Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! hoi 2 multihoz keresünk erõs,tapasztalt,szívós ellenfeleket. Ha valakit érdekel,bátran jelentkezzen a [email protected] email címen.
Ezt szoktam meg valamiért. 😄
Nekem a másik nagyon nem jött be.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Sippie
ejj, mér ilyen sprite-okat használsz? Én nem tudnám mi a rák van ott 😄
Sziasztok!
Ezen a ts3 gaming szerveren van Europa Universalis 4 Crusader Kings 2 Victoria 2 Hearts Of Iron 1,2,3 és March Of The Eagles valamint van Minecraft Heartstone és Counter Strike Global Offensive szoba is.
IP:ruby.voic.in:8460
JELSZÓ NINCS!!!
Jó Játékot! 😉
Angliát elfoglalták a németek, az usa cseszik bármit is csinálni szóval nem túl rózsás a helyzet de sikerült megállítani õket smolensk elõtt legalább.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Szerintem igen. Mert más államforma az is hiába szélsõjobb.

Én inkább maradok AoD-nél. Ezt összerakottabnak érzem mint a HOI2-t. Az meg nagyon ki tud készíteni ha csal az AI.

Visszatöltés után folytattam a Brazil kampányt. (AoD 1.08) Annektáltam Belgiumot, és elfoglaltam Hollandiát. A terv, hogy úgy kötök békét Portugáliával, hogy a bábommá teszem, így mondjuk visszakapja Lissabont, de hozzáférek majd Macaohoz, ahonnan el lehet érni a Holland gyarmatokat.  Amíg pár hadosztály ezzel bíbelõdik, addig kivégzem Luxemburgot és Dániát. És ha nem adódik jobb, akkor megyek tovább skandináviába. Aztán megvárom, amíg a Axis helyzete már szorongatott lesz, és akkor megpróbálok minél nagyobbat harapni a koncból.

Viszont felpörgettem az idõt próbaképp, hogy megnézzem fog-e velem a szovjet szövetkezni. Felvittem 200-ra a kapcsolatot, de még akkor is 0%.
Erre valami ötlete valakinek? Mindketten szélsõbalosok vagyunk, csak én még nem vagyok teljesen önkényuralom. Ez lehet baj?
Sippie
*nem font, hanem euro, szkúzi
Sippie
😄
azért az AI-nak nem készül lassan, 48-ben, már 4 CV-7-ese volt USÁnak, ami alapból 48-as technika. Megnéztem a 47-es mentésben még csak fejlesztette azt a típusú CV-t, szóval legkorábban 51-ben lehetett volna ilyen hajója... még szerencse hogy ráküldtem 14 CV-met, és azok szétszedték, hiper modernség ide vagy oda... amúgy csak ez a bajom a darkest-el. Az oroszok pl 2,4 IC-bõl csinálnak fullos infet (értsd +2 kiegészítõvel, mint Arty, meg mondjuk medium tank) ami nálam némettel 10+ IC-be kerülne, arról nem is beszélve hogy néha 0,1 IC-kért lesz bepakolva nála egység. Nem is estem nekik, felhúztam 10-es erõdöket a lengyeleknél, és a szövetségesekre koncentráltam inkább. Egyelõre nem támadott be, folyamatosan nyomom a influence nationt, hogy ne is akarjon 😄
Szóval a csaló AI gáz, de amúgy a nehézsége összetettsége jobban tetszik, mint a sima HOI-nak, vannak eventek szépen amiket te aktiválsz akkor amikor akarod (szal nem feljön hogy barbarossa igen vagy nem, hanem kiválaszthatod hogy na MOST legyen barbarossa)

De ha valaki gondolja 3,74 Font a Hearts of 2 és a két kiegje, steamen aktiválósra 😊 kb 1140 Ft
Jaa, és én még az hittem lassan készülnek a CV-k AoD-ben.

Sippie
ez Darkest Hour 😊 Kicsit más a helyzet, itt egy inf legyártása fél év, egy CV három év
Melyik verzió ez?
AoD-ben nekem ilyen mértékben sosem jött össze németel. Velük viszonylag gyorsan lehetett felfejleszteni az egységeket.

Sippie
német, mi más 😄 csak már a fejlesztések olyan gyors ütemben mennek, hogy nem vagyok képes lekövetni az upgraddel, de ami bizakodásra ad okot hogy talán a szovjetek sem (bár az AI úgy csal mint a kurva élet továbbra is, szóval nem lepõdnék meg, ha mégis simán maxon tolná a 300 feletti infjét)
Melyik nemzet ez? 😄

Kedves játékos társak!

1943 közepén járom. Afrika területeinek fele megvan. Japán, mint általam vizsgálgatott állam. Megette Indiát, mint gyerek a csokit. Kínában érdekes események kezdenek kibontakozni. Az USA és szövetségesei partra szálltak Kínában kb. 60-70 hadosztállyal és már a negyedét elfoglalták az országnak. 😛 A japán-kínai erõk szét vannak szórva Ázsia szerte. A szovjetek csak ülnek a babérjaikon...
Sippie
azóta 5K felett van az egész... egyre rosszabb 😄
<#bdead> pff lol :-DD

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Sippie
Sosem érem utol magam baz+ ... 😄 😄
Sippie
minimális lehet az a nyersanyag a játékban, ellenben ultra szopás a dzsungelen átverekedni magát az embernek.
Pedig némi nyersanyag tudtommal van ott. Sõt! Lázadók sincsenek. 😊
Sippie
még jó hogy afrikában szar sincsen 😄
Magam a németekkel egy über elvetemült hadjáratra adtam rá magamat. 😊

1933-tól indultam. Elkezdtem fejleszteni a technológiákat, mint egy elvetemült tudós. Érdekes történet alakult ki. Izomból alternatív történelmet nyomok. Németeké lett egész Európa. Kivéve belõle Anglia, Írország, balti államok és a skandináv országok.

A szovjetekkel szemben nem akarok harcolni. Érdekes történet bontakozott ki. Az angoloknak nekimentek. Hadat üzentek. Csak az a poén, hogy ilyen üres csaták mentek... Elfoglalták a közel-keletet. Indiában is nyomulnak.

Én most 1943-at írok, és már Afrikát hódítom meg folyamatosan.

A franciák az egyetlen ellenfeleim, mert a többi országgal inkább békét kötöttem. Nincsen kedvem az USA-t és a többi amerikai államot cseszegetni. Nekem elég lesz Afrika és Európa. Japán is elfoglalta meglepetésemre és puppet-é tette Kínát és már Indiában turkál õ is...

A játék nekem már így is sétagalopp lett. 😊 Mondjuk nagyon élvezem.

Csináltam rengeteg páncélost, milíciát és helyõrséget, mert azért a rendet fenn kell tartani. 😊

Az olaj és sok nyersanyag lassacskán fogyogat, de ezért is magamévá teszem Afrikát...
Kezdtem 1 kampányt Brazilokkal 36-ban. Kezdésnek elfoglaltam Venezuelát és Kolumbiát. Több amerikai országot nem tudtam, mert USA mindig hadat üzent. Közben szépen kezdtem balra tendálni, hátha majd a ruszkik bevesznek a commiternbe. Mivel a transzport hajók hatósugarán belül már csak Portugália volt, így ezzel megpecsételõdött sorsuk. Sajnos annektálni nem tudtam, mert Macao elérhetetlen távolságban van. 39-re terveztem, hogy Spanyolországot bekebelezzük. Végül lefújtam az akciót, mert kb 2szer akkora serege volt mint nekem. Ebben az évben Írország húzta a rövidebbet, egy pár hetes invázóval elvesztették függetlenségüket. Miközben a történelem a tankönyv szerint zajlott újult erõvel készültem a Spanyolok ellen, a manpowert nullázva.

ÉS 1940 januárban kezdett igazán érdekes lenni a történet: A Maginot vonal még sértetlen volt, mikor az Oroszok megtámadták a Németeket (a winter war közebén!). Az Olaszok azonnal a Németek mellé álltak, majd a következõ 2-3 hónapban néha már követhetetlen volt épp ki kivel van európában. A full semleges Görögök hadüzentek orosznak (késõbb nekem is), jugók beálltak axisba, majd pár héttel késõbb kiváltak (aszem ott volt valami event erre). Finnek a winter war end eventtel békét kötöttek, majd beálltak axisba, de pár nap múlva átálltak a ruszkikhoz (ez volt a legviccesebb).

Ami viszont számunkra érdekesebb volt, hogy a semleges Spanyolok hadüzentek az oroszoknak, majd a szövetségeseknek is (elfoglalták Gibraltárt!). Szerencsére már az egész haderõm Lissabonban várta a parancsot, így nem vártuk meg a tavaszt, azonnal megindultunk a Spanyolok ellen, amíg õk a Franciákat ölték.
Minden jól is alakult volna, ha a keveredés közben a Spanylok nem állnak be az axisba. De nem adtam fel. Abban bíztam, hogy ha létrejön Vichy, akkor csak 1 hegyvidékes tartományt kell csak tartanom a Fasiszták ellen. A Németek áttörték a Maginot vonalat (Hollandia, Belgium semleges marat) leverték a Franciákat, de nem lett Vichy. Még végignéztem, hogyan döngölik földbe a seregem, majd exit…

Asszem hagyom a Spanyolokat és megyek inkább Belgiumba és Hollandiába.
Átírtam teszt céljából az idõt egy évvel visszább mégsem változott semmit a dátum...
elméletileg a savegame ben kell átírni

Üdvözöllek benneteket kedves játékostársak!

Szeretném a segítségetek kérni egy számomra fontos dologhoz. Megvan nekem a Hearts of Iron 2: Armageddon. Iron Cross kiegészítõvel rátelepítve. 1.02-es verzió.

Egy Notimelimit patch-et keresek. Ha valaki tud esetleg ilyen "patch"-rõl, akkor kérem írjon pü-t, vagy itt a fórumon írjon. Elõre is köszönöm az esetleges segítséget. 😊
De ekkor neked ugranak a szövetségesek, nem? (és így már korán beindul a hadiiparuk, ami nem biztos, hogy kívánatos lenne)

Viszont, Dániáért még nem harapnak az elsõ héten belül - addigra érnek oda a csapatok...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

És a kezdõknek ajánlott, enyhén részletesebb leírásra gondoltam.
Nagyon ügyes vagy, ha ezzel a módszerrel megcsinálod 1940-ig.
Betámadsz svájcon keresztül.

Ha van rá igény, feltöltöm a know-howt, hogyan lehet a németekkel 36-os kampányban, 39. szeptemberi kezdésben még ugyanabban az évben beaprítani Lengyel és Franciaországot egyaránt.
Sippie
halvány gõzöm sincs 😄
Steamen milyen patchel van a játék fent még?

Sziasztok! Haverommal játékos partnereket keresünk hoi 2 multihoz.Esetleg,ha van kedve valakinek csatlakozni akkor dobjon egy mailt a következõ címre: [email protected]

MSI H97 PC-MATE,I7 4790,8GB DDR3 RAM,TOSHIBA 1TB,ASUS R9 280 OC,ZALMAN R1

jaja + ugye 70% pont vesztés

van ilyen pnt vesztéses ruszki kapituláció is, azt érdemes feljebb tekerni, mert röhejesen alacsony:
Ha a Németek csak a szovjetekkel háborúznak, akkor nem kell megszerezni a 4 kulcs provinciát, hanem elég 25% NP terület bukás, ami már Moszkva elõtt simán összejön.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

trigger = {
war = { country = JAP country = USA }
war = { country = JAP country = SOV }
war = { country = JAP country = CHI }
OR = {
lost_national = { country = JAP value = 70 }
NOT = {
control = { province = 1191 data = JAP }
control = { province = 1190 data = JAP }
control = { province = 1189 data = JAP }
control = { province = 1188 data = JAP }
control = { province = 1187 data = JAP }
control = { province = 1186 data = JAP }
control = { province = 1185 data = JAP }
control = { province = 1184 data = JAP }
control = { province = 1183 data = JAP }
control = { province = 1182 data = JAP }
control = { province = 1181 data = JAP }
control = { province = 1180 data = JAP }

Ha jól értelmezem háborúban kell állnia egyszerre kínával a szovjetúnióval és az usával.
36-so scenario esetén ezek egyike már ritkán teljesül.
Plusz még az adott területek.

Japán surrenderhez mi kell? Eventek közt nem találom. (AOD 1.08 van fenn)
Ha AoD van fent mindenképpen peccseld fel a legutóbbi verzióra az nagyon sokat segít rajta!

ez már hagyomány a paradox játékoknál hogy õsi tünde nyelven írják a különbözõ dolgok hatásait, mint pl most nálad a külügyminiszter :-D

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Van valami, amit a HOI2-ben sem értettem. Mégpedig a külügyminiszter képességei mellett lévõ számok. Az Mit jelent? (van egy szám meg utána zárójelben egy másik) Még azt se tudom mi a jó, ha negatív? ha nulla vagy pozitív? Mit és hogyan befolyásol?
Jó ez az AOD!
Mindig is kiakartam próbálni az USA-val, de azt olvastam, hogy HOI2-ben velük túl könnyû.
Most gondoltam, jó lesz arra, hogy szokjam az újdonságokat. Kutatgatok, flottát építek, ismerkedek az új kémrendszerrel, készülök a 41es japán agresszióra, és 39-tõl rá-rá néztem az európai eseményekre. Ott szépen forgatókönyv szerint zajlanak az események egészen 40 nyaráig. Miután megalakult Vichy, egyszer csak arra leszek figyelmes, hogy GBR kezd beszürkülni. WTF! Októberre maradt az Angoloknak 2 tartománya északon, valszeg az se húzza már sokáig. Úgy érzem, hogy ez most mégsem lesz olyan nagyon könnyû. Szeretem a kihívásokat! 😊

Ja meg ilyet se láttam még, hogy Hitler megkúpolta Iraqot és asszem Szíriát is!!
Sippie
mások... legalábbis a darkest hour, az Iron crosst nem ismerem. Máshogy kell játszani velük, a darkest hour eléggé bugos is az AI gyártással (konkrétan csal), viszont emiatt kellõen nehéz is. Késõbb majd felteheted, de elõbb ismerkedj az alap játékkal szerintem.
Sziasztok!
Nemrég találtam rá eme remek játékra, és azt hiszem rögtön függõ lettem. Kb a C64-es Storm accross europe óta vártam egy ilyen játékot. Eddig az Armageddonnal ismerkedtem, és néha kicsit idegesítõ, hogy az AI idiótaságokat csinál (fõleg a repülõkkel). Most feltettem az AOD-ot, remélem ebben már jobb lesz az AI.
Érdemes rátenni a Iron crosst vagy a darkest hourt?
Pálinkában gazdag évet mindenkinek! 😊
Vannak-e itt olyan emberek akik szeretnének a HOI szériával multizni v. akár csak vele kapcsolatban beszélgetni? Facebookon megtalál minket Hearts of Iron II - Hungary néven, a név ne tévesszen meg senkit mivel bármelyik paradox interactive játékhoz talál rajongókat a mi kis közösségünkbe és biztos vagyok benne hogy izgalmas multiplayerben lesz része amennyiben akarja bár ki nem akarná meghódítani a világot? 😊
Remélem sikerült meggyõznöm önt és csatlakozik a magyar HOI II - Hungary közösséghez hogy összegyûjthessük eme remekmû magyar rajongóit és játékosait egy közösségben hogy minél izgalmasabb beszélgetések és multiplayer meccsek játszódhassanak le.
Sajnos igen sokszor elõfordul hogy lecrashel.
Próbáld meg mindig a legutolsó patchet feltenni rá.

Azt hiszem már egy két dolgot elmondtatok nekem és köszönöm is a segítségeteket, de azt elárulná valaki, hogy miért dob ki a játék? 😞
A tûzfalnál engedélyezve van.
Nem eredeti az igaz (1.00-ás), de nem szokott ez azért gond lenni!
Sippie
megvetted?
nálad is csinál olyat az AI, hogy tömegével van 0,1 IC-ért tank, infantry berakva a poolba? Meg a brigádokért nem fizet IC-t, ugyanannyi az artys inf, mint a sima inf?
tudom, elõször sima hoi2 vel toltam, aztán mióta akciós volt a darkest hour azóta azzal.