25347
  • symbol
    nah jah egyébként, a kihivas bőven elég igy is.
    remélem az iracing teamnél használják a fejüket, mert különben hagy szopás lesz az üres futamokkal.

a C meg jó hogy ott van ahol, kihvás, ösztönzés, és tényleg tanulás. egy formula mazda hiába tapad jobban mint a skippi, az órási tempókülönbség miatt cseszhetem, nekem nehezebb a formulát pontosan vezetnem.

és igen, valóban. a rendszer ki akarja szűrni a tehetségeket, akik mindenkin átgázolva eredményesek, ehhez viszont kell midnenki, (nyilt iracing), és nem kell zárt bajnokság. jah ha az evalakinek nem tetszik hát igy járt, vegyen meg mást, de érted, ha mindkettő lesz az lesz, hogy nyilt szerverek elnéptelenednek, te meg mehet a sz*ros kis bajnokságodban heti jó egy futamot, amire ha sikerül mindenkinek leülni a gép elé. a rizikó óriási, nem éri meg, és a koncepció is téves lenne.
  • lac coo
    Ezt nem tudom feljebb nem igen nézelődtem minek .....Nekem Lime rockot rendelte a sors :))))

De ezzel az a baj, hogy kicsit messze van a C jogsi :))))
  • Toya
    De ez csak alacsonyabb kategóriákban van így. Feljebb azért nézd meg milyen választék van. Mondjuk nézd meg egy 'C'-s jogsis mennyi bajnokságban indulhat és mennyi pályán mehet egy héten.
    Ráadásul ahogy észrevettem nincs nagyon vándorlás. Aki Skippy-s az azzal megy, hiába van ott a Mazda vagy lesz ott a Radical.
  • lac coo
    No de így meg a másik fele koppan !
    Elismerem nehéz igazságot tenni .... De talán ami a maszek szerver mellett szól: akinek a jelenlegi "ez van, ezen, ezzel mész" rendszer nem tetszik ( ugye főleg hosszabb távon ) az itthagyja az egészet ....
  • Toya
    Amúgy ennek a bajnokságosdinak nagy hátránya lenne, hogy az emberek egy része szépen elkezdene csak az általa ismert emberekkel, az általa kedvelt autókkal és a szeretett pályákon versenyezni.
    A sok magánbajnokság pedig feleslegessé tenné az egész rendszer, hiszen jönne Kis Géza, megvenné a Silvert majd elindulna abban a bajnokságban amit kinézett magának.
    Aki viszont a közösség miatt és a jól felépített rendszer miatt venné meg a játékot az nagyot koppanna, mivel úgy járna mint az aki most veszi meg az alap WoW-ot. Mehetne üres pályákon, ellenfelek nélkül, előrejutás esélye nélkül.
  • Mnemomic
    Lehet. Egyszer nyilatkozta, hogy szeret számítógéppel játszani.
  • symbol
    nah itt vagyok én is :)
    szóval a rendszer szerintem is úgy jó ahogy van, nem hiányzik ez a Hun bajnokság, szerverindtási lehetőség. Véleményem szerint csak elrontaná az egészet. A bajnokság igy is mindenkinek adva van. listázza a Stat-ban az emberrkéket magyar-okra bontva aztán láss :) és lépj feljebb.

tilus: a ladbát megvettem kék pöttyös, kézzel elég keménynek túnik, nemsoká kipróbálom. elég érdekes lesz, mert veszettül kell majd nyomni a fékpedált, ha be is akarom nyomni, szóval nem értem a koncepció lényegét, mért jobb ez mint egy sima alap DFP-s pedálszett.
    ha a fékpedál útja ugyanannyi, csak a fék keménysége változott azzal nem hiszem, hogy az ember gyorsulni tudna. Azzal már inkább ha a fékpedál útját, úgy kalibrálja, hogy lerövidti, igy ahogy az igazi autókban is; nem kell tövig nyomni, és máris fékezel rendesen :)

lehet én értettem félre valamit, de majd tapasztalok, addig meg várok véleményeket, hogy miért, és hogyan elképzelve is lenne jó ez a labda :) thx :)
  • lac coo
    Szerintem is nagyon rám van kényszerítve az egész ....
    Enyhén unom már Lime Rock-ot, de eddig nem mehettem máshol csak itt vagy Laguna ( amit utálok, önszántamból nem megyek rajta )...

Sokkal -sokkal több választási lehetőség kellene, igaz egyelőre kevés a pálya , kevés a kocsi ....

Így akármilyen jó is a fizika, a játákélmény számomra csak 50 %-os, hisz eddig volt egy autóm és egy pályám amit szívesen használtam ....Most ugye hozzájött a Barber ami némileg javít a helyzeten . Azt már meg sem említem, hogy Barber bajnokságban a jövő heti pálya: Lime Rock :DDDDD
  • lac coo
    Fékek tényleg nagyon szarok a játékban :((( Soha nem volt gondom semmivel, hogy ne fékezzem el, itt elég tréfás a dolog .
  • pasztor
    1etértek.

+
    4.99 felett is számol SR-t, volt akinek licenszváltás után is 4.99 volt (tehát jóval magasabb volt elötte).
  • petesilver
    nem tudom, de ma én is összefutottam vele lagunán :)
  • Giovanni #3029
    Szerintetek ő tényleg az igazi?

Jacques Villeneuve
  • Encore
    Ti a gázpedálnál is használtok labdát vagy csak a féknél?
  • petesilver
    Hát, még labdát nem izzítottam, de végre Lagunán megvan az 1:50:525! Holnap nézek asszem labdát! :d Amúgy squasholtam anno, ezt lehet fokozni: ezek úgy vannak megoldva, hogy surlódás-hő hatására felkeményedik ahogy játszol vele. Namost, az igazi profi driver hősugárzóval bombázza akkor a labdát, így idővel keményedik a fék! :D
  • tilus
    Szóval mégegyszer fék pedál ügyben RedRiot sikerén felbuzdulva.

G25-höz nem lesz jó a cucc, sajnos nem fér el sehogy, oda faragni lehet 13x13-as gumidarabot szabadon választott (30-35mm) méretben, melyet a rugó belsejébe lehet tenni. A gumi keménysége (mi kutyás boltban vettünk tömör gumilabdát) meghatározza a fékerőt amivel nyomnod kell. Érdemes próbálkozni a hosszal és a keménységgel is. Kb szervómentes zsiguli érzés, nyomni kell piszkosul.

Aki nem akar próbálkozni az megrendelheti NIXIM-től (asszem www.nixim.com )

Elvileg minden más Logitech pedálba (DFP, momo racing, DFGT,momo force) jó a Squash labda, szerintem a puhábbakkal érdemes próbálkozni. A labda nagyon kellemes érzés, belül gáz van kívül gumi így picit hasonló érzés összenyomni mint a picit levegős fékrendszert igazi autóban. Míg a gyári rugó kb semmire se hasonlít, teljesen sz*r, semmi nyomáspontja.

A megfelelő labda megtalálása egyszerü. Beteszed (10mp) mész 5 kört, ha utána is blokkolsz akkor keményebb kell, ha nem tudsz megállni akkor puhább. 5-6 féle tuti kapható minden gyártótol.

Iracingre extrém jó a labda, többi progit ujra kell konfigurálni érzékenyebb fékre és max fékerőre, és akkor azokkal is lehet ugyanolyat vagy jobbat menni.
  • tilus
    Én ajánlottam a lanbdát, örülök hogy bejött, most a többieken a sor!
    Ezek már egész komoly idők ám!
  • tilus
    G25höz semmilyen labda nem való!!!! Ahoz Nixim mod, vagy farigcsa..
    Sima sport boltban kaptok, de még tescoban is..ezért nem kell ebayezni :)
  • Alexease
    "Azért maradjunk annyiban, hogy például a Silver kocsi vagy a Mazda egyáltalán nem baj, hogy komolyabb jogsihoz van kötve."

Igen, ez teny, de kit zavar, ha X ember kifizeti az eves dijat, megveszi az autokat, palyakat, aztan maganban zuzzak egymast;)))) A hivatalos szerverre ugy sem tudnak felmenni a megfelelo Class, SR, IR nelkul;) Nem fognak bekavarni senkinek;)
  • Alexease
    Az hogy a hivatalos bajnoksagban feltetelekhez van kotve az auto, palya, a verseny, az teljesen jo. Nincs semmi gond vele, nekem tetszik a rendszer.

Az SR-t, ahogy irtam, fixen gondoltam, hogy ne kelljen szamolgatnia, gyujtogetnie, esetleg olyan futamokat vegig szenvedni, amihez nincs is kedve. De ez csak a sajat szerver inditasra ervenyes. Az iR bajnoksag, az az ahoz szukseges SR az rendben van.

Nem ertem, miert lenne gond, hogy ha az egesz iR bajnoksagtol, szabalyoktol fuggetlenul barki - pontosabban iR tag - indithatna futamot, azzal es ott ahol akar?:) Lehet hogy befizetne X ember, akik azonnal tolnak maganban a versenyeket Silverrel az osszes oval palyan, ha kell naponta mas mas helyen:) Ha van ra igeny, lehetoseg, akkor miert ne?:D De ettol fuggetlenul, indulhatna az iR sorozatban, de ott mar a "szigoru" SR szabalyokkal, a 12 hetes Class lepesekkel.

Aztan lehet, hogy nincs is ra igeny, eloszor osszejonne rendszeresen nehany ember, de kesobb mar csak nehanyan korozgetnenek;) Ha igen, akkor vissza mennek az office-ba;) De legalabb lenne ra lehetoseg;)

Talan itt is ossze jonne nehany ember, nem kell rendszeresen, bajnoksag szinten, csak ugy. 5-en, 10-en osszejonnek, aztan X palyan, Y autoval mennek 1-1 versenyt.

Esetleg a regi GPL/NR ligak is atallnanak (meg ha sokkal koltsegesebb is), inditananak rendszeresen magan szervert, ott mennenek es azzal amivel akarnak.

De ugy is az iRacing-tol fugg;) Ha vaskalaposak, tul dimenzionaljak, akkor maradnak a jelenlegi rendszernel;) Ha nem, akkor meg barmi is lehet (ha van eszuk, akkor nem, meg uzletileg is jobban jarnanak a szerverinditasi lehetoseggel:D)

Bar engem nem erint, ugy se nagyon versenyzek, a pontok, helyezes meg egyaltalan nem erdekel;) Nekem ez is fun race, csak idegenekkel;) Annyi elonye van, hogy barmikor mehetek, nem kell szervezni, rakeszulni:)
  • Toya
    Azért maradjunk annyiban, hogy például a Silver kocsi vagy a Mazda egyáltalán nem baj, hogy komolyabb jogsihoz van kötve.
    Ráadásul miért lenne annyi idő amit mondasz?
    Éppen Te írtad, hogy Lac coo felment 4.0 fölé, így mehet Skippyzni. Ha így számoljuk közel sem kell a 36 hét, mivel ha ügyesen folytatja, szinte azonnal 4.0 feletti pontszámmal folytatja majd a következő kategóriát.

De javítsatok ki ha tévedek...de ha nem is látszik 4.99 után semmi, attól az szerintem még számolás alatt van.

Ja és nincs rákényszerítve senki semmire. Pontosan le van írva minden feltétel és szabály ahogy a program felépül. Senki nem vesz zsákbamacskát...pontosan tudja, hogy kezd, mihez milyen jogsi kell és melyik kategóriákba milyen autók tartoznak.
  • Alexease
    A masik sarkallatos pont, a "majd hasznalja, ha eljon az ido":))) Aki most kezdi, annak ~36 het - majd egy ev - amire hasznalhatja fixen az autokat, palyakat (es akkor is csak ott, es akkor amikor az iR kitalalja). Tizenezer forint, es meg csak azzal mehetett, amire rakenyszeritettek;)

Talan plusz bevetel lenne, mert megerne valakiknek, hogy egy csapat ugy gondolja, befizet 1 evre (a szerverert), megveszi azokat az autokat, palyakat amivel versenyezni szeretnenek, es sajat bajnoksagot, futamokat rendeznek akkor amikor akarnak. Itt nem szamit a Class, az SR, az IR. De ha hivatalos szervereken, futamokon, bajnoksagban akarnak indulni, akkor ott csakis a Class, SR, IR s a tobbi megletevel lehetne.

Nem hinnem, hogy ez hatraltatna, keresztbe tennne a hivatalos futamoknak, rendszernek.

• Alexease
    Miert ne lenne penzuk?:) Ahoz hogy szervert indithass, fizetni kell az eves dijat (hogy elerd a szerveruket, ahol inditasz sajat versenyt), es meg kell venni az autokat;) Penzben nem buknak, max kevesebb lenne a versenyzo a hivatalos szervereken, a szamolt bajnoksagban.
  • Alexease
    Jo, de ez nem nyitott fun race lenne, hanem zartkoru, password-os:) Azert ismeros korben, topic-lakokkal, regi ligatagokkal nem lenne akkora tores-zuzas miat freefun-ban:)
  • Cowek
    Én sem úgy gondoltam, hanem mondjuk nemzetenként egy: Hungarian iRacing League és kész... heti 1 futammal ami kicsit hosszabb a sprinteknél...
    Így sem? :-)
  • Toya
    Akinek megvan a Formula Mazda vagy a Radical az majd használhatja is ha elérkezik az az idő, hogy alkalmas lesz az ezekkel való versenyzésre.
    Szerintem éppen ettől szép ez a rendszer.
  • Toya
    Hát nem tudom, nekem nagyon rosszak voltak a tapasztalataim a fun hétvégével kapcsolatban, ahol nem számoltak SR-t. Egy nap után nem is indultam többet, mert mindenkiben ott volt a felelőtlen hülye azért.
  • lac coo
    Hát nem tom menjek-e oda ? :))))
    Pontiachoz is láma vagyok, itt meg már bőven vannak a profik :))))
    Bár kétségtelen nagyon jó az Barber ....
  • lac coo
    Csakhogy akkor nem fogja folyamatosan 1 évig tolni, hogy meglegyen a licensz. ha mindennel azonnal versenyezhet( gondolom 90 % beleszariki a "hivatalos" IRacinges helyezésébe, nem hiányzik nekik az origi verseny ) ... ... Nem lesz lóvé :))))
  • Alexease
    Ja, most mentel fel 4-es SR fole;) Mehetsz Skippy-zni;P
    En ezen a heten, meg el sem inditottam a progit:)
  • Alexease
    Gondolom, szintet leptel?:)
  • lac coo
    Ez is igaz !
  • Alexease
    Ha a bajnoksagok nem is nagyon kellenek (arra ott az iRacing;P), de azert a fun race szerver inditasi lehetoseg azert beleferne;)
    Szerintem lennenek paran, akik szivesen mennenek neha, egy X auto Y palyan parositast, mindenfele SR rinyalas nelkul;)

Pl. akinek meg van a Formula Mazda vagy a Radical, most nem tud menni, mert nincs meg a liszensz, nincsenek olyan versenyek stb., de eppen kedve lenne egy Radical vs. Silverstone-ra vagy Daytona Ovalra stb.;) Kiirna a topicba hogy X orakkor ilyen olyan verseny, aztan lehet inditani.
  • lac coo
    Hehe.. Most bőven adakozott a játék : több mint 0.5 tized SR-t kaptam egy versenyre ! :P
  • Toya
    Szerintem meg tök felesleges a ligák megalkotása. Pont az veszik el majd akkor a játékból ami nekem annyira tetszik benne, a közösség.
    Lenne sok kicsi bajnokság, jelszavakkal védett szobák, kevés versenyző...ááááá, kösz de inkább ne.
    Ez így jó...most akkor megyek és azzal amivel akarok és mindig találok partnereket hozzá.
  • petesilver
    Lagunán van por, föld bőven, menj a pálya mellett! :D
  • lac coo
    Ez az engine alkalmas lenne földútra ? :))))
    Gondolom igen, huplikat elég jól kezeli, az út meg paraméterezhető ....

Jó lenne végre egy igazán komoly rally cross szimulátor !
  • viziloitato
    http://www.leobodnar.com/products/DFPG25conn/
  • csige791
    Ez a labda jó G25-höz ?
  • Alexease
    Lehetni lehetne, de hat...:) Igazabol otletelhetunk, de ugy is toluk fugg. De nem is 100% hogy lesz, csak a tervek kozott olvastam. Bar valszeg sokan kerik;)
  • RedRiot
    Nem tudom már ki javasolta a squash labdás trükköt a DFP fékpedálhoz, de szeretném most megköszönni! Elsőre kicsit szokatlan volt, de néhány kör után már éreztem hogy sokkal percízebben lehet így fékezni. Lagunán kb. 1 seccel javult az átlag köridőm, és végre sikerült futnom egy 1:50-es kört.

Lime Rockon, - amit egyébként jobban kedvelek - végre sikerült összehoznom egy 1:03-as kört, a közepes 1:04-ek pedig elég stabilan mennek most már. Egy hete nem hittem volna. :)