11852
  • blitzkrieg1
    Hat te aztan rendesen benne vagy a buliban. Nemetek ellen es oroszok ellen is harcolsz? Ez igy neghez lesz. Nem lehet tul nagy az IC-d es az emberanyag, az oroszok ellen ki fogsz verezni. Szerintem szepen sorban kellett volna oket megverni. Elobb a szoviket, aztan a ruszkikat, majd a nemeteket.
  • mumeen
    Elfoglaltam először is Etiópiát.Aztán Albániát.Legyártottam 4 nehézharckocsit,és megtámadtam jugoszláviát,és albániától pedig hegyivadászokkal,meg taktikai bombázókkal.Elfoglaltam néhány hónap alatt.Anti-Kommitern paktumot nem írtam alá a németekkel.Folyamatosan javítottam a kapcsolatot az angolokkal és franciákkal,valamint a görögökkel.Törökország és szovjetónió megtámadott,de túl sokat egyenlőre nem tudnak tenni,a törököket tengeren elverem.Szovjeteket meg a németek ostromolják.Most,olaj és energia fogytán megtámadtam magyarországot,és németországot,szövetségesekhez pedig csatlakoztam.Magyarországot elfoglaltam,és romániát foglaltam vissza a németektől erdélyig.Győrt most a németek vissza akarják foglalni,folyamatosan gazdát cserél a város.Linz-et elfoglaltam,ezzel egy elég nagy német haderőt kerítettem be,amit meg sem támadok,csak bombázom Őket.Linz ellen ellentámadást végeznek a németek,de egyenlőre visszaverem Őket.Az északon németországgal határos hegyésgeket hamar elfoglaltam a hegyivadász alakulatokkal,ott most béke van,egyikünk sem támad.Magyarországot annektáltam.Keleten megvárom,hogy a szovjetek visszaverjék a németeket,már egy-két tartományt visszafoglaltak,én meg megerősítem az ottani állásokat,beásom magunkat,és várjuk a ruszkikat.Most két nehézharckocsi hadosztály van gyártósoron.

Franciák még nem kezdték meg a támadást,de gyülekeznek a határ mentén.Nem tudom,lehet rossz ötlet volt megtámadni a németeket,de most tűntek velünk szemben a legsebezhetőbbnek.Meglátjuk,mi lesz:D

A patch-csel kapcsolatba valaki tud segíteni,nem akarom,hogy 47-ben vég legyen a dolognak:D:D
  • blitzkrieg1
    Olaszokkal miert nem segitettel a nemeteknek a szovjetek ellen. Magyarokkal jatszva is siman lehet annyit segiteni a nemeteknek, hogy nyerjenek keleten. Olaszokkal nyomulni kell az afrikai francia es angol gyarmatok ellen. Aztan Kis-azsia, Perzsia, India, Indonezia.
    Haboru elott pedig a Balkan es Torokorszag.
  • mumeen
    Van esetleg olyan patch,amitől nem lesz vége 47-ben a játéknak,hanem mehet,ameddig akar??
  • HUmanHunter
    egységeket ott hagyni akik majd lezúzzák a lázadókat.
  • mumeen
    Elfoglaltam Törökországot,de a partizánok mindig elfoglalnak területeket.Egyet visszafoglalok,akkor meghódítanak egy másikat.Ugyan ez van Görögországgal.Mit lehet ez ellen csinálni??
  • mumeen
    Én is Afrikánál gondolkodtam előretörésben,de egyedül etiópiát tudtam annektálni,az annyira nem számított sokat.Most,igaz nem ártottak Nekünk,de Albániát annektáltam.Az elég sokat nyomott latba.200(!) energiám volt,600 fémem,600 körül volt a ritka anyag is,de annektálás után fél hónap alatt - vagy még annyi sem - mindegyik bőven kétezer fölé ugrott,valamelyik majdnem négyezer.Afrikában nem tudok terjeszkedni,mer' Etiópiát teljesen angol gyarmatok veszik körül. Tobruknál meg Tripolinál pedig nyugatra franciák,délre és keletre meg britek vannak. Egyikkel elkezdenék kekeckedni,rá is basznék:D
    Tankokat fejlesztem,mer' azok a fejlesztések lesznek kész a leghamarabb...dandárokat társítok,hogy az a kevés gyalogos egységem jól fel legyen szerelve.
  • Kotomicuki
    Ezek szerint nagyon jól sikerült az iparilag (is) elmaradott OO. modellezése a HoI2-n. Nekem sem sikerült épkézláb ipart összehoznom velük -> nagyon örültem, hogy az 5 kutatási helyet tartani tudtam...

Én Afrikában nyomultam velük előre - Belgium annektálva, már-már Dél-Afrika is majdnem erre a sorsra jutott, ha nincs a sivatag és a dzsungel lassító hatása - és tartottam közben az ázsiai frontot, a harmatos törökökkel, de '44-'45-n a németeket végleg elsöpörte a szovjet és utána már sokáig nem tudtam tartani az Alpokat velük, természetesen USA-Brit is keményen osztott a Földközi-tengeren és környékén -> az afrikai had "éhen halt" még mielőtt fegyverrel verhették volna tönkre, az ázsiai kapitulálni kényszerült...
    Kis országokkal, mint az Olasz is, nem lehet történelemformáló szerepkörben feltűnni. :(
    De a dacos, 'csakazértis' - és a hiábavaló - kitartást meg lehet tanulni egy-egy ilyennel játszva. :D
  • mumeen
    Most nem állok háborúba senkivel,Etiópiától szereztem meg az összes területét,egyet leszámítva,de az nem nagyon kamatozik:D

1937 decemberében vagyok,tehát egy ideig a területszerzés sztornó:D
  • Kotomicuki
    Üdv, a csapatban! :)

Alapjáraton minden gyár (IC) fogyaszt nyersanyagot, még ha nem is termel - ez is lehet a készletfogyás oka -> nyersanyagokban nem bővelkedő államban nem lehet az egekig tornázni az IC-t.
    A kereskedelem útján történő beszerzésekkel az a baj, hogy ekkor a tengeren fognak olyan helyeken is a konvojunkra támadni, ahová nem is kéne, hogy menjen.
    A legjobb módszer a termelés növelésére a hódítás. Ha már nem kell a terület, és az ott található nyersanyag, akkor puppet-ként (önálló, de velünk szövetséges államként) szolgálhatják a szövetségi rendszerünket tovább.

A bányászott mennyiségek növelésére 2 lehetőség van:
    - event adja (pl. USA, békeidőben alig termel, még nyersanyagokat sem, de háborúban...)
    - atomerőmű(vek) építése, hosszú kutakodás után, pluszenergiához juttat - a többi nyersanyagnak a kitermelése nem növelhető (a HoI3-n már igen)
  • HUmanHunter
    vagy elfoglalsz területet ahonnan ki tudsz nyerni, vagy kereskedelem, ha többet fogyasztassz mint amennyi bejön akkor nyilván elfogy. hatékonyságot is lehet növelni, de attól nem lesz végtelen energia.

ha nem megy a kereskedelem akkor inkább bízd AI ra.
  • mumeen
    Sziasztok!
    Most kezdtem el játszani a játékkal,és volna néhány kérdésem,mer' bajban vagyok:D

Nos,az energiám folyamatosan fogy,napi 50 egységgel.Ez nem tudom,hogy normális-e,vagy sem.Ha nem természetes,akkor hogyan lehet energiához jutni,mer' olaszokkal vagyok,drága barátaimmal meg kötöttem egy-két szerződés,fém és ritka anyagér' cserébe adnak energiát,de most meg a ritka anyag és a fém van kevés,plusz az energia ugyan úgy csökken,egyfolytában.

Meg,hát ilyen alapvető kérdésem van,hogy ezekhez az dolgokhoz (energia,ritka anyag,olaj,fém,ellátmány),hogy lehet hozzá jutni,szerződéseken kívül??
  • Petiii94
    Sziasztok! Én DH moddal jászom a HOI-t .A napokban felraktuk egy barátommal a Kaiserreich mod-ot.Neki tökéletesen fut.Nekem meg mindig valami hibát ír ki...

A mod rar. file ként jön le.Azt kicsomagolom a mod mappába.Semmi mást nem teszek vele,de mikor indítottam játékot Bulgária ai filenál gondot észlelt.Ezt átküldte haverom ,utána albánoknál volt gond.Átküldte egész mappát ,aztán meg eventekkel volt már baj,a Centralpowers/Ausgleicht eventnél nem stimmelt valami...Átküldte az egész event mappáját,de neki nem is úgy voltak a mappák mint nekem.Más volt a nevük meg a benne lévő eventek is.Az regész eventmappámat töröltem és ezt raktam bele a helyére ,de még mindig a régi mappát kereste...Nincs valami megoldás ilyen bugos gondokra?

Köszi előre is...
  • vonkeitel
    Mindenez történt,1940 dec.-1942 jan.
  • vonkeitel
    Hello!

Igen csak megleptek a franciák,mert ők kezdeményeztek.Brüsszelt egy majdnem teljes hónapon át tartó csatával visszaszereztük és innentől megroppant a németalföldi hadsereg,mert egész Belgium és Hollandia felszabadult.Sőt,sikerült már Németország területére is betörni. Partra szálltam Dániába,de egyenlőre nem sok sikerrel.
  • Kommunista
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?454006-1945.-Kampf-f%FCr-das-Vaterland-A-hoi2-scenario&s=b5e5b19eeedf3b8bcfdc70b9a9569f37
    Elnézést, ez a rendes link.
  • Kommunista
    Sziasztok!
    Ha akartok egy kis kihívást töltsétek le erről az oldalról ezeket az új screnariókat. ( http://www.europa-universalis.com/forum/showthread.php?t=344129 )

Igazából ami a kihívást jelenti az az 1944 december 16-án kezdődő kampány.(németekkel kezdve) Én alap 1.3a verziójú Doomsdayra tettem fel. Egyenlőre abban a kampányban 1945 márciusában tartok, a határaimat jól védem. Nyugaton Antwerpent elfoglaltuk így lett egy kis olajam. Keleten Lengyelországot sikerült megtartani, a Lett területeken lévő Curtland-félszigetről(mazaribe) pedig kimenekítettem csomó német katonát. Magyarország területén pedig ellentámadásba lendültem, így még Budapest valamint a szlovák és horvát területek még mindig hozzám tartoznak, viszont sajnos Norvégia nagyrészét elveszítettem.
    Na elég is a kis történetecskémből, próbáljátok ki, ajánlom nektek :)
  • vonkeitel
    Sokat gondolkodtam a partraszálláson őszintén szólva,de csak mint elterelő lépés,valószínűtlen,hogy kitudnék építeni egy hídfőt,mivel a németeknek van annyi hadosztálya,mint a teljes antantnak együtt.:D
  • sulyid
    ui: Ez nem valami fizetett reklám, nem vagyok a Pogessor mod szerkesztője, de azt szoktuk használni multira, mivel add1: magyaritja a játékot, add2: nagyon sok eventet ad hozzá, s történelmi szempontból sokkal pontosabbá teszi a dolgokat...
  • sulyid
    FELHÍVÁS!

Aki szereti a HOI2-őt, illetve annak leszármazottjait, s szeretne beszélgetni a játékról, illetve multizni, az csatlakozzon a Facebook-on a Hearts of Iron II - Pogessor mod nevű csoporthoz, mindenkit szívesen látunk, s ott meglehet real-time beszélni a multik időpontjait, feltételeit ...stb. Remélem sokan jöttök, s akkor lehet majd jókat multizni! :)
  • Kotomicuki
    Technológiai fölény és Dánia->Kiel partraszállással elvonni a francia frontról egységeket tőle?!

Amíg csak "egyedül" nézel szembe a németekkel, addig örülni kell a "döntetlennek" is. Ha majd USA, de legfőképpen a CCCP belép a házibuliba, no, majd akkor jön el az előrenyomulás ideje.
    Japán "ellen" meg: helyőrségek a szigetekre, partraszállási helyekre... ; de nem biztos, hogy Indián kívül mást nagyon kéne/megérné védeni -> annyit nem hoznak a konyhára.
  • vonkeitel
    Különben történt egy érdekes event a játékba.1937-be meghalt Hitler és a gép az SS-t és Himmlert választotta,így a Molotov-Ribbentrop paktum nem köttettet meg,tehát egész Lengyelország német kézen van.Csak azért necces várni,mert bár az olaszok nem lépnek be addig a háborúba,amíg a németek nem aratnak győzelmet a franciák felett,de a japánok igen és féltem a gyarmatimat annyira,hogy ezt már úgy tudjam várni,hogy ne kelljen Európára koncentrálnom.
  • Renegade
    várd ki amíg belépnek az amcsik meg a szovjetek és 44-ben már Berlinben leszel
  • vonkeitel
    Egy ötletem van csak,hogy Ghentnél a flotta és a légierő segítségével áttörök és Amsterdammig előrenyomulok és bekerítem őket Belgium elfoglalt területein,csak sajnos egy ilyen hadmozdulathoz lehet nincs elég emberem.A Magionot-vonalnál esélytelen áttörnöm és Luxemburgot is erősen védik.Egyedül Hollandia az alternatíva.
  • vonkeitel
    Sziasztok!

Egy stratégia kérdésem lenne.Angolokkal vagyok és végre valahára sikerült a németeket megállítanom a legnehezebb fokozatba.Ennek örülök.DE.Állóháború alakult ki,mert egyikünk se tud áttörni,mindkettő fél csak gyűjti az egységeket és nem megy semmire se.Hollandia kapitulált,őket nem tudtam megmenti a belgák elvesztették Brüsszelt,de ennyi.Francia földön nincs egy német se.Bombázom őket,főleg az ipart,de meg se kottyan nekik.A Royal Navy uralja a tengereket a Kriegsmarinenak esélye sincs,de a szárazföldön meg se mozdul a front,most írjuk 1940 októberét.A németek több,mint 2x-es túlerőbe vannak,de nem mennek vele sokra :D Én tartom magam.
  • Malarki
    Lenne kedve valakinek multizni? Aod +Pogessor mod van fent.
  • Hesler89
    Észtországgal kezdtem egy játékot, most 1948-nál tartok, a szövetségesekből gyakorlatilag semmi nem maradt, nem rég annektáltam Új-Zélandot és rögtön meg is csináltam bábkormánynak, legutóbb pedig Ausztráliát annektálta, csak az gond, hogy valami miatt nem tudok több országot felszabadítani (vagyis nem tudok több bábkormányt létrehozni). Ez miért van? Pedig még lenne egy rakás ország, amiből szintén lehetne bábkormány, csak azokat egyelőre megtartottam magamnak. :D
  • Hypo #11585
  • Kotomicuki
    Amíg gyártókapacitás kell, addig célszerű elfoglalva tartani az országokat. Ha már szűkében van az általunk vezetett ország az élőerőnek, akkor viszont a puppet-gyártás a hasznosabb (megkapják az addig kifejlesztett technológiáinkat) - ehhez viszont célszerű nagyobb államokat "szabaddá" tenni (Pl. Dánia + Norvégia + Svédország + Finnország = Skandinávia néven válik külön, így már hasznos segítség lesz - ipari kapacitás + manpower), hogy valóban tudjon egységeket gyártani -> az 5 IC-s, 0 manpower-es szövetségesek semmit sem érnek: csapatok gyártása 0, a kutatásokban való segítségük szintén 0.
  • Hypo #11583
    milyen tankot nem tudsz mert bizonyos tankokat csak brigade-kent tudsz csinalni, tehat heavy tank divisionod nem lehet.
  • Hypo #11582
    hátha nem puppet-et csinalsz belole hanem el is foglalod akkor minden cucc a tied. Lengyeleknel erdems elfoglalni oket nem kell puppet, magyarok csatlakoznak en akkor military controlt csinalok igy jobban tudnak segiteni a harcokban,
  • Hypo #11581
    AOD kulonallo csak ugy mint a DH, ket kulon progi ket kulon helyen.
    Mindketto tartalmazza a HOI2-t es az osszes kieget arma,doomsday.

DH intithato DH fullban akkor megkapod a DH-t illetve lightban amikor megkapod a HOI2 plussz osszes kieg.

AOD es DH installalas utan fel kell rakni a hozzajuk tartozo utolso patchet es ennyi
  • SGCenter
    SZIASZTOK!

Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyűjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!

Fórum:

http://totalwar.hu/

Facebook:

http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
  • geo91
    asszem doomsdayre és armageddonra is rá lehet telepíteni, de nem rémlik hányas patch-ekre, szóval a legbiztosabb ha leszeded az iron cross-t és elkezded telepíteni. ugyanis az elején megkérdezi hogy mire szeretnéd feltenni, így megtudhatod.
  • JimKirk
    A Darkest Hour kimaradt.
  • JimKirk
    Nezem a paradox forumot, de nem tudom kihamozni.

Van a gepemen: Hoi2, HoI Doomsday + 1.3a patch, HoI Arma + 1.2 patch, Iron Cross, Arsenal of Democracy. Na ezek kozul mit, milyen sorrendben?:) Illetve vannak-e ujabb patch-ek?
  • JimKirk
    Az Iron Cross-hoz mit es milyen sorrendben kell feltelepiteni?
    Elore is koszi!
  • Kotomicuki
    A játék lassulása abból ered, hogy az idő előrehaladtával egyre több egység lesz, egyre több vezetővel és egy időben egyre több ütközet zajlik és ezeket még meg is kell örökítenie a programnak (pl. a save fájl - emiatti - kóros elhízása) - az adott számítási teljesítmény sokkal kisebb időszeletre elégséges -> lassulás.
    Ha egyre ( :D ) gyakoribbá válnak a fagyások, az idő előrehaladtával, akkor a játékbeli időt visszalassítva, - ált. - orvosolható ez a hiba - a fagyás.
  • vonkeitel
    Valaki tolja még multiba,mert én nagyon szívesen játszanék akárki ellen,vagy mellett,egypár éve már hoizok,de legszívesebben AOD,ha érdekel vegyél fel skype-on,már többen is vagyunk akik játszanak,csak bővítenénk a csapatot.

• KON
    Még arra azért kiváncsi lennék, hogy tudja e valaki, hogy a játék lassulását, meg lehet e akadályozni valahogy?