340
  • arschsg
    Találd ki. "Válasz" link, ha jobban tetszik:DDD
  • mathe
    Miért te használod a válasz gombot?
  • arschsg
    tudod muszáj vagyok már ilyen keményen beszólni, mert engem meg ez a sok láma idegesít fel.
  • h4x0r
    Kevered a szezont a fazonnal: az UHU-t nem mindenki szidja, es az nem Linux (ez kernel), hanem egy GNU/Linux disztro. >:)
  • arschsg
    Igazam van FTeR? Vagy igazam van?:)
  • mathe
    Nem szarozzák. Én meg se szólaltam vele ha nem beszéltél volna olyan lekezelően azokról akik nincsenek tele pénzel, és nem tudják megvenni a legújjabb gépet. Már ne haragudj, de ez az amit nagyon utálok. Ezzel nagyon fel lehet engem húzni.
  • arschsg
    Nem úgy tűnik, mint aki fejlődtél! :D

Még most se tudod kezelni még a fórumot se, pedig FTeR többször is megkért, hogy használd a "Válasz" opciot, ha valakinek válaszolsz te tartármártás!
  • FTeR
    mér fáj neked a válasz gomb?
  • CyrSyS
    Na én az UHU-t nem szeretem! Mandrake-tól kezdődik nekem a linux. Most egy szép Fedora Core 4-et használok! bámulatos egy rendszer nagyon finom:D
  • mathe
    Nekem spec semmi bajom nincs az uhuval. De mindenki azt használja mi bejön neki.
  • arschsg
    Nem csak azzal lehet valakit megsérteni, megbántani, hogy "HUZD EL A BELED"-et mondanak neki. hanem pl, azzal is, hogy amit használ, szeret, ért hozzá azt csak egyfolytában szarozzák. Holott semmi gondja nincs vele, és TÖKÉLETESEN MEGFELEL NEKI.
  • mathe
    mathe 2003. aug. 01. 11:49

Látod a dátumot? Két éve volt. Két év alatt fejlődhet egy picit az ember nem?

Amúgy nem is te lettél volna. Szép.
  • FTeR
    érdekes ez az uhu linux. aki nagy erőkkel pártolja a linuxot, az folyamatosan körbe röhögi az uhu-t (lásd lentebb is). de ha winhez kell hasonlítani, akkor egyből előkerűl. érdekes.
  • CyrSyS
    Megbocsáltok !!! BÉKE
  • CyrSyS
    " innen meg húzd el a beled." Naaaaa azért kérem ne tessék mást bántani és sértegetni pláne ok nélkül! Intelligensként tessék viselkedni hiszen úgy is sokan nem azok :(
  • FTeR
    hopp, ez kicsit erős lett, bocsánat. nem így szántam.
  • mathe
    "azért mert nem kell naponta kernelt fordítani, akkor már nem is lehet a szg-hez érteni?"

Nekem az UHU 20 perc alatt települt fel. Nem kellett kernelt fordítani. Az egy másik dolog hogy annak idején heteket szarakodtam amig sikerült beállítani rendesen. De amit akkor megtanultam, nem fogom elfelejteni, és egközelebb már hamarabb meg lesz.
  • CyrSyS
    LOL :DDD hát naja!
  • FTeR
    költői túlzás. mond vmit?
  • stratoman
    Nekem inkább egy éjszaka egy nővel az élvezet, nem a parancssor:)
  • FTeR
    akkor neked nem való a win, még jó hogy van linux a világon. használd boldogan, innen meg húzd el a beled.
  • arschsg
    Ha nem is KERNELT de mindig minden szart fordítgatnak:)
  • CyrSyS
    kernelt fordítani naponta? ilyet talán 20 éve csináltak. ma már nekem yum install kernel-2.6.12-1398smp :D
  • arschsg
    Jaj nézd már:

"© mathe 2003. aug. 01. 11:49 | Privát | Válasz | #1

Sziasztok!
    Lenne egy problémám. Win2km van és nem sikerül felrakni rá a modemet.Illetve a modem menne, mert megvan hozzá cdn a driver, de amikor megkérdi, hogy milyen porton van, ott egyszerűen nincs választási lehetőség. A pci Communication drive lenne az gondolom, de azt meg nem talál a cdn megfelelő drivert. Pedig a 98 felismertte 1ből a modemet ahogy beraktam a gépbe, a cdt megadtam neki hogy azon keressen, és ott a comhoz és a modemhez is megtalálta a drivert. Ja igen. NTFS file rendszer van, és a cd-n külön van 9xhez, és nt rendszerhez drive. Lehet hogy csak annyi a baj hogy a 2kra nem jó az NT-s driver??? "

Látod milyen szaki:D NTFS:DDDDD lol, "joggal" mondja, hogy szar a Windows:DD
  • CyrSyS
    én 2 napig konfiglom az xp-met mikor felteszem és 100ram alatt felállítom a rendszert. tökéletesen működik és semmi bajom nincs vele. vírus mentes.
  • FTeR
    de baz, nem átlátszó az ablak, hanem blur effekt van rajta, meg mirror image. mi nem érthető ezen?
  • mousee
    naponta kernelt fordítgatni....hol élsz te?
  • CyrSyS
    felépítem: Softver réteg+shell
    KERNEL
    Hardver réteg

látod oda írtam hogy Shell! Shell egy felhasználói felület.igen parancssorba dolgozni nekem élvezet a többi csak dizájn.
  • h4x0r
    Nekunk sem kell, eleg hetente, vagy havonta. :) (smiley! smiley!!! :-)

De egy SuSE vagy UHU juzernek nem kell ezzel szaroznia, kapja csomagbol. Ez azoknak valo, akik tuningolni akarnak. Biztos, hogy a hozzaertok sem az alapbeallitasokkal hasznaljak a Wint.
  • FTeR
    olvass utána vista fejlesztői oldalakon (msdn akár) és megtudod.
    tök jó, h láthatatlanba fikázol :)
  • arschsg
    ugye ugye.. (Windows)
  • FTeR
    azért mert nem kell naponta kernelt fordítani, akkor már nem is lehet a szg-hez érteni?
  • FTeR
    könyörgöm, használd a hozzászólások jobb felső sarkában lévő válasz feliratot, vagy legalább címezd az írásaid.
    pl:
    "FTeR: " vagy "FTeR, "
    de még jobb, ha a számot írod, így: "#137:"
  • mathe
    Miért snobság Linuxot használni? Mivan már nem menő érteni egy kicsit a gépekhez? Belelátni hgy hogy működik a rendszered?
  • arschsg
    Kösz, ilyen poénos gyerekek közt nem nehéz néha 1-1 poént beszólni:) Nem kell pezsgő, köszi!
  • h4x0r
    "tényleg nem látod, h az aero nem az átlátszó ablakról szól?"

Az elobb zartam le poenosan (gondolom en) az atlatszo ablak temat. Tenyleg nem erdekel annyira. Elhiszed, ha megeskuszom ra?

"btw, tud már linux (kernel) alapból unicode-ot?"

Nem tudom, nem hasznalok Unicode-ot. Lib van hozza, azt tudom.
  • BlackRose
    Ez itt egy nagy baromság... megmondom miért... azért mert az MS nem kell azzal, hogy törődjön, hogy valaki akarja e vagy sem (vagy esetleg birja e vagy sem) követni a fejlődést. És nem csak az MS hanem akárki... a előre kell menni, nem szabad azzal foglalkozni, hogy követni bir e valaki vagy sem, ha ezzel kezdünk el foglalkozni akkor lőttek... mi lett volna ha eddig is azon törték volna a fejüket, hogy hányan tudnak bennünket követni... (itt nem az MS-re gondolok, hanem pl. a a személygépkocsik megalkotóikra, a repülőgép kommerciális bevezetése vagy stb. pl. ha Steve Jobs azt mondta volna, hogy "csak 1% geek tud bennünket követni és ezért nem érdemes számítógéppel foglalkozni..." azt hiszem, hogy nem sokra mentünk volna, a Vista mire kijön nem lesz olyan grafikus kártya amely nem fogja kiszolgálni és ez érvényes lesz az integrált megoldásokra is... csupán azért mert nem lehet majd eladni azokat amelyek nem Vista kompatibilisek... a régebbi gépeken nem nagyon szoktak upgradelni (cégeknél), és ez speciál érvényes lesz egy 5+ éves XP esetében hanem új gépeket vásárolnak, a meglévők amelyek üzemben maradnak meg 90%-ban maradnak a régi rendszereken (XP) - ezért van most is olyan sok Win2000 gép. Az othoni felhasználóknak, meg USA+EU+Japán nem lesz gond 50 dollárt költeni a GPU upgradere ha már 100 dollárt költenek a Vistára. De azt hiszem, hogy ez máshol is így lesz, aki Vistázni akar az upgradel szó nélkül... mindenesetre nem visszafogni a fejlesztéseket azért mert valaki esetleg nem fog követni az akkora baromság, hogy ordítani tudnák :)
  • IoIa
    vistára miért lenne könnyebb 3D-t fejleszteni?
    A 3D-s alkalmazások vagy directx-et, vagy opengl-t használnak (win alatt). Az opengl-hez a ms-nek semmi köze nincs, a directx pedig oprendszer független (majdnem).
    Az átlátszóság továbbra sem blur.
  • h4x0r
    Grat, regisztraciod ota ez az elso valaszra erdemes (vicces) hozzaszolasod. Hova kuldjem a pezsgot?
  • FTeR
    tényleg nem látod, h az aero nem az átlátszó ablakról szól?

btw, tud már linux (kernel) alapból unicode-ot?