Company of Heroes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyszerûen nekem nagyon idegen volt (sc2 után ugye), hogy versenyzéshez muszáj a másik oldallal is játszanom. Ilyennel eddig nem találkoztam. Ebbõl robbant ki az, ami. Sztem teljesen feleslegesen.
Egyébként meg... platina liga pont elég egy elpicsázó szinthez, ha egy alatta lévõ ligással játszol. És bgabor pont akkora nob lehet sc2-ben, mint én coh-ban. Persze lehet, hogy tévedek, de akkor máris megvan az izgalmas és igazságos "ostoba seggem" elpicsázásának a lehetõsége: 2 gyõzelemig coh meccs, 2 gyõzelemig sc2 meccs. 😊
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
Vicces, kicsit elbeszéltek egymás mellett. Halkan megjegyzem, hogy történetesen tudom, hogy sc2-ben platina ligás vagy, ami messze van az elpicsázó szinttõl. 😊
Gascan!
Valóban jól mondja az elõttem szóló. Wm-nek van a legtöbb és legösszetettebb gyalogsága. Csak meg kell ismerni õket és jól kell kombinálni õket. Ha ezt megtanuljátok, rájöttök, hogy az erõsnek tûnõ riflemen spam mennyire nem az.
El tudod te képzelni, hogy mennyire nem érdekel, hogy nem indulhatok versenyeken? 😄 Szted mennyire bántja ez a lelki világomat? És vajon az mennyire fogja bántani, hogy elvered az ostoba seggemet? Semmit nem jelent, kis tacskó. Vagy verjem a nyálam arra, hogy én majd sc2-ben gyalullak úgy be, hogy mozdulni se tudsz majd? Hát nem. Semmit nem jelent. Se okosabb, se jobb ember nem vagy, csak mert nyersz egy faszom játékban.
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
de ezek szertin csak bénák vagyunk 😊
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
A Wehrmacht a legkönnyebben játszható nemzet a játékban, hihetetlenül jól el van látva egységekkel és lehetõségekkel. Gyakorltilag legtöbbször doktrínaválasztás nélkül le lehet gyalulni az ellenséget vele, pusztán T1-T2 egységekkel is. Ilyet az amcsival nem tudsz csinálni, ott jóval kevesebb egység van és rászorulsz a doktrínális egységek támogatására.
EZT meg EZT ajánlom figyelmedbe olvasgatásra, különösen a veterancy elite armor részét.
Mindegy, játszál kizárólag wehrmachtot kizárólag hidas pályákon, mint a vérnoobok, csak ne csodálkozz ha versenynek a közelébe se engednek majd.
Mellegles ha valaki azt állítja, hogy senki se érti meg a mondandóját, akárhányszor ismétli el, az nem azt jelenti hogy mindenki hülye rajta kívül, hanem azt hogy csapnivalóan gyengén fogalmaz és kommunikál másokkal.
Remélem egyszer lesz majd alkalmam szétrúgni az ostoba seggedet a játékban.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
"Én csak Angoville-en vagyok hajlandó játszani. A többi pályát is ismerem, de NEM AKAROM. És Angolville-en is csak a déli kezdõrõl. Az északi kezdõt is ismerem, de NEM AKAROM. Egyébként meg minden másban alkalmazkodom... :>" (bocs, de ez annyira magas labda)
Ne árulj el több titkot- láttam a pe-wm meccsedet - még a végén megtanulunk játszani. Elméletben.
És ehhez igazították a balance-t. Pl. us-wm elég jól el van találva. Pe-us is. De van egy mod amivel lehet játszani tükör meccseket is. Illetve axis vs axis, allies vs allies. Egy wm vs pe úgy, ahogy van egy vicc lenne. Mert wm már t1-bõl lealázná pe-t, a bike-al, sniperrel, panzerfausttal.
Egy szó, mint száz, ha nem akarnak egyik játékosnak sem kedvezni, akkor szükséges egy tornán, hogy mindkét oldallal játsszon az illetõ. Ez így meg GR tornákon is.
Képzeld felfogtam, hogy két axis nem tud egymás ellen játszani, ahogy írtam is egy lentebbi kommentemben, mégis ezen lovagolsz már egy ideje.
És elmondanám, sc2-ben is esélytelen vagy, ha nem ismered a másik fajt, nem csak coh-ban. Annak ellenére, hogy vannak mirror meccsek.
Esélyed mindenesetre csak akkor lesz CoH-ban egy pro játékos ellen, ha tudod hogy az általa játszott népnél milyen taktikák vannak.
Például ha az ellenfeled kihozza a BAR-okat a riflemenjeihez, akkor te WM-ként azonnal tudod, hogy egy darabig nem fog jámûveket gyártani, tehát PAKot vagy schreket nem kell hoznod, blob ellenes egységeket viszont igen, pl: a blitz doktrínát kell választanod és StuH-ot hozni.
Ahhoz hogy ezt jól tudd csinálni, otthon kell lenni a másik nép mechanizmusában is. másképp nem megy.
Nem azt mondom, hogy bele se kell nézni, hanem azt, hogy nem kell vele tudni játszani, nem kell vele rendszeresen tolni. Én is belenéztem, amcsiba is, meg britbe is itt coh-ban. De csak annyira, hogy tudjam, mi mire jó, mi után jön. Pár meccset letoltam és kész.
Amúgy jól mondja Fifus és bgabor is: nem elég elméletben ismerni az ellenfelet, tudni kell, mit visel el, mi mikor jöhet neki, mi minek a countere és ez csak a gyakorlatból derül ki, amikor a "saját bõrödön érzed."
Hadd hozzak az életbõl egy példát: az elméleti tudással nem sokra mész, ha nem vagy képes kivitelezni. (Akkor csak tanár lehetsz max...😊 )
Soha nem zajlott torna sehol se másképp: nem vagy versenyre való, nincs más probléma.
Persze lehet, hogy ebben is a kisebbséghez tartozok cons-sal együtt.
Jelentkezz mindenképp, ha jó wm-es vagy, érhetsz el jó eredményt, ez ugye alacsony rangúak versenye lesz.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Nem lehetsz jó WM-es, ha nem játszol usát, britet soha. Van egy szint ami felett ez már kevés. Persze ez nem a 10. COH torna soha nem zajlott másképp bonyolítva, doki próbált az általános, "nemzetközi" szabályokhoz igazodni.
Nem tudok más példát mondani: képzeld el azt, hogy a versenyre csak olyan játékosok jelentkeznek, akik wm-mel szeretnek/hajlandóak csak játszani. Hogyan teszel köztük igazságot?
Valakit arra kényszerítesz, hogy ne wm-mel játsszon? Kit?
Egyszerûen ez úgy fair, ha mindkét oldallal játszol. Akkor is van megoldás, ha nem szeretsz a szövetséges oldallal játszani: feladod azt a meccset, amikor velük kell lenned. Ahhoz, hogy továbbjuss wm-mel nyerned kell, és jó sok VP-t meg kell takarítanod, hogy az össz VP-k alapján te választhass frakciót a döntõ meccsre. Ennyi. De ha le tudsz tenni az asztalra egy végiggondolt, mûködõ, több fordulóra is alkalmazható játékrendszert a "csakegyfrakcióvaljátszom" feltétellel, akkor ki vele!
Amúgy pedig a folyós, hidas pályák(ahogy az annihilate játékmód is) minden valamirevaló versenyrõl vagy ranked meccsrõl ki vannak tiltva. Amúgy is le kell szokni a "lezárjuk" típusú statikus védelemrõl, ember ellen játszva ez mindig verséghez vezet. Érdemes nézni profi játékosok játékát, és tanulni belõle, arra vannak a letölthetõ visszajátszások.
Fõleg ha versenyre jelentkezik valaki. Ott már nyilvánvaló, hogy az ellenfél, a pálya, de még az oldal (angolszász/német) is véletlenszerû.
Szóval azért nem borulhat egy bevált versenyszisztéma, mert valaki csak az egyik oldallal szeret játszani.
nem nagyon megy, eddig vagy 6x vertek pics*an minket 😄
van valaki akinek az ilyen feladatok nem okoznak nehezseget? ugy szoktuk csinalni h tank trapekkel meg MG postokkal lezarjuk a 3 atkelot de mire lezarunk mindent az ellenfelnek tul sok egysege gyulik ossze nekunk meg szinte semmi tamado egysegre nem futja
ha nem allunk be vedekezesre akkor sem huzzuk sokaig 😊
Mit kellene tenni szerinted, ha csak wm játékosok jelentkeznének?
CoH2-ben lehet majd csapatokat összevonni, meg a tank legénysége elhagyhatja a tankot, ha azt kilõtték, meg ilyesmi. Majd meglátjuk.
Szerintem amúgy nincs baj ezzel. Tudomásul kell venni, hogy ezek "érzékeny" egységek (sniper, officer, többi 1 fõs squad a legérzékenyebb) nagy pusztító erõvel bírnak, de annál sebezhetõbbek, tehát vigyázni kell rájuk.
1 fõs, lõni nem tudó, funkció nélküli egységnek nincs értelme szerintem, valós helyzetben sem. Azzal meg, hogy hazaszalad és pótlódik, illetve mortart/AT gunt is visszakapja, azzal nehézfegyvert lehetne olcsón duplikálni, ami játéktechnikailag megint abuse.
Más.
Reklám. Nem öncélú.
CoH 1v1 tornára invitállak benneteket.
Részletek és versenykiírás itt.
Legyen az, hogy a mortaros nem tud lõni, de egyedül hazaszaladhatna, tehát ki lehetne még pótolni. AT gunnál már problémásabb, de olyan lehetne, hogy 1 ember nem tud ugyan lõni, mozogni de nem veszett még el az AT gun. Ha éppen odaérne egy squad akkor elég lenne, ha gyorsan 2 ember pattanna az ágyúhoz.
Persze akkor rosszul játna az ember, ha lenne pár 1 fõs AT-je, amivel semmit sem lehet kezdeni, kipótolni éppen nem tudja õket és közben foglalják a cap helyet. Na abban az esetben bevehetné a cián tablettáját.
Mortarnál is gondolom aggályos az egyedül üzemeltetés, hurcolás.
A jelenség üzenete: ezekre az egységekre jobban kell vigyázni, mint pl. az mg-re.