8857
  • Hector Troy
    Mondjuk azt sem értem miért ugrott meg a játékosszám. Eddig max. 10-15-en várakoztak egyszerre, mostanában meg 25-30-an. Hirtelen rájöttek az emberek h milyen jó ez a game?!

THQ kivonul?
  • AndrewT
    egyrészt a THQ kivonulásával rendezni kellett a többezer játékost kiszolgáló szerverek helyzetét, amit egy fejlesztő nyilván nehezebben tesz meg, mint egy stabil lábakon álló kiadó, de elvileg ez a jövő héttel bezárólag rendeződik (kiváncsi vagyok egyébként, hogy a 2. rész megérkeztével meddig tartják fenn az 1. rész szervereit, de remélhetőleg párhuzamosan futhatnak még jó darabig.)

másrészt az 1. rész nem éppen tegnapi játék, és a folytatásra kiéhezett veteránok, akik eddig benépesítették a lobbikat, most minden bizonnyal rávetették magukat a bétára, automatchet ezért nehézkes összehozni mostanság.
  • antgecc
    Hát jelenleg tényleg az. Csak a 2-vel foglalkozhatnak, 1-re rá se néznek már....
  • Hector Troy
    Nagyon szarok mostanában a szerverek. 20 percet vártam és nem tudtam egy AM-et játszani, mondjuk a játékba való belépés tartott 5 percig, nem tudom mit vártam... Vicc kategória.
  • antgecc
    Nem hiszem el, hogy ennyi ideig tart nekik....
  • Gascan #8732
    statisztikak elvesznek :)
  • Gascan #8731
    allnak at masik szerverre.. aprilis 8 utan elvileg jo lesz, bar az eddig gyujtott statisztiak "elveszik"
  • antgecc
    Másnak is naponta jelentkezik a probléma, hogy "profile is busy, try again later" ???? Hihetetlen mennyiségű hiba, agyam eldobom kategória... Nem tudom felfogni, hogy engedhetik ezt meg maguknak. Haverommal minden nap azon izgulunk, vajon össze tud-e hozni minket a relic online egy játékra. Fos.
  • conshilla
    Pantherek ellen bőséges aknázás, AT gun (AP rounds bekapcs), Ranger/Paratrooper, vagy egy horda (3+) M10 Tank Destroyer. Utóbbi Armored Doktrínával és Allied War Machine-nal kiegészítve elég jól fogja a Panthereket, ahogyan a Calliope és a Pershing is egy kis támogatással. Az AT fegyverekkel/járművekkel igyekezz mindig a Pantherek fara felé orientálódni a biztos átütés érdekében.
    AT gunokat is védheted aknával az mp44-esek ellen.
    Ha tiétek a map, akkor nem hátradőlni, hanem az utakat, átjárókat szétaknázni.
  • antgecc
    Így jobban átgondolva, az alapján amit írtok, lehet mégis csak tetszeni fog ez a fagyos dolog.

Köszönöm az US vs panther battlegroupos segítségeket is. Valami ilyesmivel próbálkoztam én is (stickyzés, ágyú tologatás). Csak volt az embernek mellé 2 mp44-es pg squadja és kb úgy mentek át a stickyző, és ágyút tologató egységeken, mint kés a vajon. Igen, kellett volna a hmg fedezőtűz, de nem volt, nem bírta az inf support tank áldását :)

Dühítő volt nagyon. A pálya 3/4-e a miénk volt, tripla annyi pontjaink voltak, kezünkben a győzelem, aztán kijött 4 panther. Ööm-é-bódottá.
  • McKalton
    a fagy dolog szerintem iszonyat jó. Egyrész előre szól a játék hogy 1 perc múlbva jön a zimankó. Namármost mi történik. Éppen beálltam az ellenséggel nagy gyalogos csatába. Tűz csak messzebb a saját bázisom fele van. Akárcsak az ellennek is.

Meglátod az időjelzőt visszavonod a katonáid akárcsak az ellen majd jön a hóvihar minden lelassul a járművek gyaloglási mozgások alig lehet látni valamit. Csönd lesz a harctéren. Lehet újraszerveződni pörögnek a nyersanyag számlálók. Ez kb 2-3 percig tart után újra egymásnak lehet esni.

Ha belegondolsz ez egy tök jó eleme a játéknak.
  • McKalton
    steamen rendeltem elő egy hónapja. az előrendelőknek alapból ját beta kulcs. Most két hétig csak mi férünk hozzá. Utána majd lesz public beta is később valamikor még a megjelenés előtt
  • bgabor
    Én úgy szoktam, hogy aknázgatok a felvonulási útvonalakon, magukat a panthereket pedig megstickybombozom a gyalogsággal, úgy félig már megvannak. Ezek után air dropped AT gunt dombok le a lőtávjukon kívül, de még az AT gun lőtávolán belül. Miközben az AT gun távolról kinyírja őket, rájukmegyek az egy Paratrooper egységemmel, és Recoilless Riflevel nyírom őket, plusz mehetnek a további stickybombok a még vissza nem vont riflemenektől.

Persze ez Airborne doktrína, de én mindig azt használok az amcsi taktikámhoz(tudom, ez gyengeség, de ebben a taktikában vagyok jó).

Egyet nem szabad: páncélosokkal szembeszállni a Pantherekkel, az amcsi páncélosok ehhez nem elég jók.(kivétel ugye a Pershing, de az ugye doktínafüggő)
  • AndrewT
    ha az ágyúkat lemikrózzák, akkor érdemes 1-2 ranger squad-dal próbálkozni (bár doktrinális egységek, de más doktrinát választva amúgy is lesze "valamid", ami ellensúlyozza a panther battle group-ot), egyrészt a bazooka megteszi a hatását, másrészt a panther finoman szólva sem a legjobb gyalogság ellen, tehát jók a túlélési esélyei egy hatfős osztagnak. esetleg riflemen és sticky bombs.

a megfagyás szerintem bőven megállja a helyét multiban is, mivel dinamikát tud vinni a játékba. el tudok képzelni olyan szituációt, hogy mindenképpen el kell foglalnod egy területet ahhoz, hogy bizonyos gyalogos egységeid életben maradhassanak, mert a második legközelebbi tábortűzhöz már nem lehetne odaérni velük, és addig kell cselekedni, amíg még van harcértékük.
    (sc-ből hasonló példát persze nem tudnék hozni, de mondjuk amikor rákerül a plague egy battleship-re, és már nem tudom eljuttatni javítani, beviszem a zerg tömegbe, és lehet, hogy jobban járok)
  • Gascan #8723
    hol vetted meg?
  • McKalton
    a wh nagyon hasonló a coh1-hez. a tierezödés 3 részből áll viszont.
    a tier3 lehet megépíteni a tankos épületett abba alapból benne a tigris és a brumbar, elephant és stugh

a veterency-hoz nem találtam külön épületet. Így erről nem tudok nyilatkozni, illetve mivel kis mappon normál gép ellen mentem túl gyorsan lepörgettem őket így max 1 tankot tudtam behívni és nem volt vetődés.
    Ma jobban belevettem munka után magam a játékba. Nekem elsőre tetszik simán hozzá a coh1-et. Tetszik az hogy másabb és hogy még fel kell fedezni az új dolgokat.
  • antgecc
    A videókat nézegetve, nem láttam az optionsben key bindingset és invert drag mouse scroll lehetőséget. Király. Bonyolult lehetett belerakni....
  • antgecc
    Imádom, mikor a bétára sincsenek felkészülve a fejlesztők, nemhogy a teljes játékra....

Reméltem, hogy a megfagyás csak a kampányban lesz. Sztem teljesen felesleges multiba ilyet belerakni.

Wm mennyiben hasonlít a coh1-esre? építési sorrendekre, veteződsére, ilyesmire gondolok...
  • antgecc
    Egy gyors idegbaj után muszáj megkérdeznem, hogy mi a ku..........át lehet csinálni amcsival egy panther battlegroup ellen?!?!?! 2v2-ztünk haverral, amcsival voltunk McGahen v mi pályán és a sövénysorok miatt többet csúszkált az ágyú, mint lőtt. M10 tank DESTROYER, ismétlem destroyer pedig csak karcolgatta a panthert, szóval semmit nem ért. Ha annyi erőt fektetek a panther kilövésébe, amennyit megérdemel, akkor pedig 2-3 MP44-es PG-el végigfut rajtam és helókanyalóka. Élvezetes....
  • McKalton
    sajna multi ember ellen nem megy kidob sync errorral ez úgy tünik golbális hiba túlterheltek a szerverek. Így csak az ai ellen tudtam nyomni 2 meccset skirmisben.

Szerintem jó. tényleg van benne fagy és 1 percel előtte jelzi hogy a gyalogságod megfagy ha nem vonod vissza tűz közelébe. A hangok jobbak mint coh1-ben.

Csak német oldalt próbáltam. Van benne alapból tiger. illetve két új gép brumbar és elephant. olyan mint a coh1 csak egy kicsit máshogy néznek ki az épületek.

Level 2-ig elvittem corporal rang.
  • Gascan #8717
    azod is van? :) en a hetvegen vettem meg .. csak meg nem jutottam a multiig.. ott milyen a matchmaking?
  • antgecc
    Amint tudsz, légy oly kedves mesélj valamit! Engem leginkább a matchmaking rendszer érdekelne. Remélem starcraftosodott, nagyon jót tenne a játéknak...
  • McKalton
    COH 2 beta tölthető annak aki előrendelte. Én már szedem 6GB :)
  • conshilla
    MP40-et szerintem azért találták ki, hogy a közelre bejövő rifle ne szeressen közelre bejönni. Pl rifle akkor fog nagyon nyomulni, ha szabadban ülő mg-t akar flankelni. Ha ilyenkor nincs bike-od, amivel feltartsd őket, amíg pozíciót vált az mg, hanem csak volksod van, akkor az mp40 nagyon jó tud lenni az mg védelmére. Biztosan van egy játékszint, ahol már az USA nagyon gyorsan leveszi, hogy nem szabad közelre mennie, és inkább a játéktudás számít, nem az egység. Ekkor már tényleg pazarlás megvenni az mp40-et. Ám addig van egy pár szint, amíg találkozhat az ember jó pár noob USA-val, akiket viszont gyönyörűen aprít az a géppisztoly.
  • Gascan #8713
    valaki mar elorendelt a CoH2-re? a Beta holnap kezdodik es erdekelne h milyen lett..
  • NovaTerra
    Pedig volksnak nem éri meg mp40-et venni. Másra jobb elköltetni az ammot. Volksok távolról jók. Ha ügyesen kezeled őket, akkor megállítják a riflemeneket. Persze nyilván us játékosnak az a célja, hogy közel jöjjön riflemennel, hisz azok közelről erősek. De itt már a két játékos képességein múlik a dolog, nem az egységeken. Sok us játékos elköveti azt a hibát, hogy mindenáron meg akarja közelíteni a volksokat és bedarálni őket, emiatt kijönnek fedezékből. Csak mire megközelítik őket veszítenek ember. És a fedezékben maradt volksok kevésbé sérültem, már retreatre kényszerítik riflemen osztagot.
  • antgecc
    A profilom busy... hát az, hát persze.... Foskazal.
  • antgecc
    Voltks-ot én valahogy mindig csak MP40-el használom, azokkal szépen darálnak, alap fegyóval valahogy nagyon hamar hullanak nálam. Távolságira inkább sima grent hozok.
  • bgabor
    Hát én a volksgrenadiereknek csak annyiban látom az értelmét, hogy MP-40el közelről nagyon durván sebeznek, és valamivel foglalni kell amíg az igazi gyalogság (grenadierek/stormtrooperek) megérkezik. Talán még vész esetére a panzerfaustjuk ér valamit, meg arra jók hogy a medic bunkerben ingyér grenadierré konvertálódjanak. De hogy taktikát alapozzak rájuk amikben főszereplők, háááát...
  • NovaTerra
    Bár nem kap a volks elit armort, de vet kettő neki is hasznos. Ugye ők alapból távolról jók. Tehát mindig tartani kell velük a távolságot, lehetőleg fedezék mögött. Vet2-n a látótávolságuk tízzel nő, egy kevés (5%) sebzés csökkentést is kapnak és pinelni se tudják őket olyan könnyen, 20%-kal csökken az esély.
    Szóval, ha valaki wm-el inf. központú játékot játszik, akkor a vet2-t mindenképpen érdemes megvenni. Vet3-on majdnem az összes inf 20% életerőt kap. Velük már csak akkor tudja felvenni us az inf harcot, ha legalább vet2 riflemenjei vannak. De míg neki egy új riflemen vet0-ás lesz, addig wm-nek egy új gren vet3 és ezt sok játékos igyekszik kihasználni. Egy vet2-3-as ingyen gren medic bunkerből mindig jól jön. :)
  • bgabor
    Ez nagyon tuti!
  • bgabor
    Volksok meg se kapján az elite armort, a Grenadierek és a Stormtrooperek kapják vet2-őn.
    Elite armorral kapcsolatban ez a lényeg, mint látható az egyik leghasznosabb fejlesztés a játékban:

What is Elite Armour?

In Company of Heroes, there are different armour types which affect the various modifiers different weapons have versus units. Standard American and Wehrmacht forces are the "Infantry" type. Standard British and Panzer Elite forces are a "Soldier" type. Paratroopers have their own type, British officers and Knights Cross Holders are "Heroic", and Rangers are "elite". Upgraded Wehrmacht units are changed to the elite type of armour, which effects a variety of modifiers defendant on which weapon they are receiving fire from. Elite Armour from veterancy two, is the most used and very beneficial, increasing the durability of eligible troops by 25 to 50%. Just watch out for flamethrowers.

The statistics are listed below, but you can follow a few simple rules of thumb without memorizing them.

1.) Elite armour drastically increases the durability of the squad versus bullet weapons.
    2.) Flame weapons do more damage to elite armour.
    3.) Elite squads will be slightly more susceptible to suppression from heavy machine guns.
    4.) Elite squad members will always get hit on retreat from a sniper.(You have a 50% chance normally.)

American Weapons

Grease Gun - 25% less accuracy
    Garand - 25% less accuracy 25% less damage
    Carbine - 25% less accuracy 25% less damage
    BAR- 25% less accuracy
    Flamethrower- 18% more damage
    Strafe - 25% less accuracy 25% less damage
    Quad 50 - 25% less accuracy, 15% more suppression
    Thompson - 25% less accuracy
    .30 HMG - 25% less accuracy 25% less damage 15% more suppression
    Sniper Rifle- 300% more accuracy

British Weapons

Lee Enfield - 25% less accuracy 25% less damage
    Commando Steen - 25% less accuracy
    Bren LMG - 25% less accuracy
    Rifle Grenade - 25% less accuracy 25% less damage
    Vickers HMG - 25% less accuracy
    Commando HMG - 25% less accuracy 15% more suppression
    Bofors - 5% less accuracy
    Churchill 6 liber - 15% less accuracy
    Churchill flamethrower - 18% more damage
  • bgabor
    "annyibol amiert felfejlesztem a volks vet2re mar kijon egy tank is ... ezt amugy mar olvastam"

No igen, de a vet2-es Granadierekkel, csapatonként egy Panzerschrekel megnyered a játékot, mire bárki eljutna a tankokig. És ahogy kedvenc antgecc fórumtárs írta, a kézi páncéltörő fegyvereknek és a PAK lövegeknek elégnek kell lenniük bármilyen jármű ellen, amit T4 alatt ki tudnak hozni ellened. És ha te jól játszol, (nem vagy alig engeded benzinpontokhoz jutni, és utalod a victory pointokat) akkor bizony sokkal előbb ér majd véget a meccs minthogy ő Tier4-et tudna hozni ellened.

Wehrmachban pont az a jó, hogy valami iszonyat kemény nemzet az Amcsikhoz és a PE-hez viszonyítva (britet meg 10 játékosból ha 1 játszik, az is infantry blobozik). Gyakorlatilag a T1-T2vel és Vetezett gyalogsággal bármilyen helyzetet meg lehet oldani, és hamar el lehet dönteni a csatát.
  • bgabor
    Én is nagyon csípem a Defensive-et, mert a bunkerből reinforceolás hihetelenül értékes képesség a játék elején. Egy 1v1 meccsben felhúzol valahol a frontvonal közelében egy medic bunkert és beleraksz egy géppuskát, és onnantól a gyalogásoddal uralod az egész környéket, gyorsan meg is nyered a játékot. Vetezett grenadierekkel tuti taktika. A többi képesség is hasznos, de én a 88-as ágyút messzire elkerülöm, mert mivel hogy statikus, nem mozog, ezért egy jó ellenfél nagyon gyorsan megsemmisíti valamilyen tüzérséggel.

Blitz is jó, mert a StuH remek ellenszere a tömegben közlekedő amcsi gyalogságnak, brutálisan ellátja a bajukat. Stormtrooperekre egész taktikát lehet építeni, átugrani a Tier2 építését. Tigris is elég használható a végén. Az agazdasági képesség a végén szintén hasznos, jó négány stugot kihozhat belőle az ember jókor ellőve.

A Terrort én annyira nem szoktam használni, bár tény hogy a firestorm jó cucc, és a Kingtiger egy-két jól elhelyezett repair bunkerrel és gyalogsági támogatással, jól használva játékot eldöntő tényező.

De az egyik legszebb tulajdonsága a Wehrmachtnak az, hogy más nemzetekkel ellentében itt egyáltalán nem szorulsz rá a doktrínákra, kellemes plusszok, de nélkülük is meg lehet oldani bármilyen helyzetet.
    Amcsinál ez nem így van.
  • NovaTerra
    Terrorban pedig minden jó, nagyon jó. Az egy cp-s zeal nagyon sokat segít. Propaganda war-ral játékot lehet nyerni. Főleg, ha nagyon szoros vp meccsről van szó, amikor minden vp aranyat ér. KT egy lassú erőd. Elég sok cp, de ha eljutsz addig és meg is tudod védeni, dominálja a pályát. Firestorm pedig nagyon jó inf ellen és járművek ellen is elfogadható. Tökéletes, ha van két pumád, meglátod az ellenfél at gun-jat, rá firestorm, ha azonnal reagál, akkor is leveszíti és pu megint csak dominálni fog. Ilyenkor ajánlott az üresen hagyott at gint szétlőni. V1 is jó. Bár lassan jön és ki lehet tréni, de rombol és viszonylag kevés ammoba kerül.

Def.-ben pedig rengeteg taktika épül csak For the Fatherlandre. Nagyon jó bónuszt kap és nem lehet pinelni addig őket. Nagy látótered lesz, bunker melletti reinforce pedig szintén nagyon hasznos. Egy medic bunker,free gren+reinforce szintén meccs fordító. Registered Artillery se rossz, bár jó játékos retreatel azonnal, de egy propagandával felér és hátha megcsíp egy osztagot. Rocket Artillery szintén jó. Főleg, ha másiknak van valami statikus egysége. Pl. howitzer, bike-al közel mész, ha kis is lövik a bike-ot és 200 ammot, megéri feláldozni egy howitzrért. 88-as is jól jön, de nem az a def-ben a legjobb, hanem 3 cp-ért van nagy látótered, bunker reinforce és For the Fatherland.
  • antgecc
    Nekem a terror valahogy nagyon nem jött be. És a def is necces. Flak ugyan nagyot üt, de könnyű kiszedni, pl mortarral.
  • NovaTerra
    Akkor még az elején tartasz nagyon, ahol annyi is elég. :) Ha tovább nyersz, akkor majd eljön az idő, hogy nem lesz. Doktrínát használj, mert Wm-nél mindhárom igen erős és sok pluszt ad! Mindegyiknek megvan az előnye, de játékstílustól, pályától taktikától és ellenféltől is függ, hogy melyik a megfelelő számodra. Szóval nem árt kitapasztalni.
  • Gascan #8700
    elolvastam, koszi.. valoban erdekes a taktika, nekem fokent az a resze tetszik h gyartasi ido nelkul vannak meg az egysegek

nagyon sok mindent nem hasznalok meg a jatekban, a CPs cuccok ilyenek peldaul

az elobbi kerdesedre valaszolva h csak basic meccseken van-e igy.. eddig 2 ranked meccs (a 2bol) es egy basicen volt igy nekem :)
  • NovaTerra
    Erről a T1-blitzkriegről készítettem még korábban egy kis cikket. Ha érdekel olvasd el. Lehet csak tapasztalatlan vagy, de hidd el wm-nek a vet gyalogság az erősségei közé tartozik.
  • NovaTerra
    "max csak 1-2 riflement tud addig kihozni, azokat meg MGvel lenyomom"

:)

Ez basic meccsben vagy így vagy hol?

Egyébként bőven megéri vet2 wm-nél, mert az adja a leghasznosabb bónuszt. Főleg akkor éri meg, ha t2-grent játszol vagy blitz-stormt.

Wm-el t1+blitz+vet-tel bőven elegendő nagyon sok játékos ellen.