükség szép GUI-ra, különös tekintettel az átlátszóságra (ami persze nem is az).
- Régi hardveren nem megy az új gui, meg főleg az átlátszóság.
- Nem olyan szép, mint a KDE.