11852
  • Renegade
    nekem ilyen még sosem volt, ami lehetséges, hogy egy core terület még nem a tied és ezért még nem engedi. Asszem a revolution fájlban van benne, hogy egy ország mely provinciákat igényli.
  • tttttom
    Kedves fórumtársaim!

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Az Iron Cross 1.02 vagy 1.03 veta patchét szeretném elkérni, ha bárkinek megvan, akkor kérem küldjön róla egy linket. Az a helyzet, hogy én megvenném a játékot, ha volna miből, de mivel nem kapok munkát...Tudom! Az én életem oldjam meg stb. De kérlek benneteket! Legalább ezt az egy örömöt hadd éljem meg, hogy kicsit kiszakadok ebből a szürke világból, és kicsit kikapcsolom önmagam némi alternatív/fantázia történelemmel. Hacsak pár órára is. A segítségetek előre is köszönöm!
  • Hesler89
    Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Doomsday-jel játszom, Magyarországgal annektáltam Dél-Afrikát, és megcsináltam volna bábkormánynak, de nem tudom, mert elvileg nem tudok felszabadítani egy országot sem. Pedig egész Dél-Afrika az enyém...
    Nem értem, miért van ez, amúgy már párszor előfordult ilyen, hogy nem tudtam felszabadítani országot, miután annektáltam.
  • Sippie
    AOD-ban befoglaltam yugókat. a románok hadat üzentek olaszoknak, mivel olaszok ideje korán a görögöknek, majd a németekhez csatlakoztak a románok, így a németek befoglalták az olaszokat, és valami miatt a lengyel háború után nem álltak hadban a franciákkal. Szóval totális káosz lett :D

Régen én is úgy csináltam a magyarral, csak nem írtam át semmit. Német szövetség elég volt bőven befoglalni a balkánt, de magával hordozta az oroszok, és a szövik hadüzenetét. Aztán persze az is gáz, amikor a szövetség vezetője totál leszar, és békét ajánl mondjuk az oroszoknak, én meg bukom az összes benyomult területemet. Hát rohadjon meg :D Ezért akarok szövetséges nélkül alkotni inkább, de a manpower hiány kőkeményen meggátol.

Régen olvastam, hogy olaszország is befoglalható (csak talán nem annektálható az afrikai területek miatt), és ráadásul durván jó IC-t ad, a románok lezúzása meg azelőtt kell hogy németekkel szövetségre lép. Gondolkoztam azon, hogy inkább visszafogom magam amíg ütik egymást a németek és oroszok, aztán ha meggyengülnek a románok gyorsan befoglalom őket, meg a bulgárokat, és indulás németek ellen, esetleg szovjet szövivel :D
  • Renegade
    Na majd valamikor kipróbálok egy olyat, hogy egyik nagy szövihez sem csatlakozva, Bulgáriával közösen szétkapjuk a Románokat, Yugókat, kiváncsi vagyok mennyire befolyásolja a nagyhatalmi harcokat. :)
  • Renegade
    Magyarokkal én így szoktam:

pár dolgot átírok, de ez minden játékomban érvényben van:

Ally/Commiter: +10% IC
    Szlovákia Magyarokhoz
    szárazföldi csapatok 0,8 XP szorzó (0,5 a gyári)
    Brit kapituláció VP: 50% IC: 50% (a gyári 80 helyett)
    Szovjet kapituláció (35 helyett 50-re a VP-t, ugyanis túl hamar kapitulálna, ha egyedül harcol, még a 4 kulcs terület sem kell)

36 január: azonnal szövi a Németekkel
    Iparosítás pesten (10 a poolban)
    + infra: 130ig: Győr, Pécs, Debrecen
    +infra 150-ig pest

37...folyt

38: infra 120-ig Miskolc, Szeged

itt már tudok gártani egységeket is 3 cavalry páncélautóval + ágyúk (amennyi feltölti a gyalogságot)

39, nincs mentésem :) de ha jól rémlik itt már van 3 hegyivadászom, elég IC az új kutatáshoz, Nagyon fontos, hogy Krakó az enyém legyen + sok futottak még terület (amit aztán diploban eladok a Németeknek nyersanyagért)

40 segíteni a franciák ellen (had pörögjön az xp)

Krakkó, Kosice, infra buff

6 helyőrség rendőrséggel

Hadüzenet a yugóknak Belgrádot rohamtempóban, anektálás után első bábálam: Bosnia, Szerbeket megtartom magamnak

itt már több mint 60 IC (4. fejlesztőbrigád, több nem is kell)

gyártásba kerül: HQ (ruszkik előtt meglegyen)
    7 interceptor, 3 tacbomb

szóval simán ütőképes az ember az alapgyalogságokkal, ami mellé még bekerül 3 lovasság, 3 hegyivadász

ha ennél is több kell, akkor simán belefér 43-ra 3 bevethető ejtőernyős csapat (Ciprusi bábálamhoz) meg szinesítésnek egy karéj Afrikából

az 50-es években meg ha az amcsik nukleáris csapást mértek a Németekre, akkor Magyar ballisztikus rakétákot ment a válasz, villámgyorsan 200 alá került az IC készletük + fél amerika lázong :)

szóval elég potens ország, Németekkel a hátadmögött még a Románokat is bedarálhatod ha épp úgy tartja kedved, vagy, ha Német szövi nélkül akarsz játszani, akkor kirobbantod a saját kis háborúdat (Bulgáriával karöltve) Románia kárára. Így megalakul egy kis szövetség, ami független a nagyoktól.

külön jó az event leírása:

name = "EVT_2713_ACTA" # Hungary gang-bangs Romania

• Sippie
    gondolkoztam rajta erősen. Lehet legközelebb úgy kezdem.
    Már csak egy olyan mod kéne, ami leveszi az independence garantee szarságokat :D
  • kissssss
    full IC take ower?
  • Sippie
    Megvette valaki a darkest hour játékot eredetiben?

#11683: Nemrossz, próbálgatom az AOD-ot, de főleg a magyar rész érdekelne, viszont iszonyatosan fogy a manpower. Be tudom venni yugoszláviát, de utána esélytelen az olaszokat lenyomni, a bulgár/román triót meg védik nagy országok, és csatlakoznak a németekhez mire üthetném őket (na meg oda is kevés a manpower :( ) A kapott IC meg valami iszonyatosan kevés, kb az eredeti ország 30%-át adja csak. Belgrád 9 IC helyett 2,7 körülire mehet fel, hát kapja már be :D
  • Renegade
    AOD-ban nincsenek sajnos ajándék egységek, ja de japók kapnak párat (viszont elég ügyesen kezeli a poolt az AI), TR-ben viszont rengeteg.

Ami gond az AOD-nál, hogy bár már használja az AI a ejtőernyősöket/intenzív partra száló taktikát, mégis ritkán ér el sikereket vele. PL a Német AI az esetek 10%-ban tudja csak megvetni a lábát Angliában. Illetve ha AXIS országgal játszol, akkor a ruszkik verhetőek, onnantól meg dúrván elhúzódik a háború (nem tudnak partra szállni az amcsik). Igazán 46-tól dúrvul be újra az AOD, mert addigra összekapja magát Német O, elkezd flottát gyártani, ruszkik helyén már csak egy pici Szibéria nevű bábálam van, Amcsik bebetonozzák magukat Angliába, véres állóháború az atombombákig :)

Persze, ha mondjuk olaszokkal vagy, akkor könnyebb, mert Cardiffnál könnyű partra szállni (ejtőernyősök után bevonul a flotta), de hát ugye Mo-nak nincs tengere így esély sincs TP-k építésére, persze lehet, hogy a gyarmatokon kiépítek egy hajógyárat és legyártok pár TP-t :(

• Sippie
    pont tegnap raktam letöltésbe az AOD-ot, gondoltam megnézem azt is, mivel most akciós pár paradox játék, és 5 eurorért hozzá lehet jutni az eredetihez is (ami vagy bugmentes, vagy paradox fórumba be lehet írni hogy b*sszátok meg ezmiiiiiii).
    Ami nekem a Darkest mellett szól egyedül a korábbi kampány indulások. Nekem a 36 mindig kevés lehetőséget ad, vagy 1 évet iparosítok és utána gyártok egységet, vagy már az elejétől egységezek, csak mire kitör a háború elavultak lesznek és mehet ezerrel az upgrade :D Ez hogy így 33-tól kezdek egész jó volt, tudtam land fortokat építeni, hajókat, gyárakat, ahogy elképzelem az ország felépítését. Ha meg 14-től össze kötötték volna a második VH-s eventekkel is, az lenne a csúcs. Bár a végdátumot át lehet írni, és még Magyarországot is létre lehet hozni, de a fórumokon azt írják hogy nem aktiválódnak a 36-tól kezdődő eventek, az ország eltérések miatt :(
    Na este meglesem az AOD-ot, az infrastruktúrás megoldás is jobban tetszik, amit korábban említettél.
  • Renegade
    ami még jópofa szvsz az az AOD, ha megnézed a japós képet látszik, hogy bekerült még pár csúszka, szinesíti a játékot. Ott pl nagyon jól lehet segíteni a picuri Magyar hadsereggel is a Németeket, hogy megnyerjék a keleti frontot, bár az orosz tél nagyon kemény, rengetegen halnak meg olyankor.

AOD-nál még csalok is picit pro-kontra. Adok 10% IC-t a szöviknek meg a ruszkiknak (játék/db/difficulty), illetve átírtam a szlovák eventet (magyarokhoz kerül szlovákia).

Ha meg már nagyon kemény vagy, akkor AOD, third reich mod, borzasztóan kemény, hihetetlen szopó van Németekkel.
    TR mod

A zenei válogatás viszont remek, pl beszédek, rádió bejelentések, azt simán érdemes leszedni és bedobni a játék zene könyvtárába :)

• Sippie
    a jól felszerelt gyalogság nálam amikor 2 brigádot is hozzá adok, azért ilyen drága :D
  • Sippie
    hát én nem találkoztam egy ilyen eventel sem darkest hourban. AOD-ban vannak ilyen eventek? Németeknél annyi volt, hogy a 4 alap egység mellé create wermacht event van, ami adott kb 60 egységet. Na most az kb a lengyel hadsereg szintjére ugrott akkor, a franciák 123 gyalogsággal vitézkednek, az oroszokra rá se merek nézni. És akkor nekünk 11 IC-be kerül a jól felszerelt gyalogság, az AI meg 3-4 IC-kért rakja be a poolba.
    Viszont ha én veszem át az irányítást a nemzete felett, akkor én már csak rendes áron tudom berakni. Szóval ez vagy bug, vagy a tört játék hibája lehet, mivel paradox fórumokon nem láttam ilyen hibát.
  • Renegade
    amit még szoktak csinálni (szvsz az a jobb megoldás), hogy az adott nemzet kap instant egységeket bizonyos trigereknél. PL third reich mod-nál mind a ruszkik, mind a németek kapnak egy zsák "ajándék" egységet a front állásától függően (közel kerülnek a Németek Moszkváhol, Sztálingrádhoz, vagy a Spanyol önkéntesek, ilyesmi).
  • Renegade
    nehéz dolog jó modot készíteni, valamiért ezt találták jó ötletnek. na várjál, azt mondod, hogy az AI mindenképpen olcsóbban gyárt?

Nem úgy van, hogy jön az event aminek hatására, adott nemzetnél bekerül a poolba ilyen roppant olcsó egység?

Mert ha nem, akkor tényleg sajátos megoldása a balance-olásnak :(
  • Sippie
    amúgy ez nem is töredék IC, kb alapból is ennyibe kerülnek a hajók, azok mindig olcsóbbak voltak mindennél :D
  • Sippie
    a pool oké, de ez a játék közbeni csalás baromi gáz. Gondolj bele német kampány 33-tól, kb 11 ICért tudok gyártani brigádos infantryt 250 körüli IC-vel. Az oroszoknak 300 feletti IC-je van, és 3 IC-ből gyárt brigádos infantryt, az elejétől kezdve, hát mennyi esély van lezúzni őket? Kb semmi.
    Másrészt, ha én kezdek az oroszokkal, akkor a németek fognak olcsóbbért gyártani egységet, és én fogok drágán, akkor meg a másik irányba lesz elbalanszolva. Merthogy egyik AI sem fizet a tüzérségért, meg egyéb kiegészítőkért.
  • Renegade
    gondolom így próbálnak történelmi hűségre/balance-ra játszani. ezért is van az összes HOI játékban néhány egység a poolban (sok esetben jelképes IC-ért, illetve több mint félkész álapotban).

Pl itt egy AOD 1936, nulladik nap, japó:

• Sippie
    Na megnéztem én is, mondom én hogy csal az AI :D Én ugyanazzal a nemzettel 4.5-ért tudtam berakni az infantryt. Hát mi ez? :D
  • Sippie
    a brigádokért akkor is kell plusz IC-t fizetni, az AI meg nem fizet. A te képed se semmi mindenesetre, és be is tudsz rakni annyi IC-ért egységet gyártani?
  • Renegade
    mondom én, hogy "házi szabály", nincs az a csúszka ami ezt lehetővé teszi :)

• Sippie
    Nem úgy értem hogy nekem drágább, neki meg olcsóbb, azt a diplomacys csúszkákkal lehet állítani úgyis. Hanem a brigádokért nem fizet plusz IC-t. 3 IC neki az alap infantry, és brigáddal együtt gyártja annyiért, holott majdnem 3x annyiért kéne, lásd a képen. A piros vonal felettit az AI adta hozzá, a vonal alattit meg én. 8.5 IC lenne a valódi ára.
  • Renegade
    nem ország specifikus?

Én 1916-ig nyomtam, akkor omlott össze a nyugati front (Németeket laposra verték Belgiumban), ami kicsit lelombozott, hiába ment remekül a keleti hadjárat.

Na de a lényeg: belenézve más nemzetekbe, a Németek pl kevesebb mint 1 IC-ért gyártják a gyalogságot.
  • Sippie
    Háhh, csal a gép a darkest hourban. Úgy ad brigádokat az egységekhez gyártáskor, hogy nem számolódik fel IC. Szóval csak az inf IC-jét fizeti, holott vagy a dupláját kéne. Így azért nem nehéz fosni az egységeket.
  • Sippie
    Ja és ha a szövik elérik Berlint, akkor a németek kiszállnak és ott hagynak a szarban mindenki ellen :D
  • Sippie
    Dettó, bár már az elején sok variáció van. Török szövetség lesz-e vagy sem, görögök beszállnak-e szerbek védelmére vagy sem, svájc beszáll-e tengelyhatalmak oldalára vagy sem, hollandiának is hadat üzen-e németország vagy sem.
    Oroszok 1917 augusztusáig úgy nézem mindenképp maradnak akármennyit foglalsz el belőlük, de olaszok kiszállnak ha róma felé közelítessz, csak az erődöket áttörni nem egyszerű. Főleg azt ahol 10-es szintű, ott csak bekerítéssel tudtam kiiktatni, meg kiéheztetéssel :D
  • Renegade
    én megpróbálom a történelmi víziót: Szerbia+Montenegró hamar, Ruszkikat zaklatni, utána meg a Szerbia elleni csapatokkal Olaszó-t piszkáni, meglátjuk
  • Sippie
    az infra úgy nézem nem változtatja az IC-t... mindenesetre MO-n kihúzom ameddig lehet. A vicc hogy elsőre a háborúra koncentráltam, fejlesztés, upgrade stb, és 16-ban már kapituláltak a németek. Most csak iparosítottam, és az olaszok és oroszok már kiszálltak, viszont nyugaton álló háború van... nyugaton a helyzet változatlan :D és 19-ben járunk, hát akkor kiderül a turpisság hamarosan.
  • Renegade
    Na felraktam meg mellé az 1.3-at, huh, de jól kiherélték a monarhiát, alig van brigád, elavult csapatok, na így érdekes lesz. Viszont ahogy nézem 1920-ban vége a kampánynak.
  • Sippie
    lol, fel se tűnt hogy az infra növeli az IC-t :| legalábbis a HOI-kban, Victoriában mindenhova nyomattam a vasutat.
  • Renegade
    a 2 kimaradt az infra áránál
  • Renegade
    fusd át az event könyvtárat, ott kiderül, hogy mikor lesz forradalom, ami tönkre vágta őket és vesztesként száltak ki az VH-ból.

úgy általában a paradox játékokban az infrastruktúra fejlesztése nagyon fontos azokon a területeken ahol sok a nyersanyag/IC (axis általában nyersanyag hiányban szenved).

Nálam most így fest Budapest egy AOD kampányban:

terület jóságai 100% infránál/150% infránál (AOD ennyit enged)

IC: 17/22
    Energy: 14/20.8
    Metal: 7:10.4
    Rare: 7/10.4
    Oil: 0/0

emellett kihat az ORG regenre, meg a mozgásra, TC-re, háború esetén meg az ESE-re (nézz utána) :) szóval prioritás erősen.

mivel az ipar fejlesztése nagyon drága (5IC, és nincs rá futoszalag bónusz) így ahol lehet nyomatni kell az infrat (IC és van futószalag bónusz).

Na majd leöltöm valamikor, aztán megnézem mit lehet kihozni a Monarhiával :)
  • Sippie
    első meccsemen ja, de amúgy is magyarokkal akarok alkotni általában. Most második nekifutásra már szorosabb, de azért szépen fel van húzva az erőd olaszok felé, esélytelen bevenni. Ha pedig hátbatámadnak a románok akkor a 30 egységükkel is lezúznak, annyira a határon vagyok mindenhol. Fejleszteni fejlesztek, csak gyártani necces, valami 200+ nap mire elkészül egy infantry :D mi az a 200% meg 150% ?
    Most iparosítás van, magyar terület kapott már +6 IC-t.
    Az lenne jó, ha oroszok kiszállnának a háborúból, most haladunk moszkva felé, hátha akkor bejön, az ottani egységekkel meg szerintem meglenne az olasz, francia rész.
  • Renegade
    illetve infrat is fejleszd, már ha úgy működik mint HOI2-ben (200%-ig mehet), vagy AOD-ban (150%-ig), mert az összes nyersanyagra+IC-re adja a szorzót.
  • Renegade
    ennyire esélytelen behúzni a VH-t tengelyként?
  • Sippie
    Na kipróbáltam a játékot, hát elég nagy geciség benne az első vh vége :)
    Gyakorlatilag magyarország lesz a leggyengébb ország európában, szaros 10 IC-vel, emellé 1,5 lóvét is kell fizetni naponta a győztes országoknak. Osztrákoknak semmi, Cseheknek semmi, a bolgárokat nem néztem, de gyanítom azoknak se kell semmi. Emellé csehek 30 körüli IC, románok is 20+ a megalakuló jugoszlávia 20+.
    Na kipróbálok egy osztrák-magyar hadjáratot ahol iparosítom a magyar régiót, ameddig csak tudom, aztán a VH után lesz egy komolyabb Hungary remélhetőleg :D
  • Sippie
    hmmm, sőt ahogy nézem 14-től is lehet nyomni. Kemény :D Köszi, utána nézek.
  • Renegade
    asszem a Darkest Hour kiegben van olyan kampány, hogy '33
  • Sippie
    Üdv!
    Nem tudja valaki van-e olyan mod ami kicsit korábban kezdi a játékot? Vagy valamilyen fájlban át kell írni a kezdési dátumot korábbra? Ez a 36 nem túl acélos idő felkészülni magyarokkal, ha nem akarok senkivel sem szövetkezni.