A szupergazdagok és a vagyonmegosztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Ti amikor ezekrõl beszéltek mire gondoltok? Kis faluszerü klánokra? Érdekes lenne a driftelés... Meg a kívülállók.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

NEXUS6
"Ezen kívûl hogy lenne képes egy diffúz társadalom hathatósan ellenállni egy nagyobb, egységesebb hatalomnak?"

Nagyon egyszerûen, úgy hogy nem állna ellen neki😉
Szedné a cókmókját a kis közösség, amelyik úgy érezné, hogy zargatja a fránya hatalom és keresne magának egy másikat, ami megvédi.
Elvileg ma is igy kéne mûködnie, de egyrészt atomizált vagy ezért egységesen nem vonulhatsz ki, másrész az emberek "röghöz kötöttek", elég rendesen akadályozva van a letelepedésük, mozgásuk.(Hozzá teszem nem is csoda, mivel az állami kézben levõ, centralizált fizikai infrastruktúra csak korlátozott kiszolgáló képességgel rendelkezik, egy nagyobb hirtelen népmozgás, bármelyik államot megfektetne. Ha vinné mindenki magával az infrastrukturát ez nem állna fenn).

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Manapság még valóban nem lenne nélkülük mûködõképes.

De azért mert manapság mindenre rá van akasztva egy árcédula valamilyen pénzmennyiséget jelölõ számmal, még nem azt jelenti, hogy szükségszerûen adnivenni kell õket.

Vagy, más példa, az államhoz kapcsolódó szolgáltató cégek, MÁV, POSTA, de akár a hadsereg is, reális profitorientált gazdasági tevékenységgel nem mûködtethetõk. Másképp megfogalmazva ezek a tevékenységek szinte szükségszerûen veszteségesek, de ez nem azt jelenti, hogy nosza akkor szüntessük meg õket, redukáljuk minimumra a tevékenységüket, mert az amit csinálnak létfontosságú a társadalom számára!!!

Az hogy pénzbe kerülnek, nem bizonyitéka annak hogy szükségszerûen kell hogy profitorientált cégek kapcsolódjanak hozzájuk.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Köszi a magas labdát cifu😉

Egy autonóm közösségek önkéntes föderációján alapuló társadalom esetén mitõl akarna elszakadni az ETA?

Nem lenne kötelezõ belépnie sehova (mint ahogy pl manapság automatikusan és kötelezõen kapod az állampolgárságot), ha meg nem akar kapcsolatot másokkal akkor ne legyen kapcsolata.

A fizikai infrastruktrúra decentralizációja esetén nem biztos, hogy lennének még olyan hatalmas városok, mint manapság, ergo egy terror támadás sem járna akkora kárral!

[NST]Cifu
A gazdaság általánosabb, nem profitszempontú értelmezésére pedig a net maga ad jó példát.

Mûködõképes lenne a net a profitorientált cégek nélkül, amelyek például a sávszélességet biztosítják?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

NEXUS6
Ez az ingyenesség felvet a cikkhez is kapcsolódó kérdést:
Mi a gazdasági tevékenység célja?

A jelenlegi válasz az, hogy a profit.

A gazdaságnak egy általánosabb értelmezése, szerint a gazdaság célja a gazdaság maga, mint ahogy minden összetett rendszer célja önmaga sokszorozása térben és idõben. Ez a a gazdaság esetében az emberek közötti interakciókon és cseréken, illetve azok bövülésén keresztül valósul meg.

Ha igy nézzük, akkor minden olyan dolog, ami növeli ugyan a profitot, de csökkenti az emberek közötti interakciók és cserék számát valójában a rendszer ellen hat, annak leépülését eredményezi. Erre jó példa a magyar gazdaság utóbbi 20 évben tapasztalható dezintegrációja és annak minden negativ következménye.

A gazdaság általánosabb, nem profitszempontú értelmezésére pedig a net maga ad jó példát.

[NST]Cifu
A diffúz társadalom kevésbé sérülékeny, mivel nem kevés nagy, hanem sok kicsi központtal rendelkezik, ezért pl reális válasz a terrorizmussal szemben.

A terrorizmus melyik vállfajára gondolsz?
Az olyan függetlenedési terrorizmusra, mint amilyet az ETA baszk szeparatistái folytatnak? Ahol gyakorlatilag zsarolják a lakosságot, hogy fizessenek adót nekik? Ott miféle elõnye lenne a diffúz társadalomnak?
Ezen kívûl hogy lenne képes egy diffúz társadalom hathatósan ellenállni egy nagyobb, egységesebb hatalomnak?

További probléma, hogy a diffúz társadalomnak is megvannak a maga emberi problémái, vagyis a belsõ rend legtöbbször tekintélyelvû lesz, szigorú és szokszor kegyetlen szabályokkal (lásd muszlim családi közösségek, afrikai törzsek, stb.).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

NEXUS6
Jelenleg már az információs infrastruktúra hálózatos, diffúz (net, mobiltelefonia). Ha megteremtõdik a lehetõsége a fizikai infrastruktúra decentralizációjának, akkor a hálózatos társadalom már nem csak lehetõség, hanem szükségszerûség is lesz.

A decentralizált fizikai infrastruktúra nagymértékben csökkenti a nagy katasztrófák esélyét, a lakosság széttelepülése csökkenti az esetleges áldozatok számát, ezért azok a rémképek, melyekkel manapság ilyesztgetnek bennünket értelmüket vesztik. Ez önmagában egyfajta biztonságérzetet garantálhat.
Másrészt sokkal nagyobb környezetvédelmi tudatosságot is követel az egyes emberektöl. Szerintem ezek olyan tényezõk, amelyek minden egyes ember szintjén egy pozitivabb életérzés lehetõségét adhatják.

Másrészt akkor is szükség lesz valamilyen államra, aminek az elsõdleges feladata az lesz hogy garantálja a közösségek autonomiáját és szuverenitását.

Laci73
A kis közösség elõnye az összetartó környezet. Erre kell épüljön - az összetartásra, a tényleges egymásra utaltságra - egy mûködõ világrend. Minden, ami efelett szükséges, azt a kisközösségek összefogása - ingyenes és kötelezõ alapon - adná.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket

A kis kozossegekre epules valoban bizonyos szinten inkabb szuksegszeru is, de tul nem lehet egy merteket ott se lepni. Nem is valoszinu, hogy annyira kiscsoportos tarsadalmak lennenk majd. Vhol a kiscsoportos es a kommunista rendszer egyvelege fog talan egykor megvalosulni. A kommunista rendszer alatt se azt kell most erteni, mint amivel probalkoztak nem epp sizvbajos barataink, hanem olyan rendszert, ami biztositja a joletet az egesz tarsadalomnak es nem engedi a szuletesi (feudalizmus) vagy vagyon alapu (kapitalizmus) kivaltsagokat. Szoval lesznek meg itt variaciok es probalkozasok 😊
Laci73
Quentit: Mit jelent számodra gazdagnak lenni? Mindenesetre sok sikert, bár tartok attól hogy a becsületes úton mûködõ világ végképp bealkonyult. A tengerentúlon ma is élõ mítosz hogy tudással vagy szívós munkával ki lehet emelkedni - valahonnét innen veszed az irányelvedet szerintem Te is. Tudod én kitalpaltam egész szépnek mondható karriert mint értelmiségi, mégis az elsõ lakásomat ecseris piacozásokból vettem. A mai napig ebbõl élek, az az igazság - mert amit egy max. középvezetõi munkával keresnék, azt a hajamra kenhetném. Nem panaszkodhatok, nekem mégis fáj.

Asdasdasd: régi mondás hogy a fák nem nõnek az égig - én maximálisan húsz évet adok egy világgazdasági válságig. Elkerülhetetlennek tartom a gyökeres változást, félek hogy erõszakos lesz.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket

ja és ... miért van az hogy egyre több cég csak szolgáltatni akar és egyre kevesebb termeli ?

Hogy ez mennyire igaz ???
Mindenüt ... made in China. 😊 bárhova nézek ... most épp belenéztem a számítógépbe ... mi van az alaplapra írva ?? 😊) MADE IN CHINA

NEXUS6
Szal mégegyszer: érdemes elgondolkodni azon, mi a gazdaság egyáltalán!

Ma már mindenki olyan kártyákkal fizet, amin amerikai(eredetû) bankok logói láthatók, miközben szinte minden árura az van írva, hogy made in china!!!!!!!

NEXUS6
Szal, valóban ezt a fajta rablást bárki megteheti, aki akarja és meggazdagodhat, mert sajnos ha talpon akar maradni a piacon akkor a végén már mindenki így képzi a az árakat, és akkor csak így lehet meggazdagodni/túlélni.

A cikkben szereplõ két görbe közötti különbség oka pedig pont ez, egyes emberek olyan környezetben dolgoznak ahhol így KELL élniük (meggazdagodni/elszegényedni), más emberek talán a többség meg csak élni akar. Nem akar napot nap után pénzszámolással eltölteni, hanem olyan JÓLÉTRE (és nem gazdagságra) vágyik, ahol eccerûen csak jól érezheti magát.
Ez szerintem nem bûn, nem valami henyeség!!!

NEXUS6
Marha jó ez a gázmodell, de a tényleg tök lényegtelen dolgokkal foglalkozik.

Mert miben mérhetõ a gazdaság, csupán pénzügyi tranzakciókban, vagy a valós fizikai árucserében (termelés, fogyasztás)?

Ha a pénzügyi dolgokat nézzük, akkor valóban nagyon fontosak ezek a modellek, elõrejelzések. De ha csak a pénzügyi mutatókat nézzük akkor Afrikában egyetlen élõ embernek sem szabadna lennie, mert az afrikai országok GDP-jébõl nem lehet eltartani a lakosságot!!!!
Ennek ellenére a lakosság él és virul (viszonylag), mert olyan kereskedelmet folytat, ami nem része a dollár alapú világgazdaságnak ezért a valós folyamatok kibogozhatatlanok a gazdászok számára. KB ugyan ez érvényes a fejlettebb országok fekete gazdaságára.

A 40-es évektõl a 70-es évekig terjedõ idõszakban a gazdaságok a termelés/fogyasztás (valós fizikai!) bõvülése folytán fejlõdtek. A 70-es években a fogysztás (fizikai) elért bizonyos korlátokat, ezért azok a pénzügyi erõk, amelyek a gazdaság bõvülésének pénzügyi és csupán pénzügyi! oldalában érdekeltek új utakat kerestek, ennek lényega, ha nem tudsz tovább még több embernek még több dolgot eladni, akkor add el ugyan azt ugyanannyi, vagy kevesebb embernek sokkal magasabb áron!!!!!
Egyértelmû, ha bátran növelhetõ az ár akkor, a valós fizikai termelés esetleges csökkenése nem akadálya a magasabb profitnak.

Ennek a folyamatnak nincsen semmiféle misztikus háttere, csupán annyi, hogy a jelenlegi törvények ezt a fajta rablást nem tiltják!!!!!!!!

sz4bolcs
"s mégis van aki egyenlõbb eséllyel indul az életnek, mint a többiek..."

Ez jó szöveg 😊))

NEXUS6
Na most akkor asszem floddolok egy kicsit😉

A kommunizmus és a itt anarchiának nevezett, hálózatos, diffúz, információs társadalom és az ehhez kapcsolódó emberkép nem ugyan az!

A kommunizmus a liberalizmus, mindenki egyenlõségét viszi embertelen végletekbe, és ezzel megteremti egy atomizált társadalomban annak a lehetõségét, hogy kevesek viszonylag könnyen uralkodjanak mindenki felett. A kommunizmusban ezt az atomizációt politikai ("jog", + erõszak), a kapitalizmusban gazdasági ("jog", +pünzügyielnyomás) úton valósítják meg.

A kis közösségekre alapuló, hálózatos társadalomban nincsen atomizáció!!!!!!
Az ember alapvetõen egy kis közösség, pl család része (valójában mindíg is ez volt a helyzet, de az ún. emberi szabadságjogokkal valójában a család és a kisebb közösségek kohéziós erõit csökkentik, és nem az egyén szabadságát nõvelik).
A diffúz társadalom kevésbé sérülékeny, mivel nem kevés nagy, hanem sok kicsi központtal rendelkezik, ezért pl reális válasz a terrorizmussal szemben.

Külömben meg aki a kommunizmust fikázza hogy mennyivel rosszabb mint a kapitalizmus, annak a jánlom a "Tõke" c. könyv átbogarászását. Mert az elv az nem volt rossz, de ugyanaz volt mint ami jelenleg van a mostani demokráciában. Egyenlõ esélyek. És mégis van aki egyenlõbb eséllyel indul az életnek, mint a többiek... Ott is volt aki közelebb ült a tûzhöz.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Akkor meg mire jó a gazdagság? Errõl egy kolleganõm jut eszembe. Már összespórolt jópár millást(orvosi eset) 😊. De, sajnálja magától a mindennapi betevõ falatot, szórakozni nem jár, a lakása igencsak lepusztult, és a többi. Családja nincs, nyomorban él, de legalább GAZDAG. Akkor a pénz boldogít vagy nem?

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Amerikaiak csinálják a pénzt (make money),
franciák nyerik, magyarok meg keresik.
Csak nem találják...<#shakehead>
Ergo vagyonmegosztásra semmi szükség. Legföljebb törvényekre, amivel féken lehet tartani a pofátlan mamutcégeket (ld. microsoft, mekki, stb.)

Az ilyen fizikusok meg csak részben értik, hogy mirõl szól az élet... Elõször meg kellene gazdagodnia, és megértené, hogy nem olyan egyszerû, és a legtöbb ember nem vállal fel egy ilyen kitartást, elszántságot igénylõ dolgot. (pl. otthon nem tévét nézni, hanem az összes szabadidõdet arra szánni, hogy hogyan lehetne. na ezt nem vállalja fel az átlag-ember. inkább élvezi az életet. és igen a gazdagok egy részének erre nincs is ideje)
Jah bocs a terminátor alatt nem emberírtó gépeket, hanem intelligens robotokat értettem, ld. I Robot, 200 éves ember, stb.
Nem tudom mi ezzel az egésszel a baj. Bárki lehet gazdag, aki szeretne. Ezt a cikk sem vitatja. A legtöbb embernek (97%) meg jó ha csak céltalanul sodródik. Az emberek 99%-ának, vagy még többnek fogalma sincs, hogy mit akar kezdeni az életével... Hányan akartok terminátorokat gyártani, vagy marsot kolonizálni, vagy megtalálni bármely betegség ellenszerét, az örökélet titkát, megérteni az életet, stb. Ha valaki valami hasonlóan nagyratörõt szeretne csak meg kell gazdagodnia, és megvalósíthat szinte bármit... Mi ezzel a gond???

Persze nagyon sokan vannak akik a szerencse miatt, vagy illegálisan gazdagodnak meg, dehát ez van. A lényeg, hogy van legális út is, ami nem a szerencsén múlik. Ezer útja van. Ha végképp fogalmad sincs, olvass Kiyosakit.

Az erõs legyõzi a gyengét. Errõl szól az evolúció. Ez ellen lehet harcolni, de célszerûbb kiismerni, és kihasználni az életet, mint a "széllel szemben pisilni" már elnézést.

A legtöbb ember csak élni akar céltalanul, utazgatni, stb. Mondjuk ez alol szerintem a legtöbb dúsgazdag sem kivétel... De azért jó, hogy megvan elméletben a LEHETÕSÉG BÁRKI számára, hogy akármennyi pénze legyen. Aki meg erre nem képes, az csak abban reménykedhet, hogy a fia majd okosabbnak születik, vagy higgyen istenben, vagy akármi.

Kicsit szélsõséges véleményem van a dolgokról, ráadásul még én sem vagyok gazdag, de látom, hogy szerinem megközelítõleg esélyegyenlõség van. Hogy a többség véletlenszerû dolgokra költik a pénzüket, arról én nem tehetek, és a gazdagok sem tehetnek.

Nem azt mondom, hogy könnyû meggazdagodni. Én csak azt mondom, hogy LEHETSÉGES. Elméletileg biztos, hogy nincs kizárva. Errõl szól a demokrácia. Ha valami elméletileg lehetséges, akkor arra van gyakorlati út is.

Aki megy a mediamarktba vásárolni, reménykedve, hogy nem hülye, az megérdemli. Az ilyen mamutcégek azért mamutcégek, mert kirabolják az embert. Amit akcióznak még azon is sokszor van bõven vagy 50% haszon... Legalábbis máshol meg lehet venni jóval olcsóbban...

Mindegy. Ha egy ember elgondolkozik azon amit írtam, már megérte leírni mindezt.
ÁÁÁ ... ilyen sose lesz ...
És ennek pont az emberi természet az akadálya.
Esetleg ha már feljavított szuper DNS-el rendelkezünk majd.... de akkor már nem ugyanaz a faj 😊

sz4bolcs
Ilyenkor a star-trek tökéletes kommunizmusa jut eszembe, mindig jót derültem rajta, de elgondolkodtató. 😊

sz4bolcs
Én is gondoltam erre. A kommunizmus elméletében is benne volt az, hogy csak világszinten mûködhet, ez nem jött létre. Most az USA áll legközelebb ahhoz, hogy ezt megteremthesse, de ahhoz még sok gombócot meg kell enniük, át kell esniük a ló túloldalára, és mindent el kell foglalniuk a Földön, ennek vannak akadályai, úgyhogy elöbb fog mindenki megpusztulni, mint hogy ez létrejöhessen. És egy összeomlás után ezt már nem fogják tudni megtenni. 22-es csapdája. Ez a rendszer csak háború nélkül mûködhet, de elérni csak háborúval lehet. Amég egyén vagy, amég népek vannak, addig van háború, és addig nincs kommunizmus.

Pedig konnyen elkepzelheto, hogy a kommunizmus mas formaban ugyan de vissza fog terni hosszu ido mulva. Az is elkpezelheto, hogy a civilizaltsag novelesere egy adott hatar fole mar csak a kommunizmus kepes. Persze tervgazdalkodasrol meg egyebb baromsagokrol el kell felejtkezni.

Kozepes tavon szerintem a kapitalizmus lesz kenytelen atalakulni a munkahelyteremtes erosebb figyelembevetelehez.
sz4bolcs
Off:
Én pedig fenntartom, hogy ez saját maga és az elfolytásai kritikája. Elég intelligens, és végtelen egoista ember, akinek azért nehéz tennie, mert fél a következményektõl, inkább nem is akar. Lehet rosszul fogalmaztam. Másoknak ír, olyan értelemben, hogy próbálja a saját véleményét másokra erõszakolni. Olyan erõltetett... hamis. Nem ad, inkább elvesz. Megveti azokat, "akiknek ír", de tudja, hogy ezek benne is megvannak, de mintha õ több lenne, mert erre rájött, persze ezt lehet, mások elõtt tagadja. - ezért írtam, hogy magának ír. Nem vagyok pszichológus, ez csak alapszintû empátia.
Off vége

Nem magának irta hanem nekünk embereknek. Személyesen is ismerem egyébként...
Irigynek lehet, hogy irigy csak a gond az, ha õ is beállna a sorba azt ködös aggyal kéne tennie, de nem tette mást választott..<#kuss>

Fight Club

sz4bolcs
Ez a tipikus "rántsuk vissza a szarba", nem biztos, hogy nekünk jobb lesz, de legalább "egyenlõek" leszünk.

sz4bolcs
Fölös? Nem fölös. Mégtöbb pénzt csinál belõle. Ne felejtsd el, hogy ha valaki gazdagabbá szeretni tenni környezetét, annak is be kell állni a sorba, mert ahhoz is pénz kell. Itt ez nem megoldás. Ha az olyanokra gondolsz, akik nem is akarják szebbé tenni a környezetüket, azok nem fogják odadni a pénzüket. Az az érdekes, hogy sokszor azokra is irigyek, akik a pénzükkel segíteni tudnának, és segítenek...

sz4bolcs
Olvasom ezt a "csodát"... Elég szókimondó kritika, szerintem ezt a srác magának írta, magában találta meg ezeket a dolgokat. És aki ilyet ír, az is beállt a sorba, nem képes tenni ellene, mert vagy nem veszi észre, hogy õ is ebben a világban él, vagy irigy rá, hogy mások ebben élnek.

Tükör power felsõfokon magának, azoknak tagadása, akik ugyanúgy élnek, mint õ, csak jól érzik magukat benne. De tetszik.

Ebbõl számomra az derült ki, hogy a gazdagok egyre smucigabbak. És ha Magyarországon is igaz ez az elmélet, és miért ne lenne az, akkor pacihimbilimbi a hátsójukba, hogy nem hajlandóak többet fizetni az alkalmazottaknak.
Miért kell sok embernek éhbérért dolgoznia, hogy a gazdag azt se tudja mit kezdjen a fölös pénzével?
sz4bolcs
Egyre gondoltunk...

sz4bolcs
Ezek a kutatók talán találhatnának ki egy "jobb" rendszert, ami hosszútávon mûködhet, ahelyett, hogy a meglevõt elemzik. Tudnak ilyet? Amég nem...

"there can be only one"

Ehhez az elmélethez John Nash - nake is lenne egykét szava 😊

kommunizmus ? Kipróbáltuk. Nem vált be.
A jelenlegi redszer szar de jobbat még nem találtak ki. (Mármint a piacgazdaság)

sz4bolcs
ez az világ proletárjai...
avagy vissza a kommunizmusba!

Errõl egy hozzászólás jut eszembe:
"Nekem ennyi maradt mega tanításból!
A kommunizmusban, minden ember egyenlõ. Nem lesz szükség pénzre,
mert bemehetsz a boltba és kielégítheted a szükségleteidet úgy,
hogy ha mosógép kell, csak elviszed.
Ekkor megkérdeztem, minek mosógép, ha bármit elvihetek, minek akkor
mosni. Erre kizavartak az óráról 😄DD"

Dögöljön csak meg másokért, aki dolgozik... ezután meg jön a tervgazdálkodás, meg a 0% munkanélküliség.

Egy ilyen "tökéletes kommunizmus"-hoz hasonló rendszerben, ahol tényleg minden embernek ugyanannyi van ez a képlet és törvény nem vonatkozik. Nem hiába nem mûködik, lehet tényleg van benne valami.

sz4bolcs
És ha az ország nem zárt rendszer, és esetleg ezek a gazdag emberek nem saját országukban fektetnek be?

Sziasztok!
Nem tudom, olvastatok Asimovot?
A pszihohistória is valami hasonlóról szól, ha jól emlékszem akkor gázok örvénylésével modellezte a nagy tömegek viselkedését.
Több mint 50 évvel ezelõtt írt errõl!!!!Atuspapa oldala
Ma2ska
A mennyiség a minöséggel szemben....ez igaz, megfigyelhetö az emberek számának növekedésében is, a középkorban a jelenleginek töredéke volt a lélekszám a földön, az eltömegesedés ahhoz is vezet hogy "silányabb" az emberanyag is, a tömegembernek tömegcikk kell, fogyasztózombi, könnyen irányitható, stb.

Kar hogy az also reteghez tartozom. 😞
Majd egy (madár)influenza pandémia megoldja az eféle gondokat ill. másokat is vagy csak túl sok Kinget olvasok?
Magnetic
Egyszer talán megszünik a pénz és akkor végre büszke lehetek arra, hogy ember vagyok. Bár szerintem ehez még nagyon sok idõ kell....

Persze mint sokan mások...

Aztán átlépünk rajta...

Talán nyomot hagy, talán nem...

Agyam köré gátat emelek az éjszakában és nyugovóra térek. Remélve, hogy a holnap talán jobb lesz...
De ez hiú remények ábrándja marad...<#sniffles>

Fight Club

Teljesen egyetértek veled...

Én is tudnék példákat írni pl: Az íróasztalom amit kb 1 éve vettek nekem a monitor alatt meghajlott és a lélek tartotta egyben. Az új monitoromat ami 21 kg rá se mertem tenni mert összebicsaklott volna, s mivel unokatesóm megszánt egy régi átkos idõszakból származó 10 éves íróasztallal így most ezen csücsül a monitor és meg se rezdül...
Tucat kacat kacat tucat gyártás folyik mondván: A barom majd rövid idõn bellül úgy is majd vesz újat minek csináljuk meg jól?Érdekünk?ÁÁááááá fenét húzzunk le minél több bört mert az csak nekünk jó.
A TV-ben is mit látok?Mérgezett paprika, rossz minõségû "sonka" sorolhatnám.... Dolgoztam hús üzemben is tudok egyet s mást.Vízzel injekciózott tarja és társai nyammmm nyammm....

Fight Club

Nagyon általánosít a szöveg. Mert van aki már észrevette.

Valahonnan ismerõs a dolog.
Azért piszkálják az embert, ha kiönt vmennyi szemetet az út mellé. De ha ugyanezt egy nagyvállalat teszi? Inkább szemet hunynak a dolog fölött amíg tehetik.

Sajnos a mai világban is csak a mennyiségre utazik mindenki, mindenhol. Tisztelet a kivételnek. A minõség már szinte sehol sem számít. Miért is számítana? Ha a pl. mosógép nem megy tönkre öt év alatt, akkor miért is venne az ember másikat? Ha a kerékpárra való gumi kibírna 10 évet (mint az átkos rendszer alatt) akkor kinek gyártanának a cégek?

Környezetvédelmi irányelvek a kormánytól? Ez kész röhej. Az embereket lassan már kötelezik arra, hogy szelektíven gyûjtsenek hulladékot, de az eszközöket nem biztosítják számukra. A hulladék hasznosítása a mai napig nincs megoldva, és szerintem nem is lesz, mert egyenlõre a rejtegetése több pénzt hoz a konyhára, mintha újra felhasználnák a szemét nagy részét.

Az emberek lopják a fát hogy meg ne fagyjanak. Hát ez égbekiáltó bûncselekmény, mert a környezetet is károsítják! Bezzeg amikor a papírgyárak csinálnek egy kisebb tarvágást pár száz(ezer) hektáron, az nem környezet-károsítás.

És még folytathatnám, mert szerintem senkinek sem áll érdekében, hogy teljesen tönkrevágjuk a környezetünket, kivéve esetleg azokat, akik ebbõl is hasznot húznak. Ott van például az ivóvíz. Ki merne jelen pillanatban inni valamelyik patakból, esetleg a Dunából? Na mindegy, rohad el a betonvályú, nem sorolom tovább.

Remélem így alakul...
Kérdés az, hogy mikor?
Persze erre nem lehet választ adni, de én remélem igazad lesz, bár nehéz elképzelni ha a jelen állapotokat veszem figyelembe.

Fight Club

Miért?Mit látsz vagy gondolsz másképp?

Fight Club