5017
  • Cat 02 #3734
    Gondoltam kijavítok párat, erre mindenhol ott van relaks >.<
  • RelakS
    :]

Meg már engem is javítottak. Annyira alap dolgokat rontottam el, hogy fáj
  • BB7
    Láttam már javítottál is párat! :D
  • BB7
    Ez milyen jó ötlet! :)
  • RelakS
    Új linket raktam be
    Lang-8
    A Lang-8 oldalán megjelölheted, hogy mi az anyanyelved, beállíthatod a tanult nyelveket, és rövid írásokat tehetsz közzé. Ezt aztán az adott nyelvet anyanyelvként bíró/beszélő emberkék kijavítják. Természetesen te is kijavíthatsz másokat.
  • BB7
    asd
  • RelakS
    18+? dry blowjob and handjob
  • Pharaoh
    Valóban, nekem is a 46 rémlett, de nem voltam tuti benne erre megnéztem a wikit és a 39-es számot láttam meg először. Azért aki tudja az alap 46-t annak már nem tarthat soká a többi "ékezetest" és kettőst is megtanulni, a katakana valóban egy kicsit több, bár ebben te tuti jobban benne vagy.
  • RelakS
    ezt gondold át mégegyszer!
    A hiragana és a katakana 46 alapjellel, 25 "ékezetes" jellel, és 36 kettős hangzóval rendelkezik. A katakana ezen felül még a franc tudja mennyivel, összesen 170 fölött álltam meg.
    A roumaji-t meg felejtsd el! Az csak ahhoz kell, hogy az ilyen tirpák nem japánok, mint mi is meg tujanak tanulni japánul, illetve el tudják olvasni, hogy a nyíl az Kuki-ba megy. A 久喜-t valószínűleg nehezebben tudnák elolvasni a túristák :]
    kép
  • Rundstedt17
    Köszi,reméljük nem fog
  • BB7
    Látom önbizalom, s kitartás van... csak bele ne törjön a bicskád! Én mindenesetre drukkolok!
  • Rundstedt17
    Jó hogy ezt tisztáztuk,szóval az alapok alapja a hiragana és katakana halál pontos tudása?:D.Amúgy ha fene fenét is eszik akkor is megtanulok japánul egy bizonyos szinten :D
  • Pharaoh
    4 fajta írásból 3 nem is nehéz.
    Van a latin betűs, van a hiragana és katakana 39-39 db jellel. A szopás a kanjikkal van, mert abból nem árt 2000-et megtanulni, de lehet többet is ha nagyon ráér az ember.
  • RelakS
    3 féle ítás van:
    hiragana ひらがな
    katakana カタカナ
    kanji 漢字

A hiraganát katakanát azonnal be kell vágni oda-vissza, mintha csak oroszul tanulnál és a cirill betűket tanulnád
    Aztán a kanjik. Az kemény dió. A leghatékonyabb talán úgy tanulni, hogy minden olvasathoz egy megfelelő szó (már amennyiben az olvasata maga is nem egy szó), mert különben elfelejted.
    Monjuk mikor msn-en jönnek nekem azzal, hogy jlpt2-re már az 5. szót tanulja arra, hogy "ház", és nem tudja, mi a különbség, az kicsit gáz
  • Rundstedt17
    Volt egy kis motivációm belenéztem hát egy kicsit sem bonyolult.Ha jól értem egyszerre létezik vagy 4 féle írás,ami azt jelenti hogy jó sok kanjit kell elsajátítani hogy egyáltalán megértsek vmit is.Mert ugye először a kanjit és az adott betűt amit jelöl megtanulni,utána jöhet egyáltalán a szótanulás a többiről nem is szólva.Ez tényleg ilyen meredek?
  • Bulykin
  • Doddy a düdő
    fúj, undorító vagy!
  • Rundstedt17
    he nekem is
  • Frosty01
    milyen kicsi a világ :DDD
  • BB7
    Fúú. dettó! :D
  • EnxTheOne
    nem midegyik szép, de van köztük elég sok szép, ha jól emlékszem Japánban elég nagy a népsürüség :D ez egy kicsit perverz, azért spoiler :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a sulis egyenruhás lányok a gyengéim ^^
  • Nuki
    Nem mindegyik szép. Az, hogy csak a szebbeket látod a tv-ben nem jelent semmit :P
  • RelakS
    Meg lehet, hamarabb visszatoloncolnának, mint hogy azt mondanád, 何だ、これは?!
    Sajna nem olyan egyszerű a helyzet, hogy kimész, és maradsz :]
    Olvassátok ezt a blogot, ha jól emlékszem, a figurának még mindig nincs végleges tartózkodási engedélye. De ha igen, akkor is nemrég kapta meg.
  • Győri Devi
    ideje elkezdeni gyűjtögetni akkor :D
  • EnxTheOne
    japánba akarok költözni a lányok miatt, de drága a repülűjegy xD
  • Frosty01
    ahha, köszi szépen :]
  • RelakS
    Tenjou Tenge - 天上天下 - az egész világ, a menny és a föld
  • Frosty01
    szal, soul eatert nézek. és ebben az egyik karakter azt kiabálja hogy tenjou tenge - magyar fordításban mennyei harag. és akkor most annak a tenjou tengének a valódi jelentésére és pontos helyesírására vagyok kíváncsi :D
  • RelakS
    Akkor ezt most így hirtelen nem értem
  • Frosty01
    tenjou tenge miatt kérdem D:
  • RelakS
    Mennyei harag?! :D

天国天罰 - Tengoku Tenbatsu - Mennyország, isteni harag :D
  • BB7
    :D
  • Frosty01
    értelmes földi betűkkel persze :)
  • Frosty01
    a mennyei harag-ot hogy írják japánul pontosan?
  • Bulykin
    j-cult fest
  • Bulykin
    nagyon durván nyomja:D a debreceni egyetemen tanulja
    de asszem pesten kívül csak ott van olyan suli ahol lehet tanulni(vagy nem?xD)
  • RelakS
    Melyik kyuu?

1 év alatt szerintem nagyon intenzíven nyomhatja

egyébként 3 éve lustulom a tanulást
  • Bulykin
    köszi!
    te mióta tanulod? ismerősöm 1 éve és már a nyelvvizsgát tervezi
  • RelakS
    tandzsóbi omedetó

Ja, boldog születésnapot

Viszont másnak jobbára: お誕生日おめでとう, azaz o-tandzsóbi omedetó (o-tanjoubi omedetou)
  • Bulykin
    ezt hogy kell kiejteni?
    誕生日おめでとう

és ugye azt jelenti h boldog születésnapot?xD