11852
-
Ry0K3N #11772 Betámadsz svájcon keresztül. -
skory92 #11771 Ha van rá igény, feltöltöm a know-howt, hogyan lehet a németekkel 36-os kampányban, 39. szeptemberi kezdésben még ugyanabban az évben beaprítani Lengyel és Franciaországot egyaránt. -
halvány gőzöm sincs :D -
Ry0K3N #11769 Steamen milyen patchel van a játék fent még?
-
Arsenal of democracy mindössze 2 dolcsiért, 2 napig -
dogab93 #11767 Sziasztok! Haverommal játékos partnereket keresünk hoi 2 multihoz.Esetleg,ha van kedve valakinek csatlakozni akkor dobjon egy mailt a következő címre: [email protected]
-
Renegade #11766 jaja + ugye 70% pont vesztés
van ilyen pnt vesztéses ruszki kapituláció is, azt érdemes feljebb tekerni, mert röhejesen alacsony:
Ha a Németek csak a szovjetekkel háborúznak, akkor nem kell megszerezni a 4 kulcs provinciát, hanem elég 25% NP terület bukás, ami már Moszkva előtt simán összejön. -
Ry0K3N #11765 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
trigger = {
war = { country = JAP country = USA }
war = { country = JAP country = SOV }
war = { country = JAP country = CHI }
OR = {
lost_national = { country = JAP value = 70 }
NOT = {
control = { province = 1191 data = JAP }
control = { province = 1190 data = JAP }
control = { province = 1189 data = JAP }
control = { province = 1188 data = JAP }
control = { province = 1187 data = JAP }
control = { province = 1186 data = JAP }
control = { province = 1185 data = JAP }
control = { province = 1184 data = JAP }
control = { province = 1183 data = JAP }
control = { province = 1182 data = JAP }
control = { province = 1181 data = JAP }
control = { province = 1180 data = JAP }
Ha jól értelmezem háborúban kell állnia egyszerre kínával a szovjetúnióval és az usával.
36-so scenario esetén ezek egyike már ritkán teljesül.
Plusz még az adott területek. -
Herbalista #11764 Japán surrenderhez mi kell? Eventek közt nem találom. (AOD 1.08 van fenn) -
Ry0K3N #11763 Ha AoD van fent mindenképpen peccseld fel a legutóbbi verzióra az nagyon sokat segít rajta! -
kissssss #11762 ez már hagyomány a paradox játékoknál hogy ősi tünde nyelven írják a különböző dolgok hatásait, mint pl most nálad a külügyminiszter :-D -
Herbalista #11761 Van valami, amit a HOI2-ben sem értettem. Mégpedig a külügyminiszter képességei mellett lévő számok. Az Mit jelent? (van egy szám meg utána zárójelben egy másik) Még azt se tudom mi a jó, ha negatív? ha nulla vagy pozitív? Mit és hogyan befolyásol? -
Herbalista #11760 Jó ez az AOD!
Mindig is kiakartam próbálni az USA-val, de azt olvastam, hogy HOI2-ben velük túl könnyű.
Most gondoltam, jó lesz arra, hogy szokjam az újdonságokat. Kutatgatok, flottát építek, ismerkedek az új kémrendszerrel, készülök a 41es japán agresszióra, és 39-től rá-rá néztem az európai eseményekre. Ott szépen forgatókönyv szerint zajlanak az események egészen 40 nyaráig. Miután megalakult Vichy, egyszer csak arra leszek figyelmes, hogy GBR kezd beszürkülni. WTF! Októberre maradt az Angoloknak 2 tartománya északon, valszeg az se húzza már sokáig. Úgy érzem, hogy ez most mégsem lesz olyan nagyon könnyű. Szeretem a kihívásokat! :)
Ja meg ilyet se láttam még, hogy Hitler megkúpolta Iraqot és asszem Szíriát is!!
-
mások... legalábbis a darkest hour, az Iron crosst nem ismerem. Máshogy kell játszani velük, a darkest hour eléggé bugos is az AI gyártással (konkrétan csal), viszont emiatt kellően nehéz is. Később majd felteheted, de előbb ismerkedj az alap játékkal szerintem. -
Herbalista #11758 Sziasztok!
Nemrég találtam rá eme remek játékra, és azt hiszem rögtön függő lettem. Kb a C64-es Storm accross europe óta vártam egy ilyen játékot. Eddig az Armageddonnal ismerkedtem, és néha kicsit idegesítő, hogy az AI idiótaságokat csinál (főleg a repülőkkel). Most feltettem az AOD-ot, remélem ebben már jobb lesz az AI.
Érdemes rátenni a Iron crosst vagy a darkest hourt? -
sulyid #11757 Pálinkában gazdag évet mindenkinek! :)
Vannak-e itt olyan emberek akik szeretnének a HOI szériával multizni v. akár csak vele kapcsolatban beszélgetni? Facebookon megtalál minket Hearts of Iron II - Hungary néven, a név ne tévesszen meg senkit mivel bármelyik paradox interactive játékhoz talál rajongókat a mi kis közösségünkbe és biztos vagyok benne hogy izgalmas multiplayerben lesz része amennyiben akarja bár ki nem akarná meghódítani a világot? :)
Remélem sikerült meggyőznöm önt és csatlakozik a magyar HOI II - Hungary közösséghez hogy összegyűjthessük eme remekmű magyar rajongóit és játékosait egy közösségben hogy minél izgalmasabb beszélgetések és multiplayer meccsek játszódhassanak le. -
Ry0K3N #11756 Sajnos igen sokszor előfordul hogy lecrashel.
Próbáld meg mindig a legutolsó patchet feltenni rá. -
Apa27 #11755 Azt hiszem már egy két dolgot elmondtatok nekem és köszönöm is a segítségeteket, de azt elárulná valaki, hogy miért dob ki a játék? :(
A tűzfalnál engedélyezve van.
Nem eredeti az igaz (1.00-ás), de nem szokott ez azért gond lenni! -
megvetted?
nálad is csinál olyat az AI, hogy tömegével van 0,1 IC-ért tank, infantry berakva a poolba? Meg a brigádokért nem fizet IC-t, ugyanannyi az artys inf, mint a sima inf? -
HUmanHunter #11753 tudom, először sima hoi2 vel toltam, aztán mióta akciós volt a darkest hour azóta azzal. -
SzAndras #11752 A pogessor mod nem csak egy magyarítás, hanem honosítása a játéknak a készítők engedélyével.Amivel realisztikusabbá tehetik a játékot, pl a magyar események pontositása, rengeteg techteam más országnak, vagy a német vereség utáni események stb.
Alapvetően az AOD is egy ilyen modból nőtte ki magát.
Humanhunternak:
A darkest hour annyiban más, hogy nem csak eventek jönnek, hanem bizonyos történelmi események idején kiválaszthatod merre haladjon az ország,milyen ventek jöjjenek.Így lehetséges hogy németországban komunnizmus alakuljon ki... -
kissssss #11751 majdnem minden egyes paradox játékban benne van ez a lehetőség EU CK HOI meg a többi. -
Apa27 #11750 Lenne még egy kérdésem!
Nem egészem értem, hogy lehet az a játékban, illetve a mentésnél, hogy PL.: Elkezdem az Angolokkal majd 1936 Májusában mentek, aztán kilépek...
Mikor újra folytatni szeretném a játékot és el akarom indítani, választhatok, hogy ugyan csak a Brittekkel szeretném-e folytatni, vagy választok-e másik nációt.
Nekem ez csak egy feltört játék nem eredeti, de ez a játék közbeni váltás nálatok is lehetséges?
Hozzáteszem nem zavar, hogy nem csak egyszerűen betölt és kész, de ezt egy kicsit csalásnak érzem, hisz elkezdem az angolokkal, majd folytatom a németekkel, aztán végig játszok mindenkivel...
Ami a válaszokat illeti, nagyon szépen köszönöm! :) -
HUmanHunter #11749 a darkest hourban az sincs megszabva, ha elkezded 1933 ban akkor németországban is kitörhet a kommunizmus és akkor megszűnik az axis és allies vs commintern lesz [egyszer kipróbáltam egy rövid időre de nem jött be] -
HUmanHunter #11748 azthiszem lehetséges olyan hogy egész világot elfoglalni, de lehet hogy csak hoi3 ban, usaval és ussr al mert nekik a van meg csak elég gazdaság meg manpower hozzá. -
Apa27 #11747 Gondoltam:)
Még egy kérdés...
Elkezdem a játékot...és mikor van vége? Mik a korlátok? Mik a győzelmi feltételek?
Gondolom nincs világuralom, hogy csak én maradjak egyedül. -
attól függ kivel vagy. Ha major országot választassz, akkor úgy alakíthatod ahogy akarod, persze akadnak korlátozások. Németország mindenképp Axis, Orosz mindenképp commintern, a Britek (meg talán franciák) mindenképp allies.
Ha minor országgal vagy, akkor nem nagyon tudsz beleszólni, általában 99%-os valószínűséggel a valós események történnek. De 1% esély mindig van, hogy a gép is mást válasszon. -
Apa27 #11745 jah :) Így mostmár értem :)
Amúgy az alap játékban minden úgy alakul ahogy a VH-ban? Mármint mindenkinek ugyan az lesz az ellensége és a szövettségese? Vagy ez csak rajtad múlik? -
kitolja a végső dátumot, későbbi fejlesztések is elérhetővé vállnak, új kampányok (hidegháborús pl) -
Apa27 #11743 Értem. De most nem egymagyarításra gondoltam, hanem kézikönyvre.
Másik...
Nem értem. Akkor most van alapjáték és van ez a Doomsday és van a Doomsday Armageddon?
Ezek az alaphoz gyári kiegészítők? És mit tudnak, mivel vannak kiegészítve? -
SzAndras #11742 Igen, van hozzá a pogessor mod. -
Apa27 #11741 Nagyon szépen köszönöm a segítségeket. Biztos nehéz lesz az eleje, de...
Van hozzá magyar nyelvű leírás, kézikönyv? -
Ry0K3N #11740 Németországgal nem probléma. AoD-ben meg az autómata trader AI gondoskodik róla ne legyen hiány nyersanyagokból. Nekem sosem volt. -
HUmanHunter #11739 ahh értem. -
ha elfoglalsz egy országot a teljes IC-jét megkapod, nem csak egy részét. Viszont a nyersanyagokból nem kapsz full-t (asszem), úgyhogy necces. -
HUmanHunter #11737 a full IC takeover mit takar amúgy? még egyszer sem próbáltam :D -
Ry0K3N #11736 Tedd a fokozatot easyre és állíts be full IC takeovert. Játsz németországgal. Vele nagyon jól bele lehet tanulni a dolgokba. Kis országot ne válassz nincs értelme az elején. És számíts rá hogy többször újra fogod kezdeni mire mindenbe beletanul az ember de épp ez a játék szépsége. :)
Verziónak vagy modnak én Arsenal of Democracyt ajánlom méghozzá az 1.08 patchel. Ez lényegében egy alap Hoi2 feltupírozva javítva. -
Fejlesztés is nemzetfüggő, a doktrinákat mindenképpen kell ami mondjuk 39-es tech, azt 38-ban el lehet kezdeni, korábban pazarlás. De infantry, tank, repülő fejlesztések is fontosak, naval akkor ha olyan országgal vagy aminek fontos (USA, Japán, Britek, én mondjuk némettel is szoktam, akkor is főleg hordozó fejlesztés).
Industry fejlesztések is top prioritást élveznek nálam, növelik a gyártási kapacitást, vagy supplyt gyártást, vagy egyéb bónuszokat adnak, amit jobb minél előbb magunkévá tenni. -
első lépés nálam mindig a fejlesztés beállítása. Kiválasztom mit akarok, és utána a megfelelő tech-teamet. Addig pause van, hogy ne bukjak időt, értelemszerűen az évszámnak megfelelőt választok ki, ami 3-4 évvel korábbi tech az baromi lassan fog elkészülni.
Aztán a diplomacyban beállítok egy csúszkát a megfelelő irányba, általában a több IC felé megyek el. Ezt csak évente lehet. Illetve megnézem hogy van-e jobb miniszteri lehetőség, de ha minisztert cserélek akkor nő az elégedetlenség (dissent), amit fenti sorban mutat, ahol a nyersanyagok is látszanak.
Ha van dissent akkor arra megyek, hogy lehúzzam azt minél előbb, mivel csökkenti az IC-t. Ehhez a gyártásnál a consumer goods-ot nyomom fel addig, hogy a supplyt szinten tartsa, az upgrade meg többi ráér.
Ha ez meg van gyártásnál inf-et szoktam beállítani főleg, úgy hogy párhuzamosan több menjen, és serialt is felhúzom vagy 20-ra, mert akkor gearing bonust kap idővel. Ha pedig már elavult lesz, egyszerűen törlöm a gyártó sorról. De ez is attól függ milyen nemzettel vagy.
Amúgy nem bonyolult a tartományokat nem nagyon kell menedzselni, amit az elején lehet még a átszervezni a hadsereget. Általában 9-esével szoktam összefogni abból 1 HQ, ha van kapacitás. Az se mind1, milyen kiegészítővel, vagy moddal játszol. A repülőket össze kell vonni 4-es egységekbe, úgy többet ér.
És saját magamra nyomok kémeket amíg max nem lesz, utána counterezek hogy kinyírjam az ellenség kémeit.
Igazából ez az egyik legegyszerűbb játék a paradoxtól, az europa universalis, illetve victoria problémásabb jóval. Nyilván elsőre úgyse fogod tudni jól csinálni, nyugodtan kezd el, gyere rá a titkára, mi hogy működik, aztán majd újra kezded. Németekkel sokat lehet tanulni, vagy nagyobb nemzettel. Van sok esemény ahol választási lehetőségeket kapsz, úgy alakul a "történelem" ezért is érdemes elkezdeni hogy lásd hogy alakulnak a dolgok az elején, és úgy készülhetsz a következő játékban. -
Apa27 #11733 Sziasztok!
Valaki elmesélné, hogy hogyan is kell hozáfogni ehhez a játékhoz? Nekem elsőre túlságosan bonyolultnak tűnik.
Értem én, hogy VH. szimulátor, de akkor is dúrva.
Vagy csak nekem.
Hogyan érdemes elindulni? Minden egyes elfoglalt területen kell gyárakat építeni, meg nyersanyagot termelni?
Mi van a kutatásokkal?
Mik a főbb ágazatok amiket kell/érdemes fejleszteni?
Mi a helyzet a politikával?