Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alapvetõen az AOD is egy ilyen modból nõtte ki magát.
Humanhunternak:
A darkest hour annyiban más, hogy nem csak eventek jönnek, hanem bizonyos történelmi események idején kiválaszthatod merre haladjon az ország,milyen ventek jöjjenek.Így lehetséges hogy németországban komunnizmus alakuljon ki...
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Nem egészem értem, hogy lehet az a játékban, illetve a mentésnél, hogy PL.: Elkezdem az Angolokkal majd 1936 Májusában mentek, aztán kilépek...
Mikor újra folytatni szeretném a játékot és el akarom indítani, választhatok, hogy ugyan csak a Brittekkel szeretném-e folytatni, vagy választok-e másik nációt.
Nekem ez csak egy feltört játék nem eredeti, de ez a játék közbeni váltás nálatok is lehetséges?
Hozzáteszem nem zavar, hogy nem csak egyszerûen betölt és kész, de ezt egy kicsit csalásnak érzem, hisz elkezdem az angolokkal, majd folytatom a németekkel, aztán végig játszok mindenkivel...
Ami a válaszokat illeti, nagyon szépen köszönöm! :)
Még egy kérdés...
Elkezdem a játékot...és mikor van vége? Mik a korlátok? Mik a gyõzelmi feltételek?
Gondolom nincs világuralom, hogy csak én maradjak egyedül.
Ha minor országgal vagy, akkor nem nagyon tudsz beleszólni, általában 99%-os valószínûséggel a valós események történnek. De 1% esély mindig van, hogy a gép is mást válasszon.
Amúgy az alap játékban minden úgy alakul ahogy a VH-ban? Mármint mindenkinek ugyan az lesz az ellensége és a szövettségese? Vagy ez csak rajtad múlik?
Másik...
Nem értem. Akkor most van alapjáték és van ez a Doomsday és van a Doomsday Armageddon?
Ezek az alaphoz gyári kiegészítõk? És mit tudnak, mivel vannak kiegészítve?
Van hozzá magyar nyelvû leírás, kézikönyv?
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Verziónak vagy modnak én Arsenal of Democracyt ajánlom méghozzá az 1.08 patchel. Ez lényegében egy alap Hoi2 feltupírozva javítva.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Industry fejlesztések is top prioritást élveznek nálam, növelik a gyártási kapacitást, vagy supplyt gyártást, vagy egyéb bónuszokat adnak, amit jobb minél elõbb magunkévá tenni.
Aztán a diplomacyban beállítok egy csúszkát a megfelelõ irányba, általában a több IC felé megyek el. Ezt csak évente lehet. Illetve megnézem hogy van-e jobb miniszteri lehetõség, de ha minisztert cserélek akkor nõ az elégedetlenség (dissent), amit fenti sorban mutat, ahol a nyersanyagok is látszanak.
Ha van dissent akkor arra megyek, hogy lehúzzam azt minél elõbb, mivel csökkenti az IC-t. Ehhez a gyártásnál a consumer goods-ot nyomom fel addig, hogy a supplyt szinten tartsa, az upgrade meg többi ráér.
Ha ez meg van gyártásnál inf-et szoktam beállítani fõleg, úgy hogy párhuzamosan több menjen, és serialt is felhúzom vagy 20-ra, mert akkor gearing bonust kap idõvel. Ha pedig már elavult lesz, egyszerûen törlöm a gyártó sorról. De ez is attól függ milyen nemzettel vagy.
Amúgy nem bonyolult a tartományokat nem nagyon kell menedzselni, amit az elején lehet még a átszervezni a hadsereget. Általában 9-esével szoktam összefogni abból 1 HQ, ha van kapacitás. Az se mind1, milyen kiegészítõvel, vagy moddal játszol. A repülõket össze kell vonni 4-es egységekbe, úgy többet ér.
És saját magamra nyomok kémeket amíg max nem lesz, utána counterezek hogy kinyírjam az ellenség kémeit.
Igazából ez az egyik legegyszerûbb játék a paradoxtól, az europa universalis, illetve victoria problémásabb jóval. Nyilván elsõre úgyse fogod tudni jól csinálni, nyugodtan kezd el, gyere rá a titkára, mi hogy mûködik, aztán majd újra kezded. Németekkel sokat lehet tanulni, vagy nagyobb nemzettel. Van sok esemény ahol választási lehetõségeket kapsz, úgy alakul a "történelem" ezért is érdemes elkezdeni hogy lásd hogy alakulnak a dolgok az elején, és úgy készülhetsz a következõ játékban.
Valaki elmesélné, hogy hogyan is kell hozáfogni ehhez a játékhoz? Nekem elsõre túlságosan bonyolultnak tûnik.
Értem én, hogy VH. szimulátor, de akkor is dúrva.
Vagy csak nekem.
Hogyan érdemes elindulni? Minden egyes elfoglalt területen kell gyárakat építeni, meg nyersanyagot termelni?
Mi van a kutatásokkal?
Mik a fõbb ágazatok amiket kell/érdemes fejleszteni?
Mi a helyzet a politikával?
túl sok tartomány
hamar csökken a fejlesztõcsapatok szakértelme (kis országokkal halál)
illetve a hadsereg szervezés mélysége nálam már sok, szeretem a részletgazdag játékoat, de van egy határ :)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
AoD 1.08 szerintem eléggé okés. Bár én többivel nem nagyon játszottam még de az itteni vélemények alapján nem is akarok semilyen más modot vagy verziót kipróbálni mert mindegyiknek megvan a maga baja. x)
AoD-ben néha konvojkezelés katasztrófa de ott aki igazán mikrós az kézbe tudja venni a dolgokat. Lényegében egy Hoi2 feltupírozva javítva fényezgetve.
Így most utólag arra tippelek hogy jött egy vihar, mert igazán nem néztem.
mondjuk 44-ben radar nélküli BB-kkel az tényleg kemény :)
Amikor japókkal toltam, akkor nálam pont fordítva volt, jött a Pearl Harbour event (sok plussz a japóknak) és szépen kisöpörtem a Csendes-óceánt, de annyira szar volt az IC, hogy gyártani alig lehetett velük.
Ez elég történelmire sikerült akkor, lehet ennyit számít az 5-ös spotter/superior
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Képek:
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
én tegnap a Pathonnal játszottam, de nagyon erõsek benne a tankok, borzasztó pusztítást végegeznek, viszont ötletesek az új scenariok.
Strategic commanderhez érdemes beszerezni a két expansion packet, nagyot dob a játékon :)
ott normalon, kis nehezítéssel (adok plusz IC-t a szöviknek, meg a ruszkiknak, meg feljebb tekerem a SU surrendet, mert Moszkva elõtt megadnák magukat) sétagalopp. persze amcsikhoz már nincs morálom benézni. Japókkal viszont nagyon élvezetes fogócskázni a kínaiakkal (USA viszont ott sem ellenfél).
Igazából virágbolti verzióm van, mire odajutnék hogy megvegyem mindig felbasz valamivel aminek következtében letörlöm a francba de eddig mindig visszakerült. x)
Csak írd be googléba hogy: arsenal of democracy 1.08 patch
[img]http://1stcav.net/sig2@501770191@eu@1@1@11111111111111@1100110111110@00101@[email protected][/img]
Történt egy érdekes dolog velem a játékban. A Doomsday/Armageddon/Pogessor módban játszottam 36tól a magyarokkal, ment minden ahogy kell, lerohantuk SZU-t, bár elég gyengén felszerelt volt a német haderõ, csak a közép és déli fronton értünk el elõrenyomulást. De mind anno, 44 elején összeomlott a front, és a SZU megnyerte a háborút, elfoglalta Európát, Mo-t is elfoglalta Budapest kivételével mert az egész hadseregem ide szorult vissza (1VK, 3Páncélos, 1Páncélgránátos, 3MotorizáltGY., 6Lovas, 4Hegyi, 13Helyõrség, 32Gyalog). Minden Mo-i tartományban maradt hadereje, mint késõbb kiderült 78 hadosztály. És ekkor felszabadított mindenkit, csakhogy a szomszédaim nem lettek a csatlósai, így az országban maradt 78 hadosztálya utánpótlás nélkül maradt :D tök véletlen vettem észre, mert kezdtem unni ezt a bezártságot és gondoltam Gyõrt visszaveszem, de túl egyszerû volt, hip-hop vissza vettem az egész országot, és elpusztítottam mind a 78 hadosztályát, legkönnyebb gyõzelmem volt a játékban :D
Ez mondjuk nagy hibája a játéknak, de attól szeretem.
Egy kérdés, ti mivel szoktatok játszani, és milyen móddal, mert kéne valami új élmény a HOI világából.
[img]http://1stcav.net/sig2@501770191@eu@1@1@11111111111111@1100110111110@00101@[email protected][/img]
Tudtok ajánlani valami jó modot a Darkest Hourhoz? Nézegettem a paradox fórumát és elég sok érdekes van, de nem tudtam dönteni.