340
  • arschsg
    de ez olyan pro, hogy még a fórumot se tudja használni:D
  • arschsg
    Linus Torvalds meg már a Windows Vista BETA 1-et :D
  • mathe
    Már bocsika de a net amit most hasznász, UNIX alapokon működik... Én a helyedben nem röhögném ki.
  • FTeR
    aham, tehát te amikor elindítod a linuxodat, akkor csak egy kernel jön be és boldogan másolgathatsz konzolból a háttértátolón.
  • arschsg
    FTeR, de nem látod, hogy ezeknek a Windowst még nehezebb használni?:D

;)
  • h4x0r
    "dzsííí, direkt szivatsz?"

Igen :-)

"hót lényegtelen dolog az átlátszóság (blur egyébként), atlátszó ablakot mutatok neked win95 alatt is."

Ezt mondom en is! Tenyleg lenyegtelen.

"az elavúltságot meg arra alapozom, h a linux rengeteg olyan megoltást tartalmaz, sőt megkövetel, ami a mai világban már teljesen fölösleges."

Ne itelj elhamarkodottan. Lehet, hogy a Linux szemszogebol elementaris. Mindjart mondom miert.

"a terminálos cucc egy ablakozó gui-n röhelyesen fölösleges - nem azt mondom,h nem lehet használni, csak fölösleges"

Itt a pelda: ha single modeban lepsz be, hogy a diskeket ellenorizd, rootkitet keress, vagy valami csucskoset muvelj, akkor bizony jo, hogy nem az X jon be minden kinjaval egyutt, hanem egy jo kis terminal.

"mélyebben nem megyek bele, de volt szerencsém olvasni működési leírásokat és rengeteg maradi dolog van benne."

Erre annyit, hogy van egy par halott dolog a Linuxban, ami engem is idegesit, bar nem olyan nagy dolog: ha terminalban (nem X alatt) login eseten csupa nagybetuvel irod be a loginnevet (pl.: FTER), akkor a terminal onnantol csak nagybetuket ad ki/fogad el. Ez meg a regi terminalokhoz vezetheto vissza. Asszem.
  • CyrSyS
    erre az egymásközti szidásra csak ráteszek egy kis habot: Bill Gates is linuxot használ!
  • mousee
    Nem mi eszi meg az erőforrást, hanem ő mit esz a windowson :PPPP
  • FTeR
    plz, használd a válasz linket, mert elég idegesítő így.
    nem a konzolról beszéltem, akkor azt írtam volna.
    a virtuális terminálokat említettem.
  • IoIa
    Tisztelt MODERÁTOR!!!
    Én azért kaptam egy csinos felkiáltójelet, mert (az indoklás szerint) lehülyéztem valakit.
    A #93 az mi, ha nem lehülyézés? Mégsem látok felkiáltójelet a nicknév után.
  • FTeR
    nem, a sznobság azt jelenti, h büszkék arra, h nehéz használni.
  • mathe
    Miért lenne fölösleges a console? Mert elszarsz valami és utána onnan helyre tudod hozni? És ha valami hiba van nem ennyit ír ki hogy a win hibát talált és nem fogja most ezt neked elindítaniés ha a részletekre rámész akkor 1231232342354234 meg 237823428374 akármi...
  • arschsg
    És a Linux nagy múltját UNIX el is felejtettem:DDD
  • FTeR
    a háttérben futó service-ek...
  • arschsg
    Linux:

Legbiztonságosabb (csak AZ EGYETLEN biztonságos )
    Legmegbízhatóbb (csak AZ EGYETLEN megbízható )
    Legstabilabb ( AZ EGYETLEN stabil )
    Legsokoldalúbb ( AZ EGYETLEN sokoldalú )
    Mindenre alkalmas alapból ( AZ EGYETLEN mindenre alkalmas OS )
    ÉS MÉG INGYENES IS!

Ezek mind ide vagy oda:

Érdekes módon Windowst használ a világ 80%-a (és még nagyon alááááá mentem)
  • stratoman
    Miért jelent meg 4 sp a 2000-hez? Mert így így csinálják a verzióváltást.
    Nézd meg, hogy azóta hány különböző verzió jelent meg pl. a SuSE linuxból.
    Egyébként az sp-k nemcsak hibajavításból, hanem újdonságokból, frissítésekből is állnak.
  • CyrSyS
    én mind2 rendszert használom!Valamelyiknek megvan a maga előnyei hátrányai ugyanúgy a másiknak is!
  • FTeR
    sp-ken fölösleges lovagolni, mert még winnél egy verzióban sp-ket adnak ki, addig pl az suse 1.0-át a suse 1.1 követi, azt meg a 1.2. Majd kijön a 2.0 stb. stb.

ha a már bevált dolgokat sosem cserélnénk le újakra, akkor még mindig kapával és kaszával művelnénk a földeket.
  • mousee
    Nekem csak azt mond meg hogy mit eszel egy oan OS-en, ami lezabálja a gépedet?
  • FTeR
    dzsííí, direkt szivatsz?
    hót lényegtelen dolog az átlátszóság (blur egyébként), atlátszó ablakot mutatok neked win95 alatt is.
    az elavúltságot meg arra alapozom, h a linux rengeteg olyan megoltást tartalmaz, sőt megkövetel, ami a mai világban már teljesen fölösleges. (pl a terminálos cucc egy ablakozó gui-n röhelyesen fölösleges - nem azt mondom,h nem lehet használni, csak fölösleges) mélyebben nem megyek bele, de volt szerencsém olvasni működési leírásokat és rengeteg maradi dolog van benne.
  • arschsg
    ja, a jog. mivel uj PC-t OS-sel kötelező eladni és a Lin(s)ux ingyenes ezért azt teszik fel rá. habár én többet találkoztam már illegál felrakott Xpveé uj gepeken, mint linuxszal.
  • mathe
    a gui nem jár win95 köryékén... ha valami jó, bevált, miért kéne rajta változtatni? Maximum bővíteni. Most mondd meg őszinén jobb az amikor a m$ jelenteti meg 2-3 évente az oprendszereit szinte félkész állapotban? Miért volt 4 sp a 2000hez? Vagy ott van a DirectX. Már a 9.c nél tartumk. Hány volt összesen? De ott van az OpenGL. Kb 4-5 BŐVÍTMÉNY jelet meg több mint 10 év alatt. És írtak rajta csúcsgrafikájú Doom3at.
  • wmatyi
    Amennyiben "sznobság" alatt érted az IGYENES szoftvert.

És egyszer próbáljatok ki egy live Linux-ot (pl Knoppix) utánna nem fogjátok fikázni.
  • arschsg
    Linux inkáb begy igazi SZNOBSÁG! 2. "legmenőbb" dolog Windows fikázása után.
  • FTeR
    tessék: desktop os alatt egy olyan os-t értek, amit egy home user (esetleg a nagyi) a lehető legkényelmesebben ki tud használni. a linux nem ilyen. osX olyan, ha win szúrja a szemed, akkor hasonlítsd ahhoz.
  • CyrSyS
    osztom véleményed. látom te is linux világba élsz mint én!
  • CyrSyS
    a linux egy kernel végülis! linus tolvards írta 80386 intel processzorra. Akkor ezzel mi a gond?
  • h4x0r
    Hmmm, az xorg 6.akarhanyas pl. mar tudja az atlatszosagot, de ezt ne is szamoljuk.
    Mit adott? KDE, Gnome, stb.
    Programok? Fel sem tudom sorolni, annyi van.
    Esetleg az zavar, hogy sok progi konzolos?
    Azt meg, hogy elavult technologia, mire alapozod? Hogy a rendszer alapelveit (minden file, stb.) mar a 70-es evekben is lefektettek? Hogy a DOS meg csak eppen tervezve volt, amikor a UNIX rendszerek mar jocskan eltek?

stb.
  • arschsg
    a minimum maximuma te sejhaj
  • FTeR
    ezt a linux csak 1 kernel szójátékot hanyagoljuk már...
  • FTeR
    hatalmas piacot szakítanka ki vele :)
  • FTeR
    :) nézz utána.
  • CyrSyS
    linux már eleve egy elavúlt tech-re épűlt épp ezért biztonságos. ami beválik a linuxba azt ott haggyák a fejlesztők mert működik. Linuxosan mondva "STABIL" Egyedül a kernel a meg a csomagok fejlődnek. Az alap linux feladatok megmaradtak.
  • FTeR
    kérlek ne kötekedj, pontosan tudod mire értettem.
  • FTeR
    linux már eleve egy elavúlt tech-re épűlt, és a felhasználó felé semmi újítást nem mutatott fel már évek óta. a gui is valahol w95 környékén jár.
    és kérlek ne légy ... a fejlődésnek semmi köze a biztonsági frissítésnek.
  • stratoman
    Én először úgy szabadultam meg tőlük, hogy nem rendszergizdaként kezdtem használni a Windowst.:-)
    Aztán amikor mégis szükség volt rendszergazdaként használni, a tűzfalon letiltottam a veszélyes oldalak ip címeit (pl. 216.127.33.119), így már be se tudtak jönni.:-)
  • CyrSyS
    Akkor miért adják a Suse linuxot azokhoz a komplett pc-hez amit egy felhasználó vesz? Azért ebbe van valami
  • mathe
    Desktop os- ezt kifejtenéd bővebben? Mert nemtom mire gondolsz.
  • h4x0r
    Nem arrol volt szo, hogy a kartyan miert van 3D. OpenGL-t a Linux is tamogatja (viszonylag jol is, bar ezt nem tudom pontosan).
  • FTeR
    "Linux meg az igazi informatikusoknak való!"

ezért nem lesz belőle sose rendes desktop os.