8857
  • antgecc
    Ouhh! Német hangcsomag nálam alap lesz! :)

A Blitzkrieg modról sok jót hallottam már. Ezeket hogy tudom használni? Feltelepítés után mi történik az alapjátékkal? Tudok utána azzal is játszani anélkül, hogy leszedném a mod-ot?
  • bgabor
    Ennek a skinpacknak még értelme is van, ez engem is érdekelne, de a letöltési link sajna nem működik benne.

Hangcsomagnak nem sok értelmét látom, a COH mindig is a legkivállóbb hangokkal rendelkezett az RTS piacon, a német nyelvi csomag pedig... hát nem bánom hogy a német egységek angolul és nem az anyanyelvükön beszélnek, abba percek alatt belefájdulna a fülem.
  • V43 1105
    elsőből van valami "ízelítő" ? :-)
  • AndrewT
    ízlések és pofonok, nálam ezek futnak multi közben:

1. [URL=http://forums.relicnews.com/showthread.php?222557-German-and-English-speech-file-modification-for-TOV-%28v2-602-compatible%29]natív német "szinkronhangok" a német egységekhez[/URL]

2. skinpack

3. hangcsomag

ezek mind "csak" kozmetikáznak, az alapjáték kinézetét és hangját módosítják, multi-kompatibilisek, de a játékmenethez nem nyúlnak.

ha utóbbira vágysz, akkor Battle of the Bulge Mod, Blitzkrieg Mod, Eastern Front Mod, ezek a leghasználhatóbbak
  • Attiska
    Sziasztok,

Mley mod-okat érdemes telepíteni, ami határozottan dob a játékélményen? Nézegettem a moddb-t, van egy pár, első látásra jónak tűnő kiegészítés.
  • szoszibá
    Sziasztok! Főiskolai elfoglaltságok miatt, csak ritkán van időm mostanában ide járni, így elnézést kérek, hogy csak most válaszolok.
    Az egp.hu ts, ingyenes, alul találjátok a company szobát ami tudtommal nincs password-el védve. És azért nem láttok más személyeket más szobákba, mert így vannak a jogok beállítva. Ha ez zavar kérj meg egy admint, hogy adjon magasabb rangot, vendég helyett normált például és minden rendben lesz. Zedét keressétek, vagy ha ő nincs akkor valaki más serveradmint!
  • conshilla
    "Van valami hatással a weapon teamre (pl machine gun, mortar, at gun), hogy mennyien vannak a csapatban? Például kilövök egy főt a machine gun teamből, ez van valamilyen hatással a működésére (pontosság, újratöltés ideje, mozgási sebesség vagy ilyesmi)?"

Ha Jeeppel odaállsz az MG42 mellé, akkor a 3. ember (talán a 2. is, aki nem az MG elsütőbillentyűjét markolássza) lőni fog rád az MP40-esével - ha elég közel állsz, és nem figyelsz, a full health-es MG42 teamből az MP40-es előbb aprít fel téged. Ha két főt kilősz a teamből, akkor nem lesz több MP40-es, aki lőjön rád.
  • conshilla
    Szóval a mozgó mese a KCH-ra és az MP44 PG-re igaz, akik szintén kapnak levonást, de közel sem akkorát, mint az MP40-es unitok (pio, MP40 volks).
  • antgecc
    Wikin ezt olvastam, igaz MP44-ről, de gondoltam az MP40 is hasonló, csak gyengébb kivitelben: "The MP44 is even more stable than a regular SMG when the unit is moving, allowing it to remain accurate during a fast charge."

Bár, mivel az angolom nem kiváló és csak átszaladtam rajta, ezért gondolom félreértettem. Én úgy értelmeztem, hogy ezzel a stukkerrel jobban lőnek, ha mozgásban vannak. Utólag olvasva viszont, jobban lő, mint a többi SMG, mozgásban.

Szóval, köszi az infót :)
  • bgabor
    Azt vágod ugye, hogy minden mozgó gyalogság kemény büntetést kap a lövéseinek pontosságára? Tehát a legjobb a közelre mozgetott, de álló MP-40 volk osztag.
  • CAC
    Én is itt kezdtem a pályafutásom, de már csak akkor jövök ide vissza, ha moderálni kell. Tudom, hogy többen is teljesen átszoktak már, és alig látogatják az sg-nek ezt a topicját.
    Ez jól látszik azon is, hogy régebben elég pörgő volt itt az élet. Persze felfoghatánk ezt a játék életgörbéjének a hanyatlásának is, de ezt cáfolja, hogy a fansite-on mindig van fent valaki online.

Egyébként az "iróniát" az I betűnél keresd a szótárban (lásd az előző kommentem első mondatát)!
  • conshilla
    1. nem
    2. Mp40-es volks-ok ÁLLÓ helyzetben, közelről sebeznek legjobban. Szóval közelmész a célponthoz (mondjuk mögé klikkelsz) és mikor mellé értél, akkor jobb klikk rá.
    3. ha végtelen sok kis egyenes drótból raksz le egy sokszöget, és elég messziről nézed, akkor körnek fogod látni :P Nem lehet ívben rakni. (de nem is kell)
  • antgecc
    Akik ott válaszolnának nekem, azok szerintem ide is járnak. Hogy milyen gyorsan kapok választ, az nekem nem annyira fontos. Én - mondjuk így - sg-s vagyok, minden játékról itt tárgyalok, itt informálódok. Remélem nem nagy gond, hogy megtartom szokásom. Egyébként is, erről szól ez a topic, nem? Gondolom nem azért hoztátok létre, hogy innen invitáljátok az embereket a fansite-ra.

Köszönöm a megértést :)
  • CAC
    (Hogy valamiben Szoszibanak is igaza legyen)

Tedd fel a kérdésed a fansite-ra! Ott hamarabb kapsz választ.
  • antgecc
    Erre még nem is gondoltam, köszi!
  • antgecc
    Ismét pár kérdés:
    1. Lehet olyat csinálni, hogy pl focus fire-özöm az MG team lövészét, szóval, hogy ne az egész squadot lőjjék, hanem azt az egy lövész palit.

2. MP40-es Volksokat ugye mozgásban kéne tartani. Viszont jó volna a lángszórós engiket hamarabb kiszedni, tehát jobb klikkkelek rájuk. Ebben az esetben megállnak és egyhelyben lőnek a Volksok, ami ugye nem tesz jót az MP40 hatékonyságának. Ilyenkor mi a teendő? Van erre vmi trükk?

3. Láttam egy replayben, hogy szép, kör alakban húzzák a szögesdrótot. Nekem eddig csak egyeneseket sikerült. Hogy kell ívben fektetni?
  • conshilla
    Csak MP szempontjából nem mindegy.
    A volks reinforce költsége 28 MP (-> 3x28=84), míg ha pióval foglalod el az AT gunt, akkor bukod a teljes osztagot (-120 MP) és még 3 főre kell reinforce-olnod az AT gunt, az még valamennyi.
    Szóval MP szempontjából sokkal jobb, ha volks-szal foglalod el.
  • bgabor
    Nem, tökmindegy kikkel foglalod vissza.
  • Wykos
    A Company of heroes szoba a password-ös az baj azért köszi.
  • antgecc
    Ismét akadt egy kérdésem: ha - például - egy AT gun csapat kihal és a helyüket pioneerrel/engineerel pótlom, akkor a csapat képességei (pl célzás, reload time vagy akármi) romlanak? Vagy máshogy kérdezve, érdemesebb Grenadierrel pótolni Pioneer helyett?
  • conshilla
    Ha szabad szoszibá helyett válaszolni, az egp.hu eddig nem volt pw védett. Ha rámész a connect menüre és beírod, hogy egp.hu és a pw rubrikát üresen hagyod, akkor be kell tudnod lépni.
  • Wykos
    Üdv Szoszibá felmentem ts-re de nemtudok belépni a szobába mert password-os és nem is látok senkit amíg be nem lépek a szobába szóval még írni meg böködni se tudok. Hogyan lehetne megoldani a dolgot?
  • NovaTerra
    Nincs.
  • antgecc
    Van valami hatással a weapon teamre (pl machine gun, mortar, at gun), hogy mennyien vannak a csapatban? Például kilövök egy főt a machine gun teamből, ez van valamilyen hatással a működésére (pontosság, újratöltés ideje, mozgási sebesség vagy ilyesmi)?
  • antgecc
    Én elkezdtem nézni őket, tetszettek is. Új játékos lévén...csecsemőnek minden új. És most törölve van. Hát nem tudom. Nekem ez egy kislányos hisztinek tűnik. Nem családapához méltó.

Azt még meg is érteném, hogy elment a kedve attól, hogy újabbakat készítsen, de a régieket letörölni.... nem tudom felfogni. Ráadásul egy olyan ember miatt, aki maga is elmondta, hogy szerette a videókat. Szóval...
  • CAC
    Így van. Még szoszibanak is tetszettek Fifus közvetítései. Mással volt baja.

Nem értem miért törölted őket le Fifus? Kérlek, rakd őket vissza!
  • bgabor
    Jaj, most hogy egy ember beszólt, nehogy már emiatt leállítsd a közvetítéseid meg töröld a youtube cuccokat. Sokan leírták itt is, és a videók kommentjeiben is, hogy tök jók, nagyon sokan szeretjük őket.

Nem hinném hogy valakinek 16-os ranked rang kéne ahhoz hogy színvonalasan kommentálni tudjon egy videót. Amúgy sem számít sokat a szint, az ember eljut egy pontra sok gyakorlással, ahonnan már egyszerűen nem tud tovább fejlődni. Ez mindenkinél így van, én például nem tudok egyszerre több pontjára figyelni a térképnek, sem 200 kattintást csinálni egy perc alatt. Mindenkinek vannak korlátai.

Azt sem értem, minek a vita a basic és a ranked meccs között. Mindkettő mögött az indokokat teljesen meg lehet érteni. Ugyanúgy ahogy például egy baráti társaság is szívesen összejár focizni hétvégenként, de tudomásul kell venni hogy vannak akik ezt versenyszerűen csinálják, és természetes, hogy nem annyira vegyülnek egymással, egyszerűen mert a saját játékmódjuk körülményeihez vannak szokva, és nem a másikéhoz.

• bgabor
    Ejj, emberek, benézek ide hogy megtudjam, hová tűntek HUNFifus kiváló youtube közvetítései, erre valami többoldalas flamewart találok?

Leírná valaki egy mondatban, mi a ménkű történt itt, és hová lettek a kedvenc netes közvetítéseim?
  • Porta
    Sziasztok!

Kicsit OFF leszek. Régen "Bélabácsi" néven futottam a COHban nagyon jókat játszottunk(Waynel,Ashennel,Predel stb) aztán átpártoltam a RUSEhoz utána meg a Wargamehez. Most fog megjelleni a Wargame folytatása... az Airland.
    Aki szereti az igazi stratégia játékokat ahol inkább a stratégia számít nem annyira a micro/gyorsaság annak csak ajánlani tudom.

Akit érdekel bővebben:
    SG fórum
    hivatalos oldal

Persze a COH2öt is kipróbálom majd!
    Bocsi az OFFért,
    További minden jót!
  • conshilla
    Nos, íme, lehet a témáról kultúrált módon írni; köszönet Apa27! Ez így korrekt, amit elmondtál. A fő profil valóban az, hogy fejlődés és ranked meccsek. Azonban mi is játszunk basic-et, arányaiban kevesebbet, de játszunk, illetve én játszom. Sajnos szájbarágósan írok/fordítok minden cikket, mert van két kisgyerekem :), illetve jobbnak tartom 1x valamit alaposan leírni, minthogy utóbb kelljen valamit tisztázni, megmagyarázni, mert azzal ugyanott vagyunk.

antiqueA,
    WM inf vet
    volksnál ezt jelenti:
    vet 1: életerő regenerálódás 10.56 életerőpont/perc
    vet 2: elnyomás csökken 25%, kapott sebzés csökken 5%, látótávolság nő +10
    vet 3: maximum életerő nő 20%

grennél ezt:
    vet 1: életerő regenerálódás 10.56 életerő/perc
    vet 2: az egység megkapja az elit gyalogsági páncélt
    vet 3: maximum életerő 20%-kal nő

Stormnál ezt:
    vet 1: életerő regenerálódás 10.56 életerő/perc
    vet 2: az egység megkapja az elit gyalogsági páncélt

KCH-nál ezt:
    vet 1: életerő regenerálódás 10.56/min-re emelkedik, elérhető a Fire Panzerfaust képesség
    vet 2: 25%-kal kevesebb az esélye, hogy földhöz szegezi őket az ellenséges tűz, 5%-kal kevesebb sebzést szenvednek el

Az elite armorral golyós fegyverektől kevesebb sebet kapnak, viszont láng jobban fogja sebezni őket.
  • antgecc
    Az mit jelent, hogy Wehrmachtnál a veterancy fejlesztésel az infantryból elite infantry lesz?
  • Apa27
    Sziaszok! :)

2-3 napot kihagyok és máris "torokvágásra" térek vissza! :D

Senki nem kérdez, de leírom!!!

Szeretem ezt a Forumot és szeretem a Fansite-t is. Örültem, hogy találtam olyan oldalakat, forumokat ahol lehet kérdezni és kapok válaszokat is! Nagyon sok forumon fent vagyok, de mégis minek... mikor válaszra se méltetnak még annyira sem, hogy -Nem tudjuk haver a választ!...

Ezt a Forumot inkább a "külsősök" használják. Azok akik nem akarnak "tökéletesek" lenni, csak játszani szeretnének és kiélvezni néhány órában a játékot. Ami nem megy, azt itt megkérdik!

A Fansite szerintem az alapoktól szól.
    Leír mindent a játékról. (Szájbarágós módon, hogy a kezdő/hülye is megértse, mert segíteni szeretne!)
    Onnan hogyan állj neki és haladj előre a játékban! Hogy "profi" legyél.

Ez nem rossz. Ha valakinek ez már kevés, mert profibb lett, akkor vegye fel a kapcsolatot a site vezetőségével és hívja fel a hiányosságokra a figyelmüket!
    És itt most mindenre gondolok!!!

Hogy a site-n belül a játékosok csak a ranked meccseket favorizálják és arra buzdítanak...az az Ő dolguk!!!
    Ezért senkit nem szabad hibáztatni!
    Sajnos én sem vagyok rankedes :( Én inkább a családomat választottm, mintsem a CoH-ot :( Amikor a munkám és a családom mellé éjszaka belefér egy CoH party, akkor nem fogok Ranked-ot nyomni, beérem egy Basic-el :( Sajnos beérem, mert tudom, hogy Ranked-ben lenyomnának...
    De attol függetlenül, hogy a Fansite-n a Rankedet nyomatják még nem haragszom rájuk!
    Miért is tehetném?! Hisz én döntöttem a Basic mellett, vagy nem?

Viszont ami ebben a káosz beszélgetésben nem tetszett az az, hogy -remélem szoszibá nem haragszol meg rám-, de nagyon primitív stílusban írtál! Érdekesnek találtam ki hogy látja és éli meg a CoH közösségeket, de mégis élvezhetetlen volt, mikor mocskolódó irományt olvastam. És nem tudtam átsiklani fölötte, hisz egy forumozó társasm írta erre az oldalra. Még kíváncsi is voltam rá... de zavart, hogy a trágárság is előjön, pedig az nem ide való!!!
    Kérlek szoszibá, olyan szép a Magyar nyelv és tele van szinonímákkal, használj más szavakat a trágárok helyett!

Szia antiqueA!

Neked csak annyit írnék a szöges drót "bajodhoz", ha nem tudom lezárni szögesdróttal az átjárót, hidat, stb... akkor ua. csinálnám, mint amit conshilla írt, hogy az emberrel nézeté meg, hogy át megy-e, illetve körbe megy-e a szögesdrótnál. Vagy, ha marad hely ahol át tud jönni az ellenfél a szögesdrót mellett, akkor oda aknát szoktam lerakni. Így felrobban mikor át próbál jönni (meghal), illetve ez egyfajta jelzés is nekem, hogy át próbáltak jönni (megerősítés, további aknásítás)!

További szép estét mindenkinek!
  • szoszibá
    egp.hu
    Alul találjátok a company szobát...
  • Wykos
    Én is kíváncsi lennék erre a TS bandára, meg a ts címre :D
  • antgecc
    Ezt a bizonyos ts-t milyen címen érem el?
  • szoszibá
    Rendbe, akkor csináljátok, duzzasszátok a csapatot sok sikert. TS-re attól még felnézhetnétek majd néha, mert ott akkor is nagyobb élet van, több ember, nagyobb közösség az a pár ember mint ti. Mért nem ti jöttök oda, egy nagyobb közösséghez, ha annyira nagy csapatot szeretnétek?? Mért mi menjünk az oldalra baromkodni ahol 4 fórumozó van? De a témát részemről lezártnak tekintem, legyetek jók.
  • CAC
    Tökéletesen egyetértek.

Egyrészt teljesen érthető, ha valaki elvárja, hogy az általa alapított a klánban legyen egy minimum szint.
    Másrészt a klán nem egyenlő a fansite-tal. Régen -amíg hungarian-titans néven futott az oldal- még fel lehetett volna ezt hozni, de nm véletlenül változtattam domaint. Én személy szerint nem is igen támogattam a klánszervezést, de mivel akkor arra volt épp rákattanva a nagyérdemű, ezért nem gördítettem semmilyen akadályt elé.

Végül és a lehető leghangsúlyosabban: a Fansite nem rekeszt ki senkit! A 250 regisztrált felhasználó között, van aki úgy véli, hogy a rankedban lehet fejlődni, a többiek meg vagy osztják ezt, vagy nem. Ennyi. Ezek után olyat írni, hogy a fansite kirekesztene bárkit is, nem jogos.

Én személy szerint örültem Cons "reklámjainak", mert több forrásból lehet igazán jó, népes versenyt szervezni.
  • conshilla
    A HFS klán alakulásakor Zsoci megfogalmazta a célokat és javaslatot tett a felvételi követelményekre. Ez itt olvasható.
    Ezt nem idézném, csak korrigálnálak szoszibá lv8 volt a belépő szint. Zsoci mindenki számára elérhető célokat tűzött ki, ami személy szerint engem is motivált. Én máig nem lettem klántag mégsem, pedig már megütöttem a szintet a "felvételihez".
    Szerintem elég fontos azt leszögezni, hogy a Fansite /= HFS klán - ehhez csak körül kell ott nézni. Meg kell jegyeznem, hogy Mark TS-en játszik és egyben ő is HFS klántag, szóval átfedések is vannak. A HFS klán csak helyet kapott a fansite-on, de kifogyott a lendületből és jó ideje teljesen passzív, mondhatni halott, mint klán. A tagjai közül vannak még aktívak, de én nem látom a klánságukat (sosem láttam).
    Zsoci kemény feltételeket szabott, elhiszem, hogy valakit ez elriasztott. Főleg azokat, akik nem azért játszanak, hogy a legjobbak legyenek, illetve, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, hanem csak lárpúrlár gémeznek, mert jó játszani.
    Szerintem ott ment félre ez az egész, hogy akik nem eredményorientált beállítottságúak (a többség ilyen), azok személyes sértésnek vették az egészet, azonosították a fansite-on lévő összes fórumitát (klántagot és nem klántagot) ezzel a felfogással és leléptek. Jó pár embert fel tudok sorolni, aki annak ellenére maradt, hogy nem volt, illetve nem akart klántag lenni. Szóval ha jelen is volt pár napig, már nyoma sincs ott ennek a szemléletnek, hogy addig nem tartozhat senki a brancshoz, amíg meg nem üti a szintet. Ilyen már rég nincs.
    Fifusszal, Caccal azon munkálkodunk jó ideje a videókkal, cikkfordításokkal, versenyekkel (és ennek reklámjaival), hogy azt a kevés embert, aki még játszik, vagy most ismerkedik a játékkal, meghívjuk közénk. Hogy legyen egy csapat. Nem klán, nem zártkörű melegbár, hanem csapat, közösség, ahová bárki jöhet. Szerintem ez nemes, jószándékú cél. Kapóra jött, hogy volt egy Wayne, volt egy Bites és hogy sikerült felkelteni az érdeklődését néhány további, nagyon jó képességű magyar játékosnak is, Predről és Kiraye-ról beszélek, akik szerényen, alázattal, cseppet sem nagyképűen megosztják a tapasztalataikat velünk, noobokkal, illetve akik (mint pl én) már nem tudnak millió órát játszani, hogy kitapasztalják azt, amit egyébként pár szóban el lehet mondani. Mindezt nem játék helyett, hanem mellette. Mert nem lehet mindig játszani.
    Nincs kirekesztés, nincs leszarás tehát. Aki normálisan jön, köszön, és kérdez, az normális választ kap. Aki segítséget kér, az kap.

Nem reklámozom tovább a fansite-ot, bár eddig sem magam miatt csináltam, hanem miattatok.
  • CAC
    Szerintem a drop, lagg, lobby hack ugyanazon a netbontásos elven alapul. Meg kellett volna nézni a csaló fél dispute-ját előtte/utána. Ha kap érte, akkor előbb-utóbb a rendszer úgyis csak loss-t fog a továbbiakban adni neki.

Mondjuk játék előtt engem kb nem érdekel, ha ez történik, de egy fél órás, izzasztós 2v2 végén vérlázító egy DH.
  • szoszibá
    Ezt teljesen megértem! Conshinak is sok munkája van benne, neked is, cac-nak is,a többieket sajnos nem ismerem még nicknév szintjén sem (de biztos vannak még páran). Én is sajnálom, hogy egy ilyen jól összerakott oldalt nem használ ki a magyar gémer társadalom. De hát ennek a játéknak leáldozott. Talán még a nagy steam-es akcióknál van egy kis játékosszám ugrás, de az sem jelentős már...