5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
AranyKéz #2651 Mondatok végén mi a francért van egy kis つ ?
-
#2650 A sok ütéstől lehet, hogy feldagad egy kicsit, de csak ideiglenesen. -
#2649 Ha ez igaz, azonnal húzok ki Japánba:D Vagy megcsapkodtatom magam egy bizonyos népcsoporttal.. Még vacilálok:D -
#2648 Mellnövelő masszázs... -
feamatar #2647 csak memorizáltam a szót, még nagyon az elején tartok a japántanulásnak -
#2646 De miért azzal köszöntél rá? Nem ismerted még? :D -
feamatar #2645 mikor ráköszöntem öcsémre egy laza hajimemashitevel ő visszakérdezett : hagymáteszünkestére? - vel :D -
#2644 :P
Ma jött meg a füzet :D
-
_Vegeta_ #2643 Ezek neked mar mind mennek? :) -
#2642 Itt a kanji, új a kanji:
旅買泊前朝午後駅計古仕書発両開閉 -
#2641 Elkezdtem lefordítani a Mayauru ajándékát.
Hogy rendesen szedett szóközök és kanjik nélkül ez mekkora egy tüske az ember seggében, az hihetetlen :D -
#2640 Japánból hozta a volt kolegám ^^ -
#2639 De kis szép, tyíha:) Ezt így hogy? MO-n nem gyakran fut az ember japcsi billbe..:D -
Nuki #2638 sugoi! :D -
Slan #2637 絵をどうも ^^ -
_Vegeta_ #2636 Jah logikus vot. o:) -
#2635 Az gondolom feltűnt, hogy a közpső a magyar :D
A felsőt vettem, az alsót meg csak úgy kaptam ^^ -
_Vegeta_ #2634 Omedetó. Jo kis keyb. ;) -
#2633 Nah, itt vannak a billzetek :)
-
#2632 Nah, probléma megoldva ^^
NEC 109 gombos bill drivert felraktam, illetve ha ps/2-őn an bedugva, akkor 106 gombos ps/2 driver, és működik frankón :)
Mindjárt csinálok képeket... Viszont most, hogy felraktam a drivereket, címkézhetem újra a magyar billentyűzetemet :D -
#2631 Ennyire hülyének ne tessék nézni!
Állítottam én már mindent mindenre, de a konvertáló gombok, a ろ és a ¥ gombok kitartóan nem működnek... Ami meg működik, az meg nem azt gépeli sok esetben, ami rá van festve :S -
AranyKéz #2630 A tippem az lenne hogy romaji inputról kana inputra kell átállítani.
-
#2629 Jó, holnap csinálok róla képet :)
Egyet vettem, és amikor a kolegám ma leszállította, adott egyet még grátiszba, igaz, az használt, de mint1 ^^
Szerintem a másik vinyómon megviccelek egy újratelepítést, hátha :D
Nameg soronként lefordítjuk majd a マヤウルのおくりもの-t? :D -
Nuki #2628 mond neki: no te!!! gámbátte, gámbátte yo! esetleg csapkodhatod az asztalhoz hogy meggondolja ki is a gazdája. -
Slan #2627 képet! :DD -
#2626 Találós kérdés: ha van egy japán billentyűzetünk, hogy a rákba bírjuk működésre? :D -
AranyKéz #2625 Emberek, Minna no Nihongo valakinek megvan ?
-
Nuki #2624 én láttam már egy pár ilyet, köztük eztis, de én néhány: "aztarohatt!" és társaival néztem végig.... -
#2623 Jó, hát valaki kitalálta, hogy találjam ki, mijez:D Nekem portörlő feelingje volt a szőrös bigyó miatt, de kétlem:D
Ja amúgy íme egy youtube vidi, ami bár Japánhoz nem köthető, de látnotok kell, ha nem ismeritek:D Csávó paintben megrajzolja a Mona Lisát, majdnem magam alá vizeltem, mikor néztem:D
Mona Lisa - kicsit másképpen..:D -
#2622 Csúszásgátló krém?
Ennyiből akármi is lehet :) -
#2621 A momiji olyan szép, van valami fotós lap, ahol tök szép képek voltak róla meg úgy Japánról. Folyt a nyálam a kertjeiktől..
Ja amúgy valaki tudja, ez mi a rák?
Itt van nagyban, biztos ami biztos:D
Elvileg ez a valami ilyen 50 ft-os áron fut, csak nem tom, hogy mi is ez..:D
A japán tancuccokhoz meg annyit, hogy az isohunton vagy hun minden létező bigyót letöltöttem, szóval én is hemzsegek a gigáktól, szét kéne válogatni, de nem vissz rá az erőfeszítés.. Viszont az a magyar nyelvkönyves cucc még mindig vezet nálam - mert ugye magyarul van..:D Bár ahogy elnéztem, az a Pimsleur vagy mi is elég népszerű. Azt ismeritek, nem? -
#2620 Belekötnék ^^ a 紅葉 az a juhar őszi, vörös lombja :) -
Slan #2619 Nemtudom ki, hol tart az ELO-s leckékkel, de a 25. leckében az A1-es szövegben több helye is rossz a furigana. Van ahol nem is írják ki és van ahol rossz hiraganákat írnak..
Valamint a C1-es részből az első feladatban a 2-es és a 3-as pontnál vannak hibák. Mindkettőnél a megoldás helyére írták a segítséget.. Egyenlőre ennyi :)
(igen, még mindíg csak a 13-as füzetetnél tartok... és igen, hajnali fél 4-kor is ezt nyúzom :D )
Egyébként eddig a 紅葉(momiji) volt a kedvenc japán szavam(ősszel a fák vörös leveleinek a megtekintése), de mostmár a 進学率(shingakuritsu) is, aminek a pontos jelentése: 'a felsőoktatásban tanuló diákok százalékos aránya' XDD ilyen szavakat kitalálni... -
AranyKéz #2618 Asszem inkább marad a Japán Alapítvány, és megpróbálunk bejutni az újrakezdő szintre.
---
Arra azt mondja hogy "Minna no nihongo I. tankönyv 9. leckétől". Nna, az az egyetlen egy rohadt tankönyv amit csak oroszul és kínaiul tudtam megszerezni a netről. Valakinek megvan az angol változata, vagy esetleg tudja hogy mi van az első 9 leckében ?
-
feamatar #2617 :D:D:D -
AranyKéz #2616 Na azért ne hidd hogy akármelyiket is végigcsináltam XD -
feamatar #2615 wow, gratta ;) nekem még annyi is elég ami most van, pár ebook meg egy kis hangosanyag, majd ha az alapok mennek akkor többnek is utánnanézek -
Nuki #2614 akkor az nekem megvan :D -
AranyKéz #2613 http://en.wikipedia.org/wiki/Let's_Learn_Japanese
Kedvenc ftp helyünkön ez is fenn van.
(Apropó, egyébként sikerült nem kevesebb mint 5 DVD-nyi japán tananyagot összekapargatnom a netről XD)
-
_Vegeta_ #2612 Nekemis megvolt, de letoroltem. Lehet elkerem ujra, bar egyenlore kanat meg kanjit tanulok eloszor a kana menjen kivulrol belulrol barmien helyzetben. :)