1129
Neumann János, Nikola Tesla, Albert Einstein
-
overseer-7 #967 látom én hogy én valamit akarsz.. mi ez egy matlab distribúció? -
v3ct0rsigma #966
-
number9 #965 Mi a méres?
Az amikor előveszed a vonalzódat... -
number9 #964 Senki nem érti a QM-et, szóval várhatsz örökké..haha -
fonak #963 Angolul tudóknak érdekes lehet. -
errorista #962 https://sg.hu/forum/tema/1468770606
jönne ide valaki segíteni? Csak jelenségek szintjén elég. -
#961 mi ez a hiszti? -
errorista #960 azt hiszem, hogy nem tudjuk.
talán arról lehet szó, hogy ha egy bizonyos tömegűnél (~sejt) több anyag kerül szuperpozícióba, akkor omlik össze és dől el, hogy mi legyen
(azt hiszem Penrose egyik könyvében írta ezt. mármint egyrészt hogy nem tudjuk, másrészt, hogy talán ez az. érdemes azért fenntartásokkal kezelni) -
overseer-7 #959 gyerünk már... valakivel beszélnem kell, aki szakértője a kvantummechnikának..
van egy speciális dolog amit tisztáznunk kell.. ami eldöntene nagyon sok mindent
MI A MÉRÉS?????
MIT JELENT A TUDATOS MEGFIGYELŐ fogalma????
ez MINDENT eldönt az én szempontomból
-
Rotcsa #958 -
Inquisitor #957 Ja a videó egy januári illusztráció a kísérlet meg nemrég zajlott le, de eddig csak bulváros gagyi verzióban leltem fel. -
Inquisitor #956 Hollandok állítólag sikeresen teleportáltak elektronokat 3 méteres távolságba, ami magában nem újdonság, de állításuk szerint információval együtt ...
Na most határozatlanság alapján ez elvileg lehetetlen. Vajon újabb téves kísérlet vagy ...? -
#955 kvantumenergia-teleportációnak hívják az ezzel foglalkozó gondolatokat, és a linken olvasgathatsz róla. -
SovereignXY #954 Üdv emberek!
A minap eszembe jutott vmi. Kvantumösszefonódás. Ugye ha két részecske iylen állapotban van akkor amit az egyikkel csinálunk a másikon annak az ellentetje történik. Ha a spinjét pl "megfordítjuk ballra" akkor a másikon "jobbra fordul". ÖÖ... de mi van ha a pár egyik tagjának növeljük az energiáját? -
Gézoo #953 Schrödinger nagy oroszlán vadász volt. Puska nélkül vadászott.
Kitette a zárt ketreceket a szavannára és az oroszlánok eloszlásának valószínűségi függvénye által meghatározott időben visszament és elhozta a ketrecet a benne lévő oroszlánnal együtt.
Hogy került bele a zárt ketrecbe az oroszlán? Természetesen az alagút effektussal. -
#952 the nonlinear Schrödinger equation bosons are equivalent to one dimensional free fermions.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nonlinear_Schr%C3%B6dinger_equation
-
#951 http://en.wikibooks.org/wiki/Modern_Physics/Waves_in_Spacetime
A részecske a téridőben a lila irányba halad. A kék vonalak az anyaghullam egyetlen elemi hullámának a hullámfrontjai. Nyilván a hullám térben jobbra halad.
De ha az egész képet, mint klasszikus esetet nézzük, akkor ez egy felületi hullám, ami balra terjed.
Nem is ragozom tovább, asszem egyértelmű a rajz. -
#950 Nagyon érdekes volt, amikor belinkeltem egyszer valahová Schrödinger hullám-hullám scattering megoldását, és néhány hozzászólással később nekiállt valaki, hogy ezt én találtam ki.
Nos, nem én vagyok Schrödinger, lol
Ahogy az itt leírtakhoz szinte mindenhol adtam linket.
Lehet mondani, hogy újra felfedeztem ezeket, de semmi többet. -
#949 *
l_4d=h/p4.t -
#948 Vissza lehet lapozni, hogy ez a bragg-diffrakciós hülyeség milyen értelmetlenül indult.
Nos, most le tudom írni a relativitás négyes-impulzusával is az egészet.
két elektron-világvonal van, sebességük v1 és v2.
A mozgás x irányú, a tér most 1 dimenziós, világvonal dőlési szöge a téridőben
fi1=atan(v1/c)
fi2=atan(v2/c)
gamma=1/gyök(1-v*v/(c*c))
E=m*c*c*gamma=gyök(p*p*c*c + m*m*c*c*c*c)
p1.x=m*v1*gamma1
p1.t=E1/c
p2.x=m*v2*gamma2
p2.t=E2/c
i1.x=sin(fi1) idő koordináta tengely irány v1
i1.t=cos(fi1)
fi3=pi/2+fi2
i3.x=sin(fi3) térkoodináta tengely irány v2-re
i3.t=cos(fi3)
dp.x=p2.x-p1.x
dp.t=p2.t-p1.t
p4.x=dp.x*i3.x + dp.t*i3.t
p4.t=p1.x*i1.x + p1.t*i1.t
l_4d=h/p4.y
d=h/p4.x/2 a rácstávolság fél hullámhossznyi
l_bragg=2*d*sin(fi2-fi1)
l_4d és l_bragg egyezik minden v1 és v2-n, tehát a mód, ahogy l_4d létrejön, az egy bragg diffrakció. Márpedig levezethető, hogy ez az egész nem más, mint egy elektron-foton scattering, tehát egy elektromágneses kölcsönhatás.
Hogy mi miért van úgy ahogy, több oldalon át leírtam. Összerakni a képet nem egyszerű.
/Relativitásban jártas ember észreveszi, hogy v2 térkoordináta tengelye nem arra áll, amerre számoltam. Nos,de xD
Ugyanis az anyaghullám egyetlen síkhulláma a téridőben szemlélve ellentétes térirányba terjed, mint a belőle felépülő hullámcsomag.
Tehát a relativitás tér-koordináta tengelyét az anyaghullám hullámfrontja jelöli ki.
Egyszerűen ellenőrízhető ez, hiszen a fazissebesség ismert, vf=c*c/v
Ez egy fénysebességnél nagyobb sebességet ad, és pont a v sebességű relativisztikus koordináta-rendszer térkoordináta-tengelyén halad.
/
-
#947 c-c-c-combo breaker -
#946 Négy ember van a videón leláncolva.
Régen ezek a véletlen egybeesések megijjesztettek. Azután olyan sűrűn jöttek egymás után, hogy az inkább már röhejesnek lehetne nevezni.
Mostmár mindez természetes.. -
#945 Talán igaza van Feynmannak, és az idő megfordítható.
Intuiciók, megérzések és emlékek..talán ezek ugyan azon fogalmak.
Az ember számára értelmetlen az idő megfordítása, nem is igazán kell komolyan venni. De fenn kell tartani egy kis szegletet ezen elméleteknek, mert sosem lehet tudni...
-
#944 Nagyon érdekes, ahogy a fizikusok el akarják tüntetni a negatív energiájú részeket a Dirac-megoldásból, a negatív valószínűségeket a húrelméletekből, a tükörvilágot az Einstein egyenletek Schwarzschild megoldásából.
Lehet, fel kellene végre adni, és elfogadni, hogy ez a valóság.
Beletenyereltünk a közepébe.
xD
-
#943 Zeilinger a 30 perc körül megemlíti, hogy az időeli visszahatás is egy lehetséges megoldása az EPR-paradoxonnak.
Nos, aki tudott számolni, annak ez eddig is nyilvánvaló volt.
Igazából hullámmegoldása is van a problémának, de ez a téma már unalmas. -
#942 Inerferenciánál a sötét helyeken a másik univerzumban vannak a világos helyek.
http://eskesthai.blogspot.com/search/label/Anton%20Zeilinger
http://eskesthai.blogspot.com/search/label/Bubbles
A foton kevert állapotban van, az energiájához rendelhető frekvencia szerint.
A két univerzumban létezik periódikusan.
-
#941 http://eskesthai.blogspot.com/search/label/Plato%27s%20Cave
Ezt csak úgy magamnak. Megnéztem ezt a kis animációt, és megértettem, miért van 4x annyi foton 2 lyuk esetén.
Mert 1 lyuk esetén 2x annyi van, csak az felét ezeknek nem látjuk.
Egy másik univerzumban vannak., lol -
#940 http://www.youtube.com/watch?v=qzGY-BrCUgA&feature=BFa&list=SP8BCB4981DD1A0108&lf=list_related
Lecture 9 | New Revolutions in Particle Physics: Standard Model
1:26:30
-
#939 www.phy.ohiou.edu/~elster/lectures/advqm_4.pdf
page 24 -
#938 Ugye jön az okos, hogy neki ilyet nem tanítottak, ez hülyeség.
Nos, tudni kellene számolni, ugyanis az egyenletekből ez a spin-viselkedés simán kiolvasható.
De hogy meggyőzőbb legyen
www.quantumfieldtheory.info/Chap04.pdf
page 13 - 96.oldal
Nos, nem elég bemagolni valamit. -
#937 A Dirac-egyenlet a fizika gyöngyszeme.
Ennek az egyenletnek éter nélkül nincs sok értelme.
-
#936 openseti.org/Docs/HotsonPart1.pdf
Persze a hullámok csak keltő és megsemmisitő operátorokká degradálódtak ezen úriember hatására.
És nyilván, csak véletlenül kapunk interferenciát, mindenféle ok nélkül.
Lol ez így nem fizika.. -
#935 Nem kérdezem Heisenberget semmiről.
Olyannal nincs mit tárgyalni, aki eltüntette a fizikából az étert. -
#934 Lehet ismét mondogatni, ez félreérti a fizikát.
Csakhogy akkor mindenki, akit linkeltem, szintén félreérti.
Sussking, Kaku
Michio Kaku, (San José, 1947. január 24. – ) amerikai fizikus, a New York-i City College elméleti fizika professzora, a húr-térelmélet egyik megalkotója
http://hu.wikipedia.org/wiki/Michio_Kaku
Susskind is widely regarded as one of the fathers of string theory,
http://en.wikipedia.org/wiki/Leonard_Susskind
Az index mernökei nyugodtan felébredhetnek Einstein álmából.
Nem a végső igazságot tanulták..
-
#933 "Az LHC nem fog létrehozni fekete-lyukakat"
De, már egy létrehozott egy csomót..
-
#932 Csak mellékesen, a neutrinó feles spinű fermion, mint az elektron, de nincs töltése.
Ha a neutrinó egy forgásmentes elektron, akkor az elektron elektromos tere egyenértékű a forgásával.
Mint Kaluza–Klein megmutatták, ez az elképzelés nem lehetetlen.
Továbblépve, ekkor a neutrinó egy forgásmentes fekete-lyuk, egy Schwarzschild black hole.
-
#931 A Kerr-metrikából kiszámolható, hogy ennek a Dirac-buboréknak az energiája jórészt a forgásából ered.
Milyen lehet az elektron, amikor nem forog? -
#930 Vegyük a két-réses kisérletet.
Ha egy rés van nyitva, akkor x db foton érkezik egy adott területre.
Ha két rés van nyitva, akkor 2x db fotonnak KELLENE érkezni ugyanoda a tiszta statisztika szerint.
Csakhogy
A konstruktív helyekre 4x annyi ékezik, amig a destruktiv interferencia helyekre szinte semmi.
-ennek hátterében a komplex amplitudó négyzete áll, ha az amplitudó kétszeres, akkor a valószínűseg négyszeres.- -
#929 "Egtyszeruen a VALOSAG csak statisztikailag ertelmezheto,"
Nem, valószinüségek nem interferálnak. -
#928 A NAIV HULLÁMKÉP a helyes.
Mert csak egyféle hullám van. A naiv, közönséges hullám.
Schödinger ezt fel tudta fogni, sajnos néhány fórumon ez meghaladja egyesek képességeit.