8857
-
#8657 Minden alatt az építési sorrendet, kihozható unitokat, fegyvereiket és fejlesztéseket értettem. Ettől függetlenül - valóban - rengeteg alap dolgot nem tudtam és nem tudok. De ha megnézed, sose kérdeztem olyat, hogy milyen fegyverei vannak pl us-nek vagy fejlesztései. Ezekkel tisztában vagyok. De egyébként lényegtelen. Kezdek már belefáradni ebbe a témába. Inkább lezárnám, nem akarok itt mindenkivel összeveszni.
Egyszerűen nekem nagyon idegen volt (sc2 után ugye), hogy versenyzéshez muszáj a másik oldallal is játszanom. Ilyennel eddig nem találkoztam. Ebből robbant ki az, ami. Sztem teljesen feleslegesen.
Egyébként meg... platina liga pont elég egy elpicsázó szinthez, ha egy alatta lévő ligással játszol. És bgabor pont akkora nob lehet sc2-ben, mint én coh-ban. Persze lehet, hogy tévedek, de akkor máris megvan az izgalmas és igazságos "ostoba seggem" elpicsázásának a lehetősége: 2 győzelemig coh meccs, 2 győzelemig sc2 meccs. :) -
NovaTerra #8656 Azért az, hogy mindent tudsz a us buildekről és egységekről, enyhén szólva nem állja meg a helyét. Mert elég sok alapvető dolgot kérdeztél meg itt. Nekem kb. ezerszer több játéktapasztalatom van CoH-ban, mint neked, de nem állítanám, hogy mindent tudok us-ről.
Vicces, kicsit elbeszéltek egymás mellett. Halkan megjegyzem, hogy történetesen tudom, hogy sc2-ben platina ligás vagy, ami messze van az elpicsázó szinttől. :)
Gascan!
Valóban jól mondja az előttem szóló. Wm-nek van a legtöbb és legösszetettebb gyalogsága. Csak meg kell ismerni őket és jól kell kombinálni őket. Ha ezt megtanuljátok, rájöttök, hogy az erősnek tűnő riflemen spam mennyire nem az. -
#8655 Hát pedig látod, 20x elmondtam, hogy mindent tudok az US buildekről, egységekről, csak épp játszani nem szeretek és nem is tudok és nem is akarok vele. De látod, te ezt képtelen vagy felfogni, csak azt szajkózod, hogy akkor nem is tudok Wm-al játszani, mert nem ismerem az US-t. Na, akkor most tényleg, ki is a hülye? Tudom, megint én leszek, mert 21-re se fog sikerülni felfogni.
El tudod te képzelni, hogy mennyire nem érdekel, hogy nem indulhatok versenyeken? :D Szted mennyire bántja ez a lelki világomat? És vajon az mennyire fogja bántani, hogy elvered az ostoba seggemet? Semmit nem jelent, kis tacskó. Vagy verjem a nyálam arra, hogy én majd sc2-ben gyalullak úgy be, hogy mozdulni se tudsz majd? Hát nem. Semmit nem jelent. Se okosabb, se jobb ember nem vagy, csak mert nyersz egy faszom játékban. -
Gascan #8654 köszi a linkeket... egyik barátommal szoktunk játszani de a wermachtot elég könnyen elintézzük bármelyikünk is van vele
de ezek szertin csak bénák vagyunk :) -
bgabor #8653 Rosszul látod.
A Wehrmacht a legkönnyebben játszható nemzet a játékban, hihetetlenül jól el van látva egységekkel és lehetőségekkel. Gyakorltilag legtöbbször doktrínaválasztás nélkül le lehet gyalulni az ellenséget vele, pusztán T1-T2 egységekkel is. Ilyet az amcsival nem tudsz csinálni, ott jóval kevesebb egység van és rászorulsz a doktrínális egységek támogatására.
EZT meg EZT ajánlom figyelmedbe olvasgatásra, különösen a veterancy elite armor részét.
-
bgabor #8652 Érdekes, én úgy látom, hogy ez itt pont a mindenki hülye csak te vagy helikopter szituáció.
Mindegy, játszál kizárólag wehrmachtot kizárólag hidas pályákon, mint a vérnoobok, csak ne csodálkozz ha versenynek a közelébe se engednek majd.
Mellegles ha valaki azt állítja, hogy senki se érti meg a mondandóját, akárhányszor ismétli el, az nem azt jelenti hogy mindenki hülye rajta kívül, hanem azt hogy csapnivalóan gyengén fogalmaz és kommunikál másokkal.
Remélem egyszer lesz majd alkalmam szétrúgni az ostoba seggedet a játékban. -
Gascan #8651 wermachttal gyalogsaggal amics gyalogsag ellen lehet valahogy taktikazni... WM eleg szegenyesnek tunik -
#8650 Látom a hülyeség határtalan. -
#8649 Mi jöhet még? :)
"Én csak Angoville-en vagyok hajlandó játszani. A többi pályát is ismerem, de NEM AKAROM. És Angolville-en is csak a déli kezdőről. Az északi kezdőt is ismerem, de NEM AKAROM. Egyébként meg minden másban alkalmazkodom... :>" (bocs, de ez annyira magas labda) -
Fifo #8648 Wayne mester, ez egy 10 alattiaknak szóló torna lett volna, de mint látod alacsony szinten alapszintű problémák jönnek elő, mint nem akarok minden sereggel versenyt.
Ne árulj el több titkot- láttam a pe-wm meccsedet - még a végén megtanulunk játszani. Elméletben. -
NovaTerra #8647 Itt nincs wm-wm. Egyszerűen nincs ilyen meccs. Ezért rendeznek úgy tornákat, hogy egyszer allies vagy egyszer axis. Két axis player mit csináljon egymással? Illetve nem lehetne sorsolni. Egyszerűen nem lehet emiatt összehasonlítani sc-vel, mert ott már a kezdetek óta az van, hogy van ZvZ és TvT és PvP is. Na most képzeljünk már el egy sc tornát úgy, hogy nem játszhatnak azonos fajúak egymás ellen. Elég fura lenne. De CoH-ban pont ez a fura helyzet van. Mert ez nem esportra készült játék és megtartották azt a történelmi hitelességet, hogy us-el nem harcolsz us ellen.
És ehhez igazították a balance-t. Pl. us-wm elég jól el van találva. Pe-us is. De van egy mod amivel lehet játszani tükör meccseket is. Illetve axis vs axis, allies vs allies. Egy wm vs pe úgy, ahogy van egy vicc lenne. Mert wm már t1-ből lealázná pe-t, a bike-al, sniperrel, panzerfausttal.
Egy szó, mint száz, ha nem akarnak egyik játékosnak sem kedvezni, akkor szükséges egy tornán, hogy mindkét oldallal játsszon az illető. Ez így meg GR tornákon is. -
#8646 Rosszul számoltál. Consh megértette, hogy mit mondok és agyal a megoldáson. Te meg vergődj tovább a témán, mert látom nem vagy képes felfogni a mondandómat. Így pedig, én nem is fogok azon erőlködni, hogy megértsd. Csókoltatlak. -
bgabor #8645 Szóval érted, nagyszerű. Akkor nyilván azt is érted, hogy egy kieséses rendszerű bajnokságban néha alliednek játszására is kisorsolhatnak, nem csak axis játszására. Mégis hőbörögsz itt, hogy minek kell neked alliedet játszani, amikor te wehrmachtal vagy jó. Itt valami nem stimmel, nem gondolod? Ahogy számoltam, ezt eddig négyen próbáltuk itt megértetni veled.
-
#8644 Otthon kell lenni. Ez igaz. Ezt mondom én is, de látom nem fogod. Otthon kell lenni, de játszani is tudni vele, az más kérdés. Mindent tudok usa-ról. Milyen épületei, egységei vannak, mi mi után jön, stb... mégse tudok vele játszani, mert nem, és nem is akarok.
Képzeld felfogtam, hogy két axis nem tud egymás ellen játszani, ahogy írtam is egy lentebbi kommentemben, mégis ezen lovagolsz már egy ideje.
És elmondanám, sc2-ben is esélytelen vagy, ha nem ismered a másik fajt, nem csak coh-ban. Annak ellenére, hogy vannak mirror meccsek. -
conshilla #8643 Csak miattad nem, de ha többeket is érdekel, akkor összehozzuk. Ha görcsöket okozna, nem csinálnám. -
bgabor #8642 Tényleg nem vágod, hogy alapvető a különbség? Az SC2-ben ez nem gond, mert a bármely nép játszhat bármely ellen, akár egymás ellen is, így a legjobb játékosok persze hogy csak egy népre koncentrálnak. Itt viszont csak axis allies ellent leeht játszani, így eleve minden profi játékosnak tudnia kell legalább egy axis és egy allies népet kezelni. Ezért nem lehet összehasonlítani a két játékot!
Esélyed mindenesetre csak akkor lesz CoH-ban egy pro játékos ellen, ha tudod hogy az általa játszott népnél milyen taktikák vannak.
Például ha az ellenfeled kihozza a BAR-okat a riflemenjeihez, akkor te WM-ként azonnal tudod, hogy egy darabig nem fog jáműveket gyártani, tehát PAKot vagy schreket nem kell hoznod, blob ellenes egységeket viszont igen, pl: a blitz doktrínát kell választanod és StuH-ot hozni.
Ahhoz hogy ezt jól tudd csinálni, otthon kell lenni a másik nép mechanizmusában is. másképp nem megy.
-
#8641 consh: csak miattam ne görcsölj ezen :) glhf a versenyhez :) -
#8640 Utolsó ismétlés: de igen, lehetsz jó! Sc2-ben a legnagyobb pro játékosok soha nem játszanak a másik fajjal, mégis a legjobbak. És nem, nem azért lehetséges ez, mert az sc2. Ott is ugyan úgy meg vannak a buildek, unitok, counterek, amiket tudni kell. Ugyan úgy, mint itt.
Nem azt mondom, hogy bele se kell nézni, hanem azt, hogy nem kell vele tudni játszani, nem kell vele rendszeresen tolni. Én is belenéztem, amcsiba is, meg britbe is itt coh-ban. De csak annyira, hogy tudjam, mi mire jó, mi után jön. Pár meccset letoltam és kész.
-
#8639 az sc2 talán azért nem a legjobb példa, mert míg a coh-ban elképzelhetetlen egy axis vs axis vagy allies vs allies felállás a meccsen, addig az sc2-ben, mivel "történelmi szálak" nincsenek, a terran, a protoss és a zerg játékosok könnyedén szembe találhatják magukat a saját frakciójukkal, illetve egymást közt bármilyen kombinációban és variációban, viszont pont emiatt ott tényleg elégséges a háromból egyre rámenni, játszani, a többit pedig ismerni. -
conshilla #8638 Még egy kicsit csiszolom az új versenyrendszert, hogy antiqueA is versenyre való legyen és Predéket se kelljen kirekeszteni :P
Amúgy jól mondja Fifus és bgabor is: nem elég elméletben ismerni az ellenfelet, tudni kell, mit visel el, mi mikor jöhet neki, mi minek a countere és ez csak a gyakorlatból derül ki, amikor a "saját bőrödön érzed." -
Fifo #8637 Utolsó ismétlés: nem lehetsz jó játékos, ha nem játszol minden frakcióval.
Hadd hozzak az életből egy példát: az elméleti tudással nem sokra mész, ha nem vagy képes kivitelezni. (Akkor csak tanár lehetsz max...:) )
Soha nem zajlott torna sehol se másképp: nem vagy versenyre való, nincs más probléma.
Persze lehet, hogy ebben is a kisebbséghez tartozok cons-sal együtt. -
#8636 Ez egyáltalán nem igaz. Had hozzak egy sc2-es példát, mivel azzal több mint 4000 játékom van, coh-al csak kb 400: platina ligában vagyok, zerggel. Többi faj egységeit töviről-hegyire ismerem, ahogy a techjeiket, buildjeiket, egységeiket, mindent. Mégse tudok, max silver szinten játszani velük. De nem is nagyon erőltetem, mert egyszerűen nem jönnek be. Ennek ellenére mindent tudok róluk. Ugyan ez a helyzet cohban is. Játszani nem tudok allies-al, viszont tudok mindent róluk. Mi mi után épülhet, miket hozhat, mi mi ellen jó, stb... De ha játszanom kell velük, akkor balfasz vagyok. Wm-al pedig... szintén, de az legalább megvan Lv7. -
#8635 Értem, csak te nem értetted én mit mondok, csak nem volt már kedvem válaszolni. És igazából most sincs kedvem megmagyarázni, hol értettél félre. -
bgabor #8634 Én is így látom, de antgecc egyelőre a kieséses rendszerű verseny koncepcióját se érti, azt magyaráztam neki. -
Fifo #8633 Nem értem a beszélgetést, nem lehetsz jó wm játékos, legalábbis nem versenyre való, ha nem játszol szövetséges sereggel.
Jelentkezz mindenképp, ha jó wm-es vagy, érhetsz el jó eredményt, ez ugye alacsony rangúak versenye lesz. -
bgabor #8632 A sakkos példánál maradva szimpla kieséses bajnokság rendszer, ahol mondjuk pénzfeldobással döntik el hogy ki játszik fehéret a következő körben és ki feketét. Csak itt a fehér a szövetséges oldal és a fekete a német oldal. -
bgabor #8631 Szerintem pedig még mindig nem érted. Ha 10 axist játszó játékosból továbbjut 6, (10 szövetségest játszóból pedig továbbjut nulla), akkor a kövi körben a 6 továbbjutóból 3-an fognak axist és 3-an szövit játszani. Ezért kell mindenkinek konyítania legalább egy néphez mindkét oldalon. Persze nem tilos feladni a versenyt. Csak hát elég hülyén jönne ki, hogy háromszor egymás után axist játszhatsz, és nyersz mindnél, majd negyedjére alliest kell játszanod, és fel kell adnod a meccset mert azokhoz nem értesz. -
#8630 Jól hangzik :) -
conshilla #8629 Gondolkodtam egy új versenyrendszeren. Kb. úgy fog kinézni, hogy lesz az axis csapat és az allies csapat. A jelentkezés felváltva fog történni, hogy egyenlő létszámú csapatok legyenek. Ha egymás után pl. 2 ember is axis-ra nevez a fórumon, akkor az utóbbi törlésre kerül. A két tábornak lesz egy-egy tábornoka (magatok választjátok ki, vagy valamilyen szabály szerint kiválasztja a játékvezető). Ezután több fordulós verseny lesz, amely fordulókra a tábornok jelöli ki a hadvezéreit. Pl lesz olyan, hogy először axis tábornok jelöli ki sorrendben a vezéreket, akik ellen a szövetséges fővezér saját megfontolásai alapján küldheti a saját embereit. A következő fordulóban fordítva. Ez lesz 2 db 1v1 forduló. A következő 2v2 forduló lesz hasonló rendszerben. Egyik oldal kijelöli a csapatokat, másik oldal választ ellenük ellenfelet, aztán csere. Lehet még 3v3 és 4v4 forduló is... -
#8628 Full jó mod, 3-4-en toljuk, akár a legerősebb ellenfeleket is elverjük. Német enyhén OP benne, Flak 88 a favoritom -
#8627 Ezt egyszerű megoldani szerintem, csak sajnos felesleges. Mégpedig azért, mert mi van, ha 10 játékosból 5 axis jut tovább. Meghalt az egész. Erre eddig nem gondoltam. Hát, szomorú, hogy ilyen a helyzet ezzel a játékkal. -
Fifo #8626 Ben Hur szavával élve- ha mond valakinek valamit ez a film- ahhoz, hogy megtanuld Rómát legyőzni, először tanulj meg velük harcolni.
Nem lehetsz jó WM-es, ha nem játszol usát, britet soha. Van egy szint ami felett ez már kevés. Persze ez nem a 10. COH torna soha nem zajlott másképp bonyolítva, doki próbált az általános, "nemzetközi" szabályokhoz igazodni. -
conshilla #8625 Csak akkor KELL, ha versenyezni szeretnél, egyébként nem.
Nem tudok más példát mondani: képzeld el azt, hogy a versenyre csak olyan játékosok jelentkeznek, akik wm-mel szeretnek/hajlandóak csak játszani. Hogyan teszel köztük igazságot?
Valakit arra kényszerítesz, hogy ne wm-mel játsszon? Kit?
Egyszerűen ez úgy fair, ha mindkét oldallal játszol. Akkor is van megoldás, ha nem szeretsz a szövetséges oldallal játszani: feladod azt a meccset, amikor velük kell lenned. Ahhoz, hogy továbbjuss wm-mel nyerned kell, és jó sok VP-t meg kell takarítanod, hogy az össz VP-k alapján te választhass frakciót a döntő meccsre. Ennyi. De ha le tudsz tenni az asztalra egy végiggondolt, működő, több fordulóra is alkalmazható játékrendszert a "csakegyfrakcióvaljátszom" feltétellel, akkor ki vele! -
conshilla #8624 coh2.org jobb felső sarokban mindig vannak jó streamerek.
-
Gascan #8623 van ilyened? szivesen megneznem -
#8622 Tényleg hülye példa. De miért is kéne nekem a másik oldallal játszani?! -
bgabor #8621 Érdemes inkább emberi játékosok ellen játszani, mert ha az ember AI ellen játszik, csúnyán pofára esik emberek ellen, teljesen más világ.
Amúgy pedig a folyós, hidas pályák(ahogy az annihilate játékmód is) minden valamirevaló versenyről vagy ranked meccsről ki vannak tiltva. Amúgy is le kell szokni a "lezárjuk" típusú statikus védelemről, ember ellen játszva ez mindig verséghez vezet. Érdemes nézni profi játékosok játékát, és tanulni belőle, arra vannak a letölthető visszajátszások. -
bgabor #8620 Szerintem nyilvánvaló, hogy minden magára valamit is adó játékosnak kell legalább egy angolszász és egy német frakcióhoz értenie, hogy bármely oldalra kerülve tudjon játszani. Hülye példával élve, a sakkban sincs olyan hogy én kizárólag a fehérrel játszom. :D
Főleg ha versenyre jelentkezik valaki. Ott már nyilvánvaló, hogy az ellenfél, a pálya, de még az oldal (angolszász/német) is véletlenszerű. -
conshilla #8619 Az MG nest benzinbe kerül, ami kell a techeléshez. MP-be is kerül, amiből meg mobil haderőt lehetne építeni. A játék elején ne költsetek benzint és MP-t MG nest-re, inkább hamar menjetek rá a járművekre. Amennyire lehet, szorítsátok őket a saját területükre az elején, és drótozzátok el őket (attól meghülyül az egységeik útkeresője és még drótot sem vágnak át). Mindig koncentráltan támadjatok, vagyis ugyanazon az oldalon együtt, mert az AI nem tud ilyet (max véletlenül), így mindig létszámfölényben lesztek. Ha beálltok védekezni, azt előbb utóbb áttöri az AI, mert ő több nyersanyagot kap (ez egy csalás, de így tudták megoldani a fejlesztők a nehezítést), szóval a kulcs a folyamatos nyomásgyakorlás. Aknázzatok sokat. Kb ennyivel legyőzhetők a hard AI-k. -
conshilla #8618 Azt ugye senki sem tiltja meg, hogy minden frakcióval gyakoroljon, rendszeresen játsszon az ember. Ez az egyenlő esély. Világos, hogy egy versenyen az az esélyesebb, aki tapasztaltabb, az nagy előny, ha valaki ismeri az ellenfél techrendszerét, egységeinek képességeit (nem titkolt célja a versenyeknek, hogy az emberek motiválva legyenek mindkét oldal megismerésére). Mivel ez egy verseny, a résztvevőket össze fogom sorsolni, minden részrehajlás nélkül. Ha már válogatnék, hogy ki-mit tud, mivel szeret játszani, akkor az a sorsolás befolyásolása volna, ami szerintem elfogadhatatlan - csalás. Én nem szeretném összehozni a nagyjából azonos szintűeket, mert arra ott van az automatch. És mi lenne azután, hogy a nagyjából azonos szintűek lejátszották? Mi van a következő körben? Ki lesz a torna győztese? Ha már nagy a szintkülönbség, akkor vége? Vannak még itt technikai kérdések... :P
Szóval azért nem borulhat egy bevált versenyszisztéma, mert valaki csak az egyik oldallal szeret játszani.