5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
#3534 :o -
#3533 nem aláírásomba -
Nuki #3532 Aláírásodba? Minek ha nem érti senki? -
#3531 If that answer is "no", what should I do?
Should I cry? Should I die? Or go crazy and then fly?
Ezt valaki lefordítaná nekem? translate.googleban nem bízom
kanjikkal ha kérhetném^^ -
feamatar #3530 凄い!!!
ez a します elég egyszerű és tiszta megoldás. közben a teszt meg elmaradt, elfelejtette elhozni Eri a lapokat. -
#3529 Ilyen javaslatot kaptam:
今晩、漢字テストします。 -
#3528 háátőőő, attól függ.
Ezt én úgy értelmezném, hogy írsz egy kanji tesztet, amit majd mások fognak használni. Én lehet, ezt írtam volna:
今夜、漢字試験があります。 (Kon'ya, kanji shiken ga arimasu)
De megkérdezek okosabbat. -
feamatar #3527 most jut eszembe hogy ezt megpróbálhatnám japánul is:P
今晩漢字テストを書きます。
RelakS, ez jó? -
feamatar #3526 srácok, ma este írok kanjitestet és nem találom a lapjaim felét... lehet hogy otthon hagytam hétvégén :S
kínos ... -
Monoton #3525 -
#3524 Hmm... Újabb ELO, még 3 füzet van hátra -
#3523 Tessék kérem tanulni!
Új ELO -
feamatar #3522 minden lehetséges, a kérdés csupán az, mennyi energiát fektetsz bele. tanár nélkül ugye nehezebb. -
#3521 Hali! Volt valaki, aki minden segítség nélkül (pl.: csak webes anyagok alapján) sikeresen megtanulta a japán írást és eljutott minimum egy alapfokú nyelvvizsgáig? Kiejtést, beszédet lehet pl. DVD-kről, youtube-ról, stb... tanulni??!
Volt aki ilyen módszerekkel sikeres vizsgát tett? -
#3520 Szerintem az étterem függő, hogy le kell-e a cipőt venni. Én még nem sok ilyeről hallottam -
#3519 a héten néztem egy dokumentumfilmet Tokyoról, rohattt jó volt, a japán szokásokról is volt benne pár szösszenet, ami szerintem nagyon érdekes és megmaradt bennem az az, hogy a japók nem a nagyujjtól kezdenek el számolni hanem a kicsitől:P és ha vki beteg akkor CSAK úgy mehet/megy ki az utcára h gézmaszkot vesz fel...ez náluk alap, nem égő, nálunk ezt lehetetlenség lenne bevezetni sztem:D
és még az éttermek is megkövetelik h a cipőt levedd. -
#3518 linkeket nézd csak meg a fejlécben! ;) -
Slan #3517 én a saját füzetembe nem találtam meg ezt a szót.
meg tudod adni az oldalad címét ahol szaporodnak az ELO füzetei? megnézném -
#3516 Bővült a szótár a 25-26. leckékkel.
Aki megtalálja a shuushi szót a füzetben a hátsó szószedetet leszámítva, az szóljon plz!
Doumo! -
#3515 hát ha tudsz mellette kecijól angolul akkor már van sok lehetőséged:) -
feamatar #3514 szakként se lehet rossz, csak hát mihez kezdenék japánban japánszakosként :P
-
#3513 bakker Győrben mért nincs ilyen? (vagy mért nemtudok ilyenről?) :( -
#3512 nekem is van ott tanuló ismerősöm, és ő is keményem nyomja a japánt:)
csak ő bölcsész karon van -
feamatar #3511 ezt az iwiw japán-magyar webszótár klub küldte. És én Yanagihara Erinél tanulok. -
feamatar #3510 egyébként:
A J-CAT önkéntesei megérkeztek Magyarországra és rövidesen elkezdik a japán nyelv és kultúra oktatási tevékenységüket. A fogadó intézményeken kívül is fel lehet őket kérni ikebana, origami, japán film, japán konyha, stb. témákban bemutatók tartására.
Veszprémben a Pannon Egyetemen február 18-ig lehet jelentkezni KÜLSŐSÖKnek is az induló japán nyelvtanfolyamra:
Rövid tájékoztató lesz a feb. 17.-én a "B" épületben a 16:30-as kendó-bemutatót követően.
Elektronikus jelentkezés itt:
http://almos.vein.hu/www/intezetek/iok/nyelvi/nyelvi.html#
Az első foglalkozás február 23-án lesz.
A többi intézményről egyenlőre nincs információnk, személyesen kellene őket megkeresni.
Az önkéntesek és fogadó intézményeik:
Aoki Tomiko - Budapest - Babits Mihály Gimnázium
Asatsuke Haruko - Budapest - Budapesti Gazdasági Főiskola
Tsujino Kanae - Veszprém - Pannon Egyetem
Yanagihara Eri - Debrecen - Debreceni Egyetem
Naruge Sachiyo - Miskolc - Diósgyőri Gimnázium
Nonaka Hiroko - Jászberény - Szent István Egyetem
Akaishi Eriko - Kaposvár - Táncsics Mihály Gimnázium
-
feamatar #3509 Debrecenben tanulok programtervező informatikusnak -
Nuki #3508 Milyen egyetem milyen kar,szak? -
feamatar #3507 kell 6 kredit bölcsészkreditet összeszednem, és 2 kredites japán félév van, kezdő, álkezdő, középhaladó, és haladó szinten. mivel eddig egyedül tanultam japánt így álkezdőre jelentkeztem, de bejárok kezdőre is(mivel egyik álkezdőre nem tudok menni, ez így 6 óra hetente+ 2 kalligráfia). És mivel még nincs semmi bölcsésztárgyam, így még többi szintet is fel akarom venni. Sőt! Van ilyen chiba egyetemi nyelvtanulásos ösztöndíj program, még azt is megpróbálom majd... -
Nuki #3506 Ezt kérlek fejtsd ki bővebben! -
feamatar #3505 háhá, ettől a félévtől óraként járok japánra :D.
A bölcsész kreditjeim japánból fogom összeszedni, yikes -
Nuki #3504 -
#3503 Ha valakit még érdekel, legalább az elo füzetei szaporodnak az oldalamon ^^ -
#3502 nem:D -
Nuki #3501 Egyedül engem nem hoz lázba ez? -
#3500 Nekem is kell egy ilyen ! ^^ -
#3499 Ha jól értem, akkor ez egy spéci kocka, amit ha beraksz a webcam elé, akkor egy szoftver felismeri, és rárakja a figurát, és azt látni a monitoron?
(Ha igen, akkor kell) -
#3498 failXD -
#3497 Ismeri valaki a Shiki Négy Évszak éttermet? (mondjuk a Shiki eleve négy évszakot jelent :D)
Állítólag japán, de kolega lefotózta, és az van oda írva, hogy Kínai gyorsétterem -
#3496 Mindig tudnak valami ujat alkotni (legalabbis nekem most linkeltek, szoval uj xD) , es egyik betegebb mint a masik. -
Cat 02 #3495 http://cellanaplo.blog.hu/2009/01/20/vonalkod_a_japan_sirokon
o.o