5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
Nuki #2491 cccc ajmár :D
nem akarod szkennelgetni a következő ELO-s bigyót? :P
[bociszemmel néz rád] -
#2490 De elolvastam, viszont ez a teendő :D Az más kérdés, hogy előtte valahonnét szereznie kell ^^ -
Nuki #2489 nem olvastad végig, írta hogy nincs cédéje :) ilyenkor szerezni kell... :D -
#2488 :D -
_Vegeta_ #2487 Jajj a fene enne meg ugyis tudod mit irtam, minek akadekoskodni? A た-t elgepeltem.. -
#2486 A teendő: Berakni az xp-s cd-t...
Kb egy éve kezdtem érdeklődni a japán iránt, de 6-7 hónapja tanulom "normálisabban" -
#2485 THX!
Na lehet "játszani"! -
#2484 nekem nem engedi hogy telepítsem a kelet-ázsiai nyelvek támogatását,vmi XP-s cd-t kér hogy tegyem be,ilyenkor mi a teendő ha nincs cd-m?
amúgy te mióta tanulsz japánul? -
#2483 RERAKUSU tasan?! Az mi? -
_Vegeta_ #2482 どうもありがとうごさいますレラクスたさん。-ひらがな -
#2481 Ez is benne van a kártyáimban :D
Naszal, átváltasz japánra, a következő lehetőségeid vannak, feltéve, hogy alaphelyzetből direkt beviteled van (az angol kiosztást követem):
<alt><'> - vált a direkt és a japán bevitel között
<alt><CapsLock> - átvált japán bevitelre. Ha azon volt, átvált katakanára
<ctrl><CapsLock> - átvált japán bevitelre. Ha azon volt, átvált hiraganára
<shift><CapsLock> - ha japán bevitelen vagy, váltogat a japán és a félszéles direkt bevitel között
<shift><ctrl><CapsLock> - váltogat a roumaji bevitel és a direkt kana bevitel között
Ha japán bevitelen vagy, azon belül pedig hiraganán, akkor csak le kell gépelni, hogy mi a bánatod: ひらがな Legépelés után megnyomod a szóközt, majd a fel-le nyilakkal váltogathatsz a gép által ajánlott változatok között. Eredmény pl: 平仮名 Az elsőnél azért húztam alá, mert gépelés közben alá kell hogy húzza pontozott vonallal a szöveget -
_Vegeta_ #2480 Nekem csak katakanat ir a hiraganat hogy lehetne elocsalogatni? :S -
#2479 Jobb gomb ott, ahol látod, milyen programok futnak (lehetőleg ne egy gombon), Eszköztárak -> Nyelvi eszköztár elé tegyél pipát, és utána mint lentebb.
Másik lehetőség: Vezérlőpult->Területi és nyelvi beállítások->Nyelvek fül, ott a Részletek... gomb, és már telepítheted is a japán billentyűzet kiosztást. -
#2478 Az aktuális billentyűkiosztást mutató eszközsor hol van?Ha a tálca jobb alsó sarkában,kék 4zetben,akkor az eltűnt,nincs ott. -
#2477 Jobb gombot nyomsz az aktuális billentyűzetkiosztást mutató eszközsoron, majd Beállítások...
Ott Hozzáadás... gomb, majd kiválasztod a Japán nyelvet, és kész (elvileg még az imei, meg mittudomain milyen kiosztások ott lesznek, nem babrálandó) -
#2476 Hogy tudom felrakni a japán billenytűzet kiosztást? -
#2475 m2-őn most megy valami japán film :]
Anyátlanok a címe -
Nuki #2474 ez nagyon poén!! :D -
#2473 ARGH, atyaúristen :D
(viszont egy 6 évesnek aranyos ^^) -
AranyKéz #2472 pl. itt -
#2471 Akkor már Arigatō, vagy Arigatou :)
Egyébként meg どう致しまして :) (Dou itashimashite -Kiejtés: Dó itasimaste) -
#2470 igazad van ráérek
#2469 Arigato RelakS-san!
-
#2469 Mind a き, mind a さ köszöni szépen, jól van az ELO leckéiben. Egyetlen gond, hogy olyan betűtípust használtak, ahol a ki 3, a sa 2 vonásos, és utómunkávalakították 4 illetve 3 vonásossá, ahogy eredetileg kéne írni.
A hosszú magán és mássalhangzók külön téma :)
Hosszú magánhangzók:
あ->ああ
い->いい
う->うう
え->ええ kínai eredetűeknél えい
お->おう japán eredetűeknél おお
Katakana esetén egyszerűen egy ー kerül a karakter mögé (függőleges írás esetén függőleges!)
Hosszú mássalhangzók: A betű elé biggyesztesz egy っ-t (kis つ), és kész. Kivéve az n hangot, mert ott a ん elé írásával szokták megoldani.
Kanák: Tessék kérem sokat írni-olvasni ^^ (meg forgatni a kártyáimat ;) ) -
Nuki #2468 senki nem siettet, legyen első az angol :)
szóval felesleges mentegetőznöd, nem fognak kitagadni innen, mert egy év alatt nem lettél nyelvészprofesszor ;D
#2466: ez a dream-kana tényleg egy hasznos program :D napi 5-10 perces gyakorlás és simán meglátszana az eredménye bárkin! :) -
#2467 köszi,hasznos ki progik,így hogy a hiraganákat gyakorolgatom(tudok már 30at)
szurkolok hogy sikerüljön az oldalt megcsinálni
más:
amúgy az első leckében szerintem hibás a ki és a sa szótag,a példákban jól van írva mert ott már egy kis félkörív van bennük de ott ahol leírják hogy kell rajzolni ott csak egy kis vonás van...
és egy kérdés a hosszú magánhangzókat ugye ugyanúgy írjuk mint a rövideket?
mert ugyanazok a jelek a rövidnél meg a hosszúnál is
(megint más)
amúgy nem tudom milyen tempóban fogok tudni haladni,nyár elején lesz időm de jövőre érettségizem+ mostanában kéne angolból nyelvvizsgázni(németet már szerencsére letudtam) -
#2466 Üdv "köztünk":) (mit magyarázok, én is csak nemrég pofátlanodtam ide:DDD)
Hát izé, ELO-n anno filóztam, de nem bízok én az ilyesmiben. Jövőre a KRE japán intenzív nyelvi alapozó vagy előkészítő vagy.. (lilabogaras halvány dunsztom sincs, mi is a neve...:DD) na szal arra fogok járni, a végén emelt japcsi érettségi elvileg. Csak remélem, ők is úgy gondolják, hogy oda fogok járni:D Mert a portás leadatta a jelentkezési cuccom, azóta meg nem tom, mi van:D Én még csak a hiraganával molyolok, tudok egy 40-et (de csak mert eddig tanultam vagy 30 percet összvissz:DD), de majd egyszercsak lesz egy oldalam (talán), amit tövigrakok segítséggel. Amúgy én javallom erősen a DreamKana freeware progit, kanát belédtolja, naon kis szimpla. Vagy a Lexikan-t, bár érdemes volna a teljeset megszerezni, vagy "ügyeskedni" a demoval...:) -
#2465 Nyah, találtam hibákat, meg lesz kis baxtatás benne :) -
#2464 Pedig ha felrakod, még notepad-ba is tudsz japánul írni ^^ -
Nuki #2463 ez hol??? :D -
AranyKéz #2462 "Learn Hiragana with Miffy" pwnz.
-
Nuki #2461 nincs mindenki ám aki ilyen szervezett keretek között tanulna... én például csak úgy "ahogy esik úgy puffan" módszerrel tanulok, vagyis igazából sehogy, de engem is érdekel a dolog... én a többiek dolgain élősködöm :P -
Slan #2460 Szia!
Én tegnap kaptam meg a 32. leckét, de jelenleg még csak a 18.-at tanulom. Kicsit lemaradtam.. de hétfőtől kezdődik az igazi tanulás :) -
#2459 sziasztok! már régóta olvasgatom a topikot me érdekel japánról minden,meg rengeteg animét nézek is és kedvet kaptam a nyelv tanulásához,meg is jött az ELO-s első leckefüzet és tegnap nekiültem hiraganákat tanulni,hát mit ne mondja nem könnyű de van kedvem hozzá.mindenki ELO-sból tanul(aki tanul)?hol jártok?érthetően van leírva minden?ha segítségre lenne szükségem akkor majd írok... -
#2458 Azt nem..De a lényeg,hogy megy. -
Nuki #2457 gecájos! :D szuper ^^ -
#2456 Köszi szépen -
#2455 ELO 03-04 kanjik
Jó tanulást ^^ -
#2454 Hát a japán billentyűzet kiosztást? -
_Vegeta_ #2453 Nekem Sachi aztmondta hogy bor inkabb. Arizspalinka erosebb. :) -
Nuki #2452 szerintem ez ugyanolyan megközelítése mint:
pohár félig üres, vagy pohár félig tele... :)