8857
-
Gascan #8697 eddig ugy csinaltam, h kezdek 2 pioneerral.. 1 epit (1 wermachkepzo, aztan a vetelos epulet), 1 foglal.. aztan amint megvan a wermachtkepzo akkor 1 mg, 1 volks, 1 mg, 1 volks.. aztan vet1re support ... utan meg meglatom, h alakulnak a dolgok.. de ez ilyen standard
MGvel jo kezdeni mert ellen max csak 1-2 riflement tud addig kihozni, azokat meg MGvel lenyomom
ott szoktam gondba utkozni, amikor USA kihozza a light infantry jarmuvet :)
eddig meg megoldottam valahogy de nem volt olyan sima ugy mint ahogy elkepzelnem -
#8696 Bármilyen tanknál hamarabb ki tudsz hozni egy vagy két Pak-ot (ágyú). Ha tudod, hogy vet-re techelsz és arra fog elmenni a benzined, és nem lesz időben stugod, geschützöd vagy egyéb tankod, akkor fel kell készülni Pakkal, grenadiereknek panzerschreckel, meg persze ott a volks panzerfaustja is. Ez elég kell legyen bármelyik korai tankra. Volksot pedig ne vidd túlzásba, 1 v max 2 elég belőle, inkább grenadierekre vagy stormtrooperekre alapozz. Bár stormból is elég 1, főleg hogy 8 pop-ot igényel. -
Gascan #8695 innen a sight radius increase lemaradt... ezeket neztem eddig link
-
Gascan #8694 annyibol amiert felfejlesztem a volks vet2re mar kijon egy tank is ... ezt amugy mar olvastam -
#8693 pedig nagyon. nagyon erősek és sokoldalúak. vet2-ig nagyon megéri elfejleszteni. ahogy lentebb is írta kedvenc bgabor fórumtárs, olvasd el ezt, főleg a 'What is elite armour?' részt. -
Gascan #8692 wermacht gyalogsagot mennyire eri meg fejleszteni? es arra penzt kolteni .. nekem egyre inkabb ugy tunik h nem nagyon -
Gascan #8691 ok.. igy 100%-os vagyok rankeden.. 2-bol 2 :)... persze meg level 2 vagyok csak -
#8690 ja -
Gascan #8689 tehat rankeden csak victory points van? -
bgabor #8688 A ranked azért ranked, mert ott a gép talál neked a szintednek megfelelő ellenfelet, és versenyszerű körülmények között játszotok. Tehát ott nincs annihilate játékmód, nincs high resources, és nincsenek hidas pályák és egyéb noobságok. És a pályán a kezdési pont is véletlenszerű.
És ugye rangban fejlődni, helyezést elérni is ezzel a játékmóddal lehet.
A basic meccsnél meg te meg a barátod állítjátok be, hogy hol, kivel, milyen játékmódot akartok játszani.
Érdemes amúgy barátokkal is a ranked körülmények között játszani, mert ha hozzászoksz a nem-ranked körülményekhez, akkor egy profi játékos majd tíz perc alatt simán elkeni a szádat. -
szoszibá #8687 Nem! Ha jön azon oldal felől ellen, akkor kis idő múlva átpakolja az mg-t és elkezdi lőni automatice...
-
#8686 Megoldható az valahogy, hogy machinegunost házba beküldve rögtön a ház azon oldalán nézzen ki, amit én szeretnék? -
#8685 Basic az, mikor te, vagy pedig egy másik ember host-ol és saját játékot játszotok. Rankedet pedig Automatch indításával játszhatsz. -
Gascan #8684 egyebkent ranked matchet hol lehet talani? meg mi a kulonbseg a ranked es a basic kozott? -
conshilla #8683 2 sniper máris behozza az ára felét, ha kilőtted az ellenfél sniperét. Onnantól elvileg van 1 perced, amíg még viszonylag biztonságban garázdálkodhatsz (ki nem jön egy új US sniper), akkor meg behozhatod még a másik félnek egy jó részét. A lényeg, hogy vigyáznod kell a sajátjaidra. Ha nem hoz rá countert (snipert, Jeepet), akkor elég gyorsan a te oldaladra fog billenni az MP mérleg. Ha hoz, akkor meg késik a fejlesztéssel. Nagyon megéri a sniper a matekot nézve, ha tudsz rá vigyázni egy meccsen keresztül (ez persze minden egységre igaz), de a sniperre fokozottan. Sniper jó kezekben OP. Ezt idéztem. -
Gascan #8682 meg neha amcsikkal, szoval egyenlore ezeket (WM es USA) ismerem relative jobban -
Gascan #8681 aha... errol epp most olvastam... wermachtal fokepp, meg csak 70 oram van a jatekban
a kampanyokat mar vegigjatszottam, egyik baratommal szoktunk AI 2vs2 jatszani, kesobb ha mar jobban ismerem az egysegeket - es meg lesz multi :) - akkor megyek PvP-be is -
#8680 Melyikkel játszol? Wm vagy PE?
Wm-el a 2 sniper elég durva tud lenni. Csak a matekot nézve nem biztos, hogy megéri a manpowert, ellenben nagyon demoralizálóan hat az ellenfélre, főleg ha van rendes fedezéke a snipereknek (MG42 pl). Azért nagyon durva a 2 sniper, mert 1-1 lövéssel egyből kiszednek egy AT gun teamet vagy mortar teamet, esélye sincs az ellenfélnek retreatelni vele. Tudod, ha 2 meghal, a 3. felvágja az ereit :) -
Gascan #8679 köszi.. kipróbáljuk :) -
conshilla #8678 Ha WM-mel kell válaszolnod erre, akkor sniper, esetleg kettő. Mindegyiket fogja, amit említettél. MG, akna védheti a snipereidet. Tank egyikre sem jó. Nebel oké, de nem elég. Ami még jó mindháromra: a Stormtrooper mp44-gyel, camouból.
Ha PE-vel kell reagálnod erre a háromra, akkor mortar HT és AC kombó, illetve mp44-es PG-k, és az első prioritás a sniper kiiktatása. Ehhez tudnod kell (ketten felderít), hol állnak az AT gunok és AC-val lerohanod a snipert, akár az AC élete árán is. -
Gascan #8677 egyebkent amcsi sniper & infantry & meg egy csomo AT ellen mi a strategia? ... nebellel neha sikerul teret csinalni aztan tankokkal szetloni a bazist de mas valahogy nem akar osszejonni, pedig lennie kell meg valaminek -
#8676 Nekem is volt ilyen a minap. Újra indítgattam a játékot, egyszer csak megszűnt. -
Gascan #8675 ti tudtok csatlakozni masok jatekahoz? nekem valami NAT-al kezdodo hibauzi jon ki es nem csatlakozik -
Gascan #8674 ilyen nekem is volt par napja... ez is annak tudhato be sztem hogy allnak at uj szerverre -
#8673 Ez aj áték, hogy mindig tud meglepetést okozni: haverom is online, én is, látjuk is egymást, de nem kapjuk meg egymás inv-jét. gg -
Gascan #8672 ugy tunik a gond azzal fugg ossze hogy THQ csodbement es igy a Relicnek is gondjai vannak a szerver fenntartassal ... itt azt irjak h Aprilis 8-tol teljesen uj rendszeren fog mukodni az egesz az eddigi statisztikak pedig valahova archivalva lesznek h ne vesszen el teljesen
link -
Gascan #8671 nekem se megy mar egy ideje ... eleg gyakori mostanaban -
#8670 Már megint szopat a Relic Online... Nem tudom, hogy gondolják... -
#8669 Köszönöm szépen a tanácsokat! :) -
#8668 ehhez még annyit, hogy a brit tisztek, a játék elején elsősorban a lieutenant felfedik a rejtett mesterlövészeket (illetve úgy általában bármilyen más rejtett egységet), a rádiuszán belül lévő pl. infantry section-nek pedig offenzív bónuszokat is ad, tehát ez a kombináció is megoldás lehet, ha mindenképpen megszabadulnál a sniper-től -
conshilla #8667 Igen ez is egy megoldás, hogy nem foglalkozol a sniperrel, csak gyors tempóban foglalsz, fejlesztesz. Mivel sokba kerül a sniper és vigyáznia is kell rá wm-nek, szóval capping powerben kicsit el lesz maradva, ezt kell a javadra fordítani a gyorsabb felfejlődés-tech révén.
Ashen sajnos ősz óta (mióta egymásra uszítottalak benneteket Predékkel) nem szólal meg a fansite-on. -
conshilla #8666 Ja, azt nem fejeztem be, hogy ha sikerült neki a bázisig menekülnie, ott netán beül a HQ-ba, akkor jön el az inf Section ideje. -
NovaTerra #8665 Agresszív foglalás, elvágni a stratégiai pontot, így hamar kezdeni kell valamit vele wm-nek. 340mp-s sniper lassan készül és várni is kell mire összejön a nyersanyag. Bren carrier szinte kötelező. Trench is elég hasznos elvágott ponthoz, valamint mortar eléggé behatárolja wm mozgásterét. Gyors stuart vagy még inkább gyors cromwell. De britek nem az én asztalom. Fansite-on, ha Ashen aktív, akkor ő világszinten benne volt a top britek között, szóval tud segíteni.
De talán egyszerűbb, ha wm után inkább amcsikat próbálod. Britek játékstílusa tér el leginkább a másik három frakciótól. Pl. ezért hanyagoltam én őket. -
conshilla #8664 Pl. fogsz egy Bren Carriert, beülteted az Inf sectiont, de az nem muszáj, csak ha biztosra akarsz menni, és rámész a sniperre. Ha lőtt egyet a wm sniper, kattingass a Unit sniped ikonra bal oldalon, amíg látható. Mindig a képernyő közepére helyezi a sniper aktuális helyzetét, még ha camouzva is van. Ha szalad a sniper, mész utána a bázisra (lehet, hogy találkozol közben aknával, de ez mindig benne van) és hello. -
#8663 Én és az ostoba seggem elkezdtünk egy kicsit allies-al játszani, azon belül is inkább a brit-et erőltetem. Ami probléma a leghamarabb feltűnt, és nem tudok mit kezdeni vele, az a Wm sniper. Ugye az van, hogy 25 muniért az Infsec-el counter-snipeolhatom. Viszont az Inf snipe range olyan kicsi, hogy mire lőtávra futok, addigra mindig elcamózik a sniper, így lehetetlenség leszednem. Legalábbis eddig, nekem nem sikerült. Van erre valami jó tippetek? Hogy csinálják ezt a prők?
Bocs, hogy nem a fansite-ra írok, képtelen vagyok innen elszakadni :) -
conshilla #8662 Meghúztam a határt lv11-nél, ami mögött az van, hogy csak Pred és Bites jelezte előzetesen a részvételi szándékát (amire volt egy bő hónap), és ők ketten túlságosan kiemelkedtek volna a várható mezőnyből, így nem láttam értelmét a korlátlan nevezésnek. Nekik sem poén szerintem 9-10 szinttel gyengébbeket verni, meg a vertnek sem. Bár vannak szadó-mazó beállítottságúak, szóval sosem lehet tudni.
Igen a csapatverseny speciális és még kiforratlan, nem látom előre a buktatóit sajnos. Az mondjuk biztos, hogy ha olyan is nevez majd rá, aki bomlasztó, nem képes csapatban gondolkodni, együttműködni más, félig, vagy egyáltalán nem ismert emberekkel, azok nagyon leronthatják az élvezeti értékét annak a versenyrendszernek. -
NovaTerra #8661 Ettől a konkrét versenytől elvonatkoztatva beszéltem.
Most elolvastam az oldalon, hogy mi a helyzet. Látom lv11 a max. határ. Ez a csapatos dolog érdekes. De ez egy speciális eset, mert általában sima egyenes kieséses rendszer van.
-
conshilla #8660 Wayne a 8629-es hsz.-ben röviden felvázoltam egy versenyrendszert, ahol mégis lehet versenyezni 1 kedvenc frakcióval, de nem úgy, ahogy gondolod, szóval nem wm vs wm, stb. Az újítás csak annyi, hogy az nem egyéni verseny lesz, hanem csapatverseny. Axis csapat az allies csapat ellen. Számítani fog persze az egyéni teljesítmény (1v1-ben), a csapatjátékos teljesítmény (2v2 és sok v sok), és a fővezéri taktikázás (melyik ellenfélhez melyik saját embert küldi a vezér). Csapat szinten büntetve lesz a megfutamodás (pl egyik játékos nem jelent meg a megbeszélt időpontban). -
NovaTerra #8659 Én nem bánnám, ha coh2-ben lennének tükörmeccsek és kicsit ráhajtanának az esportra. De valószínű kiadó váltás és egyéb okok miatt maradnak a kitaposott úton.
Jelenleg meg a balance miatt, ha lenne is axis vs axis és allies vs allies teljesen kiegyenlítetlen lenne. Szóval elhiszem, hogy számodra ez különös, hogy legalább két frakcióval kell versenyezni. De másképp egyszerűen nem tudják megoldani. -
conshilla #8658 Csak ide ne tévedjen Cac, mert törölgetni fog :)
Nem ér ennyit ez az egész srácok. A versenyzés, ahogy maga a játék is a szórakozásról szól, ne piszkáljuk egymást emiatt.
Szerencsére az ügy megihletett, és újításokon gondolodom (másnak is szabad), amiben lesz helye az ilyen kívánságoknak is, mint a csak-wm.
Béke