340
  • mathe
    Miért a Linx nem halad a korral? Azért mert nem jelennek meg hozzá havont többször ilyen meg olyan frissítése, mert annyi biztonségi rés van rajta mint lyuk a szitán???
    Képzel én is rájöttem hogy hogy lehet megszabadulni a spywertől. Antispywerrel. Kigondolta volna. Csak az a szomorú hogy erre szkség van. Nem úgy mint Linuxban.
  • FTeR
    és mielőtt még vki benyögné, nem a csak a csicsa kedvéért kell a 3d, hanem a 3d alkalmazások támogatásának növelése érdekében (pl vistára ezerszer könnyebb lesz 3d-t fejleszteni).
  • CyrSyS
    NTFS-t nem kezeli a linux? hát nemtom hol jártál akkor! én 100%-os biztonsággal írom linux alatt az ntfs-t,csak kicsit lassan mert a windows gyári driverjét használja! Igaz hogy többen használják de az op rendszer tudásáról van szó. Egyébként mindenki másképp vélekedik az egészről. Sose szidtam a windowst hiszen én is használom. Vista se lesz rossz!Linux meg az igazi informatikusoknak való!
  • FTeR
    mért? te hogy csinálnál 1 olyan os-t, ami alapból 3d effekteket támogat, úgy hogy ne kelljen hozzá 3d-s kártya?
  • mathe
    Én meg azt javaslom hogy fogd be a pofádat...
  • h4x0r
    "akit zavar, h egy os halad a korral, az használjon linuxot, vagy régebbi wint. ennyi."

Ezt toled nem vartam :)
  • FTeR
    hülye, dx10 nem lesz követelménye, mivel CSAK dx9 kell neki. de mivel m$nél szokás a visszafele kompatibilitás, ezért az eljövendő dx-ek mind képesek lesznek a dx9 nyújtotta fícsörökre, ezért.....

akit zavar, h egy os halad a korral, az használjon linuxot, vagy régebbi wint. ennyi.

a w98-nak semmi köze ahhoz a családhoz, amibe az xp/vista tartozik. és a tudása is valahol a béka segge alatt van.
  • stratoman
    Ha kiismerted miért vagy tele spyware-rel, én 3 hét alatt rájöttem, hogy kell kib@szni velük.
    Pedig állandóan szoktam látogatni a warez, crack oldalakat. Most is vannak ilyen fülek nyitva. És soha nem Firefox-ot használtam, hanem először 99-től avant browser-t, 2 éve pedig Maxthon-t.
  • h4x0r
    Most mar ertem, hogy miert nem lehetnel mod. :)
    Es nem "mi" hoztuk fel a temat...
  • mathe
    mousee: Teljesen igazad van. Pont ez lenne a célja.

Csak ez a m$ mániás nem bírja felfogni. Könnyű úgy beszélni, ha tele van pénzzel, bemegy az első oltba és hazamegy a leguljabb konfiggal. De egyébként ha rendesen megdolgozott érte, nem csak összelopta, akkor semmi kifogásom ellene.
    És szerintem is vájuk meg a végleges vistás, hogy mit tud, és majd akkor beszéljülk meg ezt.
  • NuCLEARScoRp
    Javaslom aki a Vista topicban Linuxról beszél kapjon 1 hét BAN-t!!
  • smv
    Vigyázz ő csak azt hiszi el, amit az M$ mond neki. ;>
  • IoIa
    Maximum követelmény? Akkor majd egy directx10-es kártyával nem is megy?
    Azonos vason a win98se gyorsabb, mint az ikszpé... Gondolj bele, azért kell egyre erősebb egy gyorsabb vas, hogy az ms szara még elfogadható módon tudjon menni, ne legyen érezhetően lassabb, mint a korábbi terméke.
    Az átlátszóság mióta blur?
  • mathe
    Honnan veszed hogy nemértek a winhez? Mellesleg ez az arány az utóbbi 1-2 év óta van így. Elhiszed hogy volt időm kiismertni?
  • mousee
    Én nem fikázni akarom ezt a Vista-t, csak 1et nem értek így windows terén... Szerintem az oprendszer célja az, hogy stabil legyen, és kevés erőforrást kajáljon igen kemény körülmények között is...
    Nem azér van a gépem, hogy egy oprendszer elfusson rajta, hanem azért, hogy minden másra jó legyen, és sok szabad memóriám legyem más alkalmazásokra...

De lehet, hogy nekem van csak ilyen hülye felfogásom az OPrendszer szerepével kapcsolatban

písz
  • h4x0r
    Bocs, de nem mindenki jatszik a gepen (legalabbis nem a legmodernebb jatekokkal), es talan nem nagy elvaras, hogy az oprendszer ne zabalja fel az eroforrasaim nagy reszet. Csak osszehasonlitaskent: 57%-on van a memoriam, 6%-on a swappem, 1-2% korul a proci, es hasznalom a Firefoxot, Sylpheedet (levelezo), gkrellm, gaim, mysql szerver, ipiapacs, stb. Es csak egy szaros P-III-asom van, 128 megaval. Ezt nem azert irom, hogy menozzek, csakhogy ezt az XP-nek is kellene produkalnia. Persze csilivili nelkul. Es nem mindenki akar agyba-fobe gepet ujitani...
    Mellesleg nezz meg egy Metacity-t, KDE-t vagy Gnome-ot, de akar a pekwm-et is mondhatnam, a minimalista-hatekonysag-megszalottaknak. Satobbi.
    Na, mind1, menyjetek Lindat nezni... :-)
  • NuCLEARScoRp
    Ekkora baromságot még nem halottam... 3 ghz és 512 Mb nem sok... megjegyzem aki egy modernebb 3D-s játékot futtat a gépén annak már most se túlzás az 1 Giga RAM... 1 év múlva meg már általános lesz!!

Szerinted egy pentium 2-es gépre kéne fejleszteni az oprendszert... LOL

Mégegyszer: Ha valakinek szar a gépe az cserélje le
    vagy használjon, Ms-DOS-t csak ne visitozzon baromságokat,,,
  • smv
    "Akinek meg szar gépe van kit érdekel??? Ne sírjon itt a legújabb technológiák után, törödjön bele, hogy csóró"

Anyád hogy van? Hogy lehet ekkora parasztságot mondani öcsém ez lol... Na akkor most tapsoljuk meg a hiperinteligens M$ fanokat...

Mellesleg mit jár a szája itt az M$ fanoknak, h mit szólunk be, hisz ez még csak a béta, és hogy jajj még nem láttuk. Ti már láttátok? Honnan a francból tudjátok h tényleg olyan ízirájder mint gondoljátok? Feltételezés. Feltételeztek. Azt meg ha nektek szabad, akkor az olyanoknak is szabad, akik "csórók" illetve akik olyan szemét állatok, hogy nem vesznek egy oprendszer miatt új gépet.

Alapból én is csak annyit akartam hozzászólni a témához, hogy szédületes h régen 640k -ból mindent meg tudtak oldani ami kellett egy oprendszerhez, most pedig gigabájtok kellenek... Meg csilivili ablakok. Jó persze nézzen ki faszán az egész, de anno régi játékokban is voltak forgatható, áttetsző ablakok még 16 megás videokarira... A korral haladás pedig bőven nem azt jelenti, hogy ha van 10x olyan jó gépem mint ezelőtt x évvel, akkor ez azt jelenti, hogy 10x kevésbé kell tudni hatékonyan programozni...
  • mathe
    Egyetértek Lolával. "na látod! most ezzel öngól! ugyanugy érdekel, ahogy mást, hogy kinek így meg ugy ne mfog futni a vista. érdekes, annak ellenére, hogy senkinek se kell majd, meg ilyen sza es oylan szar lesz a vista, mégis mindenki arrol sír, hogy nem fog futni neki jól, meg milyen hardver kell."

Látom nem érted a lényeget, pedig már elmondtam. Az teljesen oké hogy sírni fog a nép mert nem fog futni a vista rendesen. De ez kinek a hibája hogy ekkora gépigénye lesz? És miért akar majd a nép váltani szerinted? Mert lehet hogy az új vistás progik nem fognak menni már az xp-n? És a csori felhasznlónak nem marad más választasa mint váltani, és új gépet venni?
  • FTeR
    1 "már"-ral többet írtam, sry
  • stratoman
    Ha Windows alatt csak játszani szoktál és minden mást Linux alatt, akkor ne csodálkozz, hogy lóf@szt se értesz a Windows-hoz.
  • FTeR
    úgy látszik, h sokan nem képesek felvogni, h a vista futásának a dx9es kártya nem a minimum követelménye, hanem a maximum. szaros s3 trio-n is futni fog a classic skinnel (gyk. w2k), és gyorsabban mint a 2k vagy az xp.
    az sem jut el sokak agyáig, h a dx9 nem az átlátszósághoz kell (ami egyébként is blur..), hanem valós 3d effektekhez. és azért dx9, mert már minden 3d alkalmazás azt használja már. dx7/dx8 csak visszalépés lenne.

a cikk meg egy sima spekuláció...
  • arschsg
    te hoztad fel a WinFS-t! LOL Vagy azt se tudod miről bbeszélsz? :D na, ennyi (vagy)
  • arschsg
    Na, szarom le, hogy ki mennyire nem ért a Vistahoz (és XPhez), van jobb dolgom is , elnézést, dogaim! Én nem érek rá egésznap itthon ülni és csak a f.... verni.
  • mathe
    Nagyon nagy tévedésben élsz... Már rendesen sajnállak. Mit érdekel engem az NTFS fájlrendszere szerinted? Ha játszani akokarok a windowsban vagyok. Ha egyéb dolgot Linuxban. Az egyéb dolog kb a 80-90% a annak amit itt töltök a gép előtt.

Minek nekem az explorer? Itt se azt használom mert egy hulladék.
  • IoIa
    Ahogy "fejlődik" a ms-os oprendszer, annál inkább szűnik meg annak lenni. Egy oprendszernek nem az a feladata, hogy egy felhasználó _minden igényét_ kielégítse, hanem az, hogy a hw és a felhasználói sw-ek közötti kapcsolatot megteremtse, és hogy a felhasználói programok gond nélkül, minél gyorsabban, hatékonyabban tudjanak működni.
    A ms szerepet tévesztett. A vista azon túl, hogy csak csilivili szarokkal feltupírozott ratyi xp, valójában egy nagy massza. Kb. a 90%-át ki lehetne ütni, hogy oprendszer maradjon.
  • h4x0r
    Pardon, MenuetOS-t ne felejtsd el :-)
  • arschsg
    "Te mi a ****omat képzelsz magadról hogy így beszélsz másokkal??? Mit nagyképüsködsz hogy neked ilyen meg olyan géped van, mert te megdolgoztál érte... És ez kit érdekel szeritned? " na látod! most ezzel öngól! ugyanugy érdekel, ahogy mást, hogy kinek így meg ugy ne mfog futni a vista. érdekes, annak ellenére, hogy senkinek se kell majd, meg ilyen sza es oylan szar lesz a vista, mégis mindenki arrol sír, hogy nem fog futni neki jól, meg milyen hardver kell.
  • xnorbix
    Egy operációs rendszernek alapszolgáltatásokat kell nyújtani a rajta futó alkalmazások felé. Ehhez nagyon durva a 3Ghz, 512Mb ram....
    Megoldható lenne 300Mhz-n, 64rammal, csak nem éri meg nekik egy kis időt szánni a sebesség szoftveres növelésére.
  • mathe
    Ja igen. Ha esetleg váltanék, akkor se az ilyen meg olyan gyönyörű kezelőfelülete miatt fogok, hanem amiatt ami benne van. Ha lesz benne olyan amire egyáltalán szükségem lesz... Vagy cask azért mert arra fognak íródni a legújjabb programok, nem az xpre. De lehet hogy inkább végleg áttére Linuxra.
  • arschsg
    NTFS ha a filerendszernél járunk. (most ne rizsálj, hogy azt a linux is kezeli, mert én azt nem nevezném kezelésnek, mivel MS ne madta ki NTFSnek sem a forrását, és nem is kezelheti így 100% osan). Internet Explorer sincs Linuxban:DDD

Na de maradjunk a tényeknél komolyan: Windows-t hány millióan használnak és Linuxot hány százan használják:D
  • mathe
    Te mi a ****omat képzelsz magadról hogy így beszélsz másokkal??? Mit nagyképüsködsz hogy neked ilyen meg olyan géped van, mert te megdolgoztál érte... És ez kit érdekel szeritned?

Mellesleg ennek a cikknek semmi értelme nincs. Egyetértek azokkal akik szerinte se a win miatt fog fejlődni a hardwertechnológia. Ha fejleszteni fogom a gépem nem a vista ilyen meg olyan effektejei miatt fogom, hanem mondjuk hogy elinduljon egy jó játék.

Mellesleg egy hardwerért szerintem nem sajnálják az emberek annyira a pénzt mt egy oprendszerért. Mennyibe fog kerülni a vista vajon? 30-40 ezer? vagy a duplája??? Nevetséges. Világszerte árulják és mégis ennyit kérnek a mocskos szofvereikért. Ezért mondom én is hogy nyomorult pénzéhes banda. A játékfejlesztők hogy csinálják hogy 10E forint körül tudják adni a játékaikat?

És igen is a Linuxhoz képest egy szar oprendszer. Láttam hogy szidták itt az UHUt. Oké, nem a legjobb tényleg. Sok társa megelőzi.
    Azért szidja a sok paraszt a Linuxot mert egy kicsit bonyolultabb megtanulni, nem áll egyből minden annyira kézbe, nem futnak rajta annyira a játékok(azért meg lehet azt oldani)...stb. De ha értesz hozzá egy kicsit betudod magadnak úgy konfigurálni hogy úgyanúgy tudd használni mint a wint. Most mondjam hogy sokkal biztonságosabb? A winben tele vagyok állandóan a rohadsz spywerekkel meg vírusokkal. Linux alatt eggyel nem találkoztam. Itt volt rgy másik cikk hogy pár nap múlva már meg is jelent rá egy vírus... Na mondjuk azokról aki vírusokat írnak azokról is megvan a véleményem.

Mégvalami. Látom hogy írod hogy azokkal a cégekkel akik nem winxpt használnak már szóba se álsz... Miért, ezt mondd már meg nekem? Lehet, hogy csak nem akarnak több százezret költen a arra hogy minden gépre rárakják az xpt amire szerentem nem is lehet sokkal jobb ilyen célú programot írni.

De tudod mit? Te vedd meg szépen majd otthonra a fasza gépedet, meg a windózod, és érezd jól magad vele. Mit bánom én...
  • CyrSyS
    Akkor előzné meg ha olyat tudna felmutatni a windows ami a linuxban nincs meg! Én ilyet nem tudok! Esetleg Winfs? hmmm már a régi unix is tudja ezt csak abba inode-nak hivják.
  • arschsg
    Nem arról van szó, hogy "csak MSben gondolkodni" ha nem tűnt volna fel. itt már régen arról van szó, hogy MINDENKI ITT CSAK MS-ben gondolkodik! Mert ugye a fikázók is csak MS-t fikáznak...
  • wmatyi
    Miért kell valakit "csóró warez"-osnak nevezni mert nem vesz évente új konfigurációt?

És az sem tiszta, hogy miért nem lehet elfogadni ha valaki nem csak MS-ben tud gondolkodni.
  • NuCLEARScoRp
    A Windows Vista beépített rendszerteljesítmény-tesztelővel érkezik

Ez egy nagyon hasznos dolog!!
  • arschsg
    És ki nem szarja le, hogy neked mi fut vagy mi nem? Te így is csak egy csóró warezes voltál és az is leszel.
  • arschsg
    Akinek meg szar gépe van kit érdekel??? Ne sírjon itt a legújabb technológiák után, törödjön bele, hogy csóró! Ez van. Én megdolgoztam a gépemért. Nem csak itt sírtam, hogy "Jaj nincs pénzem, de miért csak 100MHz-es P1esem van, így ne mfog menni a Vista vagy akármi más game stb alkalmazás.

Ha kell ruházz be. Eleve, ki venni meg amugyis? ki fizetne Vistaert? Te? Na ne röhögtess, ha hardverre nincs pénzed szoftverre se lenne. Még ha olyan lenne a szoftver, mint amilyet megálmodtál, akkor sem!
  • Fenjoy
    ez nem igaz, NEM erőltet semmit sem, Vagy neked a fejedhez Fogtak egy Fegyvert a MicrosSoft emberi hogy ezt a progit kell használnod? :DDDéé
    Ember semmi sem kötelező... ha nem tetszik váltcsá ilyen egyszerű...

A hattyú halála 123 rész...

Elnézést a Sorokért:)
  • arschsg
    Simán be lehet lőni XP-t is telepítés után. Az, hogy te hiperlámer vagy (és nem tudod hova nyulj), arról nem az XP és nem is a Microsoft tehet.