Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez lenne a másik "elsõdleges" probléma. 😊
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
A magát megadni készülõ háttértárra már nem is merek gondolni... (esetleg "rejtett" memória-hiba lenne???)
Nekem az állás-visszatöltéseknél ír ki, max. 3, hasonló hibát, egy nagyon régen telepítettnél, de ott a 'Tovább'-ra kattintva minden megy normálisan. :S
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
2. Felraktam minden drivert amit kellett.
3. A játékot a szokásos AoD(1.05-ig.)->IC(1.00->1.01 rev 3-ig.)->Indítás meg a játék az okés, de a mentés nem válik lehetségessé...
4. Megoldás?
Másik problémám, hogy nem tudok menteni. Mármint amikor menteni akarok akkor ezt írja ki.

Elsõ sorban azok segítségét szeretném kérni, akik Windows 7-tel játszanak.
A telepítés elég felemás módon sikerül mindig. Az Armageddon modok nélkül verzióját úgy kell elképzelni, hogy a betöltõháttérkép az Armageddoné, de kb. minden más az alapjátékra hasonlít. Az eventek onnan valók, az egységek (tankok, repülõk, hajók) kinézete is onnan van, de pl. néhány Armageddonos változtatás már megvan, pl. az új brigade-ok, a kísérõvadászok, a könnyûharckocsik és más technológiák is megvannak.
Ha a Pogessort is felrakom, még bonyolultabb lesz. A szövegek kis része magyar lesz, de a nagyja angol marad. A Pogessoros eventek felugranak, de hatásuk nincs (pl. Észak-Erdélybõl Bacau tartomány nem lesz Mo. része).
A mentésre pedig szavakat sem lehet találni. A szokásos scenarios/savegames mappa megvan, de az egész üres (Az Arma, DD és HoI2 könyvtárban is)! Nem találom egyszerûen a mentésfájlokat, miközben a játékban látszódnak és be is töltõdnek. Ez fõleg az egymillió felhalmozódó mentés miatt zavaró, amiket csak manuálisan, a könyvtárban lehet(ne) törölni.
Ezekre a problémákra legalább részben tud valaki valamilyen ötletet, megoldást mondani?
In gém ném: MaxWell125
nem tudom potosan mit tartalmaz, de ha jol sejtem akkro a doomsday es armageddon kiegek vannak benne. ezek meg az aod elotti kiegek.
ha szereted a bonyolult fejleszteseket akkor aod vagy iron cross-t ajanlom. ha nem annyira vagy szereted az elso vilaghaborut akkor a darkest hour-t.
nezd mega paradox forumait, ott mindegyiknek van topic-ja es sok minden kiderul, mik a jatektechnikai kulonsegek.
43-44ig nincs mas lehetoseged h tomegesen gyartod a gyalogsagot es vedekezel foggal korommel. ha tuleled azutan viszont tied a vilag, nincs aki megallitson.
A DD/Armegeddon-ban legalábbis így van, az IC-hoz még mindig nem értek. 😊
Az eventek-nél az jeleneik meg, hogy már 30%-ra nõtt a csapatok támadási, és/vagy védekezési képessége (a 20%-ról), etc. De ez nagyon lassú folyamat, '44 elõtt nem nagyon ér véget - éri el a csúcsot.
Ha nem volna visszafogva Iván, akkor eléggé egysíkú volna a játék: '43-ra Európa a sztálinista bábállamok zagyva gyülekezete lenne...
A gyalogságnak, még ha van is mérnök, AC, vagy vmilyen önjáró alkalmatossága, ami pluszokat ad a Támadási értékeihez (S/H attack, thugness), akkor sem célszerû önállóan, 3:1-5:1 erõfölény alatt megindítani a támadását, mert az csak értelmetlen pocsékolása a hadianyagnak - meg jöhet utána a kontra is, ami elsöpörheti a fedezékébõl elõbújt és a harcokban jócskán meggyöngült egységeket.
(Mint a Britek Afrikában: megpróbálták többször, de csak akkor sikerült nekik, amikor már legalább 5:1-hez voltak többen a Németeknél...)
Az 1:1-ben verést Inf vs. Mech, v. Arm-ra értettem (thugness értékük magas (meg hard célpontok, ami ellen, önállóan, gyengus az Inf), ideális támadók, míg az Inf inkább védekezésben jeleskedik, ha be van ásva (kivéve városi harcok - tenger- és folyópart - , ott támadólag is felléphet - nem kap levonásokat, annyit)), akkor már ('45) nem kell annyira az erõfölényre menni, csak az ellátmányra odafigyelni, ha nem tudja magát beásni az ellenfél, mert folyamatosan nyomva van: a megindulás, mint mindig, erõfölény-igényes (légi és tengeri támogatás - ha mód van rá).
Ha olyan parancsnoka van, ami az adott terepen (és egységgel) további védekezési pluszokat ad neki, akkor az még tovább növeli a sikeres offenzíva megindulásához szükséges minimális "tolóerõ" mértékét. (Meg a halogató, cselezõ taktikák a parancsnokoknál, amik szépen szívják a támadók organizációját...)
Az egységek magas org-ja a támadás kifulladásának (az ellátmány elfogy az egységnél) idõpontját tolja ki - sok emberéletet lehet vele megmenteni, mert ritkábban kell megállni a készleteket feltölteni (kevesebb nekirugaszkodással - ami leginkább rombolja a saját egységek erejét - lehet megtenni adott távolságot, sokkal gyorsabban, kevesebb hadianyag felhasználásával (megfelelõ infrastruktúra mellett)).
Ha eleve kisebb a saját egységek max. ellátási szintje, mint az ellenfélé - a németek nem gyöngék itt, ha bírja még az iparuk és volt idõ hagyva az egységeinek a feltöltõdéshez - , akkor az további csapatokat igényel a támadás sikeres megindításához (tényleges erõfölény létrehozása).
Elméletileg van egy adatlapos rész - a jobb szélsõ, Statisztika fülön, Army Units Modifications (v. mi) - , ahol meg lehet tudni, hogy az adott egységtípusaid most milyen %-s eltolást kapnak egy-egy tevékenységükre (mozgás, támadás, védekezés, adott körülmények között). Ezt összehasonlíthatnád az ellenfélével - állásmentés, majd hozzá jelentkezel be visszatöltésnél (meg a parancsnok, beásottság mértéke, ilyesmik (pl. org) kikémlelése)...
('36-ban 77 a németek org értéke - nálam - , ami '41-re 100 fölötti lesz, míg az oroszoké ennek a fele-háromnegyede szokott lenni, végig...)
Ha '39-'40-ben szeretnéd a Németeket hátulról meglepni (még '41-'43 között is nagy fölényben van, pusztán szárazföldi doktrínák tekintetében), akkor ahhoz nagyon kell segítenie nekik is ebben (kevés és nem minõségi csapatok - parancsnokok - , amik még nincsenek beásva, miközben a 95%-a a Vörös Hadseregnek azon a fronton állomásozik - és eddig csak minõségi egységeket gyártottál folyamatosan (+ dissent event-et nem kaptál), a tech csak ezekre fejlesztve - , csurig feltöltve - a készletek is), a Szövetségesekkel egyetemben - ez reménytelen, nem aktivizálják magukat, az event-ektõl nem is tudnák igazából (gearing) - , mert különben közel lehetetlen feladat a kivitelezése - nem a Franciákra fordulnak rá, hanem keletre indulnak el, egybõl. (Ha beérkezik 1-1 jobbképû Panzer HO, vagy HDT, akkor az 2-3 (natúr Inf) Lövész HDS-t is simán padlóra küld, egymaga - és itt még dugig vannak a raktáraik is!)
Na de én a morált felviszem 130% fölé ami magasabb mint a németeké a támadási és védekezési érték pedig eleve magasabb mert fejlettebb egységek harcolnak orosz félen. VII-VIII-fejlettségû gyalogságomat veri a IV-V-ös? Technológiát azt választom ami a németeké tehát annak is stimmelnie kellene, ráadásul nem ír egyik event sem olyant hogy a támadási érték -30%.
Amúgy nem kell aggódni! 😊)
Ha egyszer mozgásba hozták maguk elõtt a frontot (több támadási irányból, több kísérletben felõrölve az ellenfelet - esetleg visszavonulás és ellentámadás eljátszásával (a legnagyobb ellenfelük ugyanis a fedezék, ebbõl kell kimozdítaniuk az ellenfelet vhogy a sikerhez)), akkor csak az utánpótlásuk elkopása állíthatja meg õket (ez meg a legalacsonyabb, minden frakció közül - AC/könnyû-páncélos brigádok segíthetnek ezen egy kicsit, de csak '43-ig), mert az ellátmány és fedezék nélküli, leamortizálódott ellenség nem fogja tudni azt kivitelezni.
Az orosznak és a kínainak a legjobb az emberutánpótlása (ép országot és naprakész agrár-tech-et feltételezve) - az USA-nak meg a gyártókapacitása és fejlesztõ-tímjei (a németeken kívül) - , így ezeket kell kamatoztatni a sikerhez: a háború elején sok gyalogos HO és HDT(3 HO), tüzérséggel és PAK-kal (ha bírja a fejlesztõ és gyártó kapacitás - hajózás nuku - , akkor önjárók, hogy a támadásokban is hasznosak lehessenek) - ezek lefékezik az agresszorokat - , a háború második felében ('43-'44-tõl) mehet a mechanikus és a harckocsi HDS-k(9 HO) gyártása - a támadó erõk ezek lesznek (eddig a büntik úgyis eleve/legtöbbször halálra ítélnek minden nagyobb támadó hadmûveletet).
'45-ben már 1:1-n vernek mindenkit, a túlerejük miatt nem tudnak nekik ellenállni a szárazföldön - USA a tengeren (viszont, ha egyszer hídfõt tudnak létrehozni és folyamatosan pumpálni oda a csapatokat, akkor az USA-nak annyi - Mexikóval kötött szövetség révén pl., majd, ha minden csapat odaát van, akkor már kitörhet a háború 😊) ), a német meg a '44-'45-ig befejezett villámháborúval szívathatja csak meg õket (ellenük a kivárás és az emberanyaguk folyamatos rongálása (ellentámadás a frissen elfoglalt területre érkezõ, elsõ pár HO-a ellen, a környezõ túlerõt kihasználva - ha mód van ilyesmire) a célravezetõ, majd '43-'44 környékén már felcserélõdhetnek a "fogócska" szerepei...).
A jobb parancsnokokra vigyázni és manuálisan elõléptetni õket, ha az 5-s szintet elérték -> 4. szintû, de magasabb rangú lesz belõle, esetleg leváltani egy tapasztalatlanra és áthelyezni egy nagyobb alakulathoz. 3-4 év "képzés" után már a tisztikar átlagos és általános fölénye is sokat tud dobni az egységek "tudásszintjén". (Ha nincs, v. elfogyott az utánpótlása egy egységnek, akkor annak parancsnoka is magasabb eséllyel halálozik el a folytatódó harctevékenységekben - de az ellenfélnél is uígy!)
A Baltikum - és Finnország - elfoglalása, még '41 elõtt, hogy nagyobb tér legyen a védekezéshez <- ez is sokat tud ám segíteni, hogy '43-ig sikeresen kihúzhassa Iván a susnyásban. Az alacsony infrastruktúra és az ellátóközponttól való egyre nagyobb távolság (ehhez tér van Oroszhonban elég) minden támadót tönkrevert idáig még. A partizánok is lefoglalnak csapatokat - vagy, ha azt akarja, hogy ne legyenek, akkor az. 😊
Az emberanyagra vigyázni, hogy maradjon is belõlük - katlanokban nem otthagyni a felét, és visszavonulni, ha az szükséges - , így már csak a TC-kapacitás lesz a legnagyobb visszahúzó erõ - ha a Dissent-et eleve jól kezeljük...
(A vontatott tüzérség/PAK/LV szépen lassít a hómezõn, nehogy ez legyen az egységek veszte!)
Azt azért megnézném, hogy maradnál fent egyedül a CCCP ellenében - egy német szövetséget, majd területcserét még mindig életképesebbnek tartok ennél (az Antant se fog Érted hadba szállni - minden fél csak akkor lép háborúba (a kõbevésett event-eken kívül), ha "érzi", hogy fölénybe került a másikkal szemben: ez az oroszok, vagy Kína tömeghadseregei ellen nemigen következik be a játékos aktív közremûködése nélkül - ehhez meg nagyobb hatalom kell, mint Magyarország).
Weine:
Én még mindig az aktív légvédelem híve vagyok, bár többe kerül - a fenntartása is - , de hatékonyabb és eredményt is tud felmutatni.
Légvédelemnél az 1 ejtõernyõs hadosztály beáldozása a repülõteres, szárazföldi erõkkel nem védett területére, megfelelõ, akár Tac+EscF-s légi oltalmazás mellett: ez mindent visz, így még kivonni sem tudja a repülõegységeit a területrõl, amit a "komoly" - és lassú - szárazföldi offenzívánál megtehet - a beáldozás helyett, persze lehet gondolkodni egy összehangolt, akár csak korlátozott célú offenzívára is (több ejtõernyõssel, esetleg vízi menekítéssel, mivel a légihez nem hagynak idõt - a szállítógépek feltöltõdése, légi utánpótlás mellet, frissen foglalt területen... áhh), így a taktikai egységek megmaradhatnak (a kérdés csupán az, hogy mi oldható meg kevesebb ráfordítással -> veszteségek pótlása).
A földi légvédelem, ahogy a LV-brigád is, csak nagy tömegben képesek eredményt felmutatni - ez meg már a szárazföldi egységek hatékonyságát jelentõsen csökkentené -, így inkább az aktív és mobil légvédelmet ((elfogó)vadászgépek, Tac+EscF) részesítsd elõnyben. (Ha megfelelõ szárazföldi erõdítmények mögött strázsál a területvédelemre alapból is elégséges erejû szárazföldi egység, akkor az ágyúk ékítmény helyett kaphat LV-brigádot, ha az ellenfél légitevékenysége ezt indokoltá teszi - megsemmisítõ erejû eredményt ettõl sem szabad várni -> hadianyag pazarlás, mert veszteséged mindenképpen lesz, max. ritkábban jönnek, de ez szinte kimutathatatlan kiesés.)
Az lv-brigád csak az adott egységet ért támadás ellen "véd" (nevetséges eredménnyel), az átrepülések hidegen hagyják. Konkrét számadataim nincsenek, de nagyban érdemes gondolkodni - e téren is - , így a passzív légvédelem csak kisegítõ elem lehet ebben a játékban.
Beléptem '42ben azt antant oldalán és elkeztem a németeket támadni.Visszafoglaltam a Királyi Magyarország területeit +Ausztria jelentõs részét.Erre föl a SZovjetek bekebelezik Németországot,Béke van mire én a SZovjetúnió bábja lettem amiklor még csak szövettségbe sem vootunk meg háborúba sem.Egyetlen szovjet katona sem lépett magyarország földjére.És erre még is béb vagyok...,de még a harcot sem ajánlotta fel lehetõségnek a jéték...
Melyik az erõsebb?
Hány légvédelmi dandár ér fel egy telepítettel?
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
A háborúban bécsi döntéssel kapott területeken erõdöket húzok fel.Semleges akarok maradni a háborúban ,mivel elég esélyes ,hogy németk elvesztik.Ha így lenne be fogok lépni az antant oldalán a háborúba ,de már egy nagyon erõs sereggel és 100-120as IC-vel és elfoglalom a királyi magyarország területeit😛
Mindenféleképpen az angolok szövettségese akarok majd lenni ,mert úgy talán nem támadnak meg a Szovjetek.
Kérdés:
A motorizált gyalogság megéri-e jobban mint a nem motorizált tömegesen???Mivel ha elkezdek nyomulni németek ellen a gyorsaság lesz a legfontosabb.A szovjeteket ismerve rohamtempóban fognak támadni.Nekem õket kell megelõznöm.Minnél hamarabb meg kell szállnom Erdélyt,a csatlós Szlovákiát és délvidéki területeket.
Köszi.
A légvédelmi tüzérség önmagában, fõleg az elején, amíg még nem fejlett, nem fog komoly károkat okozni - hacsak nem kell 3-5, ezekkel megerõsített tartományon átrepülnie az ellenségnek. Arra jók, hogy folyamatosan - ha lassan is, de - gyengítsék a támadó gépeket -> azoknak gyakrabban és tovább kéne javításon lenniük. Ott célszerû telepíteni, ahol az ellenség gyakran át-, vagy berepül és a vadászgépeidnek segítenek a leamortizálásukban.
Ugyan olajat nem fogyaszt, mint a repülõgépek, de a Manpower-t és az IC-t rendesen leterhelheti a "fenntartásuk", ha az ellenség rájuk száll a bombázóival - bár addig sem a gyártókapacitást rongálják.
Részemrõl a kikötõket (anti-CV: port strike) és azokat a területeket erõsítem meg velük, amik fölött gyakori az átrepülés, de nem kapnak sûrûn támadást - terelni is lehet velük, ha hagysz egy szabad folyosót a falban... és oda koncentrálod a vadászaidat... <#ravasz1>#ravasz1>
Az IC-hez nem értek (😄), de szerintem az a gond az event-eknél, hogy éppen hadban állsz, pedig nem kéne - csak békében következnének be.
Én most Iron Crossozok😊 Nagyon bejött😛
33ban kezdek és MAgyarországgal mire elkezdõdik a WW simán összehozok 70 IC-t 😊
AMi azt jelenti ,hogy Franciáktól is jobb vagyok + 4 Tech csoport kutat nekem 😊.
AMi nagyon hülyeség volt nekem az az ,hogy 1. bécsi döntésben Kassát nem kapom vissza ,amikor ismét magyar város lettt+ Kárpátalját sem kapom meg 39ben...El kéne foglalnom???A másik idegesítõ ,hogy megtámadtam Yugokat és '41 Augusztus 30.án nem volt É-Erdély vissza csatolása....:S Lehet köze A MAgánakciómhoz a yugokkal???:S H elmaradt???
Én mindig húzom infrastruktúrát is 😊 SZeretem ha fejlett egységes országom van 😊
Jaaaa és a légvédelmi tüzérség mit ér??? mrt én azokban a városokban ahol vannak gyáraim mindig 10esre tolom õket mert nem drágák ,de nem tom megéri-e mármint h tényleg okoz-e komoly veszteségeket az ellenséges repcsiknek?
A Milícia+Karhatalmi Brigád csak akkor éri meg igazán, ha mozgatod is - ennek hatékonnyá tételéhez kéne az infrastruktúrát fejleszteni, ahol még nem 80%-s minimum, de úgy meg már nem érné meg - , mert úgy jóval több tartományt letud fedni a tevékenységével - vadász, odébb megy vadász, odébb megy... (de ezt csak Európa nyugati és középsõ területein hatásos, az orosz sztyeppén nemigen)
Vannak mindenképp - folyamatosan - , ill. az átlagnál nagyobb erõvel lázadó területek is, ide feltétlenül a helyõrség javasolt (nagyobb a bónuszuk), ha csak nem kell "rendes" alakulatokat a térségben állomásoztatni, területvédelmi okokból, mert azok "szabadidejükben" ezzel is foglalkozhatnak - bár jóval drágább a gyártásuk és a fenntartásuk annál, hogy csak partizán-vadászkodás céljából legyenek gyártva.
A Dissent értéke, ha van, megnöveli a lázadások mértékét is, így a gyártási kapacitáscsökkentõ tényezõje miatt ezen okból is célszerû azt minél elõbb csökkenteni -> kevesebb rendfenntartó kell, vagy könnyebben boldogulnak a feladatukkal.
Ha olyan nemzettel játszik az egyén, ahol korlátozottak a gyártási lehetõségek, ott a fejleszteni és gyártani való egységfélék számát le kell csökkenteni -> pl. célszerû csak a gyalogságot, esetleg a motorizált egységek átugrásával csak a mechanikusokat fejleszteni és gyártatni, ezekhez egységes brigádokat hozzárendelni, ha még futja a keretbõl: pl. motorizált tüzérség (az elitebb hadtesteknek), ha van elég olaj.
Kis államnak nagy és hatásos légi ereje sohasem lesz (ahogy flottája sem), mert mire a mennyiség meg is lenne, addigra a minõség fog behozhatatlan hátrányba kerülni - a rakéta- és sugár-hajtómûvek fejlesztése, és az átfegyverzés "költségei" miatt. Így nekik csak az elfogó vadászok fenntartása a javasolt, esetleg a közepes bombázók, amik minden területen bevethetõek vmennyire.
A harckocsik külön, pluszban való fejlesztése és fõként a gyártása szintén nem a kicsik erõssége - lehet, hogy gyártasz 1-2-t, de a szomszéd addigra 9-12 gyalogos hadosztályt fog legalább kiállítani...
IC-t érdemes, az infrastruktura fejlesztésnek én még nem láttam hozadékát. bár tudom h valamilyen módon befolyásolja a felhasználható IC-t. hoi wiki biztos ír róla. Azt azért ne felejtsd el h egy IC felépítése alapesetben 1 év. 36ban pedig ki fog törni a spanyol polgárháború és nem lenne szép meglepetés ha az IC akkro Frankóékhoz kerülne 😊
Én MP-s miliciákat szoktam használni, azokat nem kell minden területre lerakni, mivel minden velük érintjezõ környezõ területre is kiterjed a hatásuk. arra készülj fel, h hosszabb idõ kell ahhoz h érvényesüljön majd. ha a partizánvadászat van beállítva nekik akkor automatikusan meg is támdják a lázadokat és jó esélyel le is verik õket.
A csapatok összeállításánál azért vannak különbségek az egyes hoi disztribuciók között (DarkestHour,IronCross, stb).
a hadosztályok kombinációja az úgy éri meg h ha mozgékony egységeket mozgékony egységekkel kombinálsz(értsd: páncélos - motorizált - gépesített) és a gyalogságot pedig a gyalogsággal (v motorizált egységekkel) kell kombinálni de ott lehet (érdemes) dandárokat is hozzájuk rendelni.
Nem rég kezdtem a Hoi-t,de lenne egypár kérdésem.Elõször a gazdasággal kapcsolatban.Megéri-e fejleszteni az IC-t,az infrastruktúrát.Ha egy kis nemzettel vagyok.mint Spanyolország,akkor mit érdemes.A hadseregnél pedig melyiket éri fejleszteni,páncélosok,gyalogság?És ezekbõl is melyiket?És egy végsõ,hogyan "kombináljam" a hadosztályokat?Pl 6 páncélos 6 gyalogos?
Láma kérdés(😄): a DH külön álló vagy ugyan úgy kell hózzá az alap vagy az arma v vmi???
csak az armára megy rá?
engedi-e futni a többit vagy felülírja õket ( értem itt iron crossra pl )?
iLove oHs.
nekem még nem jutott idõm játszani vele, csak nézegettem. Az ic-hez képest kiábrándítóan sikerült leegyszerûsíteni a tehnológiai fát.
A másik nagy fájdalmam h az egységgyártó képernyõn az egyes egységehez csatolt képek röhejesek. Minden nemzetnél ugyanaz a stuka van a zuhanobobazokhoz csatolva, stb stb..
Az utobbi apróság, de mégis.. a elsõ is túlélhetõ azért 😊
a pudig próbája az evés, ugyhogy meglátjuk.
iLove oHs.
Magyarokkal tolom, és akárhogy fejlesztem a páncélozott jármûveket, a divízió felállításnál (division) nem jelenik meg gyártható tank, csak a brigád csatolásnál (brigade attachment). Ez mitõl van? Egy tank csak a fejlesztés nevében szereplõ évszámtól lesz elérhetõ?
iLove oHs.
Europa universalis sorozat, Imperial Glory, Super Power, Diplomacy... és még?
Kíváncsi vagyok, akit ez a játék leköt, az milyen hasonló jellegû gammát szeret még...
ez egy Hoi2 alternatív történelmi mod, ami abból indul ki, h az elsõ világháborút a németek nyerték meg: Oroszországban a forradalom során a fehérek nyertek, bár darabokra hullik az ország. a Monarchia egyben marad, Németország gyakorlatilag átveszi Anglia gyarmati hatalmi pozícióját. A legviccesebb Franciaország, ahol kommunista forradalom tör ki és kommunista állam lesz.
én felrakás szintjén kipróbáltam, jo benyomást tett rám, részletesen kidolgozottnak tûnt. fórumokban is jókat olvastam róla, de miután láttam h gyarmati nagyhatalom társul németország ipar kapacitásához, nem láttam értelmét elkezdeni.
Mellesleg lehet jobban jársz, ha megvárod a hónap végét, ugyanis addigra ígérik a Darkest Hourt.
Egy tipp hogy hol keressem?😄