Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van 1.01
Sziasztok. Engem az érdekelne hogy ki tud vmi biztosat az Iron Cross javító patch(ek)rõl?
Hallottam olyat hogy van egy 1.01-es, de nem tudom hogy ez blöff vagy se. Eléggé ráférne egy javítás de nem akarok kockáztatni egy blöfföt.
Csináltam egy hamachi szobát. Akit érdekel multi az csatlakozzon.
név: hoi2-multi
jelszó: hoi2

A részleteket ott megbeszéljük.
éN MA FEL PRÓBÁLTAM TENNI A MODERN DAYT😞
ELÉG PÓRUL JÁRTAM😞
Feltettem a Dooms Day-ra a 1.3a-t utána felraktam a Preinstallert ,Utána a setupot... és nem indul😞
Nagyon rossz😞Pedig úgy játszanék vele.... 😞
Értem.
A telepítést azt jól írtam le? Doomsday alap + Armageddon + Armageddon 1.2-es patch?
arma 1.2 a legjobb

az elég a doomsdayt a moderdays 2 re értettem

Mi régen ezzel játszottunk: Doomsday + Armageddon + Armageddon 1.2-es hivatalos patch.
De szerintem is elég csak a sima doomsday, mondjuk én még nem probáltam vele multizni.
doomsday elég

Nekem nagyon lenne kedvem😊
Az a bajom ,hogy nem tudom milyen kiegek jönnek....Nekem a DOOMS DAy van fent. Ezután mi jön??? Szeretném a Modern Day-t feltenni ,de nem tudom milyen kiegek kellenek elötte:S Mármint modern Day 2-õt
Nincs kedve valakinek multizni?
azt

Ez a grönland téma az USAra vonatkozik? Mert ha igen, akkor aztmondod, hogy onnan betudok jutni európába anélkül, hogy minden egyes szállítóhajónál azt az üzenetet kapjam hogy "az egység hatótávján kívül esik"? Mert ha eztmondod, én ennek örülök és kösz 😄D
1940 elsõ felének végén,ingyen átadják grönlandot
addig van idõ felkészülni a háborúra 100%-ékig

Olaszok a leggyengébbek a nagyok közül,még franciák is nagyobb ereõt képviselnek

Velük vagy a balkánt lehet megszerezni vagy afrikát azonkivül eléggé korlátozottak staratégia tekintetében

A brazilok az amcsi kontines második helyezettei erõ tekintetében,csak ugy lassan lehet haladni mert amcsik hadat üzennek könyedén,plussz kis iparosítás nem árt.

Dania mikor bukik? Erdemes ezt megelozni e nemetekkel lerohanni?

KIprobaltam az olaszokat... hat az elejen alig van nyersanyag, igaz enyem libia es etiopiat is 0 erofeszuitessel le lehet rohanni, na meg Albaniat, ezt az elso evben, 1936-ban. De utana? Afrikaban mar csak angol es francia erdekeltsegek vannak, azokba nem kotok bele, mert gyengek az olaszok. Gorogoknek is az angolok biztositjak a fuggetlenseget, szoval olyan nagyon nincs merre terjeszkedni, csak ha megerosodtem es megvarom, mig a nemetek elindulnak osztrigat zabalni.

Belefigyeltem Braziliaba is, de az olyan boszme nagy orszag es olyan keves az indulo hadosztaly, hogy ugy ereztem magam, mint eger a katedralisban.

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

A tradicionális módszer megvárni dánia bukását és megszerezni grönlandot

jó igen ezis egy jó gondolat, csak hogy a szövetségesk vagyok...de tényleg jó az ötlet 😄DD
Nem vagyok nagy majer a játékban, de én ezt biztos nem pénzzel oldanám meg, hanem egyszerûen elfoglalnám azt a tartományt.
Sõt az egész országot😊

ja meg lenne nekemis egy kérdésem... nemtudom ki szokot az amcsikkal játszani, de mi amikor suliba toltuk kipróbáltam és bejött 😄 szóval van valakinek valamiféle ötlete, hogy minnél gyorsabban európábatudjak menni? Mert én úgyszoktam megoldani hogy egy zsák pénzért veszek egy Francia tartományt valahol észak-afrikába, oda egy rakás csapatszállítóval át az egész hadsereget, és akkor onnan szórom õket olaszországba... stb...

Csak gondoltam hátha van ennek könnyeb módja is, meg tud valaki jobb ötletet is ez helyett 😄 (ja meg gondoltam a katonai háthaladás engedélyezését kérni de sajne senki nemmegy bele :\ )
énis ilyen anyaország dologra gondoltam... de átadom, kösz 😄
Mert az anyaországod a sziget. Ott képzõdik az utánpótlás is többek közt, így csak oda tudod lerakni az egységet. Az amcsikkal is csak a kontinensre tudod lerakni, így a nácikkal sem fogod a New Yorki zsidó milicista hadosztályt felállítani. 😉

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Üdv!

Lenne egy kérdésem. Osztálytársam japánnal tolja, elfoglalta (annektálta) kínát Cakkumpakk. A kérdés meg abból jön, hogy nemértjük miért nem tud oda egységeket helyezni? :S ...
Elméletileg igen. Hacsak nem nekik esel, de erre majdnem nulla az esély😄

Nincs gond a szövikkel, csak néha az hogy ha te hozod létre õket sok velük a gond. Nálam pl abszolút analfabéták...vagy csak simán hülyék...nem tudom...
Véletlenszerû, van hogy békénhagynak, van hogy felmondják a szövetésget és van olyan is hogy még a végén téged szopatnak meg. 😄 Alkalmazkodni kell a helyzethez.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Ok, tehát Irak egy rossz példa volt, úgyhogy a kérdés helyesen:
"Arra gondolok, ha az országommal nekimegyek mindenkinek, akkor a szövetségeseim mindig támogatnak? Vagy egyszer csak felmondják a katonai szövetséget?"

Szijasztok! Nekem a Doomsday van meg.Ettõl van jobb kiegészítõ????Az meddig tólja ki a játék végét?
páz

tufsz=tudsz
28as=38as

Mivel Bábállam, így nem nagyon tufsz ilyesmit csinálni. De egyszer a 28as kampányban bomoltam egyet az irakiakkal, csak nem emlékszem mi lett a vége. De úgy emlékszem nem bántottak az angolok.

Feszegette már valaki a "szövetségesi hûséget"?
Arra gondolok, ha pl Irakkal nekimegyek mindenkinek, akkor az Angolok mindig támogatnak? Vagy egyszer csak felmondják a katonai szövetséget?

köszöntem a felvilágosítást ^^

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Hát attól függ mid van még ott és mit akarsz velük kezdeni😊 Ha nincs más, érdemes leosztani hogy gyorsabban reagálhass. De ha meg nem bánod ha kicsit betámadnak ez se fontos. Elég soktényezõs dolog ez😊
-Alapból a dissent csökkentésre kell menni elsõnek
-A kommunista Kínát ignoráld,túl erõsek a csapataik hogy legyõzd õket,amint bejön a lázadó tábornokok event válaszd a békét velük,fontos kerüld a háború folytatását illetve az egyesült front sem jó ötlet
-Már januártól kezdve szervezd meg a meglévõ csapataidat délre gyorsan ugyanis az egyik hadúr a guanxi clik június környékén hadat üzen(az eventben lévõ békét amikor nyerésre álsz el kell fogadnod különben japán hadat üzen)
-Egyesítéssel ne is próbálkozz mert egyesülnek a hadúrak ellened,illetve Japán agresszióval jár
-A doktrínák terén két ajánlott van:Vagy a japán vagy a szovjet fa
-Nagyon limitált a technikai teamek skillje ezért csak szárazföldi cspatokra és egy kevés ipari fejlesztésre tudsz koncentrálni
-Gyorsan modernizáld a sereged 36-os gyalogosokra,amint megtörtént kezdj õrült gyártásba,militia és gyalogos keverék seregekbe(tisztán gyalogos túl drága kínának és japán ellen minden egyes csapatra szükséged lesz)
-1937.júniusában Japán hadat fog üzenni és kezdetét veszi a kõkemény honvédõ háború ahol nem az ellenfél legyõzése a cél hanem egy frontvonal tartása az elsõ években
-A politikai sliderekbe csak 2 választásod van:
+intervenció felé
+standing army felé
(A hawk lobby maxolva lesz eventektõl)

A harc stílusa pedig statikus védekezés,összpontosítani a csapatokat egy frontvonalon és ahol a japánok áttörnének ott készíteni az ellencsapást.

Nagyon fontos hogy a partvonalakat is védeni kell,legalább egy 3 fõbõl álló sereggel,mert különben japánok nyitnak egy második frontot....

Ez a háború szószerint erõforrásokon múlik,a japánok ha az elsõ évben nem érnek el sikert onnantól kezdve emberanyag hiányuk lesz,de ez kínára nem érvényes,csak úgy nyomni fogod a gyalogosakat és a militát...

Abszolút az lenne...de ilyen sajnos nem lesz...

Rundstedt: Szeretnék kérni egy kis felvilágosítást, hogy mit lenne érdemes tudni nac.kínáról, ugyanis belekezdtem, de totálisan más mint az európai játékmenet...gyak. totális káosz uralkodik...tiszta kezdõnek éreztem magam velük, ezért gondoltam, h ha már elõbb írtad h favorizálod õket, akkor kikérem a véleményed. mit merre és hány méterre érdemes kezdeni? 😊 az elsõ eventig mentem, a lázadó tábornokig 😊

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Hé srácok! 😄

Eszembe jutott, hogy kéne csinálni egy olyan játékot ami ötvözi így magát a hoi 2-t, a men of wart és a red orchestrat. 😄 Ti szerintetek egy ilyen keverék game sikeres lenne? 😄

betudnál de nem éri meg,mert elvesztesz jó pár eventet.....

36ban vagyok német oldalon...nem tudnék valahol háboruba lépni ilyenkor? pl spanyol polgár háboru?..jó lenne egy kis harci tapasztlat is itt a nagy épitkezés meg fejlödés közben...
gépesített lövészek és 39M gyalogság vezérkarral, különbözõ dandárokkal megerõsítve, de nem tankok.

részemrõl:
1,Kommunista Kína/Nacionalista Kína
2,Arma 1.2 CCIP(Consolidated China Improvment Pack)

verziótól függ hogy mit érdemes gyártani:
hoi 2-hoi 2 arma 1.3-as ig: gyalogos hordák
arsenal of democracy-iron cross: tank hordák

Hát mibõl áll az a 12 hadosztály? 😄 Gyalogosok vagy tankok? Esetleg vegyes?

Ha tankok akkor 4x3-es felosztást csinálj nekik. 😊

Végül is mindegy, amúgy is bénázgatok😊û
Kevés idõm van játszani, idén most ültem le elõször és az elmentett állások mind unalmasnak tûntek(Németek, 1939 nyarán járok))
Legszívesebben újrakezdetm volna, de az meg sok idõ és inkább igyekeztem felvenniu az elõzõ állások gondolatmenetét, hát kevés sikerrel😊

Ja másik kérdés: ha van 12 hadosztály, akkor ezeket egy parancsnok alatt, egy nagy hadseregként érdemes csatába vinni, vagy inkább több, pl 3 db 4-es hadtestet érdemes csinálni 3 különbözõ parancsnok alatt?
(Ezeket a francia határnál állomásoztatom és várom, hogy a Molotov-Ribbentropp Paktum után megtámadjanak a szövetségesek.)

Köszi a válaszokat !
A repülõknél valami technikai(kézügyességi?) gond lehet, mert nem az a baj, hogy kevesen vannak egy csapatba, hanem az, hogy egyáltalán nem tudom squadronokba egyesíteni a gépeket.
Amit gyárt az egy gép lesz a lerakás után és kész, nem tudom összevonni más géppel. Már én is próbáltam, hogy a reptéren ne legyenek szárazföldi erõk csak a három repülõ, de nem tudom elõcsalni az egyesítés gombot, mint a többi haderõnemnél.

Ejjha...megint érdekes problémák...remélem tudok választ adni, segítõ választ😊
A beásás elméletileg bizonyos idõszak eltelte után megtörténik. Én úgy tudom ennek feltétele, hogy x ideig egy helyben, háborítatlanul álljon az adott csapat. Ha ez sem megoldás akkor nem tudom. Ritkán állok meg, én mindig elõretörök, olyan agresszív hadviselést folytatok, hogy sokszor a csapatok alig élnek mire elérem a végsõ gyõzelmet😊

A másiknál a problémára, már ahogyan értettem, ezt a megoldást javaslom:
A gépeket kijelölni kell. Sokszor ez egy shift lenyomásával kell történjen. De ha olyan reptérre viszed a gépeket, ahol nincs szárazföldi erõ, akkor sokkal egyszerûbb, mert nincs más amit ki lehetne választani😊
Ha pedig nem engedélyezi az összevonást, akkor szólj, és megkeresem a mappáiban hogy hol lehet átírni a légierõkhöz egy egységbe összevonható egységek max számát😊
1. Nekem egyértelmûen Németország...egyszerûen itt van a legnagyobb kínálat, és ez biztosítja a modern mozgó hadviselést😊
3. Arsenal of Democracyra telepített Iron Cross
Nekem lenne egy kérdésem: hogy lehet elérni, hogy egy egység beássa magát?
Van amelyik megtette magától és van, amelyik nem és nem is tudom utasítani erre.

És valami hülyeség miatt továbbra sem tudom a légierõt egy parancsnokság aláhelyezni, ahány gépet termelek, az mind külön egységként mûködik, még 3-as rendbe sem tudom õket egyesíteni 😞
Nekem egyszerûen nem kínál fel ilyen opciót. Minden más egységnél mûködik, ennél nem.
Van valami speciális utasítás?

nekem HOI 1.3a jelzés van a felsö sarokban...én azt sem tudom pont hogy ez melyik verzió...szerencsémre teljesen le tudtam magyarositani.

Kedvenc országom még egyellöre nincs...
1,Kedvenc országotok?
2,Kedvenc módotok(ha van)?
3,Verzió amivel játszotok?(alap,doomsday,arma 1.2,arma 1.3béta,arsenal of democracy,iron cross)?

Talán az is a baj, hogy az Ardennek elég erdõs-dombos terület, nem szeretik a páncélosok és a gépesítettek olyan nagyon...😊

Igen, célszerû a páncélos és mobil egységeket elõre küldeni, a sima gyalogságot pedig mögöttük vonultatni...együtt iszonyúan lassúak egy gyors támadó hadmûvelethez:S
Igen, pontosan, ott is. Azért szeretem az Iron Cross elnevezésû kiegészítõt, amivel tolom, mert ha elég türelmes az ember akkor kap atommeghajtású hajókat és sugár- illetve rakétahajtómûves repülõket. Ez jelentõs hatótáv-növekedés. A hajók majdnem az egész Földet körbehajózhatják egy szusszal, az interkontinentális ballisztikus rakéták hasonló távot repülnek be, a stratégiai bombázók pedig olyan 6000 km-t képesek repülni...persze ehhez tényleg elég nagy türelem kell😄
ok akkor meg próbálkozok vele! Közben azért h a csatát is gyakoroljam bele kezdtem egy ardennek missioba...és már az elején haza vágtak a szövetségesek...teljes légifölényel..az én hadosztájaim meg felmorzsolódnak harc közben..most hallottam egy taktikát h a páncélos hadosztájokkal induljak meg és a gyalogságot utóvédnek használjam..majd meg próbálom...

A német 36-os kampányban meg gyárakat épitek épp..de 1 év mire elkészülnek...hát majd gondolkodok a lentieken..üdv és kösz!