A szupergazdagok és a vagyonmegosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fight Club
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
http://www.artagora.hu/index.php?work_id=1553
Fight Club
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Változik valami? Nem.... Miért is? Szeretném tudni, de ezek a dolgok kellennek, szükség van rájuk mert ez ütközik ki minden statisztikában...Akkor a többség dönt alapon tegyék az én agyamat is prés alá, álljak be a sorba... és erre vonatkozóan ezt olvassátok el....
Akinek nem inge ne vegye magára...
http://www.artagora.hu/index.php?work_id=1553
Fight Club
állatfajok hallnak ki emberek halnak éhen vagy lesznek hajléktalanok de mi ezekkel nem törödünk vagy aki vagy akik igen azoknak meg nincs lehetõségük, tõkéjük ahoz, hogy ezeket a dolgokat kézben tartsa vagy jó útra terelje..<#fejvakaras>#fejvakaras>
Fight Club
A helyi hatalom sokszor döntésképtelen és/vagy tesz az egészre, mert nem éri meg számára foglalkozni a dologgal és/vagy nincs elég pénz a segítségnyújtásra.
A nagyhatalmak ígérnek fût-fát, de sokszor csak egy nyamvadt kórót küldenek. Legalább lássa mindenki hogy az akarat megvolt... Nincs a segítségnyújtásban gazdasági haszon, minek akkor az egész?
Sokszor egyszerû civil szervezetek 'saját' pénzen,stb utaznak a helyszínre hogy a mentésnél, helyreállításnál,stb segédkezzenek. Szerintem.
Fight Club
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Fight Club
Még megpróbálom erre-arra felhívni az emberek figyelmét, de vagy az értetlenség, vagy a megfásultság falába ütközök. De. Mindig örülök annak ha kapok visszajelzéseket, ilyenkor úgy hiszem, hogy stimuláltam valamennyire az emberek agysejtjeit. A jövõ a tiétek Kryon, a gondolkodó embereké.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Fight Club
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
A példákra visszatérve: sajnos rövidéletû és kudarcba fulladt példákat tudunk csak felhozni. Ha a közösségben nincs összefogás, akkor életképtelenné válik: az emberiséget ez fogja (az összefogás hiánya) eltüntetni mindörökre. Sajnos ennek az esélye majdnem bizos. Talán a tudománynak van még sansza, vagy egy messiási csodának.
Viszont mi van a "renitensekkel"? Akik nem akarnak dolgozni? Vagy el akarják venni a másiktól (bármit)? Õket ki bünteti meg? Milyen jogon?
És mi történik akkor, ha valakik fogják magukat, és erõvel próbálnak uralkodni a többi emberen (a hatalomvágy elvégre is ott lappang mindenkiben)? Egyénenként nem lehet velük szembeszálni, tehát csoportoba kell tömörülni, de hogy harcolhatnának alá-fölérendeltség nélkül hatékonyan, ki mondja meg, merre menjen a csapat? Vagy minden bokornál népszavazást tartanak? Ha meglátnak egy ellenséges csapatot, akkor elõször leülnek tanakodni, hogy mit is csináljanak?
Szóval az anarchia egy szép szó, de nem takar mûködõképes állapotot...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az Amerikai telepesek helyzete megint más, gyakorlatilag szintén tekinthetõ bizonyos szintû gazdasági indokú "megszállásnak", ahol egy ideig azért volt idilli a helyzet, mert a telepesek legnagyobb gondja a saját megélhetésük biztosítása volt, de mindez lassan megváltozott a gyarmati birodalom kiépülésével (a hatalom ott is jelen volt, mégha más formában is!).
Ha így van, akkor miért meglepõ a "pontos" ? Szerintem abból, hogy a legtöbb tudomány a formális gondolkodásmódot használja még nem következik az, hogy a matematika igaz.
Az véletlenül nem Faludy György volt? 😉
Mindenestre kiváncsi lennék, milyen élete lenne Faludy-nak egy anarchikus világban. Nem hinném, hogy az annyira tetszene neki, mert az anarchia (ahogy sonicXX is írta) az erõszakról szól, arról, ami elõl õ már kétszer is menekült...
Én Kisfaludyval tartok: egy interjúban arra kérték mondjon valami szépet a társadalomról. Erre az öreg kujon azt felelte: sajnos én anarchista vagyok.
Rosszul fogalmaztam a háborúk esetében. Modern háborúkra gondoltam, ami alatt a tisztán gazdasági háborúkat értem (pl. a két világháború, vagy az Irak elleni háború) India és Pakisztán jó példa a régi háborúkra.
Pemga: az EU egy terjeszkedési kísérlet, háttérben szintén a világ háttérhatalma áll. Bele fogunk gebedni - ennél többet már nem is érdemes írni róla...
Azért ennyire ne sarkítsunk, lásd Pakisztán vs. India (alapvetõen területi és vallási ellentétek), vagy mondjuk El Salvador vs. Honduras (ahol az 1969-es labdarúgó világbajnokság volt a kirobbantó ok). Egyik sem felel meg a fenti kitételnek.
Az egy más kérdés, hogy a háborúk és a pénz kapcsolata igen szövevényes, és számtalan esetben a gazdasági helyzet (is) oka lehet egy háborúnak (lásd pl. a Argentínok esetén a Falkland-szigetek megszállása, hogy eltereljék a lakosság figyelmét a szörnyû gazdasági helyzetrõl).
Az emberiség jövõje a központosítás nélküli társadalom lehet kizárólag - azaz hatalom nélküli társadalom.
Azt úgy hívják jobb esetben, hogy törzsi berendezkedés, rosszabb esetben, hogy anarchia. Egyik sem túl vidám alternatíva, és mindkettõ esetén véres háborúk várhatóak (egyszerûbb mástól elvenni valamit, mint azt magunknak megtermelni - márpedig a jelenlegi esetben a gazdaság fõleg a kereskedelemre, és csak másodsorban a termelésre épül). Nem állítom, hogy a jelenlegi helyzet ideális (mert attól tényleg messze van), de még mindig sokkal elfogadhatóbb, mint egy véres káoszba sülyedõ világkép...
Az itt (cikkben) leírtak csak kiragadások egy jóval bonyolultabb egészbõl: megpróbálják igazolni a világgazdaság jelenlegi helyzetét, úgy beállítva a túlzó vagyoni különbségeket, mintha azok természetesek lennének. Ilyen mértékben semmikép. Én ismerem bizonyos kutatások eredményeit: azon kutatásokét, amelyek a háborúk és a gazdaság kapcsolatait kutatták. Egyértelmûen megállapítható hogy a háborúk a vagyont felhalmozó rétegek, és az általuk generált kezelhetetlen hiány (adósság) következményei. A modern háború nem más, mint a hitelezõk eltüntetésére tett kísérlet, vagy a vagyon terjeszkedése más eszközökkel. Világunk menthetetlen. A jelenleg uralkodó pénzügyi elit megpróbálja ugyan a lehetetlent: világkormányzat alatt egyesíteni Földünk népeit, de el fognak bukni. Az emberiség jövõje a központosítás nélküli társadalom lehet kizárólag - azaz hatalom nélküli társadalom.
Az biztos, hogy US rendelkezik akkora tõkével, hogy egy országot pillanatok alatt csõdbe vigyen (ld. mexikói válság, és az még csak a befektetési alapok voltak), csakhogy kérdés, mi van mögötte, mivel tudják mindezt megtámogatni. Mert a pénzt azt "teremtik", és nem csak az államok, de a bankok is (igaz limitált mennyiségben).
Egyébként EU-ban igenis voltak próbálkozások állami, politikai irányításra a gazdaságnak: 60s Franciaország, Németország, sõt döbbenet, de most is Németországban a bankok döntenek a legtöbb Gmbh-ban, akkora hányaduk van. Tulajdonképpen az EU is egy ilyen terv, utolsó esély arra, hogy talpon tudjunk maradni, csak iszonyat nagy a széthúzás. Kínának, akármilyen csúnya gonosz rossz, de van koncepciója, van akarata és ereje is véghezvinni a dolgokat. Csak kérdés mi lesz ott, ha a pénz és az irányítása megveti ott is a lábát, US maga alá tudja-e hajtani, ha a politikai rezsim meginog.
19# igen, ez az ami fenntartja a politikai akaratot, hogy az apparátusmammutot etessük, mert mindenki csak az orráig lát, és ez egy két embernek nagyon megéri, és a rendszer egy két embernek köszönhetõen, és a nép szoc gondolkodásmódját tüzben tartva fenntartja önnmagát ... és ennek mi szívjuk a levét ...
"A protekcionista (az adott ország gazdaságát védõ ) politikához való visszatérésre van szükség. A világ pénzügyi rendszere csõdbe jutott. Ma az a fontos, hogy különválasszuk a reálgazdaságot (a valódi termelõ/szolgáltató gazdaságot) a spekulációs pénzügyi rendszertõl... Lyndon LaRouche
Aki nyomon követi a nemzetközi pénzviszonyok alakulását, az LaRouche-al egybehangzóan maga is kénytelen megállapítani, hogy a jelenlegi uzsoracivilizáció (a kamatszedésre és spekulációra épülõ világgazdasági rendszer) globális méretû pénzügyi válsága új, minõségileg különbözõ szakaszához érkezett. A nemzetközi pénzrendszer válsága annyira elmélyült, hogy az most már magában a világ gazdasági és pénzügyi központjában, az Egyesült Államokban is egyre jobban kibontakozik. A nemzetközi pénzrendszerben a hitelekbõl, értékpapírokból és derivatívákból (utóbbi egy kicsit bonyolult rendszer: tkp. az értékpapírokkal spekuláló értékpapír - nagyon sarkítva) felhalmozott pénzügyi buborék eddig azért nem pukkadt ki, mert az Egyesült Államok, - amely a FED (a világ pénzügyi háttérhatalmának sarokköve, a magánkézben lévõ USA jegybank) révén tetszés szerinti mennyiségben tudja a fedezetlen papírpénzé vált dollárt kibocsátani - az exportáló országok utolsó menedékeként fel tudta venni áruikat és úgy ahogy mûködésben tudta tartani a világgazdaságot. A VILÁGGAZDASÁGOT AZ USA MÛKÖDTETI, TANULJUK MEG. A világ országainak gazdasági teljesítményt, árukat és szolgáltatásokat kell nyújtaniuk azért a közvetítõ közegért, a fedezetlen papírpénzzé vált dollárért, amelyet az Egyesült Államok száz százalékosan magántulajdonban lévõ központi bankja viszont korlátlan mennyiségben tud kibocsátani. A dollárkibocsátás magánmonopóliuma tette és teszi lehetõvé Amerika - és az amerikai bankrendszer - számára a többi ország erõforrásainak a folyamatos elszívását a dollár segítségével.
A kollégák pusztán ezt az egyet nem merik közölni.
duplájára nõne a munkanlküliség.